Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 94

Θέμα: Aφιερωμενο σε οσους ειναι γεννημενοι απο 1950-1980

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Το συγκεκριμένο κειμενάκι έχω βαρεθεί να μου το στέλνουν εδώ χρόόόόόόόνια!!! Μάλλον μόνο εγώ το βρίσκω ρετρολάγνο και μελό...Σε μερικά σημεία υπερβολικό θα έλεγα. Δεν λέω, κι εγώ που έχω γεννηθεί το '76 τα περισσότερα από αυτά που αναφέρει το κειμενάκι τα έχω βιώσει. Αλλά είπα, το βρίσκω πολύ μελό και υπερβολικό...Τότε λέει, μέναμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Εγώ ακόμα και τώρα τα παιδάκια που ξέρω αυτό κάνουν, δεν ξέρω κανένα να του δίνει κρουασανάκι και τοστάκι η μαμά για να μην πάει να κοινωνήσει με άδειο στομάχι. Περιμέναμε λέει 2 ώρες πριν πάμε για μπάνιο...δηλ εξυπονοεί πως τα σημερινά παιδιά μόλις τρώνε πάνε καπάκι και κολυμπάνε;;;;
    Ανεβαίναμε, λέει, στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά. Δυστυχώς ακόμα γίνεται, φοβερή αναπόληση για την έλλειψη οδηγικής παιδείας, η οποία πρέπει να καλλιεργείται "εξ απαλών ονύχων". Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ναι, τις κατασκεύαζε ο μαστρο Σπύρος στη γειτονιά με ηλεκτροκόλληση ακούγοντας Καζαντζίδη στο ράδιο!!! Απλά φαιδρό!!! Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση... Δηλαδή αν κατάλαβα καλά όποιο παιδάκι το έχει επιχειρήσει μετά το '80 έχει πάθει κήλη από τη μαλθακότητα. Καλά, το πλέον ακαταμάχητο επιχείρημα επί λέξει: "Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στον σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;" Στο σκληρό εκείνη την εποχή κόσμο (όπως το γράφει έρχονται στο νου σκηνικά Mad Max - eighties γαρ κι αυτό) πηγαίναμε λέει μέχρι τα σπίτια το φίλων μας, ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ!!!! Φανταστείτε το, λέει επί λέξει!!! Δεν το χωρά ο νούς σημερινού παιδιού!!! Είναι ασύλληπτο πώς καταφέραμε τότε να το κάνουμε αυτό!!!
    Εν κατακλείδι, τα σημερινά παιδιά δεν είναι ακριβώς παιδιά και είναι μαλθακά κλπ κλπ...Εάν κατά το πνεύμα του αρχικού συντάκτη του, "επιβιώσαμε" σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο κόσμο κι ένα παιδάκι του σήμερα δεν είναι παιδάκι επειδή δεν έζησε τα ίδια, αυτά που αναφέρει είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ συγκρινόμενα με τα βιώματα ενός παιδιού στην κατοχή για παράδειγμα. Ή να το πάω ακόμα πιο μακρυά, εάν το θεωρεί κατόρθωμα ότι πήγαινες μόνος σου με το ποδήλατο μέχρι τους φίλους σου, σε σύγκριση με ένα παιδί που δούλευε 18 ώρες στα έγκατα των ορυχείων στη βικτωριανή Αγγλία ας πούμε, εεεε δεν είναι τελικά και κατόρθωμα.
    Κάθε χρονική περίοδος έχει τα σύν και τα πλήν της. Άμα κοιτάς λέει μια παροιμία συνέχεια πίσω, τελικά θα σκοντάψεις γιατί δε βλέπεις τί είναι μπροστά.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Το συγκεκριμένο κειμενάκι έχω βαρεθεί να μου το στέλνουν εδώ χρόόόόόόόνια!!! Μάλλον μόνο εγώ το βρίσκω ρετρολάγνο και μελό...Σε μερικά σημεία υπερβολικό θα έλεγα. Δεν λέω, κι εγώ που έχω γεννηθεί το '76 τα περισσότερα από αυτά που αναφέρει το κειμενάκι τα έχω βιώσει. Αλλά είπα, το βρίσκω πολύ μελό και υπερβολικό...Τότε λέει, μέναμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Εγώ ακόμα και τώρα τα παιδάκια που ξέρω αυτό κάνουν, δεν ξέρω κανένα να του δίνει κρουασανάκι και τοστάκι η μαμά για να μην πάει να κοινωνήσει με άδειο στομάχι. Περιμέναμε λέει 2 ώρες πριν πάμε για μπάνιο...δηλ εξυπονοεί πως τα σημερινά παιδιά μόλις τρώνε πάνε καπάκι και κολυμπάνε;;;;
