moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Το θέμα του post δεν είναι αν είμαι καλός ή γρήγορος οδηγός αλλά το πόσο σωστό είναι να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου προκειμένου να περάσεις,
Δεν είμαι σε πίστα, στη δουλειά μου πάω, πόσο καθυστέρηση είναι δηλαδή τα 90-100 σε μια στροφή, δε πάω με 50... Ίσως μερικοί να είναι τοσο έμπειροι και να ξύνουν το μαρσιπιέ στην άσφαλτο όταν στρίβουν τι να πω...
Δεν επιθυμώ να προσβάλω κανένα με αυτά που γράφω, ούτε να επιτεθώ προσωπικά δεν είναι τίποτα προσωπικό, απλά έχω κινδυνέψει. Ευχαρηστώ όλους για τα σχόλιά σας.
Δε κάνει η μηχανή τον αναβάτη...
Δε σχολιάζει κανείς το αν είσαι καλός ή γρήγορος οδηγός. Δε μας απασχολεί κιόλας. Αν εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλειά σου, όμως, κλείνοντας τους γρηγορότερους, γιατί να ενδιαφερθούν εκείνοι? Και το λέω εντελώς καλοπροαίρετα αυτό. Κανείς δε θα κολλήσει στη ρόδα σου αν είσαι δεξιά, ακόμα κι αν πηγαίνεις με 30.
90, 100, ΔΕΝ έχει σημασία. Αν βρεθεί γρηγορότερος στο δρόμο σου, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κάνεις στην άκρη, ακόμα κι αν πηγαίνεις με 250. Δεν είναι δική σου δουλειά να επιβάλλεις το όριο. Όταν το καταλάβουν αυτό οι Έλληνες οδηγοί, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Κι ΑΥΤΟ είναι παιδεία.
Εννοείται ότι δεν έχουμε προσωπικά μαζί σου ε. Γενικά μιλάμε. Εγώ τουλάχιστον.
Life begins at 45°.
Δεν κατάλαβες τα σχόλια, δεν σε προτρέπει κανένας να πας γρηγορότερα, πολλοί από αυτούς που μπορούν να ξύνουν στο δρόμο κινούνται πιο αργά από τα 90-100 που περιγράφεις.
Τις πιο πολλές φορές (σχεδόν όλες) εγώ κινούμαι και με κάτω από 80 και όχι γιατί δεν μπορώ να πάω γρηγορότερα, μια χαρά μπορώ.
Η Λαυρίου που περιγράφεις δεν είναι στενός δρόμος και αν και υπάρχουν μαλάκες που μπορεί να κολλήσουν για χαβαλέ από πίσω σου, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει όρεξη να κάνει κάτι τέτοιο, απλά βιάζεται ο καθένας να προλάβει κάτι.
Αυτό που λέμε, είναι απλά τσέκαρε τους καθρέφτες σου που και που και όταν δεις πως κάποιος θέλει να σε περάσει κάνε λίγο δεξιά και κόψε και λίγο ταχύτητα, όχι να πας πιο γρήγορα.
Βοήθα τον άλλον να σε περάσει δηλαδή, ότι κάνουμε όλοι μας.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
+1000 Ο,τι πιο σωστό έχω διαβάσει τελευταία.....
Και να σου πω και κάτι άλλο, αν και στην δική μου περίπτωση αφορά αυτοκίνητο με αυτοκίνητο (Η αλήθεια είναι οσο Μ@Λ@Κ@Σ να είναι κάποιος με μηχανή με 10 να πηγαινει δε θα του κολούσα ποτέ).
Το δικό μου το αμάξι δεν είναι turbaτο..... πάει όμως μια χαρούλα, και όταν μια στο τόσο το παίρνω.... το χαίρομαι..... Ε μου τη σπάει απίστευτα ο κάθε γΛήγορος να πηγαίνει τέζα στις ευθείες με τη τουρμπίνα του..... και στις στροφές να με πηγαίνει καροτσάκι..
Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το ποστ, δείχνει πόσο πολύ οδηγούμε με το μυαλό και σεβόμενοι τους νόμους και τους συνανθρώπους μας. Φίλε perrakis πρόσεχε πολύ, δεν ισχύουν όρια στην βλακεία των Ελλήνων οδηγών! Βρίστηκα πριν λίγο καιρό με κυράτσα (που ήταν φίλη φίλης μου τελικά) γιατί πήγαινα μέσα σε στενά στην Αθήνα με το ποδήλατο μου. Η βλαμμένη απαιτούσε μάλλον να εξαφανιστώ από αυτό το σύμπαν. Όλη η δουλειά διήρκεσε 1 λεπτό (μέχρι να βρω χώρο να αφήσω την γκιόσα να περάσει) στο οποίο η μαλάκω κόρναρε μεσημεριατικα μέχρι να περάσει.
Τα ίδια στους δρόμους που λες. Ο άλλος δεν σκέπτεται πόσο ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνει αλλά πόσο ΜΠΟΡΕΙ (κατά το ηλίθιο μυαλό του) να πηγαίνει! Είτε πας πολύ δεξιά, είτε μείνεις στη μέση της λωρίδας, κινδυνεύεις το ίδιο από τον μαλάκα που θεωρεί ότι είναι ανώτερος του Σένα και οδηγεί στο Νυρμπουργκινγκ! Να τον πείσεις δεν μπορείς, ως γνωστόν η μαλακία είναι ανίκητη. Μια συμβουλή, μην μπλέκεις με τέτοιους, προσπάθησε να τους αποφύγεις όπως μπορείς.
Τα σμαρτάκια συνήθως τα έχουν κάτι ξανθογκόμενες (με σορτσάκι ως επι το πλείστον)..
Ερώτηση 1) Μήπως δεν έπιασες σωστά το υποννοούμενο?
Ερώτηση 2) Μήπως είσαι ομορφόπαιδο?
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, της κάνεις σήμα να σταματήσει και με γλυκό χαμόγελο της λες
-Κυρία μου , μπορείτε να πέσετε πάνω μου αλλά σας παρακαλώ όχι με το αυτοκίνητο..
Εγώ που συνήθως είμαι ο αργός της παραπάνω υπόθεσης έχω την εξής τακτική:
- Σκύβω και αποφεύγω τα φώτα με εντυπωσιακές φιγούρες που θα ζήλευαν ακόμη και ακροβάτες.
- Πετάω μπανανόφλουδες πίσω μου.
- Πίνω τις μπύρες της νίκης!
Τώρα αν κάτσει και με πετύχει κανένα φως στο κεφάλι, ε τι να κάνουμε, οι ουλές είναι παράσημα.
Bigger Bikers Bounce Better
Fun times!
Αυτο που προσπαθουν να σου εξηγησουν ολοι ειναι πρωτον οτι δεν ειναι δικη σου δουλεια να υποδειξεις στον οποιονδηποτε πως θα πηγαινει και δευτερον οτι θα ειναι αφαλεστερο για σενα να περνεις πριν τη στροφη (πιασε δεξια,αστους να περασουν πριν τη στροφη).
Να σου κανω μια ερωτηση?Τι μηχανακι εχεις?
Συμπερασμα....
Δεν υποδεικνειουμε ποτε πως θα παει ο γρηγορος γιατι δεν ειναι δουλεια μας......
Αντιθετως με τον γρηγορο ( οπως φαινετε εδω μεσα ) οπου εχει καθε δικαιωμα να υποδειξει πως θα παει στον αργο.... !!!
( Αυτο το περιμενε πριν την στροφη να περασουν οι γρηγοροι ...???? Δηλαδη ποσοι ειναι αυτοι....???)
Παιδες για κινηση στον δρομο μιλαμε .... Οχι για πιστα με 10-20 νοματεους μεσα...!!!
το έχω ξαναπεί....
στην ελλάδα μόνο δικαιώματα έχουμε εμείς και υποχρεώσεις οι άλλοι....
είναι απίστευτα _______________ (βάλτε ότι θέλετε, εξάλλου και τον ΚΟΚ, τον ερμηνεύετε όπως θέλετε και σας βολεύει) τα όσα γράφονται εδώ μέσα....
άντε και καλή τύχη μάγκες