Σελίδα 4 από 11 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 164

Θέμα: Τούμπαρε η μηχανή του και σκοτώθηκε το 5χρονο παιδί του

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή εσύ και τα παιδιά σου είστε ξεκράνωτοι στο μηχανάκι;
    Δεν την υιοθετείς κατ'επιλογή επειδή

ή επειδή αυτά που σου λέω είναι εκπληκτικά αισιόδοξα;
    Το ενδεχόμενο να'ναι σωστά σου πέρασε απ'το μυαλό;
    Όχι ρε φίλε ανάποδα, εννοώ ότι ακόμα και με κράνος είναι τεράστιο ρίσκο να μεταφέρεις παιδιά με μηχανάκι.
    Και καλό είναι που την γλύτωσες αλλά αυτό δεν κάνει την μοτοσυκλέτα ασφαλές μέσο στην Ελλάδα ακόμα και να φοράς κράνος.
    Όχι να πάμε και στο "ξεκράνωτος".

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Όχι ρε φίλε ανάποδα, εννοώ ότι ακόμα και με κράνος είναι τεράστιο ρίσκο να μεταφέρεις παιδιά με μηχανάκι.
    Και καλό είναι που την γλύτωσες αλλά αυτό δεν κάνει την μοτοσυκλέτα ασφαλές μέσο στην Ελλάδα ακόμα και να φοράς κράνος.
    Όχι να πάμε και στο "ξεκράνωτος".
    Συμφωνώ 1000%.
    Ρε όπως το'πες άλλο κατάλαβα!
    Ναι,μικρό παιδί και μηχανάκι παραείναι επικίνδυνο.
    Προσωπικά ο ανιψιός μου (8χρονών) μου τα'χει κάνει τσουρέκια για βόλτα αλλά τρώει άκυρο.
    Κράνος μπορεί να δανειστεί αλλά εγώ δεν αισθάνομαι καλά να τον ανεβάσω.

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Τα δικά μου παιδιά (12 + 14 αντίστοιχα) πέρασαν τα 10 για να ανεβούν σε μηχανή και αυτό για απόσταση 2-3 κμ ΤΟ ΠΟΛΥ! Είχε προηγηθεί η βασική εκπαίδευση εννοείται ήξεραν πολύ καλά ποδήλατο,έγινε πολλές φορές βόλτα "στατική"από τα 8 τους αλλά κανονική βόλτα έγινε μετά τα 10 και ΣΥΝΤΟΜΗ...εννοείται κράνος και μπουφάν,αλλά το σημαντικό είναι η όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεση στο δρόμο με κίνηση...Σε όλες τις υπόλοιπες διαδρομές επιστρατεύεται το αυτοκίνητο ή το ταξί.
    Εννοείται δε παίζει το σενάριο "ξένο παιδί στο δικό μου μηχανάκι"- παρά μόνο σε καιρό πολέμου!
    Από κει και πέρα,..."έκαστος κατά διάνοιαν έχει"...και ναι,κάποτε έκραζα και γω γονείς με τρικάβαλο 5χρονα,αλλά κύριοι βαρέθηκα..σε 5 το έλεγα 25 ξεφύτρωναν...αλλά τι να πεις από τη στιγμή που άφησαν το αμάξι μερικοί και πήραν μηχανάκι και το θεωρούν ίδιο πράμα...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγώ το γιό μου τον βάζω πάνω από τότε που είναι 5 και πάμε παντού.
    Τώρα είναι 15 κι φτάσει μέχρι Ουκρανία.

ΑΛΛΑ
    ξέρω τι έχω πίσω...

και ?
    Ασφάλεια δεν υπάρχει ΠΟΥ ΘΕ ΝΑ
    Ούτε στο σπίτι.
    Άρα?

Τιποτα !
    Χαλαρά
    Δεν ξέρουμε τι έγινε και δε θα μάθουμε ποτέ.
    ΤΕΛΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε καθημερινά εφτακόσιους πανηλίθιους με τρικάβαλα ακράνωτα παντοφλόβια κοιμουνταιόρθια
    οτιναναιπράγματα.
    Κατακριταίοι, για σφαλιάρες, άδεια κεφάλια χωρίς συναίσθηση του κινδύνου, συμφωνώ.

Πόσα περιστατικά όμως σαν αυτό που σχολιάζουμε, έχετε υπόψιν;
    Ή ένα κάψιμο στο μπούτι ή ένα σπασμένο χέρι που δε θα το διαβάσουμε στις
    ειδήσεις αλλά σίγουρα έχει γίνει είναι λιγότερο σοβαρό;
    Πόσα παιδιά έχουν πέσει από το μπαλκόνι του 3ου και σκοτωθήκανε;
    Πόσα έπεσαν από το ποδήλατο και φτάσανε στο νοσοκομείο;
    Πόσα από πατίνι;

Λοιπόν, για να μη λέμε ότι θέμε χωρίς στοιχεία, καλό είναι να έχουμε εναλλακτικές περί
    της μετακίνησης του παιδιού μας, και σίγουρα να τηρούμε τους γνωστούς κανόνες
    ασφαλείας.
    Αλλά δεν είναι πανάκεια, ούτε έτσι όλοι θα ζήσουμε υγειείς μέχρι τα βαθειά γεράματα....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Ξέρω ότι θα χαρακτηριστώ ανεύθυνος παΤΕΡΑΣ, ανεγκέφαλος, εγκληματίας, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αλλά για 3-4 χρόνια σχεδόν καθημερινά ανέβαζα πίσω στο παπί ακράνωτο τον γιό μου και τον μετέφερα 400-500 μέτρα μέχρι το δημοτικό σχολείο του, τον άφηνα και εγώ κανονικά κρανωμένος συνέχιζα για την δουλειά.
    Και αυτό από κάποιον που έχει πολλά χρόνια να μετακινηθεί έστω και 10 μέτρα χωρίς κράνος. Πιθανόν κάποιος από εσάς που θα με τύχαινε να με δεί καπάκι να έρχότανε εδώ να γράψει λάβρους εναντίον του ανεγκέφαλου, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν πάντα και όλα να γίνονται by the book...
    Και σίγουρα εγω δεν θα πιαστώ από ένα τραγικό γεγονός του οποίου δεν γνωρίαζω λεπτομέρειες για να το παίξω politically correct...

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    εδώ λέει ότι δεν φορούσε κράνος.

αναφέρει επίσης κι άλλο ένα τροχαίο με μηχανή... 22 ετών. RIP

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kawazoyras
    δεν ήθελα να μπώ στη διαδικασία να απαντήσω αλλά βλέπω οτι πολλοί με τα πλήκτρα δικάζουν τους πάντες κ τα πάντα κ μηδενός εξαιρουμένου τη μαλακία την έχουμε κάνει όλοι σίγουρα δεν ξέρουμε τον καθένα μας εδώ μέσα για το ποιόν του αλλά το σίγουρο είναι οτι είμαστε η αφρόκρεμα οι προσεκτικοί οι αλάνθαστοι κλπ κλπ, κ γώ το παιδί μου το πήγαινα βόλτα με το παπί παιδικό σταθμό τρικάβαλο αλλά εγώ ήμουν ο ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ γιατί το πρόσεχα το πήγαινα κ το γύριζα χωρίς να πάθει τη παραμικρή γρατσουνιά κ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ κ οι ΔΥΟ, κ αφού τα πέρασα όλα άριστα κ αναίμακτα είμαι σε θέση πλέον να καταδικάζω κ γώ όλους αυτούς που βλέπω τρικάβαλο κ με παιδάκια στο μηχανάκι κ αγωνιώ για τη τύχη τους...... βέβαια μεγάλωσα δυο γιούς με τη καλύτερη οδηγική παιδεία είναι πλέον 20 & 23 ασφαλείς κ συνετοί οδηγοί, αλλά το τυχερό τους οτι πέρασαν από τη τροχοφόρο ρουλέτα εις γνώση μου κ εν αγνοία τους, πιστέψτε με το σκέφτομαι όταν βλέπω τους αλλους να κάνουν το ίδιο κ με πιάνει ένα ρίγος-σφύξιμο κ λέω κ εγώ τα δικά μου χωρίς να ξέρουν οτι πρίν κάμποσα χρόνια το ΕΚΑΝΑ κ ΓΩ.......

george

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Ξέρω ότι θα χαρακτηριστώ ανεύθυνος παΤΕΡΑΣ, ανεγκέφαλος, εγκληματίας, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αλλά για 3-4 χρόνια σχεδόν καθημερινά ανέβαζα πίσω στο παπί ακράνωτο τον γιό μου και τον μετέφερα 400-500 μέτρα μέχρι το δημοτικό σχολείο του, τον άφηνα και εγώ κανονικά κρανωμένος συνέχιζα για την δουλειά. [...]
    Υπήρχε βέβαια η επιλογη να ξεκινησεις πιο νωρις και να το πηγαινεις με τα ποδια...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Δύσκολο θέμα….
    Για το συγκεκριμένο περιστατικό ,τι να πεις… καταστράφηκε μια οικογένεια …το παιδάκι νεκρό και ο πατέρας (αν έχει λίγο φιλότιμο) ζωντανός – νεκρός… η μανα το ιδιο...

Έχω ανεβάσει το γιο μου (8 χρονών) στην μηχανή αρκετές φορές για κοντινές διαδρομές …
    Πάντα με κράνος - μπουφάν , πάντα με ταχύτητα …ποδήλατου και πάντα με το …σκατο στην κάλτσα…
    Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και υπαρκτός …Δεν τον κοροϊδεύω ούτε με το κράνος ούτε με το μπουφάν…

όπως είπε και κάποιος , ο κίνδυνος ,ειδικά για ένα παιδί , είναι παντού και θέλει τα μάτια του γονιού 1014…

Ακόμη , κίνδυνος για ένα παιδί είναι να «χάσει» τους γονείς του … όσοι οδηγάν μηχανή πολλαπλασιάζουν αυτό τον κίνδυνο…
    Τι πρέπει να κάνουμε ?
    Μόλις κάνουμε παιδί , να παρατάμε τις μηχανές ? ίσως…

Όταν γεννήθηκε ο μικρός , το δοκίμασα για 2 μήνες….
    Όταν ένας γονιός είναι δυστυχισμένος γιατί δεν μπορεί να έχει κάτι που αγαπαει επειδή γεννήθηκε το παιδί του , θεωρώ ότι και αυτό επικίνδυνο είναι… και για το παιδί και για την οικογένεια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Ξέρω ότι θα χαρακτηριστώ ανεύθυνος παΤΕΡΑΣ, ανεγκέφαλος, εγκληματίας, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο ...
    Να σε χαρακτηρίσω και τυχερό; Αυτός που πέθανε το παιδάκι του μπορεί να έκανε ότι σωστό έκανες κι εσύ... απλά ήταν άτυχος.

Ίσως πάτησε στα λάδια, του βγήκε κάποιος από το stop, δεν πάτησε σωστά, κουνήθηκε το παιδάκι μόνο του και ότι άλλο μπορεί να έχει συμβεί.

Κατά τα άλλα μπορεί να ήταν σωστότατος και συνετός οδηγός.

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Ακόμη , κίνδυνος για ένα παιδί είναι να «χάσει» τους γονείς του … όσοι οδηγάν μηχανή πολλαπλασιάζουν αυτό τον κίνδυνο…
    Τι πρέπει να κάνουμε ?
    Μόλις κάνουμε παιδί , να παρατάμε τις μηχανές ? ίσως…

Όταν γεννήθηκε ο μικρός , το δοκίμασα για 2 μήνες….
    Όταν ένας γονιός είναι δυστυχισμένος γιατί δεν μπορεί να έχει κάτι που αγαπαει επειδή γεννήθηκε το παιδί του , θεωρώ ότι και αυτό επικίνδυνο είναι… και για το παιδί και για την οικογένεια
    Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό που λέει ο φίλος,ότι όταν με το καλό έρθει ο πιτσιρικάς (η πιτσιρίκα) να αλλάξω ζωή ώς πρός την μετακίνηση μου και την επικινδυνότητα που θα έχω όλη μέρα στον δρόμο.Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εφικτό (τουλάχιστον με την τωρινή μου δουλειά) λόγω εργασίας.

Για την μήχανή το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά πάντα το ξεχνάω όταν την πάω βόλτα έστω για 5 λεπτά...δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου χωρίς μηχανή και έστω 2 ώρες βόλτας κάθε μήνα να γεμίσουν οι μπαταρίες μου και ας την έχω να κάθεται όλο τον υπόλοιπο μήνα.(πλέον λόγω οικονομικών)

Όσο για το θέμα ναι και εγώ κράζω και μου κακοφαίνεται που υπάρχουν τέτοιοι γονείς αλλά κρατάω μικρό καλάθι.......
    Keep spamming!!!:a13:

Δείτε γενικά πόσοι ζουν υγιείς και πόσοι τραυματίζονται (σοβαρά) και σκοτώνονται και κάντε τη σύγκριση.
    Ζυγίστε το ρίσκο και πάρτε τις αποφάσεις σας.
    Κανείς (αν και θα έπρεπε) δεν σας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό. Πέρα από την ευχαρίστηση, η μηχανή δεν παύει
    να είναι ένα εργαλείο που μας βολεύει για γρήγορες μετακινήσεις. ΜΑΣ βολεύει. Και δεν είναι εύκολο να
    την αποχωριστούμε γιατί θα πρέπει να περπατήσουμε, να κολλήσουμε στη κίνηση με το αυτοκίνητο,
    να πάρουμε το λεωφορείο κλπ. Όσο και αν το παιδί ευχαριστιέται και αυτό τη βόλτα με τη μηχανή (και μας αρέσει αυτό και εμάς),
    άλλο τόσο πρέπει να μάθει ότι υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς.
    Βάλτε το λοιπόν πάνω, ντύστε το (ή όχι) κατάλληλα, πηγαίνεται μαζί του βόλτες (μικρές ή μεγάλες) χαλαρές
    χωρίς άγχος, εκτός κίνησης (μειώστε δλδ το ρίσκο) και ευχαριστηθήτε τη μοτοσυκλέτα μαζί.
    Αν είναι για δουλειά, σχολείο ή άλλη υποχρέωση ξηγηθήτε του ότι μηχανή ΔΕΝ έχει μέχρι να φτάσει
    στο επίπεδο και ηλικία που ΕΣΕΙΣ θα κρίνετε ότι είναι έτοιμο.
    Κάντε όμως και εσείς τη θυσία να ξεβολευτείτε και πάρτε τα πόδια σας ή ξεκινάτε λίγο νωρίτερα.
    Τα παιδιά θέλουν και θυσίες ε;

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    ξηγηθήτε του ότι μηχανή ΔΕΝ έχει μέχρι να φτάσει
    στο επίπεδο και ηλικία που ΕΣΕΙΣ θα κρίνετε ότι είναι έτοιμο.
    ε;
    ....η κόρη μου 7 χρονών:
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	17.jpg 
Προβολές:	252 
Μέγεθος:	96,6 KB 
ID:	262576
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Και εδώ 8 χρονών :

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	25.jpg 
Προβολές:	251 
Μέγεθος:	49,5 KB 
ID:	262577
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Σελίδα 4 από 11 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Νέος και ωραίος - Το Quiz του αιώνα
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 104
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2007, 15:21
  2. Δεν βάζεις κράνος και ζώνη;... δώσε το 1/3 του μισθού σου...νεός ΚΟΚ
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 180
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2006, 01:19
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2006, 13:56
  4. Κρυφες δοκιμες του Rossi με το νεο Yamaha του 2006.....
    από gmakris στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/08/2005, 10:40

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF