Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 26

Θέμα: Τζαμακι κοντερ-στροφομετρου...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelokefaloitis

Τζαμακι κοντερ-στροφομετρου...

Παιδια οποιος ξερει γνωριζει κατι θα βοηθησει παρα πολυ...
    Τα τζαμακια σε κοντερ και στροφομετρο ειναι παντελως αχρηστα απο ις γρατζουνιες...
    Ειχα ακουσει οτι μετα απο πολυ καιρο ξεκινανε και χαλανε αλλα εμενα μου το εκανε μεσα
    σε ενα καλοκαιρι...
    Με το φως της μερας δεν διακρινεις τπτ στο κοντερ....
    Το στροφομετρο ετσι και ετσι με λιγη καλη προσπαθεια...
    Μιλαμε για πολυ γρατζουνια πανω λες και το εκανες με χοντρο σφουγγαρι ειναι...
    Αγορασα και μια αλοιφη απο Πισσαρη αυτη για τις γρατζουνιες σε πλαστικα μηπως
    βελτιωθει καπως αλλα δεν εκανε απολυτως τπτ...
    Και οδοντοκρεμα εβαλα που μου ηταν αλλα τπτ...
    Δυστυχως παμε για αλλαγη...
    Οσο και αν εψαξα σε μεταχειρησμενα δεν βρηκα τπτ..
    Αν εχει καποιος καμια ιδεα ευπροσδεχτη ειναι...
    Την Μηχανη Μου Την Σκηνη Μου Και Μια Καλη Παρεα......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Να τα λύσεις μόνος σου και να αλλάξεις τα τζαμάκια μπορείς;

Δες εδώ
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από georgio Προβολή μηνύματος
    Να τα λύσεις μόνος σου και να αλλάξεις τα τζαμάκια μπορείς;

Δες εδώ
    Πολυ ωραια η ιδεα σου αλλα στην Κεφαλονια οπου βρισκομαι χλωμο εως εως αδυνατο τετοια πραγματα να γινοντε...

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από trelokefaloitis Προβολή μηνύματος
    Αγορασα και μια αλοιφη απο Πισσαρη αυτη για τις γρατζουνιες σε πλαστικα μηπως
    βελτιωθει καπως αλλα δεν εκανε απολυτως τπτ...
    Και οδοντοκρεμα εβαλα που μου ηταν αλλα τπτ...
    θελει πολυ δουλεια και συστηματικο τριψιμο

τη μεθοδο Κοκκινα Φεγγαρια δες
    Accipere quam facere praestat injuriam

Λοιπόν μήπως τή μηχανή την πήρες μεταχείρω;
    Τα τζαμάκια είναι πολυκαρβονικά. Για προστασία από τις UV έχουν μία επάλειψη που μετά από μερικά χρόνια φεύγει. Στα Ελληνικά νησιά παρατηρούμε τα χρώματα των αυτοκινήτων να θαμπώνουν και να ξεφλουδίζει το βερνίκι και τα φανάρια να θαμπώνουν και να κιτρινίζουν. Τα τζαμάκια των οργάνων υφίστανται την ίδια φθορά και μοιάζει με χαρακιές, όσπου θολώνουν τελείως. Η λύση είναι προσωρινή αλλά φθηνή. Το τρίβεις με γυαλόχαρτο Νο#3000 που βρίσκεις σε μαγαζί με μπογιές αυτοκινήτου. Νομίζω οτι ο μοναδικός στη Αθήνα που έχει είναι στο Σταυρό, στην περιοχή με τις γέφυρες. Παίρνεις και μία αλοιφή για τρίψιμο μπογιάς αυτοκινήτου τελική (γιατί τρίβουν με χοντρή στην αρχή και ψιλή στο τέλος) και την έχεις για μιά ζωή (συσκευασία 1 λίτρου).
    Τρίβεις επίμονα το τζαμάκι και ξεπλένεις κάθε τόσο με νερό για να δείς πού βρίσκεσαι. Όταν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, το περνάς με την αλοιφή. Γίνεται διάφανο στο μέρος που το έτριψες. Μένουν κάποιες άκρες θαμπές αλλά δεν είναι τραγικό. Θα σε πάει δυό χρόνια, ίσως και 3. Εδώ η επαγγελματική προσέγγιση:
    http://www.youtube.com/watch?v=8ljeV...eature=related

Από εδώ και πέρα φρόντιζε να το κουκουλώνεις με κάτι στα όργανα.
    Υπάρχει και η ακριβή λύση, να πάρεις τα τζαμάκια που πουλάει ο cjracer αν δεν απατώμαι, στο advrider αλλά είναι και αυτά πολυκαρβονικά και δεν είναι παντοτινά.
    http://www.cjdesignsllc.com/KTMBezels.html
    Καλό τρίψιμο.
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 26/04/2012 στις 02:30.

