''στην αρχη ηταν ενας ποταμος.ο ποταμος εγινε δρομος κι ο δρομος απλωσε παρακλαδια σ'ολοκληρο τον κοσμο.κι επειδη ο δρομος ηταν καποτε ποταμος,ηταν συνεχεια πεινασμενος...''
Ben Okri
συνεχίζοντας προς Κιάτο,κάποια στιγμή το έχασα λίγο.λίγο η ασάφεια της οδικής σήμανσης,λίγο η ταλαιπωρία με οδήγησαν πάνω σε αυτό.
όπως λέμε N'doye,N'koulou,N'gog λέμε και Νgoura? εκτός και αν μιλάμε για κάποιο νέο ταλέντο από την μαύρη ήπειρο που βολιδοσκοπείται από ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, :rotflmao:
![]()
''στην αρχη ηταν ενας ποταμος.ο ποταμος εγινε δρομος κι ο δρομος απλωσε παρακλαδια σ'ολοκληρο τον κοσμο.κι επειδη ο δρομος ηταν καποτε ποταμος,ηταν συνεχεια πεινασμενος...''
Ben Okri
''θάλαττα,θάλαττα'' φώναξαν οι 10000 άνδρες του Κύρου στο αντίκρυσμα του Εύξεινου Πόντου,στο βουνό Θήχης,κατά την επιστροφή τους από την αποτυχημένη εκστρατεία εναντίον της περσικής αυτοκρατορίας το 401 π.Χ.
το ίδιο αναφώνησα και γώ στη θέα του Κιάτου.μπα'ι'λτισμένος από το βουνό?μπορεί.όχι όμως αποτυχημένος...
![]()
Ben Okri
η ακτογραμμή στα βόρεια του νομού Κορινθίας ήταν το τερέν στο οποίο κινήθηκε τις επόμενες ώρες η μικρή μοτό μου.με κόσμο αυτή τη φορά στους δρόμους και όχι στην ερημιά που μας φιλοξένησε τις πρωινές ώρες της άφιξής μας.
στην Κόρινθο ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα ήταν επιβεβλιμένος αλλά και μια μοτοβόλτα μέσα στην πόλη μιας και δεν είχα απολύτως καμμία διάθεση να γυρίσω γρήγορα στην Αθήνα.κάθε άλλο μάλιστα...
μετά την Κόρινθο μέσω της διολκού της,σειρά είχε και το Λουτράκι στην προσπάθειά μου να παρατείνω την παραμονή μου στο δρόμο μοτοσυκλετώντας.αν σας πώ πως ο κ@λος μου μετά από τόση ώρα πάνω στην απαράδεκτη σέλα της μαάς KaFasaki είχε πάθει ανοσία θε με πιστέψε τε?
η παραλία του Λουτρακίου καθώς ο ήλιος μάζευε και τις τελευταίες του ακτίνες για να λούσει άλλα μέρη,μου έδωσε και τις τελευταίες φωτό της ολοήμερης περιήγησής μου,
![]()
Ben Okri
με ρυθμούς εντελώς χαλαρούς βγήκα στην εθνική με προορισμό την Αθήνα.την μονοτονία της διαδρομής έσπαγαν που και που τα κορναρίσματα νίκης των οπαδών του Ατρομήτου που γύρναγαν με την πρόκριση στο τελικό του κυπέλλου ανα χείρας.
η σκέψη μου όπως είναι φυσικό είχε μείνει στην Κορινθία.στα μέρη που είδα και σε αυτά που δεν τα κατάφερα μα υποσχέθηκα πως θα ξαναπροσπαθήσω να τα δώ.σε πείσμα των καπρίτσιων της βενζίνης και των απαιτήσεων της δουλειάς μου.ή μήπως την επόμενη φορά να τριγυρίσω κανά νησί,να χαζέψω και λίγη...σάρκα...?
![]()
Ben Okri
πως γίνεται να λείπω για λίγες ώρες από αυτή την κ@λοαθήνα και να χαλάει ο κόσμος,δεν το καταλαβαίνω.ερχόμενος από πλατεία Καρα'ι'σκάκη κ Σταδίου,η κίνηση παραήταν αφύσικη.Ακαδημίας μια από τα ίδια.αστυνομία παντού και μια ένταση και νευρικότητα να πλανάται γενικότερα στην ατμόσφαιρα.''ωραία υποδοχή'' σκέφτηκα αλλά το μυαλό μου δεν πήγαινε και σε κάτι κακό.
το οποίο τελικά το έμαθα μπαίνοντας σπίτι από τους δικούς μου.καλωσόρισα λοιπόν στην πραγματικότητα...
Ben Okri
η επόμενη μέρα ήτα μέρα ανασυγκρότησης και καταγραφής των απωλειών.το βουνό και το χιόνι με είχαν φιλοδωρήσει με δυο πληγές στα καλάμια μου από το πέσιμο της μοτό πάνω τους,έτσι ως υπενθύμιση για την επόμενη φορά που θα τόλμαγα να ξαναυθαδιάσω πρός την φύση (αν και η μουρμούρα της κυράς ήταν πιό επώδυνη...),
![]()
Ben Okri
Ben Okri
Ben Okri