Σελίδα 12 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 182

Θέμα: Είναι μακρυά ακόμα η Οδησσός? Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουκρανία-Μολδαβία-ΠΑΜΕΕΕΕ!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της wildbilly
    Στο γυρισμό προς Rila τρώμε πάλι μια μικρή βροχούλα αλλά ευτυχώς για πολύ λίγο, δεν προλαβαίνει να μας μουσκέψει και βγαίνουμε στην εθνική για Ελλαδιστάν...

Το ταξίδι τελειώνει, τα συναισθήματα ανάμικτα και φτάνουμε Θεσσαλονίκη. Κάνω ένα λάθος εκεί στον περιφερειακό και γυρνάμε σαν τις άδικες κατάρες γύρω γύρω μέχρι να μας σώσει τελικά ο Χαρούληζας που αναγνωρίζει το δρόμο και μας βγάζει τελικά στη σωστή έξοδο και τέλος στο σπίτι της αδερφής μου. Κάνουμε ένα γρήηγορο ντουσάκι και βγαίνουμε για να πάμε στο Ινγκλις, ένα ταβερνάκι στην Άνω Πόλη, όπου έχουμε ραντεβού για μεζέ και μπυρίτσα με τον Ηλία τον Βροχίδη και την κοπέλα του. Τον Ηλία τον ξερετε, δε χρειάζεται συστάσεις (παρ’όλα αυτά, να το site του http://madnomad.gr/main/ ), χάρηκα που τον γνώρισα από κοντά και πήρα λίγη από τη λάμψη της ματιάς του. Ανταλάξαμε ιστορίες από ταξίδια, μας είπε τα σχέδια του για την Αφρική του 2013 και έτσι γλυκά γλυκά πήγαμε νάνιζα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	broxidis.jpg 
Προβολές:	408 
Μέγεθος:	51,1 KB 
ID:	265261

Μέρα 11: Θεσσαλονίκη-Λαμία-Αθήνα-Κόρινθος (600 χλμ)

Η τελευταία μέρα. Παραδόξως δε νοιώθω λύπη. Ήταν πλούσιο το ταξίδι μας και σε εμπειρίες και σε χλμ (5.000) και θέλω πια να γυρίσω στο σπίτι μου και στους δικούς μου ανθρώπους. Σταματούμε απαραιτήτως στη Λαμία για μεζέ και μπυρίτσα στο ταβερνάκι «Σκατζόχοιρος» του αδερφικού μου φίλου και κουμπάρου, του Αποστόλη.

Όνομα:	DSC06458.jpg 
Προβολές:	407 
Μέγεθος:	103,0 KB 
ID:	265270

Όνομα:	DSC06457.jpg 
Προβολές:	410 
Μέγεθος:	104,1 KB 
ID:	265271

Όνομα:	DSC06459.jpg 
Προβολές:	407 
Μέγεθος:	104,5 KB 
ID:	265273

Η ώρα περνάει όμως και πρέπει να συνεχίσουμε. Αφού γλυτώνουμε από τις επίμονες προτάσεις του κουμπάρου μου, να πιούμε και δεύτερη μπύρα, μιας και η νύστα χτύπαει πια την πόρτα μας, προχωρούμε. Λίγα χλμ πριν την Αθήνα, σταματούμε για βενζίνη και αποχαιρετιζόμαστε με τον Χαρούληζα. «Ρρρρρε τον παλιοσεργκέιζα» λέμε και οι δυο με μια φωνή, το σλόγκαν που μας έμεινε από το ταξίδι και αγκαλιαζόμαστε. Μια καινούρια φιλία μόλις γεννήθηκε, ελπίζω Χαρούληζα να ξαναπάμε κάπου, κάποτε, μαζί, η παρέα σου ήταν καθοριστική σ’αυτό το ταξίδι.

Με τα πολλά φτάνω πια κοντά στο σπίτι μου. Όταν μπαίνω στη γειτονιά μας, σηκώνομαι όρθιος και οδηγώντας δακρύζω από τη χαρά και την ανακούφιση. Άλλο ένα τρελό ταξίδι έλαβε τέλος και γω βγήκα αλώβητος και πάλι. Άλλο ένα ταξίδι που προσθέτει χρώμα στα όνειρα μου και με κάνει καλύτερο άνθρωπο τελείωσε.
    Όλα τα παραπάνω εξηγούν τους λόγους που με κάνουν να φεύγω. Αγκαλιάζοντας όμως τους δικούς μου ανθρώπους, βλέπω τι είναι αυτό που με κάνει πάντα να γυρνάω πίσω!!!

Όνομα:	DSC06461.jpg 
Προβολές:	408 
Μέγεθος:	46,0 KB 
ID:	265278

ΤΕΛΟΣ

για τώρα-ποιός ξέρει, αύριο ίσως θα είμαι πάλι εκεί έξω...

Απολογισμός-Πληροφορίες

Ένας μικρός απολογισμός και λίγες πληροφορίες για το ταξίδι:

Χώρες: 4

Χλμ διανυθέντα (κοντερίσια από και μέχρι Κόρινθο): 5.030

Κόστος ταξιδιού: περίπου 850€/άτομο (συν ένα πίσω ελαστικό για μένα).

Διόδια: Στην Ελλάδα περίπου 50€ και πουθενά αλλού. Νομίζω ότι δώσαμε κάτι λέβα σε ένα κομμάτι της εθνικής οδού στη Stara Zagora και πουθενά αλλού.

Βινιέτα: Δεν απαιτείται για τα μοτοσακά...

Κόστος προετοιμασίας δικό μου (διαβατήριο, σέρβις, λάστιχα, μικροπράγματα, φάρμακα): περίπου 800€. Ο Χάρης ξηλώθηκε κανονικά αφού αναγκάστηκε να αγοράσει και εξοπλισμό αναβάτη και αναρτήσεις για το kle κτλ...πολλά τα €.

Βενζίνη στην Βουλγαρία-Ρουμανία-Μολδαβία: 1,20-1,30€/λίτρο. Πολλά μεγάλα βενζινάδικα (π.χ.ΕΚΟ, OMV και άλλα, δέχονται VISA card). Προσοχή, τα περισσότερα δε διαθέτουν αέρα για τα λάστιχα.

Βενζίνη στην Ουκρανία: 1 €/λιτρο. Βάζεις μόνος σου βενζίνη αφού προπληρώσεις το αντίτιμο μέσω ενός συρόμενου συρταριού στον υπάλληλο που είναι από μέσα. Προσοχή, μόνο στις μεγάλες πόλεις δέχονται VISA card και τα περισσότερα δε διαθέτουν αέρα για τα λάστιχα. Καλό θα ήταν να έχετε και μερικά δολάρια μαζί σας...

Ξενοδοχεία: Από 30 έως 50€ το δίκλινο, θα βρεις σούπερ χοτέλια με πρωινό και παρκινγκ. Λίγο πιο ακριβά στην Οδησσό και στο Chisinau…

Μπάτσοι: Δε μας σταμάτησαν πουθενά αλλά προσέχαμε πολύ στα χωριά, γιατί είχε παντού μπάτσους με ρανταρ...Οι οδηγοί ειδοποιούν αναβοσβήνοντας τα φώτα τους...Αν σας σταματήσουν, να έχετε πάντα ένα πορτοφολάκι με μια παλιά κάρτα τραπέζης και μερικά μικρά χαρτονομίσματα. Αν σας ζητηθεί το κατιτίς, δώστε ότι λιγότερο μπορείτε και πείτε ότι δεν έχετε άλλα χρήματα μαζί σας. Αυτά βέβαια, μόνο σε περίπτωση που είσαστε σίγουροι ότι δεν έχετε κάνει κάποια παρανομία γιατί αλλιώς μπορούν να σας τραβήξουν άσχημα. Συνήθως με ένα μικρό κατιτίς, φεύγεις αλώβητος. Αν επιμένουν για μεγάλο πρόστιμο, ζητήστε να σας δώσουν κλήση, την οποία υποτίθεται ότι θα πληρώσετε στην τράπεζα. Αν επιμένουν και κάνουν τσαμπουκάδες, τηλεφωνήστε στην πρεσβεία. Συνήθως αυτό πιάνει και σε αφήνουν ήσυχο...Υπ’όψιν ότι στην Ουκρανία, οι μπάτσοι έχουν ταρίφα για κάθε παράβαση και συνήθως τη γλυτώνεις αν δώσεις κάτι αλλά να είσαστε προσεχτικοί στη διαπραγμάτευση και πάντα ευγενικοί. Τα παραπάνω δε μας έτυχαν ποτέ αλλά έχουν τύχει σε άλλους...

Έγγραφα: Διαβατήριο, πράσινη κάρτα και άδεια κυκλοφορίας (νέου τύπου). Προσοχή, βγάλτε 2 σετ φωτοτυπίες των εγγράφων σας και βάλτε το ένα στις βαλίτσες και το άλλο κάπου αλλού. Σε εχθρικούς μπάτσους στην Ουκρανία, μη δίνετε τα πρωτότυπα έγγραφα σας, αν μπορείτε βεβαίως...Παίζει να σας πάρουν το διαβατήριο και να τρέχετε. Βέβαια, με την απειλή της πρεσβείας, όλοι μαλακώνουν (με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε κάνει κάτι σοβαρό).

Ασφάλεια: Δε νοιώσαμε πουθενά ανασφαλείς. Η Ουκρανία είναι χώρα με υψηλή εγκληματικότητα αλλά αν προσέχεις που κινείσαι, δεν κινδυνεύεις. Δε θα πας ας πούμε μόνος σου στα προάστια της Οδησσού και μάλιστα πεζός και βράδυ. Ούτε θα κυκλοφορείς τέζα από κωλόμπαρο σε κωλόμπαρο, φορτωμένος με χρήμα. Με κοινό νου θα είσαι ασφαλής.

Γλώσσα: Κανείς μα κανείς δε μιλάει Αγγλικά έξω από τις μεγάλες πόλεις. Ειδικά στην Ουκρανία, καλό είναι να εξοικειωθείς με το κυριλικό αλφάβητο πριν πας, ώστε να καταλαβαίνεις τουλάχιστον το χάρτη σου και τις πινακίδες στο δρόμο. Αν μιλάς ρώσικα ή πολωνικά, θα κάνεις προκοπή...

GPS: Είχαμε ευτυχώς τους περισσότερους φρέσκους χάρτες. Μόνο από Μολδαβία είχαμε το 40%, από τις υπόλοιπες χώρες καταφέραμε και βρήκαμε χάρτες του 2012 και είμασταν εντάξει. Βέβαια, από την 2η μέρα είχα πρόβλημα με το καλώδιο και έπρεπε κάθε βράδυ να φορτίζουμε το gps και να το χρησιμοποιούμε με φειδώ αλλά στα δύσκολα μας βοήθησε.

Χάρτες: Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας χάρτες με μεγάλη ανάλυση. Εγώ έφτιαξα ένα βιβλιαράκι τυπώνοντας χάρτες από το γούγλη και σημειώνοντας με κόκκινο στυλό τη διαδρομή. Μας βοήθησε αρκετές φορές στη διαδρομή.

Κάμερα: Ωραίο πράμα τα βίδεα. Φροντίστε να την βάλετε στο κράνος γιατί οπουδήποτε αλλού και ειδικά σε χωμάτινη διαδρομή, κουνάει πολύ και είναι σπαστικό όταν βλέπεις το βίδεο μετά...Ο χαρούληζας είχε μια καλή κλασικη καμερούλα και την είχε βάλει στο τιμόνι με ειδική βάση.

Ααααυτά και ότι άλλο ξέχασα, ρωτήξτε, μην ντρέπεστε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Κοιτα που τα Καφασακια εχουν παρει τους δρομους και οι τυποι με τα KLE ταξιδευουν..Μπραβο και στους δυο πολυ ομορφη αφηγηση
    να στε παντα ορθιοι και να κανετε αυτο που σας αρεσει
    πολλες μπας και δροσιστουμε
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της giovani64
    φοβερο ταξιδιωτικο τελεια περιγραφη και φωτο. μπραβο παιδια. και του χρονου ακομα καλυτερα
    τι θα γινω οταν μεγαλωσω?

συνταξιουχος................

Tricolore member Το avatar του/της alexxxcbr
    Μπραβο παιδια.Να ειστε καλα να τα ξαναζησετε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos
    Μπράβο παίδες!!!!

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Give me fuel, Give me fire

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Throttle that mysterious friend of ours

Long Way Anywhere Το avatar του/της liberec
    Νομίζω ότι το ταξίδι σας βγήκε άριστα και κατά σύμπτωση θα το ακολουθήσω τέλος Σεπτέμβρη [αμέσως μετά το 24 ωρο BMW] και εγώ ως πρώτο μέρος ενός ευρύτερου κύκλου..

Να είστε καλά, μας είπατε αρκετές λεπτομέρειες και εμένα ειδικά...
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων balkan ringr.jpg‎  
    Συνημμένα αρχεία Συνημμένα αρχεία

πάμε με τον άλλον δρόμο, μπορεί να είναι πιο μακριά, αλλά από την άλλη είναι ..... χειρότερος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kostas2B
    Μπραβο...Χορτασα εικονες και περιγραφη!
    Και του χρονου ακομα μακρυτερα...!

μπραβο παιδες,πολυ ωραιο ταξιδι και συνχαρητηρια στον wildbilly για την οργανωση του ταξιδιου.μια διαδικασια δυσκολη και επωδυνη για μενα.
    αντε να δουμε ποτε θα μαζεψω τα κομματια μου να γραψω και εγω για το ταξιδι μου στα βαλκανια.

μαγκες, φανηκε οτι το απολαυσατε!

Το κανονιζω και εγω για Μαη '13 στα πεταχτα γιατι οι μερες μας ειναι 5-6 το πολυ!

με το καλο και στο επομενο!

Σελίδα 12 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2012, 10:03
  2. Βουλγαρια-Ρουμανια!Πρεπει να ξαναπαμε...
    από Vstrommer71 στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 92
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2012, 20:34
  3. Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2010, 07:52
  4. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2010, 17:28
  5. Βουλγαρια-Ρουμανια...
    από Giannis_L στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2005, 12:05

Κανόνες δημοσιεύσεων