Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 52

Θέμα: Παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο(?)

Παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο(?)

Παιδιά γεια σε όλους.Πρόσφατα καθώς πήγαινα να πάρω το μηχανάκι έχοντας παρκάρει,ως συνήθως κάθετα με το πεζοδρόμιο,συνειδητοποιώ ότι κάποιο ζώο,στην προσπάθειά του να παρκάρει ή να ξεπαρκάρει την είχε ρίξει κατάχαμα.Στα 3 χρόνια που οδηγώ στην Αθήνα είναι η δεύτερη φορά οπότε λέω"δεν πάει άλλο,δε γίνεται όποτε ο άλλος ή η άλλη δεν καταφέρνει να ξεπαρκάρει το κουτί του να πληρώνω 50άρια για να φτιάχνω εξατμίσεις και να ισιώνω πλαστικά".Οπότε,λέω, θα κάνω ό,τι κάνουν οι περισσότεροι στη γειτονιά,θα την ανεβάζω στο πεζοδρόμιο(είναι αρκετά φαρδύ) και θα τη δένω εκεί.Την άλλη μέρα όμως βρίσκω χαρτάκι από τον υπεύθυνο ενός μαγαζιού μπροστά από το οποίο είχα παρκάρει ότι η μηχανή ενΩχλεί και να μην την παρκάρω εκεί.Η ερώτηση λοιπόν είναι:έχει δίκιο ο τύπος να μου ζητάει κάτι τέτοιο?Θέλω να πω,δε νομίζω να του ανήκει το πεζοδρόμιο μπροστά από το μαγαζί του.Υποθέτω βέβαια ότι ούτε εγώ είμαι νόμιμος παρκάροντας στο πεζοδρόμιο.Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    αλλαζεις πεζοδρομιο γιατι μπορει να φωναξει τροχαια και να σε γραψει...

εναλλακτικα μπορεις να το συζητησεις μαζι του και να του εξηγησεις το προβλημα βρισκοντας μια κοινη λυση και για τους 2...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    αλλαζεις πεζοδρομιο γιατι μπορει να φωναξει τροχαια και να σε γραψει...

εναλλακτικα μπορεις να το συζητησεις μαζι του και να του εξηγησεις το προβλημα βρισκοντας μια κοινη λυση και για τους 2...

+660
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Oκ παιδιά,θενξ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Μην ποντάρεις στην "ασφάλεια" του πεζοδρομίου.

Είχα παρκάρει την μηχανή στο πεζοδρόμιο και την βρήκα πεσμένη το πρωί όπως και ένα άλλο μηχανάκι 10 μέτρα πιο κάτω.

Κάποιος με ψυχολογικά προβλήματα προφανώς είχε τα νεύρα του.

Μιλάμε για πεζοδρόμιο με στοά και τα μηχανάκια ήταν παρκαρισμένα στο κομμάτι από τις κολώνες της πολυκατοικίας μέχρι το ρείθρο, εκτός της πορείας των πεζών που είχαν τουλάχιστον 3 μέτρα πλάτος χωρίς εμπόδιο.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	pezodromio.jpg 
Προβολές:	591 
Μέγεθος:	27,4 KB 
ID:	258370

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panoskl Προβολή μηνύματος
    Μην ποντάρεις στην "ασφάλεια" του πεζοδρομίου.

Είχα παρκάρει την μηχανή στο πεζοδρόμιο και την βρήκα πεσμένη το πρωί όπως και ένα άλλο μηχανάκι 10 μέτρα πιο κάτω.

Κάποιος με ψυχολογικά προβλήματα προφανώς είχε τα νεύρα του.

Μιλάμε για πεζοδρόμιο με στοά και τα μηχανάκια ήταν παρκαρισμένα στο κομμάτι από τις κολώνες της πολυκατοικίας μέχρι το ρείθρο, εκτός της πορείας των πεζών που είχαν τουλάχιστον 3 μέτρα πλάτος χωρίς εμπόδιο.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	pezodromio.jpg 
Προβολές:	591 
Μέγεθος:	27,4 KB 
ID:	258370

Σόρρυ φίλε αλλά αν είναι έτσι όπως τα δείχνει το διάγραμμα κι εγώ θα τα έριχνα.... ΔΕΝ είναι εκτός της πορείας των πεζών όπως λες
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. η ερωτηση ειναι μαλακες αυτοί και αντικοινωνικος εγώ με την μηχανη στο πεζοδρομιο και σχετικα πιο σιγουρη? καταλαβαινω το βιδωμα σου που στην εριξαν αλλα και η κακή συνήθεια του να παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο λογικό ειναι να ενοχλεί κάποιους. Ας προσπαθουμε όσο μπορούμε να μην ενοχλούμε, αλλα πάλι λάθος ειμαστε.

Δε βγαίνει άκρη παίδες.. και εγώ όταν δεν είμαι σπίτι κάνω αμάν για να το παρκάρω κάπου με ασφάλεια αλλά και αυτό είναι σχετικό.. Από την μία έχεις να κάνεις με το βλάκα τον κουτάκια που στο πετάει και δεν αφήνει ένα σημείωμα για να πληρώσει τουλάχιστον η ασφαλιστική (τα 50 ευρώ που λές είναι λίγα καθώς εμένα η μοναδική μου πτώση παρκαρισμένος μου βγήκε 1000ρικο δίπλα από την καφετέρια που έπινα καφεδάκι παρακαλώ), από την άλλη τους ταλαίπωρους πεζούς που είτε δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πεζοδρόμια από πουθενά, είτε η πορεία τους πάνω σε αυτά γίνεται μετ' εμποδίων.. Τώρα να στο πετάξει ο πεζός είναι πολύ τραβηγμένο... αλλά..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peter86
    Πόσο δύσκολο είναι το να υπάρχουν διαγραμμισμένες θέσεις πάρκινγκ για μοτο όπως στο εξωτερικό πανω σε κάθε δρόμο (που να τις σέβονται τα κουτια ε!!)
    Μπανανία!!!!!!!!!!
    Honda bros pgm 400 '06-'09 45.000 χλμ.
    Suzuki Βandit 650 '09-'15 120.000 χλμ.
    Βmw k1300s '15 -

Να είχαμε και τα πεζοδρόμια του εξωτερικου....
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Greg HondaYamahaκης Το avatar του/της moutoulos
    [FONT=Georgia]Το ότι είμαστε μηχανοβιοι, δεν μας δίνει κανένα δικαίωμα να παρκαρουμε
    πάνω σε πεζοδρόμιο. Έχω τρεις μηχανές (2 μεγάλες, 1 scooter), αλλα μερικές
    φορές μου έρχεται και μένα να πετάξω όχι κάτω ..., αλλα μέσα στο δρόμο την
    μηχανή κάποιου, γιατι θα πρέπει να στριμώχνονται οι περαστικοί, μαζί και
    εγώ, καθημερινα σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο.

Εσυ μπορείς απλα να αναλάβεις/υποστείς της ευθύνες σου, χωρίς να απορείς
    για το αν ανήκει η όχι το πεζοδρόμιο στον καταστηματάρχη. Το σίγουρο είναι
    ότι δεν ανήκει ούτε σε σένα.

Δεν υπάρχει το ... θα κανόνισω με τον καταστηματάρχη, είναι καθαρά θέμα
    παιδείας, και μόνο.

Το ότι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης ..., σωστό, και σεβαστό. Αλλα είναι
    άλλο θέμα ...[/FONT]
    Τελευταία τροποποίηση από moutoulos; 23/05/2012 στις 12:25.
    Και να θυμάσαι ..., να προσέχεις .

