Η ελληνική είναι μια πλούσια γλώσσα που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες... ΠΕΖΟδρόμιο, απλή ετυμολογία, ΠΕΖΟΣ+ΔΡΟΜΟΣ, δε λέγεται ούτε μοτοσυκλετοδρόμιο, ούτε αυτοκινητοδρόμιο, είναι όπως τα λέει παραπάνω κι ο cosgili... Κατανοητό το πρόβλημα της στάθμευσης, αλλά παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο είναι σα να λέμε πεζοπορία στην πίστα των Σερρών...
φίλε μου γιατί εγώ ως πεζος πρέπει να ΑΛΛΑΞΩ πορεία επειδή εσυ έκλεισες το πεζοδρόμιο; το πιο απλό θα ήταν να παρκάρεις μπροστά στην κολώνα παράλληλα με το πεζοδρόμιο και απο την μέσα μεριά, την φαρδιά έτσι θα ενοχλούσες πολύ λιγότερο (χωρίς να είναι όμως και η ενδεδειγμένη λύση καθώς λέμε το πεζοδρόμιο είναι για τους ΠΕΖΟΥΣ και για ΚΑΝΕΝΑ τροχοφόρο, των ποδηλάτων περιλαμβανομένων)![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Παντως ετσι οπως εχει γινει η κατασταση ο πεζος τη σημερινη εποχη μου θυμιζει αυτο.....http://www.youtube.com/watch?v=aZphWf-duAc
![]()
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Εγκαταλείπω την προσπάθεια να σας δώσω να καταλάβετε ότι η στοά είναι ενιαία σε μήκος ενός οικοδομικού τετραγώνου και όλοι οι πεζοί προτιμούν (λογικά) το φαρδύ σκεπασμένο κομμάτι και όχι το άλλο προς το δρόμο.
Το έβαλα επίτηδες εκεί όταν δεν έβρισκα στο συνηθισμένο μέρος επειδή ξέρω ότι δεν εμπόδιζε κανένα και επιμένω σε αυτό. Ελπίζω μόνο ο οργισμένος ακτιβιστής που έριξε τα δύο μηχανάκια γιατί ήθελε να περάσει μόνο από εκεί, να είναι υπόδειγμα σωστής συμπεριφοράς καθημερινά ... Μόνο έτσι αποκτά το δικαίωμα να αυτοδικεί κιόλας εκτός από το να διαμαρτύρεται και να υποδεικνύει το σωστό.
να αυτοδικήσει δικαίωμα δεν έχει κανένας ας είναι και άγιος.... κανείς δεν έδωσε δίκιο στον ακτιβιστή....
πριν όμως πιάσουμε να κρίνουμε αυτόν, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναρωτηθούμε αν ορθώς παρκάραμε εκεί που παρκάραμε ΑΣΧΕΤΩΣ αν ουσιαστικά ενοχλούσαμε ή όχι....
αν η απάντηση είναι ναι, πάμε παρακάτω.... αν είναι όχι.....
το έγραψαν και πιο πάνω αλλά το αγνοήσατε..... όταν με το καλό γίνετε γονείς και κυκλοφορήσετε με καροτσάκι, θα έρθει δυστυχώς η ώρα που όχι θα τα ρίχνετε, φωτιά θα τους βάζετε....
[FONT=Georgia]Σου επισυνάπτω μια φωτό και πέσμου (με το δικό σου μυαλό), σε τι διαφέρει απο αυτό
που έκανες εσύ ...
Μην μου πείς οτι το αυτοκίνητο καταλαμβάνει μέρος του δρόμου. Γιατί αν σκεφτείς κάτι
τέτοιο (που είμαι σιγουρος), βγάλε τα αυτοκίνητα και βάλε "μηχανές" όπως την είχες εσύ,
σε όλα τα "κενά". [/FONT]
Και να θυμάσαι ..., να προσέχεις.
Αφού είσαι σίγουρος, γιατί ρωτάς;
Αν το ερώτημά σου δεν είναι ρητορικό, η διαφορά είναι ότι τα αυτοκίνητα έχουν κλείσει και τις κάθετες προσβάσεις στο πεζοδρόμιο.
Βασικά, αν θέλεις να δεις την πραγματικότητα στο σημείο αυτό, βάλε τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα όπως τα έχεις αλλά χωρίς να καβαλάνε το πεζοδρόμιο επειδή απλά υπάρχουν ΚΑΙ κολωνάκια παράλληλα στο δρόμο.
Εγώ έκλεισα την κατά μήκος πρόσβαση σε σημείο που κανένας πεζός δεν χρησιμοποιεί στην πράξη.
Το μονοπάτι που μένει μεταξύ της γραμμής που κάνουν οι κολώνες της στοάς και τα κολωνάκια του δημάρχου φτάνει μόνο για τις γάτες.
Επαναλαμβάνω, όλοι περνάνε μπροστά από τα καταστήματα όπου το πεζοδρόμιο είναι φαρδύ και άνετο χωρίς εμπόδια.
Και αν θέλεις να δεις την άποψή μου για το παρκάρισμα επί του πεζοδρομίου (μόνο ως λύση ανάγκης με τρόπο που δεν ενοχλεί τους πεζούς) διάβασε αυτό το post μου:
http://www.moto.gr/forums/showthread...t=#post2119882
Συγνώμη ρε παίδες, όλοι έχετε πάρκιγκ στην οικοδομή σας ή γκαραζ? ή μένετε σε πλούσιες περιοχές??.. Αλλιώς δεν είναι δυνατόν να παρκάρετε όλοι την μοτο στο δρόμο ανάμεσα απο παρκαρισμένα αυτοκίνητα..
πω-πω τα ιδια και τα ιδια καθε φορα...δε βαριεστε?
ειπαμε.το πεζοδρομιο ειναι για τους πεζους.τελεια και παυλα.παρ' ολα αυτα το να αφησεις τη μοτο αναμεσα στα αυτοκινητα ειναι επιφοβο να σου τη ριξουνε κατω.οποτε τι κανεις?προφανως την ανεβαζεις επανω στο πεζοδρομιο φροντιζοντας να ειναι αορατη!κολημενη σε καγκελα,διπλα σε παρτερια κλπ φροντιζοντας παντοτε να εχει απλετο χωρο ο πεζος,η μητερα με το καροτσακι,ο γερος με το π,τα αμεα.και φυσικα σε περιπτωση που σε γραψουνε ειναι εν γνωση σου οτι εχεις κανει λαθος (υποχρεωνεσαι βεβαια αλλα το λαθος παραμενει) και δεν μιλας.
αντε παμε για αλλα.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...