Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 41

Θέμα: Φορτίο επαναφορτιζόμενου κατασαβιδιού

Φορτίο επαναφορτιζόμενου κατασαβιδιού

Μετά από 5 επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια που έχω αλλάξει επειδή ξεμένουν οι μπαταρίες
    και το κόστος τους είναι σχεδόν όσο η αγορά ενός νέου, βρίσκομαι με το τελευταίο που έχει παραδώσει πνεύμα, ένα Bosch στα 12volt.

Εκεί που κοίταζα για νέο, μου ήλθε η ιδέα να παρακάμψω τη μπαταρία, συνδέοντας ένα μετασχηματιστή συνεχούς.
    Από δοκιμές με 5-6 που βρήκα στην ίδια τάση και φορτίο από 500mA ως 1,5Α
    διαπίστωσα ότι η ιδέα χωλαίνει μάλλον λόγω ασθενούς φορτίου του μετασχηματιστή (
    μπορεί να λέω και μπαρούφες αλλά λέμε) και το κατσαβίδι ψιλοξεκινάει αλλά σταματάει σχεδόν αμέσως.

Καμιά ιδέα λοιπόν?

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zanny Προβολή μηνύματος
    Μετά από 5 επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια που έχω αλλάξει επειδή ξεμένουν οι μπαταρίες
    και το κόστος τους είναι σχεδόν όσο η αγορά ενός νέου, βρίσκομαι με το τελευταίο που έχει παραδώσει πνεύμα, ένα Bosch στα 12volt.

Εκεί που κοίταζα για νέο, μου ήλθε η ιδέα να παρακάμψω τη μπαταρία, συνδέοντας ένα μετασχηματιστή συνεχούς.
    διαπίστωσα ότι η ιδέα χωλαίνει μάλλον λόγω ασθενούς φορτίου του μετασχηματιστή (
    μπορεί να λέω και μπαρούφες αλλά λέμε) και το κατσαβίδι ψιλοξεκινάει αλλά σταματάει σχεδόν αμέσως.

Καμιά ιδέα λοιπόν?
    Οδηγησε το απο μπαταρια αυτοκινητου η μοτοσυκλετας
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Οδηγησε το απο μπαταρια αυτοκινητου η μοτοσυκλετας
    Βασικά, αυτό που θέλω είναι να ξεγνοιάσω από το θέμα μπαταρίας, κάνω σχεδόν αποκλειστική χρήση σε εσωτερικούς χώρους και δεν θέλω να φορτίζω κάθε λίγο

Βασικά, αυτό που θέλω είναι να ξεγνοιάσω από το θέμα μπαταρίας, κάνω σχεδόν αποκλειστική χρήση σε εσωτερικούς χώρους και δεν θέλω να φορτίζω κάθε λίγο
    Ε τοτε παρε ενα μετασχηματιστη και ανορθωτη που να καλυπτει τις απαιτησεις ρευματος του κατσαβιδιου. Φανταζομαι θα ειναι το πολυ 100-150W οποτε θες κατι που να βγαζει καμια 15ρια ampere, to be sure, to be sure...

Ε τοτε παρε ενα μετασχηματιστη και ανορθωτη που να καλυπτει τις απαιτησεις ρευματος του κατσαβιδιου. Φανταζομαι θα ειναι το πολυ 100-150W οποτε θες κατι που να βγαζει καμια 15ρια ampere, to be sure, to be sure...
    βλακεια ειπα, το πολυ 5Α θες

-------------------- Το avatar του/της jfx
    βλακεια ειπα, το πολυ 5Α θες
    150W/12V=12,5A.

γιατι λες τελικά μόνο 5?
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator

Καμιά ιδέα λοιπόν?
    Επειδή το είχα κάνει στο παρελθόν και είμαι ''παθώς και μαθώς'' :
    Χρειάζεσαι ΜΕΓΑΛΟ μετασχηματιστή πολλών βατ και κατά συνέπεια και αμπέρ για να υποκαταστήσεις το μεγάλο ατού της μπαταρίας: τα φορτία.
    Η μπαταρία και μισοψόφια να είναι μπορεί να γυρνάει αργά το κατσαβίδι αλλά τη βίδα τη βιδώνει όση κόντρα και νάχει.
    Το ρεύμα με το παραμικρό κολώνει.

Επίσης να προσέξεις, αν δουλεύει κάμποση ωρίτσα το κατσαβίδι, να μη σου λιώσει τα κυκλώματα του μετασχηματιστή! Το χω πάθει.