Παλαιό μέλος
    Κανονικά δεν πρέπει να παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο.. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς.. Όμως δυστυχώς αφου δεν υπάρχουν πάρκιγκ ειδικά για μηχανές είμαστε αναγκασμένοι να τα ανεβάζουμε στο πεζοδρόμιο.. Μια πτώση της μηχανής στατική απο τον άλλον που παει να παρκάρει μπορεί να αποβεί σε κόστος άνω των 1500 € αναλογα με την κάθε μοτο..
    Εγώ πχ μέσα στην πόλη πάντοτε βάζω την μοτο πανω σε πεζοδρόμιο με την προυπόθεση φυσικά να μην ενοχλώ την διέλευση των πεζών.. Άμα δεν βολεύει πάω 10-20 μετρα παραδίπλα.. σίγουρα κάπου θα υπάρχει κενό.
    Μπροστά σε καταστήματα δεν είναι ότι καλύτερο, ούτε σε σχολεία.
    Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο πεζοδρόμιο.. Έχω πετύχει σκηνικό ο κάγκουρας να έχει βάλει κάθετα την μοτοσυκλετα στο πεζοδρόμιο και ένας τυφλός δεν καταλάβαινε απο που να περάσει.

Το πεζοδρομιο ειναι για τους πεζους. ΤΕΛΟΣ. Απο εκει και περα...καταλαβαινω το προβλημα μιας και ειναικατι που ολοι το εχουμε αντιμετωπισει. Η λυση σου δινεται απο το ΚΟΚ, οσο και αν δεν αρεσει στους κουτακηδες...παρκαρεις παραλληλα με το πεζοδρομιο καταλαμβανοντας θεση αυτοκινητου γιατι ετσι λεει ο νομος, γιατι κανενας δεν μπορει να στην πει, και γιατι προφυλασσεις και το μοτορι σου. End of story.

ΥΓ απο τοτε που εγινα πατερας και κυκλοφορω με το καροτσι, ειμαι αναγκασμενος να κατεβαζω το παιδι στο δρομο με κινδυνο της σωματικης του ακεραιοτητας επειδη καποιος αρχιμ@λ@κας αποφασισε πως το πεζοδρομιο ειναι τσιφλικι για τη μηχανη ή το αυτοκινητο του. Μπειτε για λιγο στη θεση αυτου που πραγματικα του ανηκει το πεζοδρομιο και θα αναθεωρησετε περι παρκαρισματος πανω σε αυτο!
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Και το οριζόντιο παρκάρισμα ρε γμτ.. Ξέρω εγώ τώρα νομίζω πως είναι προκλητικό... όχι τπτ άλλο αλλά στη γειτονιά μου όσοι το κάνουν είναι για να φέρουν το βράδυ το κουτάκι τους και να μην χάνουν την θέση του parking...άλλη μαλακία και αυτή αλλά από όπου και να το πιάσεις βρωμάει το θέμα παρκαρίσματος.. Μέχρι λίγο πριν όταν έβλεπα μηχανή να παρκάρει έτσι στη γειτονιά πήγαινα και άφηνα το scooter δίπλα μόνο κ μόνο από σπάσιμο για να μην φέρουν μετά το αμάξι τους.. (Κανα 2 έξυπνοι το κάνουν συστηματικά στη γειτονιά)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimitrisioak Προβολή μηνύματος
    Σόρρυ φίλε αλλά αν είναι έτσι όπως τα δείχνει το διάγραμμα κι εγώ θα τα έριχνα.... ΔΕΝ είναι εκτός της πορείας των πεζών όπως λες
    Εσύ δηλ. ως πεζός θα θελήσεις να εξασκήσεις το δικαίωμά σου να περάσεις αποκλειστικά στο 1 μέτρο ανάμεσα στις κολώνες της πολυκατοικίας και στο δρόμο, και όχι στα 3 μέτρα που υπάρχουν ανάμεσα στις κολώνες της πολυκατοικίας και στα μαγαζιά;

Και εκεί ακριβώς λοιπόν, θα σε εμποδίσω εγώ με την μηχανή μου και όχι οι κάδοι σκουπιδιών που είναι στις εσοχές, τα κολωνάκια του δημάρχου, τα δέντρα, τα σκυλόσκατα κλπ κλπ?

Πάω πάσο! Τί να πώ;

Υ.Γ. Τα γκρίζα τετράγωνα είναι οι κολώνες της πολυκατοικίας σε κάτοψη.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 125
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2010, 07:38
  2. Βρεθηκε η λύση στο παρκάρισμα
    από dukeandthecity στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2007, 19:17
  3. Ειστε καλοι στο παρκαρισμα;
    από kalesin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2007, 22:14