    Ανεβαίναμε, λέει, στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά. Δυστυχώς ακόμα γίνεται, φοβερή αναπόληση για την έλλειψη οδηγικής παιδείας, η οποία πρέπει να καλλιεργείται "εξ απαλών ονύχων". Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ναι, τις κατασκεύαζε ο μαστρο Σπύρος στη γειτονιά με ηλεκτροκόλληση ακούγοντας Καζαντζίδη στο ράδιο!!! Απλά φαιδρό!!! Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση... Δηλαδή αν κατάλαβα καλά όποιο παιδάκι το έχει επιχειρήσει μετά το '80 έχει πάθει κήλη από τη μαλθακότητα. Καλά, το πλέον ακαταμάχητο επιχείρημα επί λέξει: "Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στον σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;" Στο σκληρό εκείνη την εποχή κόσμο (όπως το γράφει έρχονται στο νου σκηνικά Mad Max - eighties γαρ κι αυτό) πηγαίναμε λέει μέχρι τα σπίτια το φίλων μας, ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ!!!! Φανταστείτε το, λέει επί λέξει!!! Δεν το χωρά ο νούς σημερινού παιδιού!!! Είναι ασύλληπτο πώς καταφέραμε τότε να το κάνουμε αυτό!!!
    Εν κατακλείδι, τα σημερινά παιδιά δεν είναι ακριβώς παιδιά και είναι μαλθακά κλπ κλπ...Εάν κατά το πνεύμα του αρχικού συντάκτη του, "επιβιώσαμε" σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο κόσμο κι ένα παιδάκι του σήμερα δεν είναι παιδάκι επειδή δεν έζησε τα ίδια, αυτά που αναφέρει είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ συγκρινόμενα με τα βιώματα ενός παιδιού στην κατοχή για παράδειγμα. Ή να το πάω ακόμα πιο μακρυά, εάν το θεωρεί κατόρθωμα ότι πήγαινες μόνος σου με το ποδήλατο μέχρι τους φίλους σου, σε σύγκριση με ένα παιδί που δούλευε 18 ώρες στα έγκατα των ορυχείων στη βικτωριανή Αγγλία ας πούμε, εεεε δεν είναι τελικά και κατόρθωμα.
    Κάθε χρονική περίοδος έχει τα σύν και τα πλήν της. Άμα κοιτάς λέει μια παροιμία συνέχεια πίσω, τελικά θα σκοντάψεις γιατί δε βλέπεις τί είναι μπροστά.
    AUFGEBRACHT
    Ο/Η AUFGEBRACHT είναι αποσυνδεδεμένος/η
    ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ Προβολή μηνύματος
    Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
    ...και παραδώσαμε μια κοινωνία μούρλια !!! Τι να πω ? Θα περιμένω μέχρι αύριο για να πάω νηστικός να κοινωνήσω ,γιατί είναι ίσως το μόνο που δεν έχω κάνει! ....
    Όχι τίποτα άλλο, μπας και καταλάβω το προς τι τέτοια εξιδανίκευση για το παρελθόν !!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BELZEBOYLIS Προβολή μηνύματος
    ...και παραδώσαμε μια κοινωνία μούρλια !!! Τι να πω ? Θα περιμένω μέχρι αύριο για να πάω νηστικός να κοινωνήσω ,γιατί είναι ίσως το μόνο που δεν έχω κάνει! ....
    Όχι τίποτα άλλο, μπας και καταλάβω το προς τι τέτοια εξιδανίκευση για το παρελθόν !!
    δυστιχος η δικια μου γενια ( εγω ειμαι γενιμενος το 1960) μονο με τα εγκλιματικα λαθη που εκανε μπορει να χαρακτιριστη... οπως πχ.
    εκανε την αντισταση στο πολυτεχνιο για να παροδοσει αμαχιτη στους σημερινους ναζι την χωρα μας. ανεδιξε αλοστε και τους μεγαλιτερους προδοτες της πατριδος μας τους οποιους τους εχει και στην βουλη.
    και οπως λεει και ο μεγαλος μου γιος ...
    στα χαλια που ειναι η συμερινη νεολεα εμεις ευθηνομαστε γιατι για να εχουν καλυτερη ζωη προσπαθισαμε τα παιδια μας να μην τραβιξουνε αυτα που τραβιξαμε εμεις και το μονο που κατορθοσαμε ειναι το ατσαλινο καγκελοτο κλουβι μας να το κανουμε γιαλλινο διαφανο και αποστηρομενο στεροντας την ελεφθερια που εμεις ακομα και μεσα απο το δικο μας κλουβη ειχαμε....
    εγω συμφωνο με αυτον που εγραψε το κημενο που σας ποσταρισα. εμεις ζησαμε καλος η κακος.
    τα παιδια μας τα καναμε να ζουν μεσα απο την εικονικη πραγματικοτητα με αποτελεσμα για εμενα να μην ζουν.
    ενας λογος που οταν μεγαλοσαν δεν τους αρνιθηκα να παρουν μηχανη αλλα και με οτι δηναμεις ειχα προσπαθησα να μην τους στερισω αυτα που ηθελαν (οπως κατασκευες και πατεντες που εκαναν) ηταν για να μην μπουνε στο γυαλινο αποστηρομενο κλουβη και ας φωναζαν οι φιλοι και οι συγγενεις οτι τι κανω που τους αφηνω να παρουν μηχανη κλπ.
    τα δικα μου παιδια και επεξαν εξω και κτηπισαν και ραμματα εκαναν και κυλιστηκαν στο χωμα... εζησαν και ζουνε σαν παιδια και ελπιζω να τους εχω δηξει τον σωστο δρομο για να μην βαλουν στην αποστηροση τα δικα τους παιδια.

ναι πιστευω οτι στο παρελθον ηταν καλυτερα οπως γραφει και το παλικαρι στο ποστ που σας εβαλα ..
    τα παιδια τοτε κανανε καμακι στην κοπελα στον δρομο οχι μεσα απο τα τσατ.
    και αλλα πολλα που στα δικα μου ματια ειναι καλυτερα.
    πιστευω οτι περα απο τα λαθη που καναμε αργοτερα στο μελων σαν ενηλικες εμεις ζησαμε σαν παιδια.....
    ποτε ξανα σκουπιδια της BMW. καλυτερα κινεζικο παπι....

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ Προβολή μηνύματος
    δυστιχος η δικια μου γενια...
    Λοιπόν , η δική σου γενιά ΔΕΝ ήταν στο πολυτεχνείο , τουλάχιστο όχι ολόκληρη ! Ένα μέρος της πήρε μέρος στην αντίσταση κατά της Χούντας , η υπόλοιπη είχε βολευτεί μια χαρά !!! Η σημερινή γενιά είναι η πρώτη μετά την μεταπολίτευση που θα κληθεί να ζήσει φτωχότερα από την προηγούμενη !!! Η εξιδανίκευση που γίνεται στο παρελθόν που αναφέρεσαι , γίνεται για να χρυσώσουμε αυτό το χάπι ....

αλήθεια είναι!!!! ...ζήσαμε απλά παιδικά χρόνια με παρέες και γειτονιά ,,,,,τώρα γιατί το μαλκψμ μετά,,,,,,,, θα το πουν οι ιστορικοί !!!
    βαρέθηκα να είμαι ΠΡΟΒΑΤΟ

........
    όταν με το καλό κάνεις παιδιά θα τα ξαναπούμε....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος

+100
    περα δωθε , πανω κατω , πισω μπρος ..... θα το πετυχω .. πού θα παει ..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BELZEBOYLIS Προβολή μηνύματος
    Λοιπόν , η δική σου γενιά ΔΕΝ ήταν στο πολυτεχνείο , τουλάχιστο όχι ολόκληρη ! Ένα μέρος της πήρε μέρος στην αντίσταση κατά της Χούντας , η υπόλοιπη είχε βολευτεί μια χαρά !!! Η σημερινή γενιά είναι η πρώτη μετά την μεταπολίτευση που θα κληθεί να ζήσει φτωχότερα από την προηγούμενη !!! Η εξιδανίκευση που γίνεται στο παρελθόν που αναφέρεσαι , γίνεται για να χρυσώσουμε αυτό το χάπι ....
    αφου ετσι το καταλαβενεις περαστικα σου.....

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    εχει πολυ ψωμι και......... το ποστ!ΠΑΜΕΕΕΕΕ!!!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος

Δύο βδομάδες μένουν... ipila:

ΔΥΟ ΣΤΙΧΟΙ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ..................ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ

Τά λένε όλα..............

Τίποτα δεν έχει αλλάξει
    και τίποτα δεν είναι όπως παλιά
    μένει όμως ακόμα ένα πείσμα
    που δεν είναι συνήθεια μοναχά

http://www.youtube.com/watch?v=sOWjLa4AsPk

Άς άφήσουμε τούς έγωισμούς,ζήσαμε τήν κορύφωση γύρω στό 1970 καί μετά πήραμε τήν κατηφόρα.
    Τεχνολογία.......τεχνολογία.............τεχνολογία καί παρακμή στά πάντα,ήθη,συνήθειες,τέχνες,άξίες......
    Λυπάμαι όλους αύτούς πού μεγαλώνουν μέ τήν κασσέτα στό στόμα πλέον,μέσα στή βία,
    χωρίς αίσθήματα,συναισθήματα,φλέρτ,ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ FAST FOOD πλέον !!
    Ένας άπό αύτούς είναι κι ό γιός μου.
    Δέ θά μπορούσε νά είναι άλλιώς ,σέ μιά κοινωνία πού τρέχει πλέον μέ χίλια χωρίς άξίες καί ήθη.
    Τό νά κάτσουμε νά δούμε τί κατάφερε ή γεννιά μου δέν έχει νόημα,ή τό πόσο φταίει γιαυτό πού ζούμε σήμερα.
    Τήν ξετσιπωσιά,τήν λαμογιά,τήν άναισχυντία σέ όλο της τό μεγαλείο μέ πρώτους καί καλύτερους αύτούς
    πού μάς κυβερνάνε....!!
    Σταμάτησαν πιά νά παιδεύονται οί άνθρωποι,γιά νά βγάλουν τό ώραίο,δέν ύπάρχει Τσιτσάνης,Χιώτης,Ζαμπέτας
    ούτε θά ξαναβγεί.
    Δέν ύπάρχει Καζαντζάκης,Σαμαράκης,Έλύτης,Σεφέρης,Παπαδιαμάντης κ.λ.π......
    Κί ούτε θά ξαναδούμε.
    Δέ βλέπω Τσαρούχη,Ίακωβίδη,Μόραλη,Λύτρα.........κι ούτε θά δώ.
    Δέ βλέπω Κατράκη,Χόρν,Παππαγιανόπουλο,Κωνσταντάρα,Παξινού Λαμπέτη.....
    Μόνο τσόλια μέ τή σιλικόνη πεταμένη βλέπω.
    Τό πρωί κάποιος καθηγητής άπό τήν Πάντειο Γιανναράς άν δέν κάνω λάθος είπε
    ΕΞΙΛΙΘΙΩΣΑΜΕ τό λαό μας,γιατί τού έλειψε ή γλώσσα καί θά πώ ότι θά ύπάρξει ήγέτης ξανά σέ αύτή τήν χώρα άν
    δώ κάποιον νά φτιάχνει σχολεία μέ άρχαία Έλληνικά καί μαθηματικά...!!
    ΠΡΑΓΜΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟ....!!!
    Έτσι μεγαλώσαμε..........έμείς.
    Άλλη κουλτούρα,άλλο στύλ.
    Σήμερα δυστυχώς ούτε πόλεμο δέ μπορούμε νά κάνουμε.
    Άπό τήν Άδριατική βαράγανε τό Βελιγράδι μέ άεροπλάνα χωρίς πιλότο...!!
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΙΑ.......
    Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΚΩΛΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ....!!
    ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΒΥΖΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ....!!
    ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΟΓΔΟΝΤΑΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ.....!!

Είμαι όντως παλαιάς κοπής καί θεωρώ ότι έζησα πολύ καλύτερα χρόνια,όπου οί άνθρωποι κοιταζόμασταν στά μάτια,
    είχαμε μπέσα,φορούσαμε παντελόνια,είχαμε λόγο .
    Μέσα σέ όλα αύτά μεγαλώσαμε καί μείς,άπό τή μιά μέ ξυλίκι κι άπό τήν άλλη
    μέ Πάρλα καί κρατικό.
    Τελευταία άπόδειξη..??
    Ένας 77χρονος,άς είναι ή φλόγα μέ τό χαμό του νά ξυπνήσει ή νέα γεννιά καί νά σηκωθεί άπό τά καφέ
    πρίν τελειώσει τό λίπος σταματώντας πιά νά μάς κατηγορεί μέ τό γνωστό έμείς φταίμε πού τούς κάναμε
    μαλθακούς,καλοπερασάκηδες καί τεμπέληδες.....
    Έτσι κι άλλιώς ήρθε ή ώρα τους.....
    Έμείς στήν έφεδρεία πιά............γεννημένος τό 56
    Τελευταία τροποποίηση από irinia; 07/04/2012 στις 23:58.

εγώ να προσθέσω πως τρώγαμε και το ξύλο μας (συνηθως υπηρχε λογος) και δεν εχει χρειαστει ακομα να παμε σε ψυχiατρο (τουλαχιστον για αυτο το λογο :P )

Δύο βδομάδες μένουν... ipila:
    αυτά είναι..... με το καλό!!!

πεσ τα ρε terens ..
    βλεποντας της προαλες τηλεωραση η γυναικα μου εκανε ζαπινκ στα καναλια και τελικα την εκλησε βριζοντας.
    οταν την ρωτησα τι επαθε και βριζει μου απαντισε οτι δεν αντεχει να βλεπει ολα τα καναλια να εχουν πορνες με πεταμενα βιζια εξω και ξεκολα ρουχα αλλα και ξεφωνιμενες αδερφαρες....
    αυτα τα παραδιγματα βλεπουν στην τηλεωραση αυτα ακολουθουν ομως. εμεις δεν ειχαμε τηλεωραση και μαθαμε με τον περιοδευοντα καραγκιοζη, ακουγαμε στο ραδιο την θεια λενα , και τον αγκοπ και οταν πηγεναμε σηνεμα βλεπαμε βεγκο, παπαγιαννοπουλο και αλλου ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ και οχι ξευρασματα και κατακαθεια απο τηλεσκουπιδια . ετσι αποκτησαμε και σεβασμο στους γωνεις μας και μαθαμε να σεβομαστε τους ανθρωπους με αξια.....
    τοτε το γλυμο μας ηταν μια φετα ψωμη βρεγμενη και επανω της μια κουταλια ζαχαρι. και μας ηταν αρκετο γιατι ξεραμε οτι ο πατερας μας για αυτην την φετα το ψωμη ειχε ιδρωση να την βγαλει και δεν την ειχε βγαλει με λαμογια......

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2008, 15:07
  2. Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2006, 23:26
  3. Χρόνια Πολλά σε όσους.....
    από powerphot στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2005, 00:43