Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 40

Θέμα: επιλογη μηχανης

Νέο μέλος

επιλογη μηχανης

καλημερα παιδια μολις εγινα μελος στο φορουμ και θα ηθελα να παραθεσω αμεσως ενα θεμα προσ συζητηση.ειμαι 20 στα 21 και δεν εχω ιδεα απο μηχανακια κ πιστευω πως ηρθε η ωρα να αποκτησω ενα.αρχικα σκεφτομουν για 50cc μιας και ειμαι νεος στο χωρο των μηχανων και συγκεκριμενα ειχα βαλει στο ματι την aprilia rs 50.αξιζει το μηχανακι και γενικα να βγαλω διπλωμα για 50αρι(θα ηθελα τη γνωμη σας)?
    Επειτα ψανχωντας στα φορουμ εβλεπα γενικα οτι δεν αξιζει να παρει κανεισ 50αρι και αρχισα να σκεφτομαι για 125 και συγκεκριμενα το rs125 αλλα εχω διαβασει οτι ειναι σκωτοστρα.γενικα θα ηθελα μηχανακι σε στυλ μοτοσυκλετας γιατι μ αρεσουν παρα πολυ.ποια ειναι η δικια σας αποψη?να παρω 50αρι η 125 και αν ναι πιο θα μου προτεινατε?αν οχι τ rs125 πιο αλλο ειναι αξιολογω?μετα σκεφτηκα και για ninja250 αλλα ειδη απο τα 50cc πηγα στα 125 και σκεφτηκα και τα 250 και το θεωρω λιγο βιαστικο ολο αυτο ειμαι της αποψης οτι πρωτα πρεπει να μαθω να οδηγω καλα και μετα να ανεβαινω κυβικα!!Θα εκτημισω ολεσ της απαντησεις αρνητικες και μη.
    Φιλικα δημητρης

Καλωσηρθες Δημητρη!

To βασικο στην επιλογη μηχανακ-ι-ου ειναι το τι θες να κανεις μ αυτο..(?)Πιστα,πολη,χωμα,βολτες πιο μακρινες....??Μολις απαντησεις σ αυτο, βλεπεις σε τι κατηγοριες θα κινηθεις...

Απο τα μηχανακια που λες, το 50αρι θεωρω πως παραειναι μικρο και κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει το κοπο.
    Αν το δυομισι σου φαινεται πολυ απο αποψη γκαζιου, να σου πω οτι εχει περιπου την ιδια υποδυναμη με το απριλια125,μονο που το καβασακι ειναι πιο φιλικο.
    Αν θες ν ανεβαζεις και καμια γκομενα συνεπιβατη και να μη μυριζει ολοκληρη καμενο λαδι μετα, προτεινω το 250.Και γενικοτερα προτεινω το 250 γιατι "κανει τα παντα" και συμφερει και θα εισαι πιο κυριλε απ οτι με τα διχρονα.

Ο,τι κι αν ειν' αυτο που θα παρεις, να εχεις το μυαλο μεσα στο κεφαλι και το κεφαλι μεσα στο κρανος!!

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    ninja250, εξοπλισμός (κρανος μπουφαν γαντια μποτες) και είσαι πένα

Νέο μέλος
    φιλε dim_rac θα το ηθελα αρχικα για πολη μιας και σπουδαζω στη θεσσαλονικη και θα με βοηθουσε στη μετακινηση και στη πορεια μαθαινοντας να οδηγω εχω σκοπο να πηγαινω βολτες πιο μακρινες οπως για μπανακι στη χαλκιδικη.απλα σας ξανα αναφερω οτι δεν εχω οδηγησει ποτε μηχανακι μπορω να μπω κατευθειαν στον κοσμο της μοτοσυκλετας η ειναι πιο δυσκολο στην οδηγηση?μηπως ειναι επιπολαια η επιλογη μου για αγορα τετοιας μηχανης κατευθειαν θα επρεπε να "ωριμασω" πρωτα?επισης οι στροφες με τη μοτοσυκλετα παιρνονται γερνοντας το σωμα η και με το τιμονι κανονικα?αν επερνε ας πουμε την ninja θα επρεπε να μαθω και αυτη την τεχνικη?
    Τελευταία τροποποίηση από mitsos larisa; 20/05/2012 στις 13:36.

Μέλος Το avatar του/της 8avos
    οτιδήποτε πάρεις,ΚΡΑΝΟΣ απαραίτητο και τα υπόλοιπα βέβαια.
    θα σε παρακαλούσα να μην μπείς στην λογική ας πάρω το εργαλείο και μόλις μαζέψω φράγγα
    θα πάρω και το κράνος!

στα της μηχανής,το 250 είναι τετράχρονο και πιο "φιλικό" όπως προείπαν και θα το δείς και με το καύσιμο αυτό.
    τα κυβικά δεν είναι πολλά.το 50 θα σε ξενερώσει αμέσως.
    αλλά με το δίπλωμα δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις

Νέο μέλος
    εννοειται φιλε θανο η ασφαλεια προεχει πρωτα κρανος και εξοπλισμος και μετα η μηχανη.τετοιου ειδους μηχανες ειναι πιο δυσκολες στην οδηγηση?με το διπλωμα δημιουργειται ενα ζητηματακι

Παγαινε βγαλε διπλωμα πρωτα να μαθεις τα βασικα,γραψε και λιγα χιλιομετρα και μετα εδω ειμαστε να μιλησουμε και για τεχνικες οδηγησης...Δες και τα παρακατω που πιστευω πως ειναι ιδανικα γι' αρχαριο και δε θα χεις και προβλημα με το διπλωμα:

ybr250
    cb250
    cbr250

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    +1 στον dim_rac
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Κρουστο μελος Το avatar του/της Kleman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dim_rac Προβολή μηνύματος
    Παγαινε βγαλε διπλωμα πρωτα να μαθεις τα βασικα,γραψε και λιγα χιλιομετρα και μετα εδω ειμαστε να μιλησουμε και για τεχνικες οδηγησης...Δες και τα παρακατω που πιστευω πως ειναι ιδανικα γι' αρχαριο και δε θα χεις και προβλημα με το διπλωμα:

ybr250
    cb250
    cbr250

βαλε στην λιστα και το ninja 250
    Για μας είναι η ζωή!

Νέο μέλος
    δηλαδη παιδια μου προτεινετε να παρω 250cc και ας μην εχω εμπειρια απο μηχανακια??

Παλαιό μέλος
    Το θέμα φίλε μου είναι τι τρέλα κουβαλάς στο κεφάλι σου.. Άμα πηγαίνεις χαλαρά και προσεκτικά για αρχή και ένα 650 μια χαρά θα το πας.. Τώρα άμα γλυκαίνεσε με το γκάζι, σου αρέσει η ταχύτητα και η νευρική οδήγηση πάρε ένα 50αρακι, γιατί σίγουρα θα πέσεις, οπότε θα έχεις χαζό χτύπημα.
    Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα 125 αυτόματο ή κανα παπάκι, να πηγαίνεις στο πανεπιστήμιο. Για χαλκιδική ξέχνα τα ταξίδια ώσπου να οδηγήσεις κανα χρόνο να αποκτήσεις λίγο εμπερία, που και πάλι θέλει μεγάααααααααααλη προσοχη και φυσικά με μεγάλη μηχανη..

Ακριβως.Ναι μεν χρειαζεται λιγο παραπανω εμπειρια αλλα με ρεγουλα,ορεξη για χιλιομετρα και βεβαια καλο εξοπλισμο
    θα το χαρεις πιο ευκολα ενα 250.
    Για μας είναι η ζωή!

δεν προλαβα να ποσταρω πρωτος αλλα οντως αν νιωθεις περα απο ολα αυτα οτι θα εισαι νευρικος κτλ
    καλυτερα ξεκινα απο 125.Αλλιως οτι και να παρεις με ρεγουλα.
    Για μας είναι η ζωή!

Νέο μέλος
    αυτοματο το αποκλειω φιλε μου γιατι κολλαει τ γκαζι και ενα φιλος μου ειχε ενα πολυ σοβαρο ατυχημα απο αυτον το λογο και προτιμω με ταχυτητες γιατι το ελεγχεις καλυτερα.δεν εχω σκοπο να τρεχω ουτε να κανω μαλακιες στο δρομο σουζες και τετοια ουτε με ποδηλατο δεν κανω σουζες να φανταστεις.και γω για 125 ελεγα απο 125 πιο μου προτεινετε?

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αν θες ντε και καλά 125 πάρε το CBF 125. Αλλά μην. Πολύ γρήγορα θα σου φανεί πολύ λίγο.

Μην φοβάσαι τα 250. Είναι ιδανικός κυβισμός για να ξεκινήσεις και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και σε μικρά ταξιδάκια (και μεγάλα αν έχει όρεξη). Κάθε αρχή είναι δύσκολη και θέλει προσοχή, αλλά η διαφορά δεν έχει να κάνει με το 125 έναντι 250. Οι διαφορές τους, από αυτή τη σκοπιά, είναι αμελητέες.

Μοναδική εξαίρεση: Αν σκοπεύεις να κινείσαι σχεδόν αποκλειστικά μέσα στην πόλη, τότε το 125 θα είναι φθηνότερο (κατανάλωση και κόστος απόκτησης). Για οτιδήποτε άλλο, 250 και μην το σκέφτεσαι.

Κοίτα για:

YBR 250
    CBF 250
    CBR 250
    Ninja 250

Αν σε παίρνει οικονομικώς το CBR 250 βγαίνει και με ABS. Αυτό από μόνο του το κάνει πιο ασφαλές από όλα τα 125αρια.

Φυσικά πρώτα από όλα: Δίπλωμα, ασφάλεια και εξοπλισμός (κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες). Υπολόγιζέ τα μέσα στο κόστος αγοράς της μοτοσυκλέτας.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοήθεια στην επιλογή μηχανής 50cc
    από DUKEMNUKEMgr στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2010, 07:26
  2. επιλογή μηχανής
    από airam9797 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 15:33
  3. επιλογή μηχανής
    από skynet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2006, 19:37
  4. επιλογη μηχανης?
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 15:19
  5. Βαγγέληη,τα φωώτα...σου(επιλογη μηχανης)
    από iagos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2004, 10:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