Σελίδα 16 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 611121314151617181920212666116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 1985

Θέμα: Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγώ μια απορρία έχω και θέλω να μου τη λύσει κάποιος...

Ας πούμε ότι συνεχίζουμε αυτή την πολιτική λιτότητας, πληρώνουμε πρωτίστως (ή μόνο) τους τόκους, ξεπουλάμε τα πάντα κοψοχρονία, ανασταίνουμε τις τράπεζες με αντίτιμο τον δικό μας θάνατο, φορολογούμε και άλλο τους μικρομεσαίους, εφευρίσκουμε νέους τρόπους είσπαραξης έκτακτων εισφορών και αναπόφευκτα εκτοξεύουμε την ανεργία σε απίστευτα υψηλά ποσοστά.

Πείτε μου λοιπόν, ακόμα και αν απολυθούν αύριο 200.000 ΔΥ που υποτίθεται ότι αποτελλούν την μέγιστη τροχοπέδη, πότε και πως θα υπάρξει ανάπτυξη. Πείτε μου γιατί εγώ είμαι βλαμμένος, δεν καταλαβάινω και δεν σκαμπάζω γρι. Αναλύστε το με επιχειρήματα, απτά παραδείγματα και ένα χοντρικό μακροπρόθεσμο πλάνο. Πότε θα μπορέσει να ανακάμψει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, πως θα επανεκκινήσει η πρωτογενής παραγωγή και πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (σοβαρές, όχι ελαστικές) όντας μέσα σε αυτό το οικονομικό πλαίσιο; Πείτε μου πόσα χρόνια θα πρέπει να υπομείνουμε όλα αυτά και αν πιστεύετε πραγματικά ότι οδηγούν κάπου.

Μια απλή απορρία είναι.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    αυτηντην απορια ειχε ο κοσμος γι αυτο ψηφισε αναλογως στις 6 μαιου.τωρα η μονη λυση οπως ειπα και πιο πανω ειναι κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛΗΝΩΝ
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Εχετλαίος Προβολή μηνύματος
    Γιατί ΕΣΥ (και ο κάθε ΕΣΥ που τον έχουν ξεζουμίσει) με εγκεφαλικό και όχι ΑΥΤΟΙ με... άντε να μην το πω;
    Γιατί τόση απάθεια από ΟΛΟΥΣ και μοιρολατρεία;
    Μαζί σου...

Αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα...

Πρώτο κανένας δεν έχει τα λεφτά που ζητάνε...

Δεύτερο καμία κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου δεν θα πει μη τα πληρώσετε....

Οπότε υπάρχει ένα υπαρκτό πρόβλημα για όλους μας...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mats8282 Προβολή μηνύματος
    Οπότε υπάρχει ένα υπαρκτό πρόβλημα για όλους μας...
    Kαι τότεσές γιάντα δεν είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά;
    Δεν φτάνει σε όλους τους πωπούς το ίδιο σε διάμετρο και μήκος αγγούρι ακόμα, πιστεύω... Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία δεν έφτασε.
    Ας περιμένουμε κάνα χρόνο ακόμα να δούμε αν θα υπάρξει βελτίωση ως προς τη συλλογικότητα της έκφρασης της αγανάκτησης. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον (και από πλευράς έντασης και από πλευράς καταστολής της έκφρασης από το παχύδερμο).
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από πυξιδας990 Προβολή μηνύματος
    αυτηντην απορια ειχε ο κοσμος γι αυτο ψηφισε αναλογως στις 6 μαιου.τωρα η μονη λυση οπως ειπα και πιο πανω ειναι κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛΗΝΩΝ
    Α καλα, αφου το ειπες και πιο πανω, ετσι θα ναι!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από iosif Προβολή μηνύματος
    MRBIG: 4) Υπαρχουν και πραγματα στο μνημονιο που καλα θα ηταν να ηταν διαφορετικα. Σε διαβεβαιω οτι αν ειμασταν συνεπεις στα παραγωγικα μετρα του μνημονιου τοτε θα μπορουσαμε καλλιστα να τα διαπραγματευτουμε και θα ειχαμε το κοσμο ολο με το μερος μας.

MPOREIΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ "παραγωγικα μετρα του μνημονιου"?
    Οσα αποσκοπουν στην μειωση του κρατικου τομεα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Πείτε μου λοιπόν, ακόμα και αν απολυθούν αύριο 200.000 ΔΥ που υποτίθεται ότι αποτελλούν την μέγιστη τροχοπέδη, πότε και πως θα υπάρξει ανάπτυξη. Πείτε μου γιατί εγώ είμαι βλαμμένος, δεν καταλαβάινω και δεν σκαμπάζω γρι. Αναλύστε το με επιχειρήματα, απτά παραδείγματα και ένα χοντρικό μακροπρόθεσμο πλάνο. Πότε θα μπορέσει να ανακάμψει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, πως θα επανεκκινήσει η πρωτογενής παραγωγή και πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (σοβαρές, όχι ελαστικές) όντας μέσα σε αυτό το οικονομικό πλαίσιο; Πείτε μου πόσα χρόνια θα πρέπει να υπομείνουμε όλα αυτά και αν πιστεύετε πραγματικά ότι οδηγούν κάπου.
    Μια απλή απορρία είναι.
    Οι 200,000 πρεπει να απολυθουν ΑΦΟΥ εχουν γινει αλλα πραγματα τα οποια θα βοηθησουν τους 200,000 να βρουν καμια δουλεια.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Απ'όσο έχω καταλάβει εγώ: Έτσι όπως τα λες δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη. Η καταστροφή της μικρής/μεσαίας τάξης με χαράτσια και παράλογες φορολογήσεις όμως είναι επίτευγμα των ΝΔΠΑΣΟΚων στην προσπάθειά τους να ισορροπήσουν το γεγονός ότι δεν εφαρμόζουν μέτρα που θα έθιγαν τους πιο "άμεσους" πελάτες τους και τις άπειρες συντεχνίες. Δε νομίζω ότι είναι απαίτηση του μνημονίου. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι το μνημόνιο (το οποίο πάντως έχει μέτρα που θα κάνει πολλούς να ματώσουν) αλλά το ότι δεν εφαρμόζεται καν σωστά. Θα φάμε που θα φάμε άγριο ζόρι, ας το κάνουμε τουλάχιστον έχοντας μια ελπίδα ότι ίσως φέρει αποτέλεσμα. Έτσι όπως το κάνουμε τώρα θα πάει στο βρόντο.

Επειδή υπάρχουν 30-τόσα κόμματα: Δεν είνα ανάγκη κανένας να ψηφίσει τα καθάρματα που μας φέραν στο χείλος του γκρεμού (και που πολλοί ψήφιζαν αλαλάζοντας τα προηγούμενα 35 χρόνια, μην ξεχνιόμαστε) και τώρα τους έπιασε η πρεμούρα να μας σώσουν. Δεν είναι όμως και ανάγκη να ψηφίσει κάποιος "για σπάσιμο" αυτούς που φωνάζουν το νέο "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", ή τους λαϊκιστές που με μια ψευτοεθνικιστική παντιέρα το πάνε φιρί-φιρί να μας διώξουν/παραμερίσουν από το σύνδεσμο που έχει προσφέρει τα μέγιστα ώστε να είναι η Ελλάδα μία από τις 30 πιο ευημερούσες χώρες στον πλανήτη. Για τους πιο ακροδεξιούς/αριστερούς δεν καν τον κόπο, μιλάμε για φιλοδημοκρατικά κόμματα.

Σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, απλά εμείς προτιμάμε να ψηφίζουμε αυτόν που δίνει τις καλύτερες (και πιο ανέξοδες) υποσχέσεις για εύκολες λύσεις. Ανέκαθεν.
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 23/05/2012 στις 16:43.

γιατί εγώ είμαι βλαμμένος,
    Σώπα, σώπα, δεν είσαι κεφάλας....

Πότε θα μπορέσει να ανακάμψει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, πως θα επανεκκινήσει η πρωτογενής παραγωγή και πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (σοβαρές, όχι ελαστικές) όντας μέσα σε αυτό το οικονομικό πλαίσιο;
    Ειλικρινά, όποιος από εμάς (ή και από αυτούς) έχει την εντύπωση πως στο μικρόκοσμο ενός οικονομικού σύμπαντος που ζούνε έχουν αντικειμενική
    αντίληψη και μελετημένο μακροπρόθεσμο πλάνο, τότε πλανάται. Οι συνιστώσες και οι παράμετροι που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν και να
    επηρρεάσουν τις καταστάσεις είναι αδιανόητες. Η πραγματικότητα είναι πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα υπερωκεάνειο που βυθίζεται και με
    μια δαχτυλίθρα προσπαθούμε να διώξουμε τα απόνερα.

Η κατάσταση ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ αντιμετωπίζεται με την κλασσική ιατρική επιστημονική μέθοδο -> αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα και βλέπωντας και κάνοντας.

Δεν είναι βέβαια κακό αυτό, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν μεθόδοι καλύτερες από αυτή, είναι μέσα στους περιορισμούς-αδυναμίες που έχουμε ως ανθρώπινο είδος.

Θα κρατήσω λοιπόν μόνο μια φράση του Τσίπρα που κάνει το γύρω του διαδικτύου, για την "ανθρωπιστική κρίση (*)".

Αυτό που εύστοχα ρωτάς Κώστα, δεν θα μπορέσει να στο απαντήσει φυσικά κανένας, γιατί δεν ενδιαφέρεται κανένας τους
    να επιζήσει ο μικροεπιχειρηματίας, ο εργάτης, η πρωτογεννής παραγωγή που θα γίνεται από μικρές μονάδες.
    Ο στόχος είναι να γίνεται "παραγωγή" έργου και προϊόντων με το δυνατό μικρότερο κόστος στον πλανήτη ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
    Ένα καλοκουρδισμένο ντετιρμινιστικό ρολόι. Μέχρι εκεί. Τέλος.

Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι η καλύτερη (μη χείρον βέλτιστη) επιλογή τη παρούσα στιγμή είναι ο Συριζας.
    Ούτε για το πλάνο του (μπάζει), ούτε για τις λύσεις του (δεν έχει). Ούτε γιατι θα καταργήσει το μνημόνιο (δεν μπορεί).
    Για μια λίιιγο διαφορετική ματιά.
    Και επ' αυτού, θα κλείσω με το αγαπημένο μου επιχείρημα των Πασόκων για το "λεφτά υπάρχουν" :

"Αφού το ξέραμε ότι δεν υπάρχουν, έπρεπε να το πιστέψουμε; Πολιτικός είναι, να κερδίσει ήθελε και μετά να προσπαθήσει" και θα το
    μεταφράσω σε :
    "Αφού από το μνημόνιο δε θα βγούμε, πρέπει να το πιστέψετε; Πολιτικός είναι, να κερδίσει θέλει και μετά να προσπαθήσει".

(*) Η "ανθρωπιστική κρίση" θα μΕ άρεσε περισσότερο ως "ανθρωπική χρήση", θα έδειχνε περισσότερο βάθος σκέψης αλλά τέλος
    πάντων, ποιοι θα καταλαβαίναν τη διαφορά....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Α καλα, αφου το ειπες και πιο πανω, ετσι θα ναι!
    Πρέπει να το πει τρεις φορές για να κλειδώσει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD

Μια απλή απορρία είναι.
    Σε αυτή την λογική (- πρόφαση) στηρίχθηκε το έγκλημα...
    Αχρηστοι δημ. υπαλληλοι, οργανισμοί και φορείς που δεν παράγουν τίποτα και υπάρχουν μόνο και μόνο για να παρκάρονται αυτοί οι υπάλληλοι ήταν από αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει την πρώτη μέρα.
    Αντί αυτού το Πασοκ επειδή δεν μπορούσε να φάει τις σάρκες του και επειδή η απόλυση αχρηστου προσωπικού στο δημόσιο θεωρείται σαν να χέζεις στο Αγ. δισκοπότηρο προτίμησε ως εναλλακτική λύση να σκίσει την αγορά σε φόρους και αυτή ως όφειλε του το ανταπέδωσε μια μια γενναία ύφεση και ανεργία που με την σειρά τους έφεραν μείωση εσόδων και πάει λέγοντας.
    Στην αρχή της κρίσης η ανεργία ήταν μονοψήφια σε ποσοστό και περίπου 500.000 άτομα. Και ναι μεν ότι και να γινόταν ύφεση θα υπήρχε, αλλά δεν θα έφτανε στα σημερινά επίπεδα. Με την απίστευτη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθήθηκε (και δεν φταίει το μνημόνιο για αυτό) οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα σε 2 χρόνια έγιναν 1.100.000 (προφανώς για αυτούς δεν νοιάζεται κανένας) και κλείσανε χιλάδες επιχειρήσεις (των οποίων οι άνεργοι πλέον ιδιοκτήτες δεν καταγράφονται πουθενά) και οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να απορροφήσουν ένα μέρος των ανέργων του δημ. τομέα.
    Πίκρα και πόνος θα υπήρχε σε κάθε περίπτωση αλλά θα ήταν μικρότερα και θα έδιναν ελπίδες για το μέλλον.
    Τώρα και θα τους απολύσουν και δεν θα υπάρχει ελπίδα και για αυτούς και για όλους μας... Είναι αργά για κλάματα...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 23/05/2012 στις 13:46.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Ένα καλοκουρδισμένο ντετιρμινιστικό ρολόι.
    Μετά πυρωνιστικής ευκαιριοκρατίας, θα εδυνάμην να προσθέσω...
    Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 23/05/2012 στις 15:04.
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    1) Αυτοι που το παρουσιαζουν ετσι δεν σου λενε πως το μνημονιο ειναι 100,000 διαφορετικα πραγματα πολλα εκ των οποιων ΘΕΣ να γινουν και τα οποια οδηγουν σε εξυγιανση του κρατικου μηχανισμου, απο τα οποια εχουν γινει ελαχιστα.

