Φοβερο!!!!
Παω να φτιαξω και γω ενα!!!!![]()
Ωραιος![]()
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΣΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ,ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΟΥ
γαματος ο θαλαμος σου
εφτιαξα και εγω σημερα αλλα εχω μικρο κομπρεσερ και δεν ξερω αν θα δουλεψει η τσαμπα παιδευομαι
![]()
καλησπερα φιλε μου σε παρακουλουθω με προσοχη.μια χαρη για να καταλαβω τι εχεις κανει.Με βαση την τελευταια φωτο κατω απο το μπουκαλι νερου που εχεις στερεωσει λογικα θα υπαρχει ενα λαστιχο το οποιο θα πηγαινει στην μια υποδοχη του πιστουλιου για να περνανε τα σφαιριδια .Σωστα? Το μπλε λαστιχο το εχεις βαλει στο κατω μερος του πιστολιου .Σωστα?
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι κερδισες χωρο βγαζοντας εξω στερεωμενο μονιμο το μπουκαλι που μπαινουν τα σφαιριδια. Το φιλτρο αερα απο το παπι σε τι βοηθαει? Το θεμα ειναι οτι αμα δεν εχεις δυνατο κομπρεσερ θα δουλευει ασταματητα και δεν θα κανεις δουλεια.
Αν οντως εχεις κερδισει κατι θα ηθελα να μου πεις στις ποσες ατμοσφαιρες δουλευεις με το κομπρεσερ ωστε να εχεις αποτελεσμα ικανοποιητικο.
οτι και αποτελεσμα να εχεις παντως εισαι αξιος -υπομονετικος και το μηχανακι θα γινει απιστευτο!!!:![]()
Επιστροφή μετα τον αγώνα.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πώ ότι η όλη διάταξη δεν είναι δικιά μου ιδέα. Την είδα κάπου στο νετ, και απλά πρόσθεσα κάποια κομμάτια.
Η αρχική ιδέα ήταν να δοκιμάσω πώς δουλεύει η διαδικασία της υαλοβολής, με όσον το δυνατόν πιο χαμηλό budget, πριν αποφασίσω να φτίαξω κάτι πιο σταθερό - στοιβαρό.
Συγκεκριμένα ο κύριος λόγος ήταν να χτυπάω χωρίς να χάνεται το υλικό - το οποίο είναι και ακριβό και χώνεται στη κυριολεξία παντού. (Είχε δίκιο ο Χρήστος)
Στην πορεία όμως είδα οτι η όλη διάταξη είναι αρκετά λειτουργική. Αυτό που δεν έδειξα είναι η μόνωση που έγινε. Σε όλες της τρύπες ή τα σημεία σύνδεσης τοποθετήθηκε κόλλα δυο συστατικών και σιλικόνη στεγανοποίησης. Το καπάκι εφαρμόζει εκτός απο το κούμπωμα που έχει απο την κατασκευή του (σαν τάπερ) σε διπλό λάστιχο για παράθυρα.
Η διαδικασία απαιτεί αρκετή έως πάρα πολύ υπομονή αφού χτυπάς "κατα ρυπάς" ποτέ συνεχόμενα αφού όπως είπα το κομπρεσερ είναι φτωχό.
Παρά τη μόνωση πάντως, ελάχιστη άμμος βγαίνει απο την αριστερή μεριά του καπακιού. Γιαυτό η όλη διαδικασία γίνεται πάντα σε εξωτερικό χώρο, και πάντα με τη χρήση μάσκας.
Κατοχυρώνεται λοιπόν ως ο ....
γουρουνοθάλαμος υαλοβολής
Πολυ καλη δουλεια !! Μπραβο. Πολυ κουραγιο εχεις αδερφακι μου.
macgyver2180 νομιζω οτι στο φιλτρο απ το παπι
ή θα συνδεσει ηλεκτρικη σκουπα να ρουφαει αερα για να καθαριζει λιγο το θαλαμο και να βλεπει,
ή το εβαλε για να ''σπαει'' τη πιεση μεσα στο θαλαμο ( αφου του πρεσσαρει αερα) για να μην πεταξει το καπακι απ το ταπερ.
Μάστορας είναι αυτός που μπορεί να φτιάξει αυτά που χαλάνε οι άλλοι.
Λοιπόν το μπλέ λάστιχο είναι αέρας. Έχει συνδεθεί στο πίσω μέρος του πιστολιού.
Το φίλτρο χρησιμεύει στο να αποβάλει τον επιπλέον αέρα, βοηθώντας στην εκτόνωση του χώρου. Αλλιώς το καπάκι θα έσκαγε στα μούτρα μου....
Το κομπρεσέρ δεν δούλευε ασταμάτητα αφού το μπουκάλι με το υλικό (1Lt και κάτι) άδειαζε γρήγορα... Οπότε σταμάταγα συχνά.
Δεν ξέρω πόσες ατμόσφαιρες είναι το κομπρεσερ. Πάντως είναι μικρό. Θα δώ και θα σου πώ
Είπαμε θέλει πολύ υπομονή... Αλήθεια πολύ υπομονή.......