κατάλαβα..
    με βλέπω τελικά να πηγαίνω για κάτι τέτοιο για να ησυχάσω http://www.eshopcy.com.cy/show.phtml?id=TLS.090013

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jfx Προβολή μηνύματος
    150W/12V=12,5A.

γιατι λες τελικά μόνο 5?
    Γιατι θεωρησα οτι αποκλειεται το κατσαβιδι να ειναι 150W Υποθετω καμια 50ρια το πολυ θα ειναι.
    Αν παλι ειναι τοσο μεγαλο, τοτε προφανως θες τα 10-15Α.
    Επισης ο karellen εχει δικιο, παντα ειναι καλο να εχεις περισσεια απο watt.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Αν η μπαταρία είναι NiCd μπορείς λέει να την "αναζωογονήσεις" περνώντας μεγαλύτερο σε βολτάζ ρεύμα "κατά ριπάς". Παράδειγμα εδώ, ή ψάξε για rejuvenate cordless battery στο ΣυΣωλήνα.

Άλλη ιδέα:
    (έντιτ: διόρθωση συνδέσμου)
    http://www.youtube.com/watch?v=hGCUb2oHTnY
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 28/05/2012 στις 03:41.

Νέο μέλος
    Η μπαταρια του κατσαβιδιού σου δεν έχει στοιχεια πάνω της?
    Αν όχι πες το μοντέλο του κατσαβιδιού.

Υπάρχει και μια “σίγουρη” λύση για να δουλεύει καλά το κατσαβίδι (αν δουλεύει, ανάλογα με το κύκλωμα του φορτιστή). Να καλωδιώσεις την μπαταρία πάνω στο κατσαβίδι (δλδ να βάλεις καλώδια στους πόλους της μπαταρίας και να την τοποθετήσεις στο κατσαβίδι) και τα καλώδια να τα συνδέσεις στην έξοδο του φορτιστή (εκεί που έχει τις επαφές οταν βάζεις την μπαταριά).
    Έτσι
    α) Θα φορτίζει συνεχεία την μπαταρία (μέχρι να τα φτύσει τελείως η μπαταρία)
    β) Θα φορτίζει όταν δεν δουλεύει το κατσαβίδι (μέχρι να τα φτύσει τελείως η μπαταρία)
    γ) Δεν θα δουλέψει (και μάλλον θα καεί και ο φορτιστής, αλλα δεν σε νοιάζει αφού δεν θα πάρεις μπαταρία)
    Τελευταία τροποποίηση από MPAMPoULAs_FMX; 27/05/2012 στις 22:04.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Καμιά ιδέα λοιπόν?
    Ενα τροφοδοτικό από PC θα σε καλύψει

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Για πετάξου μέχρι την Bosch της γειτονιάς σου και ρώτα τους αν έχουν τίποτε restored μπαταρίες...

Σίγουρα είναι 12v το εργαλείο...??? Μήπως είναι 14,4v ....???
    Το κάθε κατσαβίδι το έπαιρνες μαζί με τον φορτιστή του ?? ή είχες έναν για όλα???...και αυτός ο φορτιστής είναι ΟΚ???

Οι μπαταρίες της Bosch γράφουν επάνω τύπο και αμπερόρια ...οι περισσότερες είναι NiMH και γύρω στα 3Ah....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Σίγουρα είναι 12v το εργαλείο...??? NAI
    Μήπως είναι 14,4v ....??? OXI
    Το κάθε κατσαβίδι το έπαιρνες μαζί με τον φορτιστή του ?? NAI
    ή είχες έναν για όλα??? OXI
    και αυτός ο φορτιστής είναι ΟΚ? NAI

θα τσεκάρω τα Ah, αλλά τι σημασία έχουν?

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Ενα τροφοδοτικό από PC θα σε καλύψει
    Δεν νομίζω κανένα switching τροφοδοτικό να τον καλύψει και σαφώς όχι ο ίδιος ο φορτιστής του κατσαβιδιού. Χρειάζεται μετασχηματιστή και σχετικά γαϊδούρι για να τον καλύψει στα αμπέρ που ζητάει. Οι μπαταρίες έχουν αυτή τη δυνατότητα και οι καινούριες μάλιστα αντέχουν μεγάλους ρυθμούς εκφόρτισης. Τα παλμοτροφοδοτικά θα κλατάρουν γρήγορα αν τελικά καταφέρουν να γυρίσουν το κατσαβίδι αξιοπρεπώς.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF