μην ξεχνάτε παντελόνι και μπότες... ακόμη το γόνατό μου είναι μαύρο και δεν το βλέπω να απρίζει σύντομα.. γμτ. και γάντια μόνο δέρμα, είχα υφασμάτινα κι εκεί που σκίστηκαν έχω ένα σημάδι τώρα που μάλλον θα μου μείνει για ενθύμιο.
μην ξεχνάτε παντελόνι και μπότες... ακόμη το γόνατό μου είναι μαύρο και δεν το βλέπω να απρίζει σύντομα.. γμτ. και γάντια μόνο δέρμα, είχα υφασμάτινα κι εκεί που σκίστηκαν έχω ένα σημάδι τώρα που μάλλον θα μου μείνει για ενθύμιο.
Kαλημέρα και από μένα, αν και αργά απαντάω μιας και ήδη παρατήρησα ότι έχεις αποφασίσει το 250. Εγώ έχω το 650 και θέλω να σου πω ότι είναι υπέροχο. Και δεν είχα οδηγήσει τίποτα νωρίτερα. Και τώρα πια την πάω πολύ καλάΤο καλύτερο είναι να πάρεις αυτό που γουστάρει η ψυχούλα σου και φυσικά αντέχει η τσέπη σου! Γιατί εσύ θα την καβαλάς και θα νιώθεις τις χαρές και τα συναισθήματα που σου προκαλεί μια τέτοια μηχανή αλλά και εσυ θα πληρώνεις τις δόσεις κι τα πλαστικά σε περίπτωση που χρειαστεί! (παθούσα με πλαστικά στις πρώτες στατικές τουμπίτσες....τα πλαστικά της kw είναι oh mama mia!!!!!!!!!!!!!!!!!) Εγώ θα σου πω καλές βολτες, να πάρεις μια μηχανή που την θες εσύ και όχι για το φαίνεσθαι και για το πως θα σε κοιτάνε οι άλλοι και τέλος πάντα κρανάτη! Καλές βόλτες!
Κράτα αυτό που έγραψε ο chris και σκέψου το.
Εγώ, και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, που έχω συνηθίσει να οδηγώ με κράνος, μπουφάν, γάντια και μποτάκια, αν ανέβω στη μηχανή με τζιν και κοντομάνικο, έστω για να κάνω ένα τετράγωνο αισθάνομαι περίεργα. Σκέφτομαι ότι άμα γίνει κάτω και πέσω, έστω με 20, θα γδάρω το χέρι μου, την πλάτη μου, μπορεί να κοπανήσω το κεφάλι μου σε κανένα παρκαρισμένο.
Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο. Όντας "αρματωμένος" να αισθανθείς άτρωτος και να αρχίσεις να παίρνεις περισσότερα ρίσκα. Και αυτό είναι ύπουλο και εύκολο να συμβεί και να παρασυρθείς, πρόσεξε το.
Επίσης σημαντικό είναι ό,τι και αν πάρεις να το φοράς κάθε μέρα. Αύριο το μεσημέρι θα έχει 39 βαθμούς λέει. Όσο καλό και αν είναι το μπουφάν και το κράνος που θα πάρεις αν το ένα είναι σπίτι και το άλλο στον αγκώνα γιατί ζεσταίνεσαι δεν κάνουμε δουλειά.
Για το θέμα της τιμής κλπ όπου φαντάζομαι έγινε παρεξήγηση. Το σκεπτικό σου είναι αρχικά σωστό, αφού έχεις τα χρήματα ας πάρεις ό,τι καλύτερο μπορείς ώστε να είσαι ασφαλής.
Κράνος: ένα κράνος των 300 ευρώ σε σχέση με ένα Arai των 700 ευρώ σου παρέχει σχεδόν την ίδια ασφάλεια. Δέχομαι ότι το Arai είναι ένα κλικ καλύτερο στον τομέα της ασφάλειας αλλά αυτό συμβαίνει σε οριακές συνθήκες. Γιατί λοιπόν το Arai είναι τόσο ακριβότερο; Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα του κράνους συνολικά, πέραν της ασφάλειας που σου παρέχει. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό, τα μαξιλαράκια που έχει, το πόσο γρήγορα θα "κάτσουν", η ποιότητα της ζελατίνας, οι αεραγωγοί που έχει, η αεροδυναμική του κράνους κλπ όλα αυτά είναι σαφέστατα καλύτερα στο Arai. Η γνώμη μου είναι άπαξ και μπορείς να διαθέσεις τα λεφτά πάρε κάποιο καλό κράνος πχ Arai, Shoei. Πριν πάρεις οποιοδήποτε δοκίμασε το να σου κάνει καλά, υπάρχουν διάφορα κεφάλια δεν ταιριάζουν όλα τα κράνη. Εμένα πχ δεν μου κάθονται καλά τα Shoei. Υπάρχουν πολλά θέματα εδώ σχετικά με αυτό. Καλύτερα ένα κράνος ακόμα και των 100 ευρώ που σου κάνει καλά στο κεφάλι παρά ένα καλό και ακριβό που όμως σου είναι μικρό ή ακόμα χειρότερα μεγάλο και κουνιέται στο κεφάλι σου.
Μπουφάν: αν πάρεις τώρα θα πας προφανώς σε καλοκαιρινό. Τα μπουφάν για μηχανή χωρίζονται σε καλοκαιρινά και "τριών εποχών". Τα τριών εποχών είναι έχουν εσωτερική επένδυση την οποία μπορείς να αφερέσεις για να τα φοράς άνοιξη και φθινόπωρο. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τα χρήματα που θες να διαθέσεις για μπουφάν θα πρέπει να τα μοιράσεις.
Γάντια: αντίστοιχα υπάρχουν καλοκαιρινά και χειμερινά. Ισχύει το ίδιο λοιπόν για τα χρήματα.
Μπότες: εδώ -και στο παντελόνι που ακολουθεί- αρχίζει να ζορίζει το πράγμα γιατί επηρεάζει το ντύσιμο σου. Τα προηγούμενα όταν φτάσεις τα αφήνεις σε μια καρέκλα και κατά τα άλλα είσαι ντυμένος όπως θες. Μπότες κανονικές είναι λίγο ζόρικες για καθημερινά, υπάρχουν όμως και μποτάκια κοντά που έχουν προστασίες σε αστράγαλο και φτέρνα. Πάρε τουλάχιστον τα μποτάκια.
Παντελόνι: Δεν είναι εύκολο να κυκλοφορείς καθημερινά με παντελόνι μηχανής. Υπάρχουν όμως παντελόνια τζιν τα οποία έχουν προστατευτικά σε γόνατα και γοφούς. Ακόμα όμως και να μην πάρεις κάτι τέτοιο, μην ανέβεις στη μηχανή με σορτσάκι, φόρα μακρί παντελόνι κατά προτίμιση τζιν.
Πολλά έγραψα... αυτό που ήθελα να πω είναι να μην πας και δώσεις τόσα λεφτά για ένα μπουφάν, ένα κράνος και ένα ζευγάρι γάντια. Για το κράνος σου έγραψα θεωρώ ότι αξίζει. Για τα άλλα χρειάζεσαι δύο σετ και μπορείς να βρεις καλή ποιότητα σε χαμηλότερη τιμή. Η Dainese πχ θεωρώ ότι πουλάει αρκετά μούρη επειδή φοράει προϊόντα της ο Rossi (παγκόσμιος πρωταθλητής) χωρίς να αξίζουν τα λεφτά τους. Υπάρχουν αρκετές μάρκες Bering, Revit, Held κλπ. Ψάξε στο Προστατευτικός εξοπλισμός και θα βρεις αρκετές πληροφορίες.
Και μιας και είσαι νέα οδηγός διάβασε και ΑΥΤΟ σχετικά με την ασφαλή οδήγηση στην πόλη.
Υ.Γ.: Το γυροσκοπικό στο είπανε στη σχολή που πήρες το δίπλωμα; Για ψάξ' το και ότι απορία έχεις ρώτησε.
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Να αναφέρω εδώ οτι για την προστασία των ποδιών υπάρχει η λύση των προστατευτικών που τοποθετούνται επάνω από το παντελόνι. Νομίζω οτι προέρχονται από το χώρο των ποδηλάτων βουνού. Είναι βολικά γιατί αφαιρούνται εύκολα μόλις φτάσεις στον προορισμό σου.
Επίσης να προσθέσω την Colori. Αξίζει μια ματιά. Λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρίας οι τιμές έχουν πέσει πάαρα πολυ.