Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 35

Θέμα: Θα την ενοικιάζατε;

Θα την ενοικιάζατε;

Σκέφτομαι με ένα φίλο να κάνουμε ένα βολταράκι από τέρμα αριστερά στο τέρμα δεξιά τση Κρήτης.
    Και καθότι αμήχανος, πρέπει να βρω ένα μηχανάκι.... προφανώς.
    Η άμεση λύση είναι να ενοικιάσω ένα. Όμως με τα 92-120€ που ζητάνε για ένα διήμερο (για ένα 650 Strom λχ) οι μαγαζάτορες, θα μπορουσα να κάνω άλλα πράγματα.
    Οπότε υπάρχει η σκέψη να βρω έναν εθελοντή να μου δανείσει το μηχανάκι του για ένα διήμερο και να του δώσω αυτουνού κάποια χρήματα (50€ ας πούμε).
    Παίζει;
    Ναι ξέρω... γυναίκα και μηχανή δε δανείζονται...
    Αλλά είναι τόσο αδύνατον; Εσείς θα το κάνατε;
    (εγώ το είχα κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και μονάχα με φίλους που ήξερα πως οδηγάνε σε κάθε περίπτωση)
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

το δύσκολο της υπόθεσης ξέρεις ποιο είναι?

αντε και πέφτει ο τύπος που του δανείζεις την μηχανή και άντε και δεν έχουμε παρα μικρες ζημιές είτε σωματικές είτε υλικές (καλά αυτό είναι εντελώς αδιάφορο, απλά το αναφέρω).....

αν δεν είναι μικρές οι σωματικές???? πως νοιώθεις μετά???

Μλκς. Όταν μπορείς να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο,τότε δανείζεις. Σίδερα και πλαστικά είναι εξάλλου.
    Και άμα φάει τα μούτρα του δε σημαίνει ότι φταις εσύ, αλλά πιθανόν αυτός ή κάποιος άλλος.
    Μετά από μια αξιοσημείωτη εμπειρία περί μη δανείσματος που έχω, δε με νοιάζει καθόλου.
    Δεν δάνειζα στον αδερφό μου το καινούργιο μου τότε αυτοκίνητο για να κάνει κάτι δουλειές, μη πα και το στουκάρει σε κανά κολωνάκι
    ή σπάσει κανά φλάς (ήταν λίγο ατζαμής, όχι άχρηστος, απλά απρόσεκτος στα εύκολα).
    Από τότε που μας άφησε για τόπους χλοερούς και αναψύξεως, σκέφτομαι πόσο διαφορετική ψυχολογία πιθανόν να είχε
    αν απλά τον εμπιστευόμουν.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων άνθρωπος vs πράγματα.

Στέλιο, πάρε τηλ αν μπορείς.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Εχω παραχωρήση πάρα πολλές φορές, προσωπικά μου οχήματα (μοτοσυκλέττες και αυτοκίνητα)
    σε πολλούς φίλους και συγγενείς και γιά μεγάλα χρονικά διαστήματα ................

Εχω δανειστεί από φίλους, μοτοσυκλέττες, ακόμα και γιά να τρέξω σε ENDURO και
    αυτοκίνητο, γιά να κάνω με φίλη το γύρο της Πελοποννήσου, γιά δυό βδομάδες.......

Χωρίς χρήματα............

Αποψή μου, όποιος δεχθεί αμοιβή γιά να παραχωρήση όχημα σε φίλο γιά κάποιο
    διάστημα, ειναι λινάτσας....... Γιά τρίτους........ ψάχτο περισσότερο και να εισαι
    αρκετά επιφυλακτικός.
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Αfricaνος και Τζεντλεμαν Το avatar του/της montechristo
    Περαν του θεματος της εμπιστοσυνης παντως, δες και το θεμα της ασφαλειας, οπου απλα δεν καλυπτεσαι αν δεν κανω λαθος. Εκτος κι αν δηλωθει κι αλλος αναβατης στο συμβολαιο. Ψιλα γραμματα θα μου πεις, αλλά μιας και πιασαμε τις στραβες, ΟΛΑ μπορουν να συμβουν, το εχει πει κι ο Μερφυ...
    Benelli TRK 502 X 2020 - Honda SH 150 2009

ΣινανάϊΌπαΓιαβρουμ&Αμάν Το avatar του/της Corki
    Να πω...Να πω?

Πες του φιλου σου να σου δανεισει 70 ευρω για να συμπληρωσεις και να πας να νοικιασεις απο μαγαζι.

Ουτως ή αλλως τα 70 ευρω δεν "πεφτουν" αρα δν παθαινουν και ζημιες και ημαστε ολοι ησυχοι.

Και για να απαντησω στο ερωτημα σου , ναι θα του την εδινα την μηχανη .....του φιλου μου!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Corki Προβολή μηνύματος
    Να πω...Να πω?

Πες του φιλου σου να σου δανεισει 70 ευρω για να συμπληρωσεις και να πας να νοικιασεις απο μαγαζι.
    Δεν είναι τα λ7 το πρόβλημα...
    Δεν κολλάω εκεί...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Μλκς. ................
    καλά εγώ λέω μαλακίες....

δεν απάντησες όμως τι θα γινόταν αν ο "δανειζόμενος" σκοτωνόταν με το όχημα που του δάνεισες εσύ....

Greg HondaYamahaκης Το avatar του/της moutoulos
    [FONT=Georgia]Άνετα θα δάνειζα 100ε στον φίλο μου. ΠΟΤΕ όμως την μηχανη μου. Τώρα για να "πεταχτεί"
    με την μηχανη μου να πάρει κάτι ..., δεν το συζητάμε. Όμως να την δώσω να παει διακοπές
    μακριά ..., ΌΧΙ.

Ο λόγος ?. Αν στο διάστημα που η μηχανη μου κάνει διακοπές αλλού, κλαπεί, και καπάκι
    εμπλακεί σε οτιδηποτε εχει σχεση με φόνο, τότε εγώ έχω "καθαρίσει".

Απέδειξε μετα ότι δεν ήσουν εσύ ...

Αν ο φίλο μου με κρίνει απο αυτο, και δεν με καταλαβαίνει σε αυτο, ε τότε ας μην είναι
    φίλος μου ...[/FONT]
    Και να θυμάσαι ..., να προσέχεις .

ΣινανάϊΌπαΓιαβρουμ&Αμάν Το avatar του/της Corki
    Εννοηται οτι τα χρηματα δν ειναι το θέμα. Και προς θεου δν ηθελα να σε προσβαλω.

Αλλα ο μονος τροπος να γινει το πραμα με μηδεν αγχος και απο τις δυο πλευρες ειναι αυτος που προτεινα.

Θα σου πω μια ιστορια.....εχω ενα φιλο που πηγε για ψαρεμα και κοντεψε να πνιγει κυριολεκτικα.Βρεθηκε λοιπον ενα παλικαρι (αγνωστος) ο οποιος πηρε το σκαφος του και πηγε και τον μαζεψε μαζι με την βαρκα του.Οποιος ασχολητε με θαλασσα καταλαβαινει ποσο σημαντικο πραγμα ειναι αυτο. Και δν μιλαμε για 5-7 μποφορ αλλα για μηχανη -off- , κινητα -out- και η βαρκα σχεδον αναποδα!

Ο τυπος λοιπον (ο αγνωστος-πλεον γνωστος) εχει ενα μερακι...του αρεσει να κανει βολτα στο βουνο με το μηχανακι...αλλα μηχανακι δν εχει. Οποτε παιρνει το TA650 του φιλου μου ο οποιος και βεβαια του το δινει χωρις μα μου σου του ........παραπονο δν εκανε ποτε .........αλλα αμα τον δεις ρε φιλε μεχρι να γυρισει καθεται σε αναμενα καρβουνα. Φισαει ξεφισαει κοκκινιζει. Το κανεις αυτο σε φιλο ακομα και αν σου χρωσταει την ζωη του?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος

δεν απάντησες όμως τι θα γινόταν αν ο "δανειζόμενος" σκοτωνόταν με το όχημα που του δάνεισες εσύ....
    Δεν απευθυνόμουν σε σένα προσωπικά, γενικά μιλούσα. Έχεις δίκιο ΑΛΛΑ... έχεις πμ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος

Κι αν δεν του το δώσεις και τελικά πάει διακοπές σε νησί και πνιγεί στη θάλασσα πάλι φταις; Γιατί αν του το είχες δώσει θα πήγαινε διακοπές με τη μηχανή και δεν θα πνιγόταν.

Και αν τον πάρεις τηλέφωνο και εκείνος οδηγάει, σταματήσει για να σου μιλήσει και μετά συνεχίσει και τρακάρει φταις εσύ που τον πήρες ε; Γιατί αν δεν του είχες τηλεφωνήσει δεν θα είχε σταματήσει και δεν θα είχε τρακάρει.

Κι αν σκοτωθεί με μηχανάκι νοικιάρικο είναι καλύτερα από το να σκοτωθεί με το μηχανάκι που "του δάνεισες εσύ". Γιατί μετά άντε να πεις στην κηδεία στη μάνα του να σου πληρώσει τη ζημιά που έχεις στη μηχανή... Για το φίλο μας που πέθανε στα @@ μας, το πως μας ενδιαφέρει.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    ρε παιδια ελεος!!! ο ανθρωπος ρωτησε ενα απλο πραγμα (αν θα νοικιαζατε η θα ζητουσατε απο φιλο),

και εσεις εξεταζετε τι θα γινει αμα σκοτωθει??? τι καταστροφολογοι που εισαστε ρε πστμ!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomike Προβολή μηνύματος
    ρε παιδια ελεος!!! ο ανθρωπος ρωτησε ενα απλο πραγμα (αν θα νοικιαζατε η θα ζητουσατε απο φιλο),

και εσεις εξεταζετε τι θα γινει αμα σκοτωθει??? τι καταστροφολογοι που εισαστε ρε πστμ!!!
    Εμα το μλκ δε πρόσεχε κι αυτός που πήγαινε!!!!!

(κι εσύ κι ο γρύλος σου )

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    και αν δεν γεννιοταν δεν θα πεθενε...
    εγω σε φιλους εχω δανεισει την μηχανη μου.
    αλλα οι φιλοι αυτοι ειχαν ενα αμαξι στο ονομα τους η κατι το οποιο μου εξασφαλιζε οτι αν γινοταν η μαλακια θα μπορουσα να παρω τα χρημματα πισω.
    ενω ας πουμε ενα φιλαρακι που του επεσε ο zippo αναπτηρας μου στην θαλλασσα τον αυγουστο του 2011 απο τα 25 ευρο αξια που τον ειχα παρει ακομα μου χρωσταει τα 10(μου εχει δωσει τα 15χαχαχα.εσυ τζωρτζ ξερεις για ποιον λεω...χαχαχα)
    αυτος λοιπον αν παρει την μηχανη μου και την στουκαρει φεξε μου και γλυστρισα..δεν εχει φραγκο...
    σε τριτο με 50 ευρο δεν θα την δανιζα.δεν με καλυπτει τπτ.δεν ειναι η δουλεια μου για να ειναι ασφαλισμενο το οχημα για τετοια χρηση.
    ακομα και 500 ευρο δεν ξερω αν θα την δανειζα σε αγνωστο που δεν ξερω προσωπικα πως οδηγαει κτλ.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ...
    από catmaster στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2007, 01:20
  2. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2006, 16:37
  3. Eγώ θα την σκότωνα.....
    από dirtbird στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2006, 15:45