Σελίδα 8 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 134

Θέμα: Περί αυτοκινήτων

εχετε αναγαγει ενα τελειως προσωπικο για τον καθενα θεμα σε μια ανευ{κατα την αποψη μου}ουσιας συζητηση.εννοειται καλοι μου ανθρωποι οτι και οι μηχανες και τα αμαξια μπορουν να αγαπηθουν να προσφερουν συγκινησεις και εμπειριες και οτι μπορει να φανταστει κανεις
    απλα επειδη το forum ειναι για μηχανες υπαρχουν και οι σκληροπηρινικες αποψεις πολλων για τους οποιους υπαρχει μονο η μηχανη
    εγω τα λατρευω και τα 2.αν και περσυ εκανα σε ενα χρονο 13000 με το σκουτερακι,8000 χλμ με τη μηχανη και 3000 με το αμαξι.το σκουτερ ειναι εργαλειο μετακινησης για μενα.δεν σημαινει ομως οτι δεν απολαμβανω την καθε διαδρομη μου μ αυτο.η μηχανη ταξιδια και βολτες,και το αμαξι ταξιδια και καμια περιεργη νυχτα που εχω ορεξη να ξεδωσω.
    με το καθε ενα εχω μια ξεχωριστη σχεση.αλλο πραγμα η μηχανη αλλο το αμαξι.για οσους δεν με καταλαβαινουν τους λεω απλα οτι μπορεις να τα αγαπας εξισου και τα 2
    περι ορεξεως,οπως λεει και ο λαος,Κολοκυθοπητα
    καλη μας ορεξη

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    Ασχετα με το περιεχομενο παντως ο μικρος μπορει να γραψει Ελληνικα χωρις να σου βγαζει τα ματια και αυτο ειναι μεγαλο συν. Εχω βαρεθει τα greenglish και τα λαθη που βγαζουν ματια. Καλα κανει και ψαχνεται και ισως οταν αποκτησει εμπειρια αναθεωρησει. Αλλα τοσες και τοσες μ@λακιες διαβαζουμε εδω μεσα, ειδικα απο πιτσιρικαδες (οχι μονο) αυτο μας πειραξε?

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    ετσι γιατι το πηρα τωρα χαμπαρι το θεμα το ανασταινω. εχοντας 17 χρονια(ρπμ πολλα ειναι) πανω σε μια σελα οντας τυχερος που ειχα απο τα 9,5 pw80 και μεγαλωνοντας αλλαζω μηχανες και επεκτεινω την συλλογη μου, ενα μπορω να πω. γουσταρα το αμαξι που ειχαμε ενα μικρομεσαιο mazda 323f. ο τροπος που δεν κραταγε στην στροφες και πεταγε το κωλαρακι του με εκανε να χαμογελαω (γι'αυτο κι εστειλα στα σκουπιδια δυο ιδια τετοια.) υπερστροφικο κι ευχαριστο. επικινδυνο κι αναξιοπρεπες για καποιον αλλον,... τωρα εχουμε ενα toyota celica 1,8 96 μοντελο. πολυ καλο αυτοκινητο. με χαρακτηρα. το απολαμβανω πολυ περισσοτερο απο το φορτηγο nissan xtrail που εχει ο πατερας μου. αν ποτε διεθετα λεφτα για να παρω αυτοκινητο θα επαιρνα mazda mx-5 πρωτης γενιας και θα του εχωνα λεφτα σε στησιμο. ολα αυτα εχουν χαρακτηρα τον εχω βιωσει και μου αρεσε. (μχ5 οχι ακομα) δεν συγκρινονται φυσικα με της μηχανης αλλα δεν μπορω και να διαβαζω επιθεσεις σε εναν ανθρωπο που ρεμβαζει φιλοσοφει και ανοιγει συζητησεις με περιεχομενο..

καβαλαω τωρα ενα cbr600f4i το προηγουμενο μηχανακι το βλεπετε σαν ανακατασκευη εδω μεσα. ειχε ΧΑΡΑΚΤΗΡΑπολυ πιο εντονο απο αυτο που εχω τωρα. το απολαμαανα πιο πολυ.. ρολαριζα με 5 κι εκατο δικαβαλος με την τοτε κοπελα μου κι ανοιγα το γκαζι νιωθοντας τις πιστονιες.. εχω ομως βρει την υγεια μου με την νεα τωρα.. κανει τα παντα τα κανει σωστα και δεν ζηταει πολλα.. αλλα επειδη ειμαι αρρωστος πηρα δυοο tzr ενα 250 1kt κι ενα 125 4dl ετσι γιατι γουσταρω να μου τρωνε τα λεφτα οι μηχανες που ειναι σαν γκομενες ζορικες τσαμπουκαλιδικες που δεν μπορει να τις γαμησει ο καθε φλωρος που παρκαρει αμαξι με αστερακι η ελικα απ'εξω.,.. κι αμα ποτε γινω ανετος οικονομικα θα παρω κι ενα rg500γ εχουμε ηδη ενα στο γκαραζ αλλα ειναι απαγορευμενο φρουτο. καιεναν μπολντορα 900 με κερκερ.. και μπουφαν δερματινο περφεκτο να κρυωνω τον χειμωνα.. σκοπευα να παω και css φετος αλλα το αναβαλλω για του χρονου. εχω δυο μηχανες να φτιαξω τωρα. αμα ποτε παρω μπολντορ θα παω και με κεινο.. ετσι.. γιατι μπορω..

εοντας αλλαξει πολλα μηχανακια εχοντας στην ιδιοκτησια μου αρκετα κι εχοντας μπει σε πολλα αυτοκινητα λεω απλα οτι ο χαρακλτηρας της μοτοσυκλετας προβαλλεται πολυ πιο εντονα στο υποσυνειδητο σου. οχι οτι τα κουτια δεν εχουν ομως...απλα πιο δυσκολα σου χαριζουν αυτο το πλατυ χαμογελο μετα απο βολτα...

πιο πολυ χαρακτηρα που εχω δει ηταν ενα punto turbo με μοτερ απο lanciα integralle.. εκει να δεις χαρακτηρα... αλλα το πουλησε για να φτιαξει το kawasaki zx10r του.. (το οποιο πλεον ειναι και turbo..)

υγ. παλιογεροι μαλωνετε τυο παιδι γιατι απλως εκανε το λαθος να σκεφτετε.. ασχετως αμα σκεφτεται κατ'εσας λαθος η σωστα... αντι να δινετε τροφη στην συζητηση και γνωσεις οι εχοντες, κανετε σαν 15χρονα που κοροιδευουν το σπασικλα του σχολειου που αντι να πηγαινει για μπαλα με τους αλλους καθεται και διαβαζει τα motorrad του θειου του..

Οσα και αν προσφερουν οι μηχανες, η αισθηση απο ενα καλο αυτοκινητο, δυνατο η οχι, παλιο η καινουριο, ειναι κατι ξεχωριστο επισης... και τα συγχρονα αυτοκινητα εχουν πολυ καλες επιδοσεις πλεον, κατι που μαζευει τη διαφορα που υπηρχε πιο παλια μεταξυ αυτοκινητου και μηχανης στο κομμαιτ αυτο..

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    αν συγκρινουμε επιδοσεις αναλογικα αυτοκινητου και μοτοσυκλετας δεν στεκει.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akistrevor Προβολή μηνύματος
    αν συγκρινουμε επιδοσεις αναλογικα αυτοκινητου και μοτοσυκλετας δεν στεκει.
    Σιγουρα,
    ομως τα αυτοκινητα πλησιασαν πολυ τις μηχανες σε σχεση με πιο παλια.. που να φανταζοταν ενα αυτοκινητο προηγουμενης τεχνολογιας οτι θα 260αριζε με 280 αλογα? και αυτα χωρις την ψυχη στο στομα..
    με ενα golf gti 5-6 με προγραμμα, περνας αρκετες μηχανες μεσαιου κυβισμου στον ανοιχτο δρομο..

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Πολλά κόμπλεξ κουβαλάει ο κόσμος ρε παιδάκι μου... Η μοτοσυκλέτα μπορεί να δώσει συγκινήσεις, όπως και το αυτοκίνητο, το πατίνι, το ποδήλατο, το αλεξίπτωτο, το...
    Εγώ απολαμβάνω (με διαφορετικό ίσως τρόπο) μια ωραία διαδρομή, είτε είμαι με το μηχανάκι, είτε με το αυτοκίνητο. Αυτό με κάνει λιγότερο "μηχανόβιο"; Ποιός θα το κρίνει αυτό;
    Και δεν έχει σημασία πόσα χρόνια καβαλάς ή πόσα ταξίδια / track day / ... έχεις κάνει. Σημασία έχει το τι συναισθήματα σου προκαλεί, το πως "σου μιλάει" το μηχανάκι.

Υ.Γ. Motomaniac, αν κατέβεις καμιά φορά από Ηράκλειο, θα σε πάω μια βόλτα με το miatάκι... ;-)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Εμένα πάντως μου αρέσει και ο μπακλαβάς και η τυρόπιτα...

Προσωπικότητες και μπαρμπούτσαλα. Σιγά να μην τους πάρουμε και συνέντευξη.
    Τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα δεν έχουν ούτε προσωπικότητα ούτε χαρακτήρα ούτε ζωή. Το μόνο που έχουν είναι η ιδιότητα να μας κάνουν να φανταζόμαστε διάφορα και μάλιστα αυτό δεν είναι δικό τους προσόν αλλά δικό μας ελάττωμα, γι αυτό και ο καθένας έχει άλλα γούστα.

Δεν υπάρχει καλύτερο, απλά διαφορετικό.
    Αλλά ακόμα κι αν υπάρχει, φυσικά είναι το δικό μου αυτοκίνητο και το δικό μου μηχανάκι.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Προσωπικοτητα η οχι εχει η καθε μηχανη ή αυτοκινητο αναλογα με τα κριτηρια που θετει ο καθενας ως προς τον ορο αυτον. Εγω ας πουμε πιστευω πως κανενα αυτοκινητο ή μηχανη δεν εχει προσωπικοτητα οπως βγαινει στην γραμμη παραγωγης, εκτος βεβαια ορισμενων εξαιρεσεων οι οποιες ειναι ελαχιστες. Προσωπικοτητα δινουμε εμεις στο οχημα μας αναλογα με τις μετατροπες που του κανουμε, αν το εχουμε βαψει, χαμηλωσει, αλλαξει ζαντες, εξατμισεις ακομη και αν του φοραμε ψιλη ή χαμηλη ζελατινα και διαφορετικα ή οχι γκριπς και οτιδηποτε αλλο εχουμε αλλαξει πανω στο οχημα μας, φανερωνει οτι εχει προσωπικοτητα (την δικη μας) γιατι ειναι στημμενο πλεον συμφωνα με το γουστο μας και οχι συμφωνα με το γουστο μιας εταιριας.
    Απο εκει και περα σιγουρα καποια μοντελα και σε αμαξια και σε μηχανες εχουν "χτισει" εναν θρυλο γυρω απο το ονομα τους και εχουν γραψει ιστορια στην μηχανοκινηση.

Σιγουρα και τα 2 εχουν τα + και τα - τους. Σιγουρα ειναι ενα φορουμ για μηχανες εδω μεσα. Σιγουρα σε ενα θεμα μπορει να μιλησουν 10 ατομα και να υποθουν 11 διαφορετικες γνωμες. Δεν σημαινουν ομως αυτα οτι καποιος δεν μπορει να ανοιξει ενα θεμα που θα ηθελε να το συζητησει και επειδη προτιμησε να το κανει με καποιους ανθρωπους που εχουν ορισμενες εμπειριες και γνωσεις πανω στο συγκεκριμενο θεμα αντι να το συζητησει με τους φιλους του, (που θα καταλληγε κατα πασα πιθανοτητα σε μια συζητηση για το ποσες γκομενες ερειξε ο καθενας, ποιος κανει το πιο καλο πυροκλ@νι και αλλες τετοιες συζητησεις επιπεδου) ωστε να καταφερει να "παρει" αυτο που θελει, τις πληροφοριες - γνωμες. Και ουτε σημαινει οτι επιδει καποιος δεν εχει εμπειρια δεν εχει και το δικαιωμα να εκφερει την αποψη του πανω σε καποιο θεμα.

Η αισθηση που εχει το καθε ενα ειναι εντελως διαφορετικη και δεν νομιζω πως μπορουμε να τις συγκρινουμε, ειναι απλα θεμα γουστου αλλα και περιστασεων (το ποιο απο τα 2 χρησιμοποιει ο κεθενας και ποιο του αρεσει περισσοτερο). Εν πασι περιπτωση ουτε το ενα ειναι τελειο ουτε το αλλο, αν παρουμε ολους τους τομεις και τους αναλυσουμε, οποτε η αληθεια ειναι καπου στην μεση.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thanos_s Προβολή μηνύματος
    με ενα golf gti 5-6 με προγραμμα, περνας αρκετες μηχανες μεσαιου κυβισμου στον ανοιχτο δρομο..
    αυτο εννοω..δεν μπορεις να συγκρινεις ενα 2λιτρο τουρμπατο αυτοκινητο,με προγραμμα κιολας με ενα 600αρι ον-οφ πχ.
    οπως και να εχει,οπως εχει ειπωθει,αλλη χαρη το ενα αλλη χαρη το αλλο.εδω μεσα προφανως γουσταρουμε λιγο η πολυ περισσοτερο τις μοτο γιαυτο και ασχολουμαστε μαζι τους,συζηταμε γιαυτες,ασχολουμαστε μαζι τους....
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

στα 400μετρα δεν νομιζω πως εχει ελπιδα το γκολφ ουτε απο στρωμα 6,5... με κατι λιγα που βρηκα εδω http://www.sciroccoclub.gr/forum/vie...729&start=1690 και δεν αφορουν μονο γκολφ.. τα στρωμα το ΜΟΤΟ το μετρησε στα 12.8κατι... μαλλον χανει παταγωδως το κουτι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    στα 400μετρα δεν νομιζω πως εχει ελπιδα το γκολφ ουτε απο στρωμα 6,5... με κατι λιγα που βρηκα εδω http://www.sciroccoclub.gr/forum/vie...729&start=1690 και δεν αφορουν μονο γκολφ.. τα στρωμα το ΜΟΤΟ το μετρησε στα 12.8κατι... μαλλον χανει παταγωδως το κουτι...
    στα 400 δυσκολα κυριως λογω του πολυ υψηλου χρονου 0-18 των αυτοκινητων σε σχεση με τη μοτο. Δεν νομιζω ομως οτι το 400αρι λεει πολλα in real life driving...

Βελτιωμένος Ύπνος...... Το avatar του/της maintenance
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tpap Προβολή μηνύματος
    Τι έχεις πάθει ρε...?!
    Γιατί κράζεις έτσι τον νέο...?

Δεν σας καταλαβαίνω ώρες-ώρες, ρπμ.

Μήπως να αρχίσω κι εγω με ορισμένους από εσάς που οδηγάτε 4-5 χρόνια, έχετε βγεί και δύο-τρία εξωτερικΑ, και τα μάθατε όλα...?
    Για μηχανάκια, για αμάξια, για μίξερ ακόμη και για σιλκεπίλ...?

Υπάλληλοι γραφείου που ξέρουν μηχανολογία,
    μπετατζήδες που γνωρίζουν ηλεκτρονικά,
    πλασιέ παπουτσΩν που εκφράζουν απόψεις περι κατεργασίας μετάλλου,
    ατομάκια ανύπαρκτα που εχθές μπήκαν πίστα, σήμερα είναι σεβαστοί και καταξιωμένοι μοτοσυκλετιστές,
    φραγκάτοι -ή όχι- επείδή αλλάξαν 10 μηχανάκια..?
    πρώην ντελιβεράδες με τζιεσεξαρ 1000..?

προγραμματιστές που επείδή ξέρουν να σερφάρουν παίρνουν ''πτυχία'' σε ΟΛΕΣ τις ειδικότητες...?

Μηχανικοί και γνώστες από τα περιοδικά...? επείδή διαβάσαν Μοτό κ' 4τροχούς...?

Πλάκα κάνετε..?
    σοβαρευτείτε και σεβαστείτε τουλάχιστουν κάποιους όπως το παλλικάρι που ξεκινά την μοτοσυκλετιστική του εισαγωγή με τέτοιον μελετημένο/ψαγμένοτρόπο.

πόσο δίκιο έχεις.
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

το τετρακοσαρι οχι αλλα ουτε καν σε ρεπριζ δεν καθεται διπλα... τουλαχιστον για τετρακυλινδρο μεσαιου κυβισμου που εχω..

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Ακομη και ετσι να ειναι, αν και δεν νομιζω πως ειναι εκτος και αν εννοεις καποιο ον-οφ, τσοπερ, γυμνο στριτ και οχι μια ss οποτε και το γκολφ δεν εχει καμια ελπιδα εχεις πετυχει να κανεις πιο γρηγορο ενα αμαξι που στο συνολο θα σου κοστισει 35κ ευρω ενω με το 1/3 των χρηματων θα ειχες μια εξ ισου γρηγορη μηχανη. Και εφοσων το γκολφ θα φοραει προγραμμα ας βαλουμε και στην μηχανη μια εξατμιση και ενα προγραμμα.

Με αλλα λογια οι γρηγοροτερες μηχανες κοστιζουν 17,000? ισως και λιγο παραπανω αν ειναι ευρωπαικες, ενω τα αντιστιχα γρηγορα αμαξια κοστιζουν καποιες εκατονταδες χιλιαδες ευρω και σαφως δεν εννοω γκολφ, αλλα καποια 911 turbo καποια φερραρι δηλαδη καποιο supercar.

Επομενως μια συγκριση ειτε στην ταχυτητα ειτε στην τιμη μεταξυ αμαξιου και μηχανης δεν μπορει να γινει γιατι η διαφορα ειναι χαοτικη.

Σελίδα 8 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περι Γαμου
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:46
  2. Περί Fazer600 o λόγος...
    από superfour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2004, 23:24
  3. Περί Αλυσίδας …
    από niko13g στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks