Λοιπόν, εγω έχω να πώ ότι αν δεν πας να πάρεις κανένα Super Sport 600 (για 1000 δεν το συζητώ καν..) και επιλέξεις ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα κι ας είσαι απειρος οδηγός. Όλοι μαθαίνουμε σιγά σιγά. Αν συκρατήσεις λίγο τις ορμές σου στην αρχή μέχρι να μάθεις την μηχανή σου τότε δεν θα πάθεις τίποτε. Αλλιώς και με το παπί να κυκλόφορείς πάλι σε νοσοκομείο θα καταλήξεις.
Στην ηλικία σου δεν είμαι της γνώμης να πάρεις μια μηχανή που δεν σε καλύπτει ή που θα χρειαστεί να την αλλάξεις σύντομα γιατί την βαρέθηκες. Επέλεξε πρώτα κατηγορία μηχανής που θέλεις (SM, On-Off, street, γυμνό) γιατί είναι τόσο πολλές που θα μπλέξεις αλλιώς και θα μπορέσουμε κι εμείς να σου προτείνουμε κάτι.
FMX μην πάρεις γιατί είναι μια πατάτα της HONDA που θέλει να ξεστοκάρει ανταλλακτικά από τις αποθηκες της και κοροιδευει τον κόσμο. Υπάρχουν πολύ καλές επιλογές στην κατηγορία. Κοίτα και το SUZUKI DRZ400 που τοι βγάζει σε SM. Πολύ καλό για την τιμή του. Ίσως και μεταχειρισμένο για πρώτη αγορά να σε βόλευε λόγω τιμής και ίσως κάποιων μικροπτώσεων (που σίγουρα θα έχεις όπως όλοι μας) και δεν θα τις λυπηθείς τόσο πολύ.
Το Monsterακι πολύ καλό και δεν βγάζει προβλήματα κι ας λένε διάφοροι μπούρδες. Το BMW είναι άψογο για την κατηγορία του (on-off) και πολύ ευκολο και φιλικό αλλά το Vstrom650 μονόδρομος πια στην κατηγορία (απλα έχει παραπάνω όγκο). Αν ειναι να παίξεις σε Fazer τότε κοίτα και το Kawasaki Ζ50 (αυτό θα έπαιρνα αν ήμουν εσύ). Ακόμη και το CBR600 (το F) παίζει.
Βάρος και όγκος μην σε τρομάζουν τόσο. Αν η μηχανή είναι καλοστημένη τότε αυτά εξαφανίζονται όσο κινείται. Αν είναι χαλι τότε και 100 κιλά να είναι θα πάει βάρκα στο γυαλό.
Παίξε στην κατηγορία των 600-750cc (όχι SS) και διάλεξε ότι σου αρέσει. Με μια ήρεμη μηχανή θα αισθάνεσαι πιο άνετα στην αρχή αλλά θα θελήσεις να την αλλάξεις σε λίγο. Με κάποια πιο αγρια θα σε ζορίσει και θα πηγαίνεις πιο μαζεμένα στην αρχή από φόβο (ισως να ειναι και καλο αυτο παντως) αλλά μολις την μαθεις θα γουσταρεις. Αλλωστε υπάρχουν και τα μαθηματα του CSS στην πίστα.
Καλως ήρθες