others
others
πάμε με τον άλλον δρόμο, μπορεί να είναι πιο μακριά, αλλά από την άλλη είναι ..... χειρότερος
Αναγκαστικά αφήνουμε την Ιρλανδία, αν και γνωρίζουμε, ότι δεν της δώσαμε την προσοχή που θα άξιζε και μένουν πολλά μέρη, που τα είχαμε στους χάρτες και θα μείνουν τελικά μόνο στα σχέδια. Εδώ δεν προγραμματίσαμε απόλυτα σωστά. Αλλά δεν γίνεται από την πατρίδα όλα να τα κάνεις στην εντέλεια, απλά δεν γίνεται. Γίνονται και λάθη ή λάθος προβλέψεις και εκτιμήσεις. Και από αυτό έχει το ταξίδι, όταν είναι μεγάλο. Θα έλεγα, ότι βασικά μόνο αυτό εδώ το λάθος κάναμε στο σχεδιασμό, όλα τα άλλα μας βγήκαν πολύ καλά.
πάμε με τον άλλον δρόμο, μπορεί να είναι πιο μακριά, αλλά από την άλλη είναι ..... χειρότερος
Ξυπνάμε αναγκαστικά πολύ νωρίς, για να είμαστε σίγουρα και έγκαιρα στο λιμάνι, γιατί εισιτήρια δεν έχουμε και είναι σήμερα το μοναδικό δρομολόγιο. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτε στην τύχη. Όλα κύλισαν ομαλά, είμαστε έγκαιρα και εισιτήρια βρήκαμε. Με το wi-fi του πλοίου πέρασε η ώρα άνετα.
..,/.
..;'
Walles
..,;
..//..,
Ήδη κλείσαμε για το Bristol ένα σχετικά καλό ξενοδοχείο, θα είμαστε και νωρίς το απόγευμα εκεί, για να ξεκουραστούμε και να γνωρίσουμε την πόλη. Καθώς περνάμε την Ουαλία, δεν θα ήταν όμως αμάρτημα, να μην επισκεφτούμε ούτε μία μεγάλη πόλη της Ουαλίας? Στο δρόμο μας έχουμε και το Swansea και το Cardiff. Τα λέω με μότο-νοηματική στον Θανάση και συμφωνεί. Θα προτιμούσε ίσως το Swansea, γιατί το Cardiff ξέρει από παλιά. Η Βάνα κάποτε ήταν εκεί για κάποιο σεμινάριο, εκπαίδευση ή κάτι τέτοιο και την επισκέφτηκε. Εγώ όμως δεν στρίβω στο Swansea, περισσότερο θέλω να δω την πρωτεύουσα. Ο Θανάσης πιστά ακολουθεί, δεν θέλει να πάει μόνος του στο Bristol και να μας περιμένει εκεί, προτιμά να πάμε παρέα. Καλύτερα.
Στρίβουμε λοιπόν λίγο αργότερα από την εθνική και περνάμε τα προάστια. Πολύ, πάρα πολύ καθαρά και τα σπίτια μου θυμίζουν Amsterdam , ίσως επειδή έχουν μεγάλα παράθυρα χωρίς κουρτίνες?
Cardiff
,,.;.,
..,/..
Το κέντρο της πόλης, με τα ιστορικά κτήρια, το παλάτι με μάνδρες, επάνω στις οποίες είναι διάφορα άγρια ζώα. Το κτήριο του πανεπιστημίου, ιατρικής σχολής συγκεκριμένα, είναι εντυπωσιακό. Υπάρχουνε μεγάλοι δρόμοι, πάρκα, άνεση και καθαριότητα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Σταματάμε για λίγο σε σημείο που ξεκινά ο πεζόδρομος. Πάμε μερικά μέτρα μέσα, αλλά η Βάνα μας ισοπεδώνει, λέγοντας, ότι αυτό είναι το κέντρο ζωής της πόλης. Ένας πεζόδρομος ακριβώς. Όχι δύο, τρεις κάθετοι δρόμοι. Ένας και μόνο πεζόδρομος και σε διπλανό στενάκι πια είναι επαρχιακή πόλη σε νάρκη. Όπως και να έχει, εμένα που άρεσε αυτό το γρήγορο πέρασμα από το Cardiff. Πάντα τα κάνω και πάντα βγαίνω κερδισμένος. Όποτε δεν πολύ χρόνο, θέλω έστω να περάσω από μία πόλη και να την γράψω μέσα στο σκληρό μου. Δεν ξεχνάω ποτέ αυτές τις εικόνες. Ακόμα και μετά από δεκαετίες συνδυάζω το Lugoj με μία στρογγυλή πλατεία, ξέρω πως περνάμε το Caransebes, πως το Szeksard και πως το Szekesferhervar και πως είναι το Vukovar και πως το Osijek.
Prince of Walles???![]()