Ολιγον απο Μαιναλο:
http://youtu.be/6TYCpmlvcRU
Ολιγον απο Μαιναλο:
http://youtu.be/6TYCpmlvcRU
Πολυ ωραία τα βιντεάκια σου ,καπιτάν-konkostη.
Αϊντες ,για να εξιστορήσω σγα-σγα και τα ,της 2ης ημέρας.
(αργησα λιγο -ενεκα έλειψης χρόνου- αλλά ,καλλιο αργα παρα ποτέ)
Αφου λοιπον πέσαμε σαν ψόφιοι στα κρεβατια μας κατα τις 02:30πμ... ξεραθηκαμε σχεδον αμεσως .
08:00πμ ,κι ο καπιτάν-konkostης ,στο πόδι ,βαράει εγερτήριο διακριτικά ,ανοιγοντας τα παραθυρα της μπαλκονόπορτας.
Αυτο που αντικρύσαμε το πρωι απ'το μπαλκονι του δωματιου ,ηταν....
![]()
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Αφου πρώτα πήραμε ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρωίνο με απ'όλα...
(ΑΨΟΓΟ service απο τα παιδιά του "Πρυτανείου" ,& σε ποιοτητα & σε ποσοτητα)
...μαζέψαμε τα πραγματα μας ,και κατεβήκαμε στο πάρκινγκ ,οπου ,ειχε καταφθασει ήδη...
...ο Γρηγόρης ο Τσακ Νόρρις.
Με λάδια για συμπλήρωμα (είδε πολλα Χονδα ,κι ειπε οτι χρειαζονταν)
κι ενα 16άλιτρο μπετζινα ,να τη μοιρασει στις 4 χωματινες νταλικες ,για να ανεβασει την αυτονομια μας.
![]()
" the PouroDuro team "
Αφου μας υποσχεθηκε οτι θα κανουμε μια "χαλαρή ΟνΟφφάδα" ,μιας και οι μοτ/τες μας δεν ηταν για κατι παραπάνω ,μας εβαλε με το καλημέρα αναποδα(ανηφορικά) ,σ'έναν ξερο χειμαρο ,τιγκα στους κυλιομενους βραχους ,κοφτερες φυτευτες πεςτρες ,και αμέτρητους τονους κροκάλας.
2-3 κμετρα πρεπει να'τανε,,,αλλά...κοντεψαν να σκορπισουν οι νταλικες απο το κοπανημα.
Δεν πιστευαμε αυτο που μας συνέβαινε.
Οταν φτασαμε στην κορφη ,του ειπα;
Ρε Γρηγορη ,χαλαρα ειπαμε ,δεν μπορουν να πανε σε τετοιο σπαστηρι οι νταλικες.
Γρηγ." Νταξ μωρε ,δεν εχει άλλο ,ετσι για να ξυπνησετε σας εβαλα στο ποταμι."
Κι αρχισε να μας δειχνει που?/ εχει σκοπο να μας παει.
Η φύση γυρω μας απιστευτη
Δεν ξέραμε που να πρωτοκοιτάξουμε και τι να πρωτο κάνουμε
![]()
" the PouroDuro team "
Εκστασιασμένοι πλέον απο την ομορφιά του Πάρνωνα ,αλλά και απο την απιστευτη αισθηση ,των παραισθησεων που ζουσαμε ,οδηγουσαμε πολυ πιο γρηγορα απ'οτι θα πρεπε.
Ανεβαιναμε συνεχως ,σε κυλιομενη ανηφορικη πέτρα και πάλι ,χουφτώνοντας γερα το γκαζι ,μετατρεπωντας τις νταλικες μας ,σε οδοστρωτηρες.
Ωσπου κάναμε την πρώτη μας σταση εδω.
Εγκαταλελειμένο (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) παρατηρητηριο πυρο προστασιας ,σε μια απο τις ψηλοτερες κορυφες του Πάρνωνα.
Ονειρο ζω ΜΗΝ με ξυπνάτε..........
![]()
" the PouroDuro team "
Πηραμε ξανά προς τα κάτω το νταμάρι του βουνου ,και ,μετα απο λιγο ,βρισκομασταν σε τελειως άλλο τοπιο.
Ενα υπεροχο πυκνο δασος ,απο ελατα αγκαλιασμένα με καστανιές ,ειχαν ανοιξει την προστατευτικη αγκαλια τους ,και μας κερνουσαν δροσιά και χρωματα κι αρωματα.
Σταματησαμε και παλι ,να γευτουμε καλυτερα ολο αυτο το απαύγασμα των αισθησεων,,,αλλά και των παραισθήσεων....
Οι νεράϊδες του δάσους ,μας εκλειναν με νόημα το μάτι ,και μας χαμογελούσαν πονηρα.
"Θα ξαναρθετε ,θα το δείτε ,ειστε πλέον μαγεμένοι."...ψυθίριζαν με τη φωνη του ανεμου.
![]()
" the PouroDuro team "
Δρομους πηραμε και δρομους αφησαμε.
Το τοπιο άλλαζε συνεχως.
Πετρα - φλαταδουρα - καστανοχωμα - σαθρα κομματια - ρυάκια - ..........
Πατώντας σε καθε ειδους τεραίν ,φτασαμε για άλλη μια σταση σ'ενα μοναστηρι που δυστυχως δεν ενθυμουμαι το ονομα του.
Το κτηριο κλειστο λογω μεσημερινου ησυχαστηριου ,αλλά ο περιβολος του φιλοξενος ,να μας δροσισει με το παγωμενο νερο της πηγης του ,και να μας ξεκουρασει με τον ισκιο του.
![]()
" the PouroDuro team "
" the PouroDuro team "
Ιερά Μονή Κοντολινάς Καστάνιτσας
Ξωκλήσι σήμερα του ορεινού πανέμορφου χωριού της Καστάνιτσας, άλλοτε ανήκε στη Μονή του Αγ. Νικολάου και Παντελεήμονος Κοντολινάς. To μοναστήρι είναι χωμένο στο λόγγο σε κατάφυτη περιοχή από καστανιές και έλατα (λίγο πιο πάνω), σε περιβάλλον που αναδίδει έντονο μοναστικό τόνο. Σώζεται μόνον το καθολικό που έχει επισκευασθεί.
Διατηρούνται λίγες τοιχογραφικές παραστάσεις του Κουλιδά (1767). Η ιστορία του μοναστηριού καταγράφεται μεταξύ 1628 και 1834 οπότε και διαλύεται μετά το διάταγμα του Όθωνα..
Στο χώρο μπορεί κανείς να φτάσει από χωματόδρομο από την Καστάνιτσα. Οι λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας μπορούν να διασχίσουν το μοναδικού κάλλους φαράγγι της Μαζας διανύοντας μια κοπιαστική πορεία τριών ωρών δίπλα στο ρέμα ανάμεσα σε θεόρατα βράχια και πλατάνια.
ΠΗΓΗ:http://www.boriakinouria.gov.gr/Default.aspx?tabid=329
![]()
" the PouroDuro team "
Ο περίβολος ,καθώς και ο περιβάλον χωρος του μοναστηριού ,εκτος απο φιλόξενος σκιερος και ιδανικος για κατασκηνωση ,προσφερει ταυτοχρονα και ολα τα κομφορ ,αφου διαθετει πηγη με τρεχουμενο νερο ,καθως και πετροχτιστα τμηματα στα οποια μπορει να ψησει κανεις απο ψωμι ,μεχρι κατσικι.
Εχει σημειωθει-τσεκαριστει για μελλοντικη κατασκηνωση-διαμονη.
Το τοπιο δε γυρω του ,δεν περιγραφεται με λογια...
![]()
" the PouroDuro team "