Πολύ καλή δουλειά!!! Τα συγχαρητήρια μου και καλό κουράγιο!!![]()
Χρόνια πολλά!!!!
Πολύ καλή δουλειά!!! Τα συγχαρητήρια μου και καλό κουράγιο!!![]()
Χρόνια πολλά!!!!
τελικα εισαι γνωστης της ολης καταστασης που αντιμετωπιζεις και το αποτελεσμα θα σε ανταμηψη καταλληλα [γουσταρω τις λυσεις που δινεις στα προβληματα]![]()
Έχω μπλέξει με τη δουλειά και διάφορα τινά, και πάω με ρυθμούς χελώνας. Με το ζόρι ξεκλέβω κανά δίωρο την εβδομάδα...
...Τέλος πάντων, για πάμε να δούμε...
Μετά από κάμποση δουλειά με λίμα, ζιργκόν και dremel το στήριγμα της δαγκάνας έφτασε εδώ:
Κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι το φάρδος της ενίσχυσης δεν επαρκεί για να γίνει το πρόσθετο αυλάκι που απαιτείται, οπότε ξανά γέμισμα με την TIG, λίμα, κλπ
Έτσι θα είναι η κόντρα που θα κολληθεί στο ψαλίδι, στην οποία θα ολισθαίνει το στήριγμα της δαγκάνας:
Περιμένω το Σάκη να βρει δέκα λεπτά χρόνο να μου κάνει το φρεζάρισμα του αυλακιού και τις κολλήσεις για να πω ότι έκλεισε και το ψαλίδι από μοντίφες, ώστε να δρομολογηθεί για βάψιμο. Τρέχει και αυτός με κάτι επισκευές σε ένα ιπτάμενο δελφίνι και είναι άφαντος όλη μέρα.![]()
Κωστής
Χα!!! Νομίζεις ότι δεν το σκέφτηκα; Το είχα φτιάξει και στο Emachineshop κιόλας. Πρακτικά όμως έχει πάααρα πολύ δουλειά στην φρέζα. Δεν τον είδα και και τον Σάκη πολύ ζεστό να μπλεχτεί με κάτι τέτοιο και δεν το συνέχισα.
Στο θέμα της ομορφιάς τώρα, πέρα από το γεγονός ότι είναι αφινίριστο, πάνω στο ψαλίδι φαίνεται πολύ πιο ωραίο, η κάτω ακμή του ενισχυτικού γεμίσματος έρχεται ακριβώς παράλληλα με το ψαλίδι και ο όγκος του χάνεται. Συν το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του θα κρύβεται από το λαμάκι-κόντρα και το σωληνάκι του φρένου.
Δειλά - δειλά άρχισα να ετοιμάζω και διάφορα περιφερειακά για βάψιμο. Τον σκελετό τελικά μάλλον βρήκα άκρη να τον κάνω αμμοβολή. Ψιλή, με άμμο θαλάσσης μαζεμένη από παραλία.Το έχει επιχειρήσει ο γιος του μηχανουργού και το αποτέλεσμα κατά τα λεγόμενά του προσεγγίζει αυτό της υαλοβολής.
Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσω πολλές ενστάσεις, αλλά δεν παίζει ούτε να αγοράσω γυαλί, ούτε να φάω μια εβδομάδα να τρίβω, το ομολογώ, βαριέμαι αφόρητα.
Εδώ ένα από τα δύο μαρσπιέ συνεπιβάτη έτοιμο για ψυχρό γαλβάνι...
Έπεσα στην περίπτωση και το σπρέυ ήταν ελαττωματικό ή πολυκαιρισμένο. Δεν ψέκαζε, έφτυνε ακανόνιστα ροχάλες χρώματος
![]()
Κωστής
...Τα πίσω μαρσπιέ τα έγδυσα ξανά με διαλυτικό νίτρου και τα ξαναπέρασα με ψυχρό γαλβάνι.
Το σπρέυ ου χρησιμοποίησα είναι αυτό:
Περισσότερο για αστάρι φέρνει το αποτέλεσμα παρά για γαλβάνι. Μόλις στεγνώσει γίνεται γκρι ματ χωρίς την μεταλλική λάμψη του ψευδαργύρου.
Όλα τα άλλα σπρέυ ψυχρού γαλβανίσματος που έχουν πέσει στα χέρια μου μιλάνε για περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο 96-98%, αυτό δεν αναφέρει τίποτα πέρα ότι είναι εστερικής βάσης. Τέλος πάντων, ότι έγινε, τα υπόλοιπα θα τα περάσω με άλλο σπρέυ...
![]()
Κωστής
Ατελείωτες ώρες πάλευα με διαβρωτικό χρώματος, σκουριοφάγο, βούρτσες, dremel για να φέρω την σχάρα στην κατάσταση της παρακάτω φωτο και πάλι εκεί που ήθελα δεν έφτασε.
Μετά από αυτό είναι που αποφάσισα ότι δεν παίζει με την καμία να κάνω την ίδια δουλειά για ολόκληρο το σκελετό...
Δοκιμή άλλου zinc σπρέυ...
και το αποτέλεσμα:
![]()
Κωστής
Επόμενο στη σειρά το stand. Στη φωτό είναι μετά το διαβρωτικό χρώματος και πριν το μπλουμ στον σκουριοφάγο
Το πεδιλάκι του έχει φάει τον τσαμπουκά του...
Μετά το μούλιασμα σε σκουριοφάγο και τρίψιμο - τρίψιμο - τρίψιμο το έπιασα στη μέγκενη, το πύρωσα και το ίσιωσα όσο μπορούσα... Πάντως από τη σκουριά έχει υποστεί πολύ βαθιά διάβρωση
Ετοιμαζόμουνα να το περάσω και αυτό ψυχρό γαλβάνι, αλλά μου κόλλησε η ιδέα να κόψω το πεδιλάκι και να κολλήσω στη θέση του ένα από ανοξείδωτη λάμα 5mm (έχω κάτι ρετάλια) και να ξεμπερδεύω μια και καλή από σκουριά στο συγκεκριμένο σημείο. Θα δούμε...
Κωστής
Αν θυμάμαι καλά λέγεται OXOSTOL, ή κάπως έτσι, θα τσεκάρω το πρωί και θα ποστάρω κάποια στιγμή. Είναι υγρό κάπως ελαιώδους υφής και το καλύτερο αποτέλεσμα το έχεις αν εμβαπτίσεις το σίδερο μέσα σε αυτό και το αφήσεις κάποιες ώρες, ή και όλη τη νύχτα
Οπότε είναι ιδανικό για κοκοψίνια. Επίσης τρώει τα γαλβάνια, τα οποία αν δοκιμάσεις να τα φας με τρίψιμο έχεις τον καρκίνο του πνεύμονα στο τσεπάκι.
Για μεγάλα κομμάτια όπως ο σκελετός μπορείς να τα τυλίξεις με χαρτί κουζίνας ή πανιά και κάθε τόσο να τα ποτίζεις με σκουριοφάγο.
Όχι ότι θα δεις το αποτέλεσμα της εμβάπτισης αλλά θα μαλακώσει πολύ η σκουριά και θα φεύγει πολύ εύκολα με ελαφρύ τρίψιμο, το έχω δοκιμάσει.
Κωστής
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
μια χαρα παει μαστορα
tip στα χρωμιωμενα κομματια μπορεις να ριξεις ψυχρο γαλβανι και ατριφτο να βαψεις απο πανω![]()