Απορία για τους έμπειρους βροχο-οδηγους. Την περασμένη Πέμπτη πήγα Αυλίδα και σε όλη την διαδρομή έριχνε συνέχεια ψιλόβροχο. Έχω οδηγήσει πολλές φορές στην βροχή αλλα ποτέ στην Εθνική Οδό και μάλιστα στον παράδρομο. Το πρωτο σοκ ήρθε όταν πλησίασα μία νταλικά, και έφαγα όλο το σύννεφο νερου που "ψεκαζαν" οι τροχοί της. Το χέρι μου δούλευε σαν καθαριστήρας μέχρι που απομακρύνθηκα λίγο πιο πίσω και ηρέμησε το φαινόμενο. Κάποια στιγμή σε μία ευθεία με καλή ορατότητα, αποφασίζω να την προσπεράσω. ΜΠΑΜ το δευτερο σοκ
![]()
![]()
, μόλις βγαίνω δίπλα της και πλησιάζω, νόμιζα ότι κάποιος μου κατάβρεχε την μουρη με μανικα. Μιλάμε δεν έβλεπα ΤΙΠΟΤΑ ούτε στα 10 μέτρα, ούτε αν πλησίαζα σε στροφή, ή αν ερχόταν άλλος στο αντιθετο ρευμα στο οποιο ήδη βρισκόμουν. Τα ειδα ολα, το αριστερό μου χέρι να σκουπίζει συνεχώς την ζελατίνα, και το δεξί να δίνει ότι γκαζι εχει το ΧΤακι (400αρι γαρ, δικάβαλο και φορτωμένο), για να περάσω γιατι πίσω μου είχαν ήδη έρθει αυτοκίνητα και έιχαν κολλήσει για να περάσουν και αυτοί.
Περριτο να σας πώ οτι δεν ξαναέκανα προσπεραση μεχρι να φτάσω.![]()
![]()
Η απορία μου είναι τι στο καλό μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις???![]()
Συμπέρασμα : Το σύννεφο νερού που σηκώνουν τα κουτια και κυρίως τα νταλικόκουτα είναι 1000 φορές πιο επικύνδυνο απο την ίδια την βροχή.