Είχα το ίδιο πρόβλημα στο στροφόμετρό μου. Χρησιμοποίησα την xerapol μετα απο τριψιμο με 1500αρι γυαλοχαρτο ντουκόχαρτο με νερο και το αποτελεσμα ειναι αρκετα ικανοποιητικο παντως
    Τελευταία τροποποίηση από Mariner; 26/04/2012 στις 13:30.
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Πάντως τα γυαλόχαρτα που χρησιμοποιούμε μαζί με νερό (το οποίο σκοπό έχει την απομάκρυνση του υλικού που έχουμε αφαιρέσει) τα λέμε ντουκόχαρτα (καμία σχέση με ντουκάτι), είναι αδιάβροχα και συνήθως βγαίνουν σε μεγάλα νούμερα (800, 1000 και πάνω) αν και έχω δει μέχρι και 400.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Σωστός
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gefr Προβολή μηνύματος
    Λοιπόν μήπως τή μηχανή την πήρες μεταχείρω;
    Τα τζαμάκια είναι πολυκαρβονικά. Για προστασία από τις UV έχουν μία επάλειψη που μετά από μερικά χρόνια φεύγει. Στα Ελληνικά νησιά παρατηρούμε τα χρώματα των αυτοκινήτων να θαμπώνουν και να ξεφλουδίζει το βερνίκι και τα φανάρια να θαμπώνουν και να κιτρινίζουν. Τα τζαμάκια των οργάνων υφίστανται την ίδια φθορά και μοιάζει με χαρακιές, όσπου θολώνουν τελείως. Η λύση είναι προσωρινή αλλά φθηνή. Το τρίβεις με γυαλόχαρτο Νο#3000 που βρίσκεις σε μαγαζί με μπογιές αυτοκινήτου. Νομίζω οτι ο μοναδικός στη Αθήνα που έχει είναι στο Σταυρό, στην περιοχή με τις γέφυρες. Παίρνεις και μία αλοιφή για τρίψιμο μπογιάς αυτοκινήτου τελική (γιατί τρίβουν με χοντρή στην αρχή και ψιλή στο τέλος) και την έχεις για μιά ζωή (συσκευασία 1 λίτρου).
    Τρίβεις επίμονα το τζαμάκι και ξεπλένεις κάθε τόσο με νερό για να δείς πού βρίσκεσαι. Όταν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, το περνάς με την αλοιφή. Γίνεται διάφανο στο μέρος που το έτριψες. Μένουν κάποιες άκρες θαμπές αλλά δεν είναι τραγικό. Θα σε πάει δυό χρόνια, ίσως και 3. Εδώ η επαγγελματική προσέγγιση:
    http://www.youtube.com/watch?v=8ljeV...eature=related

Από εδώ και πέρα φρόντιζε να το κουκουλώνεις με κάτι στα όργανα.
    Υπάρχει και η ακριβή λύση, να πάρεις τα τζαμάκια που πουλάει ο cjracer αν δεν απατώμαι, στο advrider αλλά είναι και αυτά πολυκαρβονικά και δεν είναι παντοτινά.
    http://www.cjdesignsllc.com/KTMBezels.html
    Καλό τρίψιμο.
    Οπως ακριβως τα λες ειναι...
    Με αλλα λογια θελει αρκετο τριψιμο να φυγουν οι υποτιθεμενες γρατζουνιες και οταν φτασει σε
    επιθυμητο επιπεδο περνας την αλοιφη για να κρατησει οσο κρατησει....

Ευχαριστω παρα πολυ..
    Ξεκιναει το τριψιμο...

Γειά σου πατρίδα!
    Επειδή είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα και δε παίζουν ανταλλακτικά παρά ολόκληρα τα όργανα!!! προσπάθησα με Xerapol.
    Ούτε να το σκέφτεσαι, χειρότερα τα έκανε! έφυγε η επίστρωση και δε καθάρισε .
    Πήρα μια αλοιφή της 3Μ και με 3000 γυαλόχαρτο κάτι έγινε!
    Αν θες, όμως το ψάχνεις για το ταχύμετρο σε καινούριο ίζως βρεις σε εξουσιοδοτημένο, αλλά θα κοστίζει 50 γιούρος!
    make love not work

Σε $ 373 και $437 το στροφόμετρο και το ταχύμετρο αντίστοιχα, κομπλέ. Μόνο το τζαμάκι δεν πουλιέται από ότι γνωρίζω. Μόνο στο CJdesigns.
    Γειά χαρά.

Ντουκοχαρτο νουμερο 1500 καλο τριψιμο και μετα περασμα με αλοιφη για ξεθορμιασμα φαναριων, το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο.

Thanks boys μολις εχω νεοτερα θα ενημερωσω..

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από orion Προβολή μηνύματος
    και μετα περασμα με αλοιφη για ξεθορμιασμα φαναριων,
    Τι αλοιφή είναι αυτή; Κάνει και για ψιλές γρατσουνιές σε φανάρι;
    Give me fuel, Give me fire

Οι μπογιατζήδες αυτοκινήτων γιαλίζουν τη μπογιά με αλοιφές. Πρώτα χοντρή και μετά ψιλή. Ίσως και τρία είδη. Δεν έχω ακόμα καταλάβει αν αυτές τρίβουν τη μπογια ή γεμίζουν τις μικροανωμαλίες με κάποιο κερί, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στα αυτοκίνητα γύρω μας.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σπασμενο τζαμακι απο κοντερ xt600
    από apsogos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2010, 04:17
  2. Νερα στο Κοντερ
    από darkwing στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2005, 22:28
  3. Περι Στροφομετρου...
    από Μικρή Λουλού στο forum Honda Africa