Σελίδα 18 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 813141516171819202122232868118 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 256 έως 270 από 1985

Θέμα: Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Νομίζω ότι είσαι άδικος. Πιστεύω ότι πολλοί εδώ μέσα βλέπουν την αριστερά με συμπάθεια σαν *ιδέα*. Το βασικό μας/μου πρόβλημα είναι ότι

α) οι μισοί αριστεροί στην Ελλάδα είναι προσωπολατρικά φασιστοκάθικα του κερατά (σταλινικοί, μαοϊκοί κλπ), ή ακολουθούν συνιστώσες/κόμματα τέτοιας ιδεολογίας (μάντεψε ποιος).

β) ακόμα και κάποιοι που δεν ανήκουν στους παραπάνω, εχθρεύονται τη δημοκρατία διότι είναι λέει αστική (π.χ. ανταρσύα). Αν μισείς μια δημοκρατία γιατί διαφέρει από την ιδεατή δική σου αλλά ανέχεσαι τους από πάνω φονιάδες γιατί είναι "αριστεροί"...φάουλ και κόκκινοι (get it?).

γ)Οι πραγματικά προοδευτικοί αριστεροί αυτή τη στιγμή δε βλέπω να έχουν την πυγμή/φρεσκάδα να προτείνουν κάτι ουσιαστικό και κυρίως, ρεαλιστικό. Εγώ πάντως δεν ακούω κάτι που να με πείθει. Εδώ ίσως φταίω όμως εγώ και έχω αλλάξει πλέον τρόπο σκέψης.

Ειλικρινά νομίζω ότι πολλές από τις "επιθέσεις" εδώ μέσα προέρχονται από... πικραμένους αριστερούς αν θες. Δεν είναι κακοποαίρετο, απλά αυτοί νοιώθουν ότι το έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο.

οι πιο "σκληροπυρηνικοι" αριστεροι ειναι αυτοι που κρατανε τις θεσουλες σε συνδικαλιστικα οργανα και ΟΤΑ ειτε με Πρασινες ειτε με Μπλε κυβερνησεις....

αυτο βλεπω εγω ... η κρυφη σαπιλα ειναι αυτη που δεν μπορεις να αντιμετωπισεις γιατι δεν τη βλεπεις

θαρθουν οι πατερουληδες του εργαζομενου να μας φερουν στα ισα μας ... να ξαναπαρει ο εργαζομενος 1000 ευρω το μηνα για να ζησει αξιοπρεπως...και δωρο ο μονοκερος
    Accipere quam facere praestat injuriam

Λέει ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόσει μια εναλλακτική λύση, μια όχι γιες μεν λύση.
    ΟΚ, αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι ανεφάρμοστη. Δεν πιστεύω ότι οι Ευρωπάιοι θα υποχωρήσουν, ειδικά όταν δεν έχουν δείγματα καλής πίστης (*σωστή* εφαρμογή του μνημονίου).

Βασική ένστασή μου είναι η λαϊκιστική, γενική δαιμονοποίηση μνημονίου/Ευρώπης/λοιπών. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η εγχώρια σαπίλα και δεν ακούω πολλούς να λένε κάτι γι'αυτό. Οι προτάσεις που έκαναν διάφοροι Συριζαίοι θεωρώ ότι όχι απλά δεν είναι αναπτυξιακές, αλλά πιθανόν καταστροφικές (όταν δεν ήταν αλληλοαναιρούμενες). Τέλος η αριστερά έχει κι αυτή τις ευθύνες της για το χάλι στο οποίο φτάσαμε , αλλά αντιπολιτεύεται ακόμα λες και μόλις προσγειώθηκε στη χώρα. Βάλε και κάποιες θέσεις για το μεταναστευτικό/εξωτερική πολιτική όπου προσωπικά τις θεωρώ λάθος και... δε μπορώ να ψηφίσω αυτό το πράγμα.

Extra: Ο Τσίπρας ειλικρινά μου θυμίζει κομματικοποιημένο πρόεδρο δεκαπενταμελούς που ξέρει μόνο να "αγωνίζεται" και να "γκρεμίζει κατεστημένα" αλλά όχι να δημιουργεί. Το έχω ξαναπεί, μακάρι να κάνω λάθος, να μου αποδείξει ότι η αριστερά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ελπίζουν, αλλά... το μάθημα Ανδρέας το κάναμε ήδη, στην ίδια τάξη δε μένω (αλλάξαν όμως εξώφυλλο στο βιβλίο).

Πρώτος θα περιμένω στη γωνία αν όλα όσα λέει ΔΕΝ τα εφαρμόσει.
    Η δική μου λογική λέει ότι αν είναι ρεαλιστής θα καταλάβει ότι πρέπει να κάνει τόση κωλοτούμπα σε σχέση με τα όσα υπόσχεται, που ο καρπός του παράνομου έρωτα Σαμαρά-Κομανέτσι δε θα πιάνει μία μπροστά του. Και αυτό θα είναι το καλό σενάριο γιατί αν επιμείνει θα τον πιούμε χειρότερα.

Αλλιώς, αν η λύση που έχετε είναι να συνεχιστεί η ίδια πολιτική από τα ίδια σχεδόν πρόσωπα
    Σώθηκες. Ακόμα κι αν γίνει θαύμα και σε 1 χρόνο λασκάρουν λίγο τα πράγματα, υπολόγισε πόσους θα πλακωθούν να βολέψουν μόλις καταλάβουν ότι περισσεύει ένα πεντόευρο στον προϋπολογισμό.

η έστω από νέα που υπόσχονται να αλλάξουν την ελληνική νοοτροπία χωρίς καμμία δύναμη ή "άκρες"
    Και αυτό είναι το ρίσκο που διαλέγω να πάρω εγώ. Δεν είναι λιγότερο ριψοκίνδυνο, αλλά νομίζω ότι είναι πιο τίμιο. Το ζητούμενο για εμένα δεν είναι να εφαρμοστεί άλλη ή συγκεκριμένη πολιτική, αλλά να εφαρμοστεί οποιαδήποτε λογική πολιτική σωστά. Δυσκολεύομαι να εμπιστευθώ την Ελληνική προοδευτική αριστερά σήμερα, για δε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ούτε λόγος.

χ3ζε ψηλά κι αγνάντευε
    Μέσα είσαι...

Γι'αυτό δεν ήθελα να εμπλακώ σε αυτή τη συζήτηση, τα σεντόνια μου μέσα....
    Εναλλακτική δε βλέπω όμως να προτείνεις....

Δε μπορώ να πω ότι διαφωνώ σε όλα μα όλα όσα έχεις πει. Όμως, παραμένω (ξεροκέφαλος ) στην άποψη μου ότι σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να ΜΗΝ φανεί ότι επιστρέφουμε στο
    προηγούμενο δικομματισμό.
    Ας παραμείνουμε λίγο αντιδραστικοί στο προς εφαρμογή πρόγραμμα, γιατί ρε αδερφάκι μου ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ να πάει η κατάσταση στο έτσι.
    Πως το λένε, ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.

Και μόλις με το καλό τα κάνει μαντάρα το Τσιπρέϊκο, πάμε για άλλα. Το λέω και το ξαναλέω μπας και μείνει :

Μόνο την (όσο πιο) απλή αναλογική μπορεί να περάσει; 1 βήμα ΜΟΝΟ.

Και επιμένω γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να το περάσουν (με τη βοήθεια των άλλων μικρότερων κομμάτων).

Ύστερα, βλέποντας και κάνοντας.

Φιλιά, καληνύστα

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Πρώτα απ΄όλα ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν, η απορρία μου ωστόσο δεν λύθηκε... στέκομαι στα λεγόμενα του Νικόλα, γιατί αυτά ακριβώς πιστεύω και εγώ. Τις δικαιολογίες περί αδηφάγου δημοσίου τομέα και προαπτορικού αμαρτήματος ότι μαζί τα φάγαμε, τις επιστρέφω και δεν τις ενστερνίζομαι στο παραμικρό. Όχι ότι ο δημοσίος τομέας δουλεύει ρολοί βέβαια, αλλά δεν είναι δα και η μητέρα όλων των κακών.

Αν "ανάπτυξη" για πολλούς από εσάς είναι mega επιχειρήσεις στις οποίες θα δουλεύουμε όλοι οι ιθαγενείς με 3.60, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Αν επίσης γουστάρετε ιδιωτικά μονοπώλια σε φάρμακα, υγεία, εκπαίδευση, τρόφιμα, αγροτική παραγωγή κτλ-κτλ, με γεια σας με χαρά σας, είμαι στην αντιπέρα όχθη... αυτό δεν μας κανει βέβαια εχθρούς, απλά διαφωνούντες. Ναι φυσικά και θα υπάρξει "ανάπτυξη" γιατί η χώρα θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν και γερό χαρτί στις αγορές! Όλη μαζί η χώρα, σετάκι με τους δούλους της φυσικά, σε ιλουστρασιόν περιτύλιγμα για να ερεθίζεται ο κάθε broker! Το να συνδράμω ως ένα απειροελάχιστο κλάσμα στην άνοδο ενός δείκτη, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος για την πάρτη μου, δεν ήταν το όνειρο της ζωής μου. Θα μου πεις... "με σκληρή δουλεία, θυσίες υπομονή και επιμονή, θα ανταμειφθείς... κάποτε...". Ναι, οκ, να σαι καλά! Πες μου τώρα και εσύ πόσο διαφέρει αυτό από το Lada που αποκτούσε ως επιβράβευση μετά από 30 χρόνια σκληρής δουλειάς και προσφοράς στο κόμμα ο κάθε Σεργκεί στη σοβιετική ένωση και τα ξαναλέμε...

Φαντάζομαι θα ξαναπεταχτείς και θα μου πεις "δεν είναι έτσι τα πράγματα" και ότι κινδυνολογώ και ότι είμαι άσχετος από οικονομικά. Ναι, το παραδέχομαι, είμαι σκράπας στα οικονομικά, αλλά το ότι κινδυνολογώ πάρ΄το πίσω! Όσο τρόμο εξαπολύει ο στόμας σου για τον Αρμαγεδώνα που μας περιμένει αν δεν ακολουθήσουμε αυτά που θες, άλλες τόσες μαλακίες μπορώ να λέω και εγώ για να διεκδικήσω αυτά που θέλω.

ότι αρχίζουν και καταλαβαίνουν (μάλλον παραδέχονται γιατί ξεγυμνώθηκαν,πριν την 6 Μαΐου μας είχαν στα 4 αλλά το ξεχάσαμε κιόλας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους τα εφερε τούμπα) οι Ευρωπαίοι (λόγω Συριζα και Τσίπρα) το αρνούμαστε εμείς ασυζητητί γιατί το λέει ο .....ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Απορώ πως την πατήσαν έτσι οι Ευρωπαίοι...θα απορούν και αυτοί δηλαδή

υ.γ δεν είμαι σε κανένα κομμα,και ούτε πρόκειται να είμαι ποτέ...αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρω κάποια εξόφθαλμα πράγματα.....ειδικά όταν αφορούν το μέλλον μου. Η αντίδραση των Ευρωπαίων πιο πειστική απο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιος πανικός πρώτη φορά....και σίγουρα δεν πανικοβλήθηκαν για το δικό μας καλό...
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alres Προβολή μηνύματος
    οπότε ΚΚΕ ή σύριζα;
    Συριζα τωρα, ΚΚΕ μετά
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Συριζα τωρα, ΚΚΕ μετά
    To δεύτερο για να γίνει προϋποθέτει λαϊκή επανάσταση Όπως μου έλεγε και προχτές ένας "σύντροφος" που προσπαθούσε να μου κάνει προσηλυτισμό, η λύση είναι το ΚΚΕ αλλά δεν το αφήνουν (ποιοί;;; δεν πήρα απάντηση...) να κυβερνήσει και ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (το κόκκινο πανί για τους Κουκουέδες) είναι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και προδότες. Του αντιπρότεινα ότι και πρώτο κόμμα να έβγαινε το ΚΚΕ θα αρνιόταν να κυβερνήσει, άσε που όπως έλεγε πρόσφατα κι η Αλέκα "εμείς δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε, την εξουσία τη θέλουμε μόνο μετά από λαϊκή ταξική επανάσταση". Βλέπεις, εάν έχεις καταλάβει την εξουσία μετά από επανάσταση δεν είσαι και υποχρεωμένος να την παραδώσεις, ενώ μετά από εκλογές...

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Έρχεται θύελα... http://www.youtube.com/watch?v=5ZvcnbyOsKo

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Η Ντόρα συμφώνησε με Σαμαρά.jpg 
Προβολές:	150 
Μέγεθος:	26,4 KB 
ID:	259313

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	578106_3431693944304_1029031159_32532559_194594980_n.jpg 
Προβολές:	150 
Μέγεθος:	16,9 KB 
ID:	259314
    WHO RUNS THE SHOW

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Έρχεται θύελα... http://www.youtube.com/watch?v=5ZvcnbyOsKo
    Μας φτύνουν κι εμείς λέμε ότι ψιχαλίζει ένα πράμα

Θα προσπαθήσω να μη συμμετάσχω για λίγο (αν και με τρώει ο κώλος μου) γιατί τα σεντόνια είναι χρονοβόρα.

Καλά να είμαστε να διαφωνούμε πάντα εποικοδομητικά και πολιτισμένα (όσο διάβασα εγώ τουλάχιστον). Ας ελπίζουμε για το καλύτερο της χώρας, γιατί όποιος και να κυβερνήσει σκούρα τα πράγματα. Όσο υπάρχει δημοκρατία υπάρχουν και ελπίδες πιστεύω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    στέκομαι στα λεγόμενα του Νικόλα, γιατί αυτά ακριβώς πιστεύω και εγώ.
    Δε λοβ ιζ μιουτουαλ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από la_villa Προβολή μηνύματος
    υ.γ δεν είμαι σε κανένα κομμα,και ούτε πρόκειται να είμαι ποτέ...αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρω κάποια εξόφθαλμα πράγματα.....ειδικά όταν αφορούν το μέλλον μου. Η αντίδραση των Ευρωπαίων πιο πειστική απο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιος πανικός πρώτη φορά....και σίγουρα δεν πανικοβλήθηκαν για το δικό μας καλό...
    Έλα ντε

Συριζα τωρα, ΚΚΕ μετά
    Εσύ ακόμη το γελάς......

να διαφωνούμε πάντα εποικοδομητικά και πολιτισμένα (όσο διάβασα εγώ τουλάχιστον).
    Στο χαλάω όποτε θες .

Τέλος πάντων, ας σφυρίξει κάποιος στον "μηχανόβιο /σλας/ ψαρά /σλας/ πρωθυπουργό" ότι είναι προσωρινός στη θέση, γιατί το πήρε κάπως ζεστά το ζήτημα

1. Μέτρα για την ανάπτυξη

2. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Εσύ ακόμη το γελάς......
    [...]
    Δεν το γελάω καθόλου. Τρολιαζουμε τώρα συριζα, να βγει πρωτος, να παρει το επονειδιστο, απαραδεκτο, καλπονοθευτικο και αντιδημοκρατικο μπόνους των 50 εδρων, να κυβερνησει (ωστε να τελειώνουμε με τις κουφιες διαμαρτυρίες για όλα εκ του ασφαλους) και μετα φουλ τρολ στο ΚΚΕ, να βγει αυτό πρώτο και να καταγγειλει βια και νοθεία στις εκλογές.

Αφου πάμε που πάμε για φούντο, ας το διασκεδάσουμε τουλάχιστον...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Δεν το γελάω καθόλου. Τρολιαζουμε τώρα συριζα, να βγει πρωτος, να παρει το επονειδιστο, απαραδεκτο, καλπονοθευτικο και αντιδημοκρατικο μπόνους των 50 εδρων, να κυβερνησει (ωστε να τελειώνουμε με τις κουφιες διαμαρτυρίες για όλα εκ του ασφαλους) και μετα φουλ τρολ στο ΚΚΕ, να βγει αυτό πρώτο και να καταγγειλει βια και νοθεία στις εκλογές.

Δεν έχω συμφωνήσει με τα λεγόμενά σου ποτέ περισσότερο, 110%.

Το 2ο σκέλος βέβαια δεν βγαίνει με τίποτα....

Ποτε δεν εχω συμφωνησει με το Καπετανιο τοσο πολυ....

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

non serviam Το avatar του/της kachius
    να παρει το επονειδιστο, απαραδεκτο, καλπονοθευτικο και αντιδημοκρατικο μπόνους των 50 εδρων
    Όσο είναι εν ισχύ αυτός ο νόμος, δε μπορεί να κάνει αλλιώς.
    Τί να κάνει δηλαδή? Να βγει πρώτο κόμμα και να πάρει το μπόνους το δεύτερο?
    Να μην το πάρει κανείς το μπόνους?! και πού θα πάνε οι 50 έδρες? Σε όλους? στους υπόλοιπους μέσα? στους έξω? με βάση ποιό νόμο?

Ωραία εξυπνάδα η παραπάνω

Αν (αν) κάνει κυβέρνηση και δεν αλλάξει τον εκλογικό, θα μαζευτούμε πολλοί να του πετάξουμε πέτρες...

Ελπίζω οι απανταχού φιλελεύθεροι να είναι επιχειρηματίες και εκ των πραγμάτων να επωφελούνται από τις "ιδέες" αυτής της πολιτικής (που ήδη εφαρμόζονται αλλά κάνουμε ότι δεν συμβαίνει και ο κάθε Μάνος/Τζήμερος -που θα συνεργαστεί με όσους ήδη την εφαρμόζουν σα θα πατήσει το πόδι του στη βουλή- θα τις εφαρμόσει καλύτερα = πιο ακραία)

γιατί δε θέλω να πιστεύω ότι είναι υπάλληλοι και θέλουν να εργάζονται με 5/600 ευρώ (οι πτυχιούχοι) και παραδίπλα το 5χρονο-10χρονο παιδί τους για άλλα 100 το μήνα...

δυστυχώς κοιτώντας/ακούγοντας τους συναδέλφους μου κατανοώ ότι προτιμάμε να μείνουμε στην πλατεία (στο παράδειγμα του Εχετλαίου παραπίσω), που να τρέχεις τώρα να σωθείς, αφού θα μας σκοτώσουν...

Και είστε (οι παραπάνω υπάλληλοι) διπλά γελασμένοι αν νομίζετε ότι επειδή είστε "δυνατοί" στη δουλειά σας και βγάζετε το φίδι απο την τρύπα, θα έχετε και τη δύναμη να διεκδικήσετε μόνοι σας το μισθό που τώρα έχετε, όταν θα σας πει ο εργοδότης -22% ο μισθός, -5% το τέκνου, -15% το υπολογιστή, -10% το γλώσσας (πόσο κάνει αυτό ρε παίδες όλο μαζί?! κανά 50αρι μοιάζει, αλλά ειδική περίπτωση θα είμαι, πόσοι προγραμματιστές να'μαστε παντρεμένοι με παιδί σε ιδιωτική επιχείρηση και να πέρνουμε κανά 1200αρι με όλα τα παραπάνω?)
    Ουδείς αναντικατάστατος και όποιος έχει εργαστεί σε πολυεθνική (και όχι μόνο) θα έχει δει άνθρωπο που κράταγε τμήμα ολόκληρο να του κουνάνε το μαντήλι σαν ζήτησε 100 ευρώ για να μην πάει στη "διπλανή" εταιρεία που του έδινε +200+παροχές...
    Ξέρω από βέσπα!

non serviam Το avatar του/της kachius

Η μπλόφα της εξόδου από το ευρώ.

[...]Ήδη από τις αρχές Μαϊου άρχισαν οι απειλές, ότι αν η χώρα δεν εφαρμόσει το μνημόνιο μπορεί και να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Όσο οι ελπίδες των δανειστών και των κερδοσκόπων για μια μετεκλογική κυβέρνηση ήταν ζωντανές σιώπησαν.

Ενόψει των νέων εκλογών και με την πιθανότητα να κυριαρχήσει ένα αριστερό σχήμα οι απειλές όχι μόνο έγιναν αγριότερες αλλά επεκτάθηκαν και σε κλίμακα και σε συχνότητα. Επιστρατεύτηκαν από τον Ομπάμα και τη Λαγκάρντ μέχρι τους πιο χαμηλόβαθμους επιτρόπους της Κομισιόν. Η Ελλάδα είναι πλέον πρώτο θέμα κάθε μέρα σε περισσότερα από ένα πρακτορεία, δίκτυα και εφημερίδες ανά τον κόσμο.

Αγαπητοί αναγνώστες. Θα αναστατώνατε ποτέ τόσο πολύ τον κόσμο για έναν οφειλέτη σας αν δεν σας έκαιγαν τα χρήματα που σας οφείλει ή αν δεν είχατε ποντάρει σημαντικά πράγματα στη συμφωνία που έχετε κάνει μαζί του;

Ακόμα πιό πέρα: Αν σάς ήταν εύκολο και ανώδυνο να τον τιμωρήσετε θα χαλάγατε τόσο πολύ τον κόσμο ότι θα τον τιμωρήσετε; Απλώς θα το κάνατε. Αν σας ήταν αδιάφορα και λίγα τα χρήματα που σας όφειλε θα αναστατώνατε την οικουμένη;
    [...]

ολόκληρο εδώ
    Ξέρω από βέσπα!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Το γ@μησαμε και ψοφηκε...

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