Σελίδα 9 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910111213141959109 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 1985

Θέμα: Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Δεν το μετονομαζουμε το θρεντ σε Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι να γουσταρουμε τουλαχιστον;
    Αρε γκρούκη μου... ειλικρινά πιστεύεις ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα σήμερα στην Ελληνική κοινωνία ?
    Τι Νεοφιλελεύθερους και Αριστερούς τσαμπουνάς ? Εδώ και καμιά 20ετία δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι ταμπέλλες. Ενας αχταρμάς αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων είμαστε και τίποτα άλλο.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Δεν το μετονομαζουμε το θρεντ σε Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι να γουσταρουμε τουλαχιστον;
    Ναι μόνο που το αντίπαλον δέος των νεοφιλελεύθερων δεν είναι αποκλειστικά οι αριστεροί, αλλά όλοι όσοι δεν υποστηρίζουν αυτό το σύστημα και ανάμεσα σε αυτούς μπορείς να βρεις και παραδοσιακούς καπιταλιστές.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Αρε γκρούκη μου... ειλικρινά πιστεύεις ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα σήμερα στην Ελληνική κοινωνία ?
    Τι Νεοφιλελεύθερους και Αριστερούς τσαμπουνάς ? Εδώ και καμιά 20ετία δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι ταμπέλλες. Ενας αχταρμάς αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων είμαστε και τίποτα άλλο.
    Το θέμα είναι -και καλά έκανε ο κρούκης και το έθεσε έστω και με χιούμορ- ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι ακριβώς αυτό! Μη κοιτάς που εδώ το ανάγουμε σε μικροκομματικό επίπεδο και σε non paper επιστολές. Το θέμα είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και οι συνέπειες του...(η οι αρετές του για όσους τον υποστηρίζουν...)

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Flying Mythos Προβολή μηνύματος
    Sorry αλλα δε θα πάρω, θα προτιμήσω να παραμείνω εξωτερικό και να υποστηρίζω έστω και νοερά τους λαϊκιστές αριστερούς που τάζουν λαγούς και πετραχήλια. Αν είναι να πεθάνω της πείνας προτιμώ με αριστερή κυβέρνηση και όχι με νεοφιλελεύθερους.

Φιλικά Νίκος (παλιός γνώριμος από το ΑΒ).
    Φίλε Νίκο sorry, ισως να μην έγινα κατανοητός αλλά φαντάστηκα οτι μιλάμε για οικονομία και οικονομικά προγράμματα κομμάτων. Το παραπάνω δεν το έχω διαβάσει, και φυσικά διαφωνώ. Αν κάτσω να διαβάσω τις θέσεις όλων των κομμάτων (λέμε τώρα), με κάποιες θα συμφωνώ, κάποιες θα με εξοργίσουν και κάποιες θα τις θεωρήσω παπαρίτσες.
    Εναν καλύτερο κόσμο ονειρεύομαι και εγώ για τα παιδιά μου, όχι έναν κόσμο με στρατόπεδα εργασίας φθηνού εργατικού δυναμικού. Ήμαρτον...

@->προς ταμπελοποιούς . Τα ταμπελάκια του νεοφιλελεύθερου δεν ξέρω που και πως τα κολλάτε, και δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Το πρόγραμμα του Μάνου και της Δράσης που είναι νεοφιλελεύθερος, το θεωρώ γτπκ μιας και θέλει έναν κόσμο με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, με ελεύθερες απολύσεις χωρίς αποζημίωση και άλλα κουλά.
    Παρεπιπτόντως τη θέση των 700ευρώ σύνταξη που είπε ο mats την βρήκε ενδιαφέρουσα ο Βαρουφάκης (που τον αναφέρετε συχνά πυκνά), αλλά με αρκετά προβλήματα μιας και δεν λέει τι θα κάνει με όσους έχουν πληρώσει ήδη ένα σκασμό λεφτά σε εισφορές.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος

@->προς ταμπελοποιούς . Τα ταμπελάκια του νεοφιλελεύθερου δεν ξέρω που και πως τα κολλάτε, και δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Το πρόγραμμα του Μάνου και της Δράσης που θεωρείται νεοφιλελεύθερο, το θεωρώ γτπκ μιας και θέλει έναν κόσμο με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, με ελεύθερες απολύσεις χωρίς αποζημίωση και άλλα κουλά.
    Παρεπιπτόντως τη θέση των 700ευρώ σύνταξη που είπε ο mats την βρήκε ενδιαφέρουσα ο Βαρουφάκης (που τον αναφέρετε συχνά πυκνά), αλλά με αρκετά προβλήματα μιας και δεν λέει τι θα κάνει με όσους έχουν πληρώσει ήδη ένα σκασμό λεφτά σε εισφορές.
    Βύρωνα δεν νομίζω ότι τέθηκε ή τίθεται θέμα χαρακτηρισμών σε προσωπικό επίπεδο και πραγματικά θα είναι μ@λ@κι@ αν το πάμε προς τα εκεί. Ωστόσο αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, αν αποστασιοποιηθούμε για λίγο από τη -δεινή- θέση μας, θα διαπιστώσουμε (και σε αυτό νομίζω ότι θα συμφωνήσεις) ότι οι κλυδωνισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο που έχουν επηρρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την Ελλάδα, προέρχονται ακριβως από αυτό το οικονομικό σύστημα. Ο νεοφελεύθερος καπιταλισμός είναι που δοκιμάζεται και κρίνεται.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ...μιας και δεν λέει τι θα κάνει με όσους έχουν πληρώσει ήδη ένα σκασμό λεφτά σε εισφορές.
    Θα γίνουν δάνειο προς το κράτος επ' ώφελεία των επόμενων γενεών (του 2112)
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

επισης το επιδομα του ανεργου μειωθηκε απο 429 σε 365 αλλα οι "εισφορες υπερ ανεργων" (ακομα και του ΟΑΕΕ που δεν προσφερει επιδομα σε ανεργους επιτηδευματιες) παραμενουν στο ιδιο υψος.....
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Βύρωνα δεν νομίζω ότι τέθηκε ή τίθεται θέμα χαρακτηρισμών σε προσωπικό επίπεδο και πραγματικά θα είναι μ@λ@κι@ αν το πάμε προς τα εκεί. Ωστόσο αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, αν αποστασιοποιηθούμε για λίγο από τη -δεινή- θέση μας, θα διαπιστώσουμε (και σε αυτό νομίζω ότι θα συμφωνήσεις) ότι οι κλυδωνισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο που έχουν επηρρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την Ελλάδα, προέρχονται ακριβως από αυτό το οικονομικό σύστημα. Ο νεοφελεύθερος καπιταλισμός είναι που δοκιμάζεται και κρίνεται.
    Σαφώς και θα συμφωνήσω. Σε μια κουβέντα εδώ μέσα το 2008 http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=67613 είχα γράψει

Ο καπιταλισμός με την μορφή που είχε μέχρι τώρα μας αφήνει .
    Τι σχήμα θα διαδεχθεί το κενό δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά σίγουρα το μοντέλο της αυτορύθμισης των αγορών χωρίς κανένα κρατικό παρεμβατισμό κατέρρευσε. ίσως ένα μοντέλο "σοσιαλιστικού καπιταλισμού" να είναι ο διάδοχος.
    Τα πράγματα πάντως δεν είναι καθόλου καλά παίδες, και το θέμα μπορεί να ξεκίνησε απ΄την απληστία των golden boys, αλλά φοβάμαι ότι οι συνέπειες θα φανούν στον τρόπο ζωής μας καθώς οι αλλαγές και τα σχέδια σωτηρίας θα είναι επώδυνα.
    και εξακολουθώ να το πιστεύω.
    Δέχομαι (ευκολα) την ψήφο σε ένα κόμμα για μια ελπίδα και θα ήθελα να το έκανα και εγώ. Απλά ίσως λόγω ηλικίας, ίσως λόγω του οτι πέρασα 18 χρόνια σε dealing rooms και είδα με τα μάτια μου τι δύναμη υπάρχει στον καπιταλισμό (απ΄τη στιγμή που το αντίπαλο δέος μας άφησε χρόνους), τρώω τα φλασάκια μου όταν πίσω απ΄την ελπίδα που μοιράζουν τα κομματα βρίσκεται το κενό.

Διαβάζω εδώ μέσα και σε διάφορα sites αφορισμούς για τη παγκόσμια συνωμοσία που μας έφερε εδώ αφήνοντας στην άκρη έστω και μια αυτοκριτική της πλάκας είτε γιατί πονάει, είτε γιατί δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τι μας έφερε εδώ.
    Να γίνουμε Αργεντινή λέει ο ένας, να πάμε στη δραχμή λέει ο άλλος...και τρελλαίνομαι γιατί νομίζουν οτι θα λυθούν τα προβλήματα μας ως δια μαγείας. Ακόμα θυμάμαι τα highlights όταν κατέρρευσε η Αργεντινή, με τον κόσμο να ορμάει στα μαγαζιά για να φάει, μωρά να πεθαίνουν από ασιτία και την νομεκλατούρα να είναι οχυρωμένη στα προάστια με οπλισμένους μπράβους που κράταγαν τους πεινασμένους μακριά. Εχουν ιδέα για τι μιλάμε όσοι πετάνε τις παπαριές πως θα θριαμβεύσει η επανάσταση?

Ακούω πιτσιρίκια που λένε "να πάμε στη δραχμή να τελειώνουμε" και σαλτάρω ρε Κώστα. Νομίζουν οτι θα υπάρχει το ίδιο καταναλωτικό επίπεδο μετά και θα συνεχίσουν να ψωνίζουν κράνη απ΄το ebay με paypal... Κούνια που μας κούναγε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

@->προς ταμπελοποιούς . Τα ταμπελάκια του νεοφιλελεύθερου δεν ξέρω που και πως τα κολλάτε, και δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Το πρόγραμμα του Μάνου και της Δράσης που είναι νεοφιλελεύθερος, το θεωρώ γτπκ μιας και θέλει έναν κόσμο με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, με ελεύθερες απολύσεις χωρίς αποζημίωση και άλλα κουλά.
    Ελα τωρα σιγα τις ταμπελες κιολας.Πεταξαμε για πλακα μια χαζοτρολια -που στην τελικη εχει και μια βαση υστερα απο τοσες συζητησεις- .
    Φυσικα και κανενας δεν μπορει να αυτοπροσδιοριστει απολυτα απο το που ανηκει, η νιωθει οτι ανηκει, η του λενε οι αλλοι οτι ανηκει πολιτικα,αλλα οπως και ναχει, αν κρινουμε τα παντα με βαση την οικονομια
    αναποφευκτα μιλαμε και για την κοινωνια παιρνοντας το μερος της κοινωνικης ταξης που νιωθουμε οτι ανηκουμε.
    Ειδικα του Συριζα του'χετε σουρει τον εξαψαλμο (και καλα κανετε) αλλα η επιχειρηματολογια εχει καταντησει να ειναι μονομερης και απο τις 2 πλευρες.
    Στα λογια ολοι το καλο του διπλανου μας και το δικο μας θελουμε,αλλα μεσα απο τα γραπτα μας εγω αλλα βλεπω.Βεβαια εγω ειμαι και περιεργος αλλα..

Υ.Γ Τις αποψεις μου για τον Συριζα τις εχω ξαναπει για να ξηγιομαστε.

edit:Διαβασα την παραθεση σου στον χυμαδορ.Δεν μπορω να πω οτι διαφωνω.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

εμένα πάντως μου αρέσει η κουβεντα μας (την βρίσκω και πολύ πολιτισμένη σε σχεση με κάτι άλλες που έχουμε κάνει εδώ μέσα), μου άρεσε η πλακίτσα του σύντροφου πασόκου gcrook () αλλά η υλοποίηση της πρότασης του δεν....
    βέβαια δεν θα κολήσω εκεί....

Ελα τωρα σιγα τις ταμπελες κιολας.Πεταξαμε για πλακα μια χαζοτρολια -που στην τελικη εχει και μια βαση υστερα απο τοσες συζητησεις- .
    Φυσικα και κανενας δεν μπορει να αυτοπροσδιοριστει απολυτα απο το που ανηκει, η νιωθει οτι ανηκει, η του λενε οι αλλοι οτι ανηκει πολιτικα,αλλα οπως και ναχει, αν κρινουμε τα παντα με βαση την οικονομια
    αναποφευκτα μιλαμε και για την κοινωνια παιρνοντας το μερος της κοινωνικης ταξης που νιωθουμε οτι ανηκουμε.
    Ειδικα του Συριζα του'χετε σουρει τον εξαψαλμο (και καλα κανετε) αλλα η επιχειρηματολογια εχει καταντησει να ειναι μονομερης και απο τις 2 πλευρες.
    Στα λογια ολοι το καλο του διπλανου μας και το δικο μας θελουμε,αλλα μεσα απο τα γραπτα μας εγω αλλα βλεπω.Βεβαια εγω ειμαι και περιεργος αλλα..

Υ.Γ Τις αποψεις μου για τον Συριζα τις εχω ξαναπει για να ξηγιομαστε.

edit:Διαβασα την παραθεση σου στον χυμαδορ.Δεν μπορω να πω οτι διαφωνω.
    οκ νόμιζα οτι σοβαρολογούσες

Για το χώσιμο στο Σύριζα τα εξηγησα γιατί τα ρίχνω. Αν στα ποσοστά του Σύριζα ήταν οι Ανεξ.Ελληνες πάντως θα ήμουν αμείλικτος. Εκεί έχουν πετάξει αετό.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Εγώ δεν είμαι ούτε νεοφιλελεύθερος, ούτε αριστερός.

Είμαι κεντρώος.

ΕΕΕΕΕΕ!!!! Σταματάτε!!!! Πλάκα έκανα!!!!!!

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Θέλω να πω κάποια πράγματα αλλά δε μου βγαίνει (και θα είναι και κατεβατό), τέτοιες συζητήσεις προτιμώ άλλωστε να γίνονται με τους υπόλοιπους απέναντί μου και μπύρες ανάμεσά μας.

Για να ελαφρύνει λοιπόν το κλίμα, ιδού η ιδανική πρόταση ψήφου:
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων TrollKKE.jpg‎  

http://www.newsit.gr/default.php?pna...140740&catid=9
    Tυχαίο; Εκτός και αν σας έπιασε "συνωστισμός" εντέρου εκείνη τη στιγμή, μαντάμ!

:a04:
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Ακούω πιτσιρίκια που λένε "να πάμε στη δραχμή να τελειώνουμε" και σαλτάρω ρε Κώστα. Νομίζουν οτι θα υπάρχει το ίδιο καταναλωτικό επίπεδο μετά και θα συνεχίσουν να ψωνίζουν κράνη απ΄το ebay με paypal... Κούνια που μας κούναγε.
    Ασε που αν παμε στην δραχμη θα εχουμε και το ευρω για τα σοβαρα (οποιοι εχουν) και την δραχμη για τα μακαρονια...Εκει να δεις πολιτες δυο ταχυτητων.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Σελίδα 9 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910111213141959109 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray