Δημοσιεύθηκε αρχικά από
fkol k4
@ George_Sp
Μη σου φαίνεται παράλογη όλη αυτή η εχθρική στάση.
Είναι αυτό που σου περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ μου. Όταν δεν προσέξεις αυτό που κάνεις να μην πιέζει τον διπλανό, τον κάνεις εχθρό αυτόματα.
Όλη η κοινωνία είναι πιεσμένη και αυτό πρέπει να το καταλαβαίνουμε όλοι.
Όταν όλος ο κόσμος ζει στα όριά του, το παραμικρό αρκεί για να εκραγεί. Το ακόμα χειρότερο όμως, δεν είναι η πίεση αυτή καθ' αυτή, αλλά το ότι εξαρχής παίρνεις τα δίκια με το μέρος σου.
Όταν δηλαδή κλείνεις έναν μεγάλο δρόμο για να κάνεις τη βόλτα σου, πρέπει να περιμένεις ότι θα ακούσεις παράπονα.
Ε, όταν απαντήσεις «ρε μαλάκες, εσείς κυκλοφοράτε όλη τη βδομάδα ελεύθερα και το κάνετε θέμα για 1-2 ώρες άρα δεν έχετε οδηγική παιδεία», το μόνο που κάνεις είναι να στέκεσαι απέναντι σε αυτόν που κάνει παράπονο. Τον χαρακτηρίζεις εχθρό αυτόματα. Ειδικά αν δεν ξέρεις υπό ποιες συνθήκες τον έχεις πιέσει.
Και να ξέρεις, τον εχθρό δεν τον λυπάται κανείς. Από τη στιγμή που θα κάνεις κάποιον εχθρό, όχι από 36.000€ δεν θα σε θεωρήσει σημαντικότερο, αλλά ούτε από 36 δραχμές (σκέτες, όχι χιλιάδες).
Αυτό που εγώ θα σου/σας πω, είναι να προσέξετε να μην κάνετε με τη στάση σας εχθρούς. Μη μου πεις πως φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, ούτε ξαφνικά ξύπνησε ο κόσμος και δεν χωνεύει τους ποδηλάτες, ούτε έκαναν καμία καμπάνια τα ΜΜΕ εις βάρος των ποδηλατών.
Πρέπει κι εσείς να καταλάβετε πως η ελευθερία ενός, όταν καταπατά την ελευθερία του άλλου χάνει το νόημά της.
Μια ιδέα είναι να εξασφαλίζετε πως όταν περνάτε από κάπου να υπάρχει διαφυγή ώστε να μην εγκλωβίζεται κάποιος από εσάς.
Αν γίνονται έργα σε ένα στενό ή μετακόμιση, δεν αποκλειστεί η είσοδος στο στενό, δεν μπορείς να κάνεις πίσω να φύγεις και τελικά περιμένεις 1-2 ώρες, θα εξαγριωθείς και θα έχεις και δίκιο.
Ε, λοιπόν, μην το κάνετε κι εσείς, ή τουλάχιστον, όταν ακούτε τη διαμαρτυρία μην βγαίνετε με αυθάδεια από πάνω, μόνο να χάσετε έχετε από αυτή την τακτική.