σε αυτό έχεις δίκιο και αυτό κάνει ακόμα πιο π$##$@ραδες τους 2 των κατοχικών κομμάτων.

το θέμα είναι ότι δεν έγινε τίποτα απο αυτά. αλλά πούλησαν εμάς ...μεγάλη κουβέντα αυτο
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    Πρέπει να το πει τρεις φορές για να κλειδώσει
    ρε σεις δεν θα ηταν καταπληκτικο σχημα?
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι η καλύτερη (μη χείρον βέλτιστη) επιλογή τη παρούσα στιγμή είναι ο Συριζας.
    Ούτε για το πλάνο του (μπάζει), ούτε για τις λύσεις του (δεν έχει). Ούτε γιατι θα καταργήσει το μνημόνιο (δεν μπορεί).
    Για μια λίιιγο διαφορετική ματιά.
    Και επ' αυτού, θα κλείσω με το αγαπημένο μου επιχείρημα των Πασόκων για το "λεφτά υπάρχουν" :

"Αφού το ξέραμε ότι δεν υπάρχουν, έπρεπε να το πιστέψουμε; Πολιτικός είναι, να κερδίσει ήθελε και μετά να προσπαθήσει" και θα το
    μεταφράσω σε :
    "Αφού από το μνημόνιο δε θα βγούμε, πρέπει να το πιστέψετε; Πολιτικός είναι, να κερδίσει θέλει και μετά να προσπαθήσει".
    Δηλαδή προτείνεις να ψηφίσουμε πάλι τον καλύτερο παπαρολόγο, που υπόσχεται πράγματα που όλοι ξέρουμε ότι δε μπορεί να τηρήσει (χωρίς καταστροφικές συνέπειες), προκειμένου να κερδίσει για να "προσπαθήσει", χωρίς πρόγραμμα ή λύσεις, όπως λές κι εσύ ο ίδιος.

Οπότε πού ακριβώς είναι η διαφορετική ματιά σε σχέση π.χ. με τον Ανδρέα του 81; Ο οποίος πρέπει να ήταν και (πολύ) ευφυέστερος, είχε και πρόγραμμα σε σχέση με το Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τόσο "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" (στην αρχή μάλλον ήταν δηλαδή αλλά πέσαν διαγραφές...).
    Και τότε λεφτά όντως υπήρχαν σε σχέση με τώρα.

Γιατί είναι διαφορετική ματιά ο Τσίπρας ή ο κάθε αεριτζής που υπόσχεται εύκολες σωτηρίες και όχι π.χ. ο Μάνος που δε μασάει τα λόγια του; Μαλάκας είναι που λέει την αλήθεια; (προφανώς ναι, στην Ελλάδα)

Από πότε είναι η εκάστοτε "ιδεολογία" πιο σημαντική από την ακεραιότητα και τη σοβαρότητα του λόγου και των πράξεων; Γιατί είναι ο δημαγωγός αριστερός καλύτερος από τον προσγειωμένο φιλελεύθερο; Επειδή το όραμα ακούγεται πιο γαμάτο; Κι εγώ θα γούσταρα να είμαι πιο αριστερός. Αλλά όχι με τέτοιους "ηγέτες". Και ο Κουβέλης μου φαίνεται λίγος και αόριστος, δεδομένης της συγκυρίας.

Σημ: Όταν τα διαβάζω φαίνεται λίγο επιθετικός ο λόγος μου, ελπίζω να μην το παρεξηγήσεις.

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray
    από alexander_g16 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1