Φίλος τις προάλλες έκανε andreani revalving (λάδια Ohlins) στον wolf racing 350 ευρώ . Τι γίνεται ρε π@υστη μου κανένας δεν συμπαθεί τους εντουράδες![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
παραθέτω τιμή για andreani revalve,
μπροστά πίσω με λάδια ohlins 350 ευρώ,
ελατήρια eibach 210 ευρώ.
Η τιμή 80 €,
είναι κόστος λαδιού και τσιμουχών με προσωπική εργασία 1 ώρας.
Αν περιέχει και revalve,
τότε αυτό είναι μάλλον δώρο ή διαφημιστική προσφορά.
Φιλικά πάντα.
Προσωπικά πήρα πίσω και τις παλιές ροδέλες καθώς και το σετάρισμα του adreani revalve όπως και πλήρη ενημέρωση προφόρτισης-στάθμης λαδιού.
δεν είπα ότι εγώ άλλαξα τσιμούχες και
όταν λες "ελατήρια" εννοείς μόνο μπροστά στα 120 €,
οι τιμές που αναφέρω αφορούν.
andreani revalve,
ελατήρια eibach και
λάδια,
για πιρούνι και αμορτισέρ.
με 80 ευρώ μόνο λάδια και χωρίς τσιμούχες για μπροστινό,
είναι κανονική τιμή,με τα εργατικά πληρωμένα,αφού δεν περιέχει τσιμούχες,
μπορεί να σου άλλαξε και κάποια ροδέλα που είχε πάρει κλίση,
είναι και αυτό ένα revalve.
Το adv εχει ελαφρα μεγαλυτερη καστερ και νομιζω ελαφρα περισσοτερο τραιλ που το κανει πιο ευσταθες και πιο αμβλυ στις αντιδρασεις του. Το SE εχει πιο 'εδω και τωρα' γεωμετρια.
Κοιτα καποια νουμερα. Το SE εχει ελλατηρια 140/59 (πισω/μπρος). Τα ψηλα adv εχουν 140/48. Τα χαμηλα 150/52. Μαλιστα το μεγαλυτερο ποσοστο του παραπανω βαρους των adv βρισκεται μπροστα.
Η το SE λοιπον εχει υπερβολικα σκληρα ελατηρια, η τα Adv υπερβολικα μαλακα. Εγω προσωπικα στα 90 κιλα βρισκω τα ελατηρια του SE τελεια. Ποτε δεν ειναι σκληρα και ποτε μαλακα ανεξαρτητως ταχυτητας και εδαφους. Ειναι παγια τακτικη των εταιρειων να βαζουν μαλακα ελατηρια μπροστα (και στις μηχανες δρομου συμβαινει αυτο) ωστε να αμβλυνεται η συμπεριφορα της μηχανης και να ειναι πιο δυσκολο να κανεις μαλακια με το valving. Better be safe than sorry δηλαδη.
Απο φυσικη αποψη οσο πιο γρηγορα κινησαι σε ενα εδαφος, τοσο μεγαλυτερες συχνοτητες εχει να αντιμετωπισει η αναρτηση και τοσο σκληροτερο ελατηριο χρειαζεται ωστε ο τροχος να ακολουθει το αναγλυφο του εδαφους. Αν εχεις μαλακο ελατηριο δηλαδη και πας γρηγορα, τοτε ο τροχος θα βρισκεται στον αερα πολυ πιο συχνα απ'οτι με σκληροτερο ελατηριο.
Οποτε νομιζω οι αμερικανοι εχουν απολυτο δικιο. Αν υποθεσουμε οτι η μηχανη ειναι στημενη για ανθρωπο 80 κιλων, τοτε ενα 55+ μπροστα θα ηταν πολυ πιο καταλληλο ΑΝ θελεις να οδηγεις ψιλο-ταπα. Για ηρεμες καταστασεις ειναι οκ ως εχει. Ο κοινος μας φιλος Ιασων για παραδειγμα εβαλε 60 μπροστα με valving απο SE, οδηγει σα δαιμονισμενος, ειναι 120 κιλα και το μπροστινο του ειναι οριακα ενταξει και με αρκετα υψηλη προφορτιση.
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 01/05/2012 στις 10:06.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Οτι να ειναι.....
Με διαβασες καθολου..???
Σορρυ βρε φιλε μου γιατι πρπει να διαβασω που εκανες η ποσα πληρωσες για revalving .....???
Και γιατι πρεπει να με ενδιαφερει ωστε να διαβασω τα τευχη για το revalving...???![]()
Με ειδες να γραψω κατι για αυτο το θεμα ......????
Εγω σε αλλο ποστ σου αναφερθηκα....!!
Και για να σου φυγει η απορια.....
revalving.... Και εγω στον Τασουλη ειχα κανει τελευταια φορα και εκει θα ξανακανω.....!
Οσο για την γαμπα .... Μακαρι να ειχα τα @ρχιδι@ και να εχανα το μηχανακι γιατι μου εφταιγε το .... revalving ....
![]()
Τελευταία τροποποίηση από STOYBI; 01/05/2012 στις 19:56.
Συγνώμη ρε παλικάρια που επεμβαίνω, αλλά το παρατραβήξατε το παραμύθι. Περιγράψτε όλοι τις εμπειρίες σας όσο πιό λεπτομερειακά γίνεται και τέλος. Μην το γυρνάτε σε προσωπική αντιπαράθεση. Για περεταίρω πληροφορίες τιμών θα ρωτήσετε τον Τασούλη τί ακριβώς κάνει και πόσο στοιχίζει. Το σπασμένο τηλέφωνο δεν προάγει τη γνώση.
Όσο για τον αρχικό τίτλο του thread η συζήτηση δεν είναι ποιό είναι πιό χρήσιμο για Ελλάδα, αλλά ποιό πάει καλύτερα σε διάφορες συνθήκες. Το γιατί πήρε κάποιος το μηχανάκι που πήρε είναι δικό του θέμα. Μην ξεχνάτε τον παράγοντα "αυτό του άρεσε" και αυτό πήρε. Τέλος.
Τελευταία τροποποίηση από gefr; 01/05/2012 στις 22:54.
estila tasouli amortiser piso 450smr pou de doylevi me tpt mama kai gia revalving pire 120e
parakalo min arxisete ti ennooume revalving
Φαντάζομαι οτι revalving μπροστινού συμπίεσης και επαναφοράς είναι αυτό;
http://www.ktm950.info/how/Suspensio...otion_pro.html
για να επαναφερω το θεμα,θεωρω το SE οτι ο λογος υπαρξης του στην ευρωπη,δεν υπαρχει,ειναι προτιμωτερο να παρει καποιος το 690 παρα το SE.σε σχεση με το adv,λεω τα εξης.
1,κυνηγημενο ταξιδι γερμανια 180σταθερα
2.δικαβαλο βαλκανια και κτλπ(αυθημερον επιστροφη 1200χλμ)
3,χιονοβολτα παρνωνα
4,βολτα χωρις χιονια παρνωνα
5,λεωνιδιο-λαμια και πισω εδω και 3 χρονια(12 μηνες το χρονο)
SE απο ολα αυτα εφικτο μονο 3,4.
αρα δεν υπαρχει θεμα συγκρισης.
υ.γ.big εσυ και ολοι αυτοι που το εχουν αγορασει,πασο και να το χαιρεστε(σεβομαι την επιλογη σας),αλλα δεν συγκρινεται με adv![]()
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει