Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 90

Θέμα: Στα όρια της Απόφασης

Μέλος

Στα όρια της Απόφασης

Καλησπέρα,

Είμαι 34 χρονών και μόλις πούλησα το αμάξι μου με σκοπό να αγοράσω μηχανή. Δίπλωμα έβγαλα το Φεβρουάριο και έκανα όσα περισσότερα μαθήματα μπορούσα για να αποκτήσω και λίγο την αίσθηση. Ο λόγος που θέλω να πάρω μηχανή είναι γιατί σιχάθηκα το αυτοκίνητο μέσα στην Αθήνα (πήγαινε-έλα στη δουλειά κάθε μέρα), θέλω να κάνω και μια σχετική οικονομία και με εξιτάρει η ιδέα να οδηγάω μηχανή (και ας με φοβίζει).

Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:
    1. Θα κάνω όντως οικονομία με τη μηχανή μέσα στην πόλη?
    2. Είμαι μεγάλος για να αρχίσω να κινούμαι με μηχανή?
    3. Είχε κανένας άλλος εκτός από μένα, φόβο όταν ξεκίνησε να οδηγάει μηχανή? Είναι φυσιολογικό ή είμαι ο μόνος και καλύτερα θα ήταν να το ξεχάσω?

Σημειωτέον ότι στο περιβάλλον μου δεν έχω άλλο άτομο που οδηγεί μηχανή.

Στα μαθήματα που έκανα πιο πολύ αγχωνόμουν πριν ή μετά το μάθημα παρά όταν ήμουν καβάλα.

Σκέφτομαι να πάρω μία Vstrom ή μία Versys 650 με το σκεπτικό να πάω και στο χωριό μου με αυτή κάποια στιγμή (π.χ. καλοκαίρι) όταν θα εξοικειωθώ με τη χρήση της. Μεταχειρισμένη εννοείται. Για τον πρώτο καιρό ευτυχώς έχω πρόσβαση σε εξοχική περιοχή με χαμηλή κυκλοφορία μπας και αποκτήσω ευχέρεια με τη μηχανή πριν τη βγάλω στην πόλη.

Ύψος 1.83 και βάρος 70 kg.

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

non serviam Το avatar του/της kachius
    Πραγματική οικονομία θα κάνεις με κάποιο παπί ή ίσως και σκούτερ.
    Σε μοτοσυκλέτες, σαν και αυτές που κοιτάς, η μεγαλύτερη οικονομία είναι στο χρόνο και όχι στο χρήμα, εξαρτάται πάντα και από το αυτοκίνητο που είχες.
    Η μηχανή της υπογραφής μου καίει 5.3 λτ/100χμ σε πολύ οικονομική οδήγηση, και πιστεύω (αν και δε ξέρω σίγουρα) ότι και το vstrom και το versys κάπου εκεί θα καίνε το λιγότερο.
    (το αυτοκίνητό μου -c3, 1400cc- καίει περίπου 6 λτ/100χμ οπότε ουσιαστικά καμμία οικονομία στα καύσιμα)
    Ξέρω από βέσπα!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Για το ψυχολογικο κομματι μονο εσυ ξερεις, επι της ουσιας θεμα ηλικιας δεν τιθεται, ισα ισα που οπως καταλαβαινω το αντιμετωπιζεις πολυ ωριμα.
    Σε σχεση με τις μηχανες που σκεφτεσαι και οι δυο ειναι πολυ καλες επιλογες. Αντικειμενικα, το versys ειναι πιο ελαφρυ και ευκολο στην πολη, το vstrom πιο ανετο σε ταξιδι ειδικα δικαβαλος και λογω του μεγαλυτερου τροχου μπροστα, πιο καταλληλο σε χωμα/κωλοδρομους.
    Οποτε παιρνεις οποιο γουσταρεις αρκει να εχει ABS. Λογω ελλειψης εμπειριας μη περιμενεις να βρεις ακριβως την μηχανη που σου ταιριαζει με την πρωτη, οποτε θα προτεινα να χτυπησεις την καλλιτερη ευκαιρια. Παντως το versys ειναι πιο καταλληλο για χρηση στην πολη και νομιζω και λιγο πιο οικονομικο.

Προσοχη μονο στο τι θα αγορασεις να μη σου πουλησουν φυκια για μεταξωτες κορδελες. Παιζει πολυ αλητεια γενικως....
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    ............Παντως το versys ειναι πιο καταλληλο για χρηση στην πολη και νομιζω και λιγο πιο οικονομικο..........
    Κατ' ευθείαν σε Versys ή Vstrom?
    Λίγο στα βαθειά δεν πέφτει;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kachius Προβολή μηνύματος
    Πραγματική οικονομία θα κάνεις με κάποιο παπί ή ίσως και σκούτερ.
    Σε μοτοσυκλέτες, σαν και αυτές που κοιτάς, η μεγαλύτερη οικονομία είναι στο χρόνο και όχι στο χρήμα, εξαρτάται πάντα και από το αυτοκίνητο που είχες.
    Η μηχανή της υπογραφής μου καίει 5.3 λτ/100χμ σε πολύ οικονομική οδήγηση, και πιστεύω (αν και δε ξέρω σίγουρα) ότι και το vstrom και το versys κάπου εκεί θα καίνε το λιγότερο.
    (το αυτοκίνητό μου -c3, 1400cc- καίει περίπου 6 λτ/100χμ οπότε ουσιαστικά καμμία οικονομία στα καύσιμα)
    Το versys πολυ οικονομικα πρεπει να καιει κατω απο 5.
    Υπαρχει βεβαια και διαφορα στα ασφαλιστρα, σημα, τεκμηριο.
    Παντως συμφωνω στο οτι αν το θεμα ειναι η απολυτη οικονομια ΚΑΥΣΙΜΟΥ και ΧΡΟΝΟΥ, κρατας το αμαξι για το κωλοκαιρο και παιρνεις κι ενα παπι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Κατ' ευθείαν σε Versys ή Vstrom?
    Λίγο στα βαθειά δεν πέφτει;
    Αυτο εχει ξανασυζητηθει απειρες φορες....εγω θεωρω οτι ενας ωριμος ανθρωπος δεν εχει κανενα απολυτως θεμα σε μηχανες με εντουραδικη θεση οδηγησης. Τα οποια σχετικα προβληματα εχουν να κανουν με τα σκυφτα μηχανακια (η τα πολυ βαρια) γιατι παιρνει χρονο να μαθεις να τοποθετεις το σωμα σου. Εξαλλου και τα δυο ειναι μηχανες 200+ κιλων και 60+ ιππων.
    Στο κατω κατω, και παπι να εχεις, αν δεν καταλαβαινεις τι δεν μπορεις, μπορει να σκοτωθεις. Ασε που η ασφαλεια στην οδηγηση αφορα πιο πολυ το πως τοποθετησαι στην κινηση, παρα το τι καβαλας. Ο περισσοτερος κοσμος που την παταει, την παταει οχι γιατι καβαλαει κατι που δεν 'εχει' αλλα γιατι δεν λαβαινει υποψιν το πως οδηγουν οι αλλοι.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Αυτο εχει ξανασυζητηθει απειρες φορες....εγω θεωρω οτι ενας ωριμος ανθρωπος δεν εχει κανενα απολυτως θεμα σε μηχανες με εντουραδικη θεση οδηγησης. Τα οποια σχετικα προβληματα εχουν να κανουν με τα σκυφτα μηχανακια (η τα πολυ βαρια) γιατι παιρνει χρονο να μαθεις να τοποθετεις το σωμα σου. Εξαλλου και τα δυο ειναι μηχανες 200+ κιλων και 60+ ιππων.
    Στο κατω κατω, και παπι να εχεις, αν δεν καταλαβαινεις τι δεν μπορεις, μπορει να σκοτωθεις. Ασε που η ασφαλεια στην οδηγηση αφορα πιο πολυ το πως τοποθετησαι στην κινηση, παρα το τι καβαλας. Ο περισσοτερος κοσμος που την παταει, την παταει οχι γιατι καβαλαει κατι που δεν 'εχει' αλλα γιατι δεν λαβαινει υποψιν το πως οδηγουν οι αλλοι.
    +1821 αν εχεις το μυαλο εκει που πρεπει και εχεις υπομονη να μαθεις το μηχανακι σου μια χαρα θα ειναι..ασχετου ηλικιας...εγω απο παπι πηγα σε ενα ax-1 για 7-8 μηνες και μετα σε cbf 600.
    φιλε,αν αποφασισεις τελικα να παρεις μεγαλο μηχανακι,μαθε τα χουγια του σιγα σιγα,συνηθισε το και μετα θα σου φενεται παπι....για μεσα στην πολη +1 για το versys απο μενα.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Motoneos Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα,

Ύψος 1.83 και βάρος 70 kg.
    Κάργα ερωτεύσιμος πρέπει να είσαι εσύ με τις αναλογίες που γράφεις ...

Σοβαρά τώρα αφού όταν οδηγάς μοτο σου αρέσει και δεν άγχεσαι ξεκίνα χωρίς ενδοιασμούς. Στην αρχή προτίμησε διαδρομές με λίγο ή καθόλου κίνηση έως ότου εξοικειωθείς με το βάρος και την συμπεριφορά της μηχανής. Για μένα γρήγορα θα της πάρεις τον αέρα. Από την άλλη όμως στην Αθήνα με τόσο πολλά οχήματα στριμωγμένα σε τόσο λίγο χώρο χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από εξοικείωση. Ετοιμοπόλεμος πρέπει να είσαι για να βγεις αλώβητος από τις οδομαχίες. Είμαι 45, οδηγώ μοτο από τα 15 και όταν ανεβαίνω στην Αθήνα οδηγώ σαν χεσμένος.

Από τα μοντέλα που έβαλες, μάλλον προς το Vesrys κλίνω.

Καλούς δρόμους αν το αποφασίσεις και πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Κάργα ερωτεύσιμος πρέπει να είσαι εσύ με τις αναλογίες που γράφεις ...

Σοβαρά τώρα αφού όταν οδηγάς μοτο σου αρέσει και δεν άγχεσαι ξεκίνα χωρίς ενδοιασμούς. Στην αρχή προτίμησε διαδρομές με λίγο ή καθόλου κίνηση έως ότου εξοικειωθείς με το βάρος και την συμπεριφορά της μηχανής. Για μένα γρήγορα θα της πάρεις τον αέρα. Από την άλλη όμως στην Αθήνα με τόσο πολλά οχήματα στριμωγμένα σε τόσο λίγο χώρο χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από εξοικείωση. Ετοιμοπόλεμος πρέπει να είσαι για να βγεις αλώβητος από τις οδομαχίες. Είμαι 45, οδηγώ μοτο από τα 15 και όταν ανεβαίνω στην Αθήνα οδηγώ σαν χεσμένος.

Από τα μοντέλα που έβαλες, μάλλον προς το Vesrys κλίνω.

Καλούς δρόμους αν το αποφασίσεις και πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Mporei episis na parei oti goystarei xoris agxos stres kai agonia kai ama katevenei Athina na xekavala kai na ti sproxnei anamesa stis odomaxies kai ti kolasi ayti poy lete..
    kai poy se?
    de tha kaiei kai tipota

Μέλος
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας,

kachius

να διευκρινίσω ότι το δικό μου όχημα επίσης 1400cc και σχετικά καινούριο, έκαιγε σύμφωνα με το διαγνωστικό του περίπου 10 lt/100km εντός πόλης. Σύμφωνα με την κατανάλωση που λες για το c3 υποψιάζομαι ότι κινείσαι και αρκετά σε δίκτυο εκτός κέντρου.

DrBig,

Το αμάξι έχει ήδη κάνει φτερά, επουλήθη . Τώρα για το θέμα να μου πουλήσουν μάπα μηχανή, το μόνο που σκέφτηκα σχετικά είναι να το πάω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο πριν από την αγορά. Αυτό και για να μου πουν αν έχει κάτι στραβό αλλά και να δω τι θα χρειαστεί αν το αγοράσω προκειμένου να κόψω απο την τιμή. Επικοινώνησα με συνεργεία και των 2 εταιρειών και μου είπαν ότι κάνουν έλεγχο δωρεάν. Δεν έχω σκεφτεί κάτι άλλο.

karellen,

Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε δε νομίζω ότι μπορώ οικονομικά να κάνω αγορά μικρής μηχανής ώστε να πάρω μετά μεγάλη.
    Τελευταία τροποποίηση από Motoneos; 03/09/2012 στις 21:30.

8a paris ena hayabusa ke 8a tou valis petalia
    den iparxi pio katalilo ergalio gia sena

pantos oti paris kane mia tripa stin sela ke valtou ena giogio an8ropoi imaste den kseris pote 8a se poulisi kamia klania...

akou 34 8a pari mixani mikros ise den perimenes na pas 50...
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ego_o_idios Προβολή μηνύματος
    8a paris ena hayabusa ke 8a tou valis petalia
    den iparxi pio katalilo ergalio gia sena

pantos oti paris kane mia tripa stin sela ke valtou ena giogio an8ropoi imaste den kseris pote 8a se poulisi kamia klania...

akou 34 8a pari mixani mikros ise den perimenes na pas 50...
    Μεγάλε στην αρχή τα πήρα στο κρανίο, αλλά αυτό το "an8ropoi imaste" με ξέρανε στο γέλιο, να'σαι καλά!

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Ό,τι αποφασίσεις τότε καλορίζικο και να προσέχεις

Μεγάλε στην αρχή τα πήρα στο κρανίο, αλλά αυτό το "an8ropoi imaste" με ξέρανε στο γέλιο, να'σαι καλά!

ise anixto mialo mpravo sou oxi san kati merikes edo mesa...
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Αρχάριος Το avatar του/της nathair

1. Θα κάνω όντως οικονομία με τη μηχανή μέσα στην πόλη?
    2. Είμαι μεγάλος για να αρχίσω να κινούμαι με μηχανή?
    3. Είχε κανένας άλλος εκτός από μένα, φόβο όταν ξεκίνησε να οδηγάει μηχανή? Είναι φυσιολογικό ή είμαι ο μόνος και καλύτερα θα ήταν να το ξεχάσω?

Στα μαθήματα που έκανα πιο πολύ αγχωνόμουν πριν ή μετά το μάθημα παρά όταν ήμουν καβάλα.
    1. Σίγουρα, ακόμα και με μεγάλη μηχανή, και χρόνου οικονομία θα κάνεις και καυσίμου στην πόλη. Καθώς χρόνος = καύσιμο... Καλά τα λέει ο kachius για την κατανάλωση, αλλά σταματημένο στα φανάρια το c3 του σίγουρα καίει πολύ περισσότερο τελικά.
    2. Οχι, δεν είσαι μεγάλος. Είμαι 45, έμαθα να οδηγώ από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο που πήρα το δίπλωμα, τον Μάρτιο πήρα την XJ6, έχω κάνει 13000χλμ ήδη. Δεν είχα οδηγήσει ούτε παπί πρίν...
    3. Αφού φοβάσαι μόνο πρίν και μετά, και όχι όσο οδηγάς, νομίζω θα σου περάσει...Απλά, να έχεις υπ'όψιν σου πως το άθλημα είναι σαφώς πιο επικίνδυνο από την οδήγηση κουτιού...για αυτό κράνη, προστασίες, κλπ, κλπ, και να έχεις υπ΄όψιν σου πως κάποια στιγμή θα πέσεις, όπως και όλοι...

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF