Θα με τρελανει..προβλημα σε ΧΤ500Ε/2000. Απεκτησα γκαζι απο 50αρι...
Πειτε αποψεις γιατι...
Το ιστορικο...
Το 2006 εβαλα K&N και Τermignoni 102dB/τιτανιο.
Ολα καλα το μοτορι πεταει.
Περυσι καλοκαιρι το ειχα στο μαστορα για κατι εργασιες, οποτε προσφερθηκε φιλος να καθαρισει/ρυθμισει τα καρμπυρατερ, αφου θα βγαινανε ετσι κι αλλιως.
Μετα απο τη ρυθμιση, ρελαντι/εκκινηση/επιταχυνση ηταν ΤΕΛΕΙΑ. Δεν προλαβαινα να πατησω μιζα και επαιρνε μπρος.
Και ηρθε η ωρα του ΚΤΕΟ.
ΤΟ ΧΤ δεν περναει καυσαερια και ουτε προκειται να περασει κανενα ΧΤ/Ε ποτε, ετσι οπως γινονται οι μετρησεις.
Οποτε ενας τυπος εκει στο ΚΤΕΟ, ενω ξερανε οτι δεν περναει καυσαερια, μου λεει να σου πειραξω λιγο τον αερα μηπως περασει.
Και γω ο μ@%@*#ς τον αφησα...
Πανε οι ευτυχισμενες μερες.
Εχω παει δυο φορες συνεργειο και το μηχανακι παει χαλια. Το ρυθμισαμε παλι αλλα κατι εχει γινει, ισως και συμπτωματικο, και εχει (στην κυριολεξια) ψοφησει το γκαζι.
Ολοι μου λενε μια χαρα ειναι, αλλα εγω που το ξερω ειναι χαλια. Κρατουσε στροφες, επιταχυνση ψοφια κεφια , εκκινηση με λιγο ζορι, ρελαντι αισχος, σκασιματα.
Πριν καμια βδομαδα ξαναχωνω το φιλο και τα κατεβαζουμε μαζι και τα καθαριζουμε/ρυθμιζουμε.
Ρελαντι σταθερο, εκκινηση πολυ καλυτερα αλλα κανει κανα δυο στροφες παραπανω (ανεκτο), επιταχυνση και γκαζι παραμενουν ψοφιοι κοριοι.
Μολις γυρναω το γκαζι, νομιζω οτι θα σβησει. Σαν να εχει μεταφερθει η δυναμη και η ροπη 1000-1200 στροφες πιο πανω.
Εχω χασει το φρενο του κινητηρα, που για μονοκυλινδρο καταλαβαινετε τι σημαινει. Μπαινω με 2α σε στροφη και νομιζω οτι εχω τριτη και ασυναισθητα κατεβαζω και ξαφνικα βλεπω ειμαι με πρωτη. Στις αλλαγες αυτη η απωλεια δυναμης δεν με αφηνει να γκαζωσω φυσιολογικα και μολις αφηνω συμπλεκτη, γονατιζει για λιγο το μηχανακι και επανερχεται μοολις βρει δυναμη.
Επισης εχω και ενα κολλημα στη γκαζιερα. Οταν γυρναω πολυ αργα ειναι ενταξει. Οταν ομως του δωσω λιγο πιο γρηγορα, γυρναει η γκαζιερα για λιγο και ξαφνικα δουλευει αλλα ξαφνικα τιναζεται 500-600(στο περιπου) στροφες πιο πανω. Αφηνω το γκαζι, γονατιζει. Ξανανοιγω και για κλασματα δεν ανταποκρινεται παρα με πεταει παλι σε ξηλοτερες στροφες και τιναζεται το μπροστινο.
Στριβω σα θειτσα...μη σας πω οτι εχω και προβλημα με το μπροστινο φρενο. Οι βολτες μου ειναι οντως σα θειτσα.
Αν θυμηθω κατι αλλο θα το γραψω, προς το παρον ακουω αποψεις.