Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 53

Θέμα: ο μεγαλος μου γινεται 5 ..συζητηση περι mini bikes

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Σταματησα να διαβαζω το οτιδηποτε απο δω και κατω....

Η μεγαλυτερη και σωστοτερη κουβεντα που εχω ακουσει....ισως και την τελευταια 10ετια !!!
    Καρασυμφωνώ απόλυτα !!!
    Ευγε.
    Είναι απολύτα λογικό οι εμπειρίες μας να επηρεάσουν τα παιδιά μας...Ο γονιός θα παέι το μικρό παιδί στον αθλητισμό την μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, τους χορούς κτλ...δεν χρειάζετε να περιμένει, αν φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον για κάτι από το παιδί πάμε και εκεί. Δοκιμάζει το παιδί και αν του αρέσει συνεχίζει αλλιώς πάμε για άλλα...το θέμα είναι να είμαστε σε θέση να ακούσουμε το παιδί και να μην μουλαρώνουμε...
    Στον αντίποδα θα ήθελα να ήξερα πόσο ευκολα θα πήγαιναν κάποιοι δημοκράτες γονείς που δεν σπρώχνουν τα παιδιά τους στα δικά τους χόμπι, τον γιό τους να γίνει χορευτής στο μπαλέτο εφόσον το επιθυμούσε...
    Τεσπά κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου για να πλατύνει η κουβέντα και ίσως και η σκέψη...
    Κατά τα άλλα τα παιδιά μια χαρά ωριμάζουν μέσα από τέτοιες διαδικασίες και είναι και ο καλύτερος τρόπος...το να δίνεις σε παιδία ευθύνες στις οποίες μπορούν να ανταπεξέλθουν και να τα βοηθάς ταυτόχρονα είναι ότι καλύτερο...
    Δουλεύοντας πάνω από 10 χρόνια με παιδιά κάτι κατάλαβα ο έρμος...παρακίνηση και ενδιαφέρον χρειάζονται...Καλό είναι να δοκιμάζουν και έτσι θα καταλήξουν στο τι τους αρέσει...και εμείς πρέπει να τους δίνουμε την δυνατότητα δοκιμής...
    Αυτά για τα παιδιά από τα λίγα που κατέω και σχετικά με το θέμα δίτροχο εντουράκι και πολύ ποδήλατο ταυτόχρονα θα πρότεινα...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar
    Για πείτε λίγο όσοι γνωρίζετε, τιμές? κατηγορίες? εξοπλισμός, υπάρχουν μαγαζιά εδώ ή παραγγελία απ έξω.

Πείτε όσοι ξέρετε και ας σταματήσουμε να κάνουμε σαν τις γριές του κατηχητικού, συγκεκριμένα πράγματα ρώτησε ο άνθρωπος !!!

Άντε γιατί είμαστε και άλοι μπαμπάδες εδώ
    Travel, Grow, Share

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    παιδια εγω μπαμπας δεν ειμαι και απεχω ακομα αρκετα απο το να γινω.
    η αποψη μου ομως ειναι οτι δεν μπορεις να αφησεις τα παιδια να βρουν τα δικα τους χομπι.
    τα χομπι που μπορουν να βρουν, να ανακαλυψουν ειναι συνηθως η αποχαυνοση στην τηλεοραση,τα χαζοποκεμον κτλ.
    το να δινεις την ευκαιρια στο παιδι να δοκιμαζει κατι ειναι το καλυτερο.
    και μετα βλεπεις αν του αρεσει.αν δεν του αρεσει το παραταμε.
    αν του αρεσει και ειναι και καλος σε αυτο τοτε το συνεχιζει και μαθαινει πολλα πραγματα με το να ειναι σε μικρη ηλικια που θα δυσκολευονταν να τα μαθει οταν μεγαλωση.

στο συγκεκριμενο θεμα παντω η γνωμη μου ειναι οτι αν υπαρχει πιθανοτιτα το παιδι να ζητησει μηχανακι στα 16 το καλυτερο ειναι απο μικρο που το επιρεαζουμε πολυ να το εχουμε βαλει στον σωστο δρομο και οχι να προσπαθουμε να το πεισουμε στην ηλικια των 16 που τα παιδια ειναι μουλαρια και ολα τα μαγκακια φιλαρακια τους πανε τεζα ξεκρανωτα.

@loyki, αν με το παιδί δείχνεις ενδιαφέρον και ασχολείσαι με τις όποιες δραστηριότητές του, μπορείς εύκολα να
    καταλάβεις με ποιες πραγματικά ενδιαφέρεται.
    Τα ατιμούτσικα μόνο το χρόνο μας χρειάζονται και έτσι μπορείς να τα προωθήσεις με ασφάλεια σε ότι κάνουν.

Και φυσικά χρειάζονται πληθώρα δραστηριοτήτων για να έχουν να διαλέξουν.

Η αποχαύνωση προέρχεται κυρίως από τη δικιά μας απάθεια και βαρεμάρα να κάνουμε πράγματα με ενδιαφέρον.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Εγω για τον δικό μου σκέπτομαι όταν θα μπορεί να το πάει να του πάρω ένα εντουράκι και αν του αρέσει να το συνεχίσει, αν όχι να το παρατήσει.
    Εννοείτε πως θα πάρω και ένα για 'μένα ένα

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    @loyki, αν με το παιδί δείχνεις ενδιαφέρον και ασχολείσαι με τις όποιες δραστηριότητές του, μπορείς εύκολα να
    Τα ατιμούτσικα μόνο το χρόνο μας χρειάζονται και έτσι μπορείς να τα προωθήσεις με ασφάλεια σε ότι κάνουν.

Η αποχαύνωση προέρχεται κυρίως από τη δικιά μας απάθεια και βαρεμάρα να κάνουμε πράγματα με ενδιαφέρον.
    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...
    Ελπίζω να βγαίνει το ίδιο συμπέρασμα και από αυτά που έγραψα...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    +1000....
    Ο γιος φιλοξενήθηκε από φιλικό μας σπίτι (κουμπάροι) για 3 μέρες...Τα παιδιά τους σηκώνονταν από τις 08:00 το πρωί για να παίξουν PS....παίζει και ο γιός αραιά και που αλλά αυτό το κόλλημα δε τό'χε ξαναδεί...
    Τελευταία τροποποίηση από nassosxlvbros; 04/07/2012 στις 15:36.
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannisblest Προβολή μηνύματος
    παιδια εγω μπαμπας δεν ειμαι και απεχω ακομα αρκετα απο το να γινω.
    η αποψη μου ομως ειναι οτι δεν μπορεις να αφησεις τα παιδια να βρουν τα δικα τους χομπι.
    τα χομπι που μπορουν να βρουν, να ανακαλυψουν ειναι συνηθως η αποχαυνοση στην τηλεοραση,τα χαζοποκεμον κτλ.
    το να δινεις την ευκαιρια στο παιδι να δοκιμαζει κατι ειναι το καλυτερο.
    και μετα βλεπεις αν του αρεσει.αν δεν του αρεσει το παραταμε.
    αν του αρεσει και ειναι και καλος σε αυτο τοτε το συνεχιζει και μαθαινει πολλα πραγματα με το να ειναι σε μικρη ηλικια που θα δυσκολευονταν να τα μαθει οταν μεγαλωση.

στο συγκεκριμενο θεμα παντω η γνωμη μου ειναι οτι αν υπαρχει πιθανοτιτα το παιδι να ζητησει μηχανακι στα 16 το καλυτερο ειναι απο μικρο που το επιρεαζουμε πολυ να το εχουμε βαλει στον σωστο δρομο και οχι να προσπαθουμε να το πεισουμε στην ηλικια των 16 που τα παιδια ειναι μουλαρια και ολα τα μαγκακια φιλαρακια τους πανε τεζα ξεκρανωτα.
    ασε που αν δε γουσταρει θα παει μια-δυο θα γκρινιαξει και θα τα παρατησει

παρτου ενα εντουρακι,το πολυ-πολυ να χασεις καποια φραγκα
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00742.jpg 
Προβολές:	165 
Μέγεθος:	40,9 KB 
ID:	263424

Γιατί τα παιδιά πρέπει να ασχολουνται με οτι τα
    κάνει να νιώθουν ευτυχία.
    Για να παραμένουν παιδιά.......
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00742.jpg 
Προβολές:	165 
Μέγεθος:	40,9 KB 
ID:	263424

Γιατί τα παιδιά πρέπει να ασχολουνται με οτι τα
    κάνει να νιώθουν ευτυχία.
    Για να παραμένουν παιδιά.......
    Εντάξει με έπεισες, θα πω στο γυιό μου να την πάρει τηλέφωνο
    Τελευταία τροποποίηση από nikos_abel; 04/07/2012 στις 21:17.

Destination is the trip Το avatar του/της Corvo
    παρατηρω τελευταια απο αρκετους να προσπαθουν να αποτρεψουν την νεα γενια να ασχοληθει με την μοτοσυκλετα ή ειναι η ιδεα μου.

ο ανθρωπος ζητησε 2 συμβουλες για το θεμα, δεν ειπε οτι θα τους βγαζει 5 φορες την εβδομαδα για προπονηση μοτοκρος με σκοπο το πρωταθλημα.
    Να τους δωσει παιδεια και να τους μαθει θελει.

Παρε αν θες,και μπορεις κανενα enduraki και φουλ εξοπλισμο, θα βγειτε μια,δυο,τρεις,δεκα αν τους αρεσει θα το δεις, αν οχι παλι θα το δεις.Μην τα πιεσεις για κατι δεν υπαρχει λογος, αλλα οταν δεν τους λειπει το γκαζι θα βλεπουν τα καγκουροπαπα και θα γελανε οπως ειπαν και απο πανω, γιατι το γκαζακι θα το ζησουν απο πιο μικροι και θα εχουν το παπι για μεταφορα και μονο.

Αλλα το λογικο ειναι οτι στο μελλον θα στο ζητησουν, οταν βλεπουν το μπαμπα συχνα πυκνα να κανει κατι και να τον ευχαριστει θα το θελουν και οι ιδιοι...

Α και να σας ζησουν
    You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

με απορια και συγχρονως απογοητευση διαπιστωνω οτι ακομα πολλοι (αν και θεωρητικα μοτοσυκλετιστες) δεν εχουμε βρει τον τροπο να δωσουμε ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ στα παιδια μας .
    Αρχικα απορω πως καποιοι θεωρουν οτι η καλυτερη και πιο ωριμη ηλικια για να ανεβει καποιο παιδι σε μηχανη ειναι τα 16-17 ...επαθα πλακα ....
    Δευτερον απορω με πολλους που εχουν μηχανη , λενε οτι την λατρευουν , εχουν απιστευτες στιγμες μαζι της , ψαχνονται πως θα την μαστορεψουν ή θα την οδηγησουν καλυτερα αλλα οταν ερθει η ωρα να μιλησουν για τα παιδια τους τα γυρνανε ....ειμαι σιγουρος οτι οταν ερθει η ωρα του παιδιου εσεις οι ιδιοι (οι προηγουμενοι) θα ειστε αυτοι που θα απαρνηθειτε τις χαρες που μοιραστικατε με την καλη σας , θα την πουλησετε , θα πεταξετε ολες τις φωτο και θα ξεχασετε ολες τις βολτες που πηγατε και θα γινετε οι κλασικοι " ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ " στεροντας στην πραγματικοτητα απο τα παιδια σας το δικαιωμα να επιχειρησουν αν περασουν καλα οπως εσεις ...
    περα δωθε , πανω κατω , πισω μπρος ..... θα το πετυχω .. πού θα παει ..

ΔΕΝ θελω να κανω τα παιδια μου πρωταθλητες . Δεν θελω να τους κανω χομπι το μοτοκρος ή το εντουρο . Σιγουρα θελω να τους δωσω ερεθισματα πανω σε αυτο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τους πιεσω . Ποις γνησιος μοτ/της δεν ονειρευεται να οδηγαει διπλα στα παιδια του ?????Δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να με κατηγορησει για αυτο ... ερεθισματα δινω ...
    Αυτο ομως που θελω ειναι οταν θα ερθει εκεινη η ωρα της προκλησης για βολτα με το καγκουροπαπο(θεωρειστε δεδομενο οτι θα ερθει αυτη η ωρα ) να σκεφτει αφενως να βαλει το κρανος του και αφετερου να ξενερωσει τοσο πολυ με την ιδεα , γιατι ο ιδιος θα εχει ηδη βιωματα απο πραγματικη οδηγηση με μηχανη

η αληθεια ομως ειναι οτι ξεφυγαμε απο το θεμα .
    επανερχομαστε λοιπον και ξαναρωταω τους εμπειρους πανω στο θεμα γονεις ....πιο συγκεκριμενα αυτη τη φορα....

ποια ηλικια θεωρειτε οτι ειναι η πιο καταλληλη για να ξεκινησει ενα παιδι την ενασχοληση του με τα μηχανοκινητα σπορ ? (αποκλειονται καρτ λογω κοστους )

γουρουνακι , ή μινι μοτο ?

στρητακι ή κροσακι ?

αναλογιστειτε οτι μιλαμε για μια οικογενεια που διαμμενει μονιμα στην επαρχια και οι υποψηφιοι οδηγοι ειναι δυο , με 2 χρονια διαφορας ο ενας απο τον αλλο ...5 και 3 ετων ..,

6-7, στα 5 νομιζω ειναι ακομα λιγο ατσουμπαλα -κρινοντας απο την δικια μου.
    Εντουρακι, χωρις 2η σκεψη.
    (6 η κορη, 2,5 ο μπομπιρας. Η μικρη εχει σκαρτο χρονο χωρις βοηθητικες με το ποδηλατο και γι 'αυτο την σκιαζομαι. ο ανταρτης μεχρι και το πατινι της "ντριφταρει" απο τωρα. Πιστευω οτι θα ειναι λιγο πιο νωρις ετοιμος)
    Εχω "λοκαρει" σε ενα PW50 του τοτε, που εχει ενας γειτονας. Το μιλησαμε - το συμφωνησαμε και με το περας του καλοκαιριου το πηρα.
    Τωρα ειμαι στο να ψαχνω εξοπλισμο.

Τα "παπουδια" ειναι ενα πονεμενο κεφαλαιο για μενα. Αυτο το μπιρι-μπιρι τους, δεν παλευεται.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Συζητηση περί bobo
    από jorgevaldano στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2009, 16:56
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2009, 13:13
  3. συζητηση περι του Vtr 1000 '98
    από ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2006, 17:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία