Φιλε μου τελικα ρυθμισα λιγο τη βιδα του λαδιου πηρα και ενα καινουργιο μπουζι και αναψετο μηχανακι το εκανα και βολτες για νατο ξεμπουλωσω...αλλα αφουτο αφησα καμια ωρα και μετα ηθελα να το παρω παλι τπτ...εβγαλα το μπουζι και ειδα οτι ειχε λαδωσει αλλα πολυ λιγοτερο απο τις αλλες φορες...λεω αυριο να κατσω να κανω λιγο ακομα τη βιδατου λαδιου και να κατσω να καθαρισω καλα το μπουζι και πιστευω θα ειναι ενταξη...εσυ τι πιστευεις φιλε μου?
Παιδια δυστυχως το προβλημα παραμένει...εκατσα εκανα παλι ρυθμιση στην βιδα του λαδιου στο καρμπυρατερ.Και ενω πηρε μπρος δουλευε κανονικοτατα το πεθανα λιγο και στις βολτες για να ξεμπουκωσει μετα αφου το εσβησα νεκρο το μηχανακι...δεν επερνε με τπτ...και βγαζοντας το μπουζι ειδα οτι ηταν παλι λαδωμενο.Το μονο που πιστευω μπορω να κανω ειναι να βαλω το μανισιο καρμυρατερ(ξεχασα να το αναφερω οτι το παιδι που μου το πουλισε ειχε ενα ακομα καρμπυρατερ που μ εδωσε και απο οτι εχω καταλαβει αυτο ηταν και το μανισιο...)οποτε λεω να βγαλω το αλλο και να βαλω αυτο..Επισης ηθελα να ρωτησω κατι..Πως μπορω να βρω εναν αναλυτικο οδηγο στο πως να βγαλω το καρμπυρατερ(διοτι ειμαι παντελως ασχετως)...?
συγνωμη....χαζομαρα μου που το παρεληψα...λοιπον πανω στο καρμπυρατερ υπαρχουν δυο βιδες μια που ρυθμιζει το ρελαντι και την ρυθμιζουμε με το στραβοκατσαβιδο και αλλη μια ακριβως διπλα που ειναι υπευθυνη για την ποσοτητα του λαδιου που περνα μεσα στο καρμπυρατερ...(την οποια ρυθμιζουμε με ισιο κατσαβιδι)η βιδα αυτη ειναι σαν καρφακι και στην ακρη της υπαρχει ενα ελαττηριακη....
Τελευταία τροποποίηση από Skipper03; 21/05/2012 στις 16:47.
Μέγα λάθος κάνεις φίλε μου, η μία πραγματικά ρυθμίζει ρελαντί ενώ η άλλη ρυθμίζει το μείγμα αέρα καυσίμου και στη δικιά σου περίπτωση το καύσιμο είναι ήδη αναμεμιγμένο με το λάδι, οπότε είτε έκανες το μείγμα πιο φτωχό (αν το παρακάνεις μπορεί το πιστόνι να σφιχταγκαλιαστεί με τον κύλινδρο και να μην μπορεί κανείς να τα χωρίσει - κοινώς κόλλημα) είτε έκανες το μείγμα πιο πλούσιο με αποτέλεσμα να μπερδεύει - ρετάρει ο κινητήρας.
Μην πειράζεις βίδες ότι να 'ναι, πιο πολύ ζημιά θα κάνεις παρά καλό. Η μίξη του λαδιού γίνεται με μηχανικό τρόπο και πιθανά είναι κάπου φρακαρισμένος ο μηχανισμός όπως σου είπε και πιό πάνω ο oldman.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Αληθεια φιλε μου???Ωχ οτι ναναι πληροφοριες μου εδωσε τοτε το φιλαρακι μου...Εχεις απολυτο δικαιο βασικα που μου λες να μην πειραζω οτι ναναι βιδες...(επειδη ειμαι ασχετως και στο τελος μου φενεται απο τις χαζομαρεσ που κανω 8α το κολλισω)...Απλα ετσι μου ειχαν πει για εκεινη την βιδα...Ποσο βιδωμενη πιστευεις οτι πρεπει να ειναι η συγκεκριμενη βιδα...?Ευχαριστω για την διευκρινηση που εκανες...γιατι πραγματικα παιζει να νομιζα οτι αυτη η βιδα ηταν για το λαδι πολυ καιρο ακομα![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Αυτή είναι η αντλία λαδιού από το δικό μου πρώην Piaggio NRG Power DD, ίδια και στο Typhoon σου. Στην φωτογραφία βρίσκεται κάτω αριστερά με τα δύο σωληνάκια, δίπλα από το γρανάζι της μίζας.
Η ντίζα της δουλεύει ταυτόχρονα με του γκαζιού και μπορείς να την ρυθμίσεις από το ασημένιο βιδάκι που βρίσκεται αριστερά και εκτός του <<κουτιού>> της μετάδοσης. Όταν είναι κλειστό το γκάζι, πρέπει η γραμμούλα που έχει αριστερά του παξιμαδιού να συμπέφτει με την γραμμή που φαίνεται αχνά στην βάση της αντλάις. ΔΕΝ χρειάζεται να βγάλεις το καπάκι της μετάδσης, μπορείς να βγάλεις την μαύρη τάπα που έχει εκεί και να δεις με έναν φακό. Στην φωτογραφία μου μοιάζει να είναι πιο τεντωμένη η ντίζα και η γραμμή να είναι πιο χαμηλά αλλά ξεγελάει η φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από ψηλά.
Σωστός ο παίχτης..
Αλλά το βγάλσιμο του καπακιού μάλλον δεν το γλυτώνει, γιατί πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο μηχανισμός επανέρχεται στην τέρμα κλειστή του θέση και αυτό πρέπει να γίνει αφήνοντας "μπόσικα" από το ρυθμιστή (πρακτικά, να ξεκαβαλήσει η ντίζα από το ράουλο..)
(δεν ξέρω αν φαίνεται από πάνω ο μηχανισμός επαναφοράς..)
Υ.Γ.
Εφόσον πειράχτηκε η βίδα του μίγματος, βράσε όρυζα δια την παρασκευήν πιλαφίου ...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Παιδια αυτο δεν παιζει να το κανω εγω μονος μου ετσι??να μην το προσπαθησω καν..?να το παω κατευθειαν σε ενα συνεργειο...?
ξεχασα να ενημερωσω...αλλαξα τελικα το καρμπυρατερ..Και μπορω να πω οτι στην αρχη ολα κυλουσαν ομαλα...επερνε μια χαρα μπρος το μηχανακι...και ξαφνικα αφου νομιζα πως ολα ηταν μια χαρα πια..Το αφηνω σε μια ανηφορα με την μουρη προς τα πανω(ξεχαστηκα...) και ξεκιναω και μου σβηνει στον δρομο....παω να το βαλω μπρος τπτ...παω βαζω λιγο βενζινη βγαζω και το μπουζι να δω και παλι λαδωμενο...ευτυχως ειχα ενα εφεδρικο μαζι μου και το εβαλα,το εβαλα μπρος και μπορεσα να γυρισω σπιτι...πραγματικα εχω απελπιστει...καμια βοηθεια παιδια στο τι αλλο να κανω...αν θελει κανεις και εχει την διαθεση να του το φερω κιολας να το δει(θεσσαλονικη...)προφανως ζηταω παρα μα παρα πολλα...απλα πραγματικα εχω απελπιστει.....