Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: Ανορθωτής Honda Hornet cb600f 2006

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Ανορθωτής Honda Hornet cb600f 2006

Καλησπέρα.

Σε φίλου hornet τελευταίο με carbs, τα έκλασε μάλλον ο ανορθωτής. Γνωρίζει κανείς τι τάση εξόδου (volt) πρέπει να δίνει το μηχανάκι στους πόλους της μπαταρίας & στις πόσες χιλιάδες στροφές ;

Θα τον μετρήσω με πολύμετρο για να βεβαιωθώ & μετά πάμε μάλλον για καινούριο από sx electronics.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Στο manual της Honda, για το πιο παλιό Hornet όμως (2000-2002 νομίζω, είναι αυτό που στο ντεπόζιτο έγραφε Hornet και όχι Honda με το φτερό), λέει 13-15,5V @ 5000rpm. Φαντάζομαι δεν θα έχει μεγάλες διαφορές. Πάντως οτιδήποτε κάτω από 13 είναι πρόβλημα.

Για τον ανορθωτή που λες μίλα με τον chr1s_86 που το είχε ψάξει λίγο γιατί οι sx δεν είναι τύπου MOSFET και σε αντίστοιχα λεφτά παίζουν MOSFET.

Υ.Γ.: αν θες σου στέλνω το manual που έχω, είναι για το πιο παλιό αλλά από το τίποτα
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από georgio Προβολή μηνύματος
    Υ.Γ.: αν θες σου στέλνω το manual που έχω, είναι για το πιο παλιό αλλά από το τίποτα

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Βρήκα ήδη manual αλλά ναι, για το πιο παλιό, από 98 και μετά γράφει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokar
    έχει μαζί με το rectifier και το regulator η το regulator το εχει ξεχωριστά ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kokar Προβολή μηνύματος
    έχει μαζί με το rectifier και το regulator η το regulator το εχει ξεχωριστά ?

Εδώ τώρα με πιάνεις αδιάβαστο. Θα ψάξω για wiring diagram να δω αν βγάλω άκρη.

δες και πόσα καλώδια βγαίνουν από τον ανορθωτή σου

δες και πόσα καλώδια βγαίνουν από τον ανορθωτή σου
    Εδώ ανέβασα το κομμάτι από το manual που αναφέρεται στον ανορθωτή. Αν θες μπορείς να του ρίξεις μια ματιά. 9 σελίδες. Ευχαριστώ.

οταν λες εδω ανέβασα κομμάτι απο το manual ......τι εννοείς ? που το ανέβασες ? δεν βλέπω τίποτα

οταν λες εδω ανέβασα κομμάτι απο το manual ......τι εννοείς ? που το ανέβασες ? δεν βλέπω τίποτα

http://db.tt/PoyGe5xf

απο το PDF δεν φαίνεται καθαρά το πόσα καλώδια εχει ο ανορθωτής σου αλλα το PDF ειναι κατατοπιστικότατο και εαν ακολουθήσεις
    τα βήματα που εχει και κάνεις τις μετρήσεις με ενα πολυμετρο θα βρεις άκρη, ξέρεις δεν ειναι απαραίτητο να ειναι ο ανορθωτής σου το πρόβλημα
    μπορεί να ειναι κακή επαφή απο τα πηνία η ακόμα και τα ιδία τα πηνία ( αλτενατορ )

γενικά εαν εχει μονο 3 καλώδια ( συνήθως ειναι κίτρινα ) τοτε εχεις ξεχωριστά την ανόρθωση
    αν έχεις 5 η 6 καλώδια τοτε εχεις ανόρθωση - σταθεροποίηση μαζί

απο το PDF δεν φαίνεται καθαρά το πόσα καλώδια εχει ο ανορθωτής σου αλλα το PDF ειναι κατατοπιστικότατο και εαν ακολουθήσεις
    τα βήματα που εχει και κάνεις τις μετρήσεις με ενα πολυμετρο θα βρεις άκρη, ξέρεις δεν ειναι απαραίτητο να ειναι ο ανορθωτής σου το πρόβλημα
    μπορεί να ειναι κακή επαφή απο τα πηνία η ακόμα και τα ιδία τα πηνία ( αλτενατορ )

γενικά εαν εχει μονο 3 καλώδια ( συνήθως ειναι κίτρινα ) τοτε εχεις ξεχωριστά την ανόρθωση
    αν έχεις 5 η 6 καλώδια τοτε εχεις ανόρθωση - σταθεροποίηση μαζί
    Σε ευχαριστώ για τις έξτρα πληροφορίες. Έχω σκοπό να κάνω τις μετρήσεις που αναφέρονται στο μηχανάκι του φίλου & βλέπουμε.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    99% μην πω 100% είναι μαζί, Regulator/Rectifier δηλαδή. (νομίζω όλα τα σύγχρονα Honda είναι έτσι)

Αν είναι να αγοραστεί καινούργιος ρίξτε μια ματιά στα πλεονεκτήματα των ανορθωτών με mosfet (link)

Εγώ τέλος του μήνα θα πάρω από εδώ: www.electrexworld.co.uk (link by npat)
    Give me fuel, Give me fire

το R/R με τα Thyristor το εχω φτιάξει και τωρα δουλεύω την R/R με τα FET .....
    μετα τις διακοπές ελπίζω να εχω να σας παρουσιάσω κάτι......

http://www.easternbeaver.com/Main/El...tors/FH012.jpg

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    το R/R με τα Thyristor το εχω φτιάξει και τωρα δουλεύω την R/R με τα FET .....
    μετα τις διακοπές ελπίζω να εχω να σας παρουσιάσω κάτι......

http://www.easternbeaver.com/Main/El...tors/FH012.jpg

Αναμένουμε!
    Give me fuel, Give me fire

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF