Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθεια απο κάθε έμπειρο εδώ μέσα πάνω στις μηχανές!
Είμαι 21 και έβγαλα δίπλωμα μηχανής απεριόριστο! Ο λόγος: είπα να ξεφορτωθώ το αμάξι και να παρω μηχανή, για λόγους οικονομίας κυρίως!
Και εδώ είναι το θέμα που έχω... πριν τα μαθήματα του διπλώματος δν είχα καβαλήσει ουτε παπί... μόνο ποδήλατο και αυτό πριν καμία 10ετία! Όταν έλεγα λοιπόν οτι θα βγάλω δίπλωμα και θα πάρω μηχανή είχα στο μυαλό μου κάτι σαν τη yamaha FZ8 (ΕΡΩΤΑΣ)... απο τα πρώτα κιόλας μαθήματα όμως κατάλαβα οτι όχι μόνο για 800cc δν είναι για αρχή αλλά ούτε καν 500cc που ήταν η μηχανή με την οποία έκανα μάθημα! Πήρα όμως το "κολλάει" σιγά σιγά (όσο μηδαμηνό κι αν ήταν αυτό) και οκ... εδώ και 2 βδομάδες οδηγάω ενα παπί crypton 125 για μικρές αποστάσεις π.χ γυμναστήριο!
Έφτασε λοιπόν η στιγμή να πάρω μια μηχανή!
Δεν θέλω να πάρω παπί... τα φοβάμαι!
Δεν θέλω να πάρω scooter... δν μου αρέσουν!
Street ή motard ψάχνω!
Έλεγα να ξεκινήσω με honda cb 400 sf που είναι παρόμοια με την cbf500 που έκανα μάθημα... οι μισοί μου λένε είναι πολλά για αρχή, οι άλλοι μισοί ένα συγκρατημένο οκ!
Μετά είπα οκ 250 τότε, αλλά δν πέφτω παρακάτω... σκέφτομαι όμως και προβληματίζομαι... θα με πάνε τα 250; δλδ είμαι 1,75 98kg... πόση δύναμη να χει πια ένα 250άρι; και άμα έχω και συνεπιβάτη θα ''τραβάει''; στην αττική οδό που θα βγαίνω θα μπορέσω να πιάσω 100-120 αν χρειαστεί ή θα περάσει ο άλλος σφεντόνα απο δίπλα και θα βγάλω φτερά απο τον αέρα;
ΥΓ: ούτε γκαζοφωνιάς είμαι ούτε τρελοκάγκουρας! μου αρέσει η ταχύτητα αλλά πλέον συγκρατημένα και όπου με πέρνει καθώς έπαθα και έμαθα (με αυτοκίνητο όμως)!
οι μηχανές δν με συγκινούσαν τόσο (κάποτε) και δν είχα σκοπό να πάρω αλλά λόγω ανάγκης πλέον......
Ποιές είναι οι γνώμες σας λοιπόν; με τι θα ήταν καλό να ξεκινήσω;
Παρακαλώ όποιος μπορεί και έχει τη θέληση ας βοηθήσει!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!