Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 90

Θέμα: Στα όρια της Απόφασης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    1. Σίγουρα, ακόμα και με μεγάλη μηχανή, και χρόνου οικονομία θα κάνεις και καυσίμου στην πόλη. Καθώς χρόνος = καύσιμο... Καλά τα λέει ο kachius για την κατανάλωση, αλλά σταματημένο στα φανάρια το c3 του σίγουρα καίει πολύ περισσότερο τελικά.
    2. Οχι, δεν είσαι μεγάλος. Είμαι 45, έμαθα να οδηγώ από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο που πήρα το δίπλωμα, τον Μάρτιο πήρα την XJ6, έχω κάνει 13000χλμ ήδη. Δεν είχα οδηγήσει ούτε παπί πρίν...
    3. Αφού φοβάσαι μόνο πρίν και μετά, και όχι όσο οδηγάς, νομίζω θα σου περάσει...Απλά, να έχεις υπ'όψιν σου πως το άθλημα είναι σαφώς πιο επικίνδυνο από την οδήγηση κουτιού...για αυτό κράνη, προστασίες, κλπ, κλπ, και να έχεις υπ΄όψιν σου πως κάποια στιγμή θα πέσεις, όπως και όλοι...

na edo me to pedi na kanis parea mono na ka8este ke i dio stin idia lorida ke na perimenete na adiasi mexri tin korin8o i lorida gia na kanete sfina
    na exoume ke emis mia lorida na pername...

ke oxi den peftoume oloi min sas fenete fisiologiko na peftete mpori na ine ke kousouri
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Για μενα αν σου εχει μπει το μικροβιο και το σκεφτεσαι ηδη,πηγαινε και παρε οποιο απο τα δυο σου κανει για τη δουλεια που το θες φιλε.
    Μια ζωη την εχουμε πλεον.
    Προσωπικα ειχα μηδενικη εμπειρια οπως εσυ,κανεναν στο περιβαλλον μου μηχανοβιο να μου δειξει κ το πηρα κ δεν το μετανιωσα.
    Κρανος κ μυαλο πανε μαζι,ωριμοτητα στον δεξι καρπο καλλιεργειται βασει αυτων που βλεπουμε στο δρομο,οποτε....do it.
    Τα υπολοιπα θα τα βρειτε μεταξυ σας
    Παοκ να ΄σαι και να μη φοβασαι

Πάρε ότι θέλεις. Μία συμβουλή, πήγαινε μόλις το πάρεις και κάνε μαθήματα. πχ. level 1 στο California Superbikes. Δεν έχει σημασία τι οδηγάς. Θα μάθεις να καταλαβαίνεις τι κάνεις σωστά και τι λάθος στην μηχανή και θα είσαι πιο χαλαρός πάνω στην μοτοσυκλέτα. Μακάρι να τα είχα κάνει και εγώ μόλις είχα πάρει την πρώτη μηχανή. My 2 cents.
    ΚΩΣΤΗΣ

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Προχώρα άφοβα και θα είσαι μιά χαρά.
    Μην το σκέφτεσαι καθόλου και πάρε (αφού δείς ότι είναι κομπλέ) όποια μηχανή μπορείς να κάθεσαι άνετα πάνω της και να γουστάρεις που την οδηγάς (αυτό θα το δείς μόνο με test rides).Μην κάνεις το λάθος να κοιτάς πιά είναι πιό όμορφη,πιό πολλά άλογα κτλ γιατί θα κάνεις λάθος αγορά και πεταμένα λεφτά.

Και όχι δεν είσαι μεγάλος για δίκυκλο,δεν έχει ηλικία......

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	χαχαχαχα.jpg 
Προβολές:	312 
Μέγεθος:	25,9 KB 
ID:	267373
    Keep spamming!!!:a13:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GIXXERAKIAS Προβολή μηνύματος
    Μην κάνεις το λάθος να κοιτάς πιά είναι πιό όμορφη,πιό πολλά άλογα κτλ γιατί θα κάνεις λάθος αγορά και πεταμένα λεφτά.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	χαχαχαχα.jpg 
Προβολές:	312 
Μέγεθος:	25,9 KB 
ID:	267373
    +582

non serviam Το avatar του/της kachius
    Τελικά δε σου είπα την άποψή μου
    Να πάρεις μηχανάκι, δεν είσαι αρκετά μεγάλος.
    Επίσεις, πιο οικονομικό θα είναι το μηχανάκι, σίγουρα, απλά ήθελα να τονίσω ότι η διαφορά δεν είναι αυτή που έχουν πολλοί "αυτοκινητόβιοι" στο μυαλό τους (το ακούω συχνά και από συναδέλφους, νομίζουν ότι οι μότο -όλες- καίνε κανά δυο λίτρα στα εκατό )

Εφόσον θα είσαι κέντρο αρκετά, νομίζω και εγώ το versys θα σε βολέψει καλύτερα.
    Το ABS να το προτιμήσεις σαν τρελός. Δε μου "έχει χρειαστεί" ποτέ, αλλά θα είχα πολύ λιγότερες άσπρες τρίχες αν είχα abs

υγ.: κέντρο δεν πηγαίνει σχεδόν ποτέ το αυτοκίνητο, όντως, για αυτό και πετυχαίνει τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.
    Ξέρω από βέσπα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    αγορασε κατι μικρο στην αρχη και συνηθισε το βαρος, το γκαζι, το "οτι εισαι εκτεθιμενος στον κινδυνο", την κινηση κλπ...
    μετα προχωρας στην αγορα καποιου μεγαλυτερο μοτοσακου...

ειναι κριμα να παρεις κατι "καλο" και να εχεις 2-3 χαζοπτωσεις επειδη υπερεκτιμησες δυνατοτητες σε καποιον τομεα που ανεφερα πιο πανω...ολοι το εχουμε παθει καποια στιγμη...
    με το μικρο θα εχεις "λιγοτερα να κλαις" και σαφως λιγοτερα να διαχειριστεις πριν και μετα την οποια πτωση...

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Motoneos Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα,

Είμαι 34 χρονών και μόλις πούλησα το αμάξι μου με σκοπό να αγοράσω μηχανή. Δίπλωμα έβγαλα το Φεβρουάριο και έκανα όσα περισσότερα μαθήματα μπορούσα για να αποκτήσω και λίγο την αίσθηση. Ο λόγος που θέλω να πάρω μηχανή είναι γιατί σιχάθηκα το αυτοκίνητο μέσα στην Αθήνα (πήγαινε-έλα στη δουλειά κάθε μέρα), θέλω να κάνω και μια σχετική οικονομία και με εξιτάρει η ιδέα να οδηγάω μηχανή (και ας με φοβίζει).

Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:
    1. Θα κάνω όντως οικονομία με τη μηχανή μέσα στην πόλη?
    2. Είμαι μεγάλος για να αρχίσω να κινούμαι με μηχανή?
    3. Είχε κανένας άλλος εκτός από μένα, φόβο όταν ξεκίνησε να οδηγάει μηχανή? Είναι φυσιολογικό ή είμαι ο μόνος και καλύτερα θα ήταν να το ξεχάσω?
    Σημειωτέον ότι στο περιβάλλον μου δεν έχω άλλο άτομο που οδηγεί μηχανή.
    Στα μαθήματα που έκανα πιο πολύ αγχωνόμουν πριν ή μετά το μάθημα παρά όταν ήμουν καβάλα.
    Σκέφτομαι να πάρω μία Vstrom ή μία Versys 650 με το σκεπτικό να πάω και στο χωριό μου με αυτή κάποια στιγμή (π.χ. καλοκαίρι) όταν θα εξοικειωθώ με τη χρήση της. Μεταχειρισμένη εννοείται. Για τον πρώτο καιρό ευτυχώς έχω πρόσβαση σε εξοχική περιοχή με χαμηλή κυκλοφορία μπας και αποκτήσω ευχέρεια με τη μηχανή πριν τη βγάλω στην πόλη.
    Ύψος 1.83 και βάρος 70 kg.
    Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
    Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Καλώς όρισες και είναι μια πολύ καλή ηλικία για να πάρεις ότι θες μιας και το παιδιάρισμα του 20αχρονου έφυγε (προς το παρόν...)

Για να σου απαντήσω:Δεν είσαι καθόλου μεγάλος για καμία δραστηριότητα (καλά,μπορεί να εξαιρείται το μπαλέτο) Το σκεπτικό σου είναι σωστό για αρχή,μάθε τη μοτο ΚΑΛΑ,πάρτην στα χέρια σου που λέμε να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον όγκο της,και από κει και πέρα μαθαίνεις σιγά-σιγά τη συμπεριφορά της.Ο φόβος είναι φυσιολογικός,μόνο οι τρελοί δε φοβούνται....και αν στην αρχή σε φοβίζει,προσπάθησε το φόβο αυτό να τον μετατρέπεις σε σεβασμό! σε ό,τι καβαλάς,είτε με 2,3 ή 4 τροχούς...
    Κακώς ξεκίνησες με το σκεπτικό πρώτα της οικονομίας...πρώτα ξεκινάς με το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ζήτημα της ασφάλειάς σου γιατί στη μηχανή είσαι εκτεθειμένος από όλες τις απόψεις...όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις πως μια μέρα αν χαζέψεις/ξεψαρώσεις έστω και για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου θα σε πάνε ξάπλα,τόσο καλύτερα θα αμύνεσαι...έχε το στο μυαλό σου αυτό ΠΑΝΤΑ!
    Μεγάλο σχολείο είναι ένα μικρό και ελαφρύ εντουράκι μέχρι 250cc-αν μπορείς να αγοράσεις ή να δανειστείς για λίγο καιρό-και οι πρώτες βόλτες/τούμπες στο χώμα που και ανώδυνες είναι,αλλά διασκεδαστικές και χρήσιμες: πάνω από όλα σου μαθαίνουν να πέφτεις και να αντιδράς.(αν έπεφτες μικρός με το ποδήλατο θα καταλαβαίνεις τι λέω)

Από κει και πέρα,με ένα καλό πακέτο εξοπλισμού (κράνος μουφάν μπότες προστατευτικά κλπ)η χρήση της μοτό γίνεται πιο ασφαλής και φυσικά η οικονομία,η ευκολία χρήσης/μετακίνησης το παρκάρισμα,και η φτηνή συντήρηση εννοείται είναι δεδομένη...

Άντε και καλούς δρόμους!
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mixalakis
    Τα μηχανάκια που θες είναι πολύ καλά, αλλά δεν θα δεις τεράστιες διαφορές στην οικονομία.
    Πρέπει να ξέρεις ότι η μοτοσυκλέτα είναι ακριβό σπορ και δεν είναι η καλύτερη λύση να την πάρεις μόνο για οικονομία. Όλοι έχουν μοτοσυκλέτες επειδή τις γουστάρουν καταρχήν και για να κερδίζουν χρόνο κατά δεύτερον.
    Δεν μιλάμε για παπί ή σκούτερ, αλλά για μεγάλες μοτοσυκλέτες.
    Σε ενημερώνω ότι εκεί που άλλαζες λάστιχα στο κουτί κάθε 30.000χλμ. ή και παραπάνω, στην μηχανή καλό είναι να τα αλλάζεις κάθε 10.000χλμ. άντε 15.000χλμ. και κοστίζουν πολύ ακριβά. Θα θες σέρβις πιο συχνά και τα αναλώσιμα θέλουν πιο συχνή αντικατάσταση (τακκάκια, γρανάζια κτλ).

Θα σου πρότεινα να πας σε κάτι πολύ μικρό για αρχή και το καλοκαίρι αν έχεις εξοικειωθεί και θες κάτι και για ταξίδι, το αλλάζεις και παίρνεις κάτι μεγαλύτερο.
    Υπάρχουν καλά μηχανάκια στα 250κ.ε., όπως το YBR.

παρε μηχανη......το θεμα ειναι ποσο θα αντεξεις .Βαλε-βγαλε κρανος ,μπουφαν,γαντια ....οχι εχει κρυο .....εχει ζεστη....βρεχει .Τελος παντων ,οι μηχανες ειναι για σιδεροκωλους.
    Αν δεν εισαι του στυλ....αμαξακι,τσιγαρο,φραπεδια,ραδιοφωνο,κλιματιστικ ο........ τοτε οκ.

Οικονομια θα κανεις ,αν ειχες πριν κανα 2λιτρο αμαξι....

Για την ηλικια ποτε δεν ειναι αργα ....το θεμα ειναι πως νοιωθεις και σε τι κατασταση εισαι .........αν εισαι δλδ κουραδας και σε ποναει με το παραμικρο η μεση ,το ποδι ,το κεφαλι........ τοτε ξεχνα μηχανες

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zolotas Προβολή μηνύματος
    παρε μηχανη......το θεμα ειναι ποσο θα αντεξεις .Βαλε-βγαλε κρανος ,μπουφαν,γαντια ....οχι εχει κρυο .....εχει ζεστη....βρεχει .Τελος παντων ,οι μηχανες ειναι για σιδεροκωλους.
    Αν δεν εισαι του στυλ....αμαξακι,τσιγαρο,φραπεδια,ραδιοφωνο,κλιματιστικ ο........ τοτε οκ.

Οικονομια θα κανεις ,αν ειχες πριν κανα 2λιτρο αμαξι....

Για την ηλικια ποτε δεν ειναι αργα ....το θεμα ειναι πως νοιωθεις και σε τι κατασταση εισαι .........αν εισαι δλδ κουραδας και σε ποναει με το παραμικρο η μεση ,το ποδι ,το κεφαλι........ τοτε ξεχνα μηχανες
    +1000
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ego_o_idios Προβολή μηνύματος
    8a paris ena hayabusa ke 8a tou valis petalia
    den iparxi pio katalilo ergalio gia sena
    Νομίζω ότι κάτι τέτοιο εννοείς...

http://www.youtube.com/watch?v=x74iIg4oZ94

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Motoneos Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα,

Είμαι 34 χρονών και μόλις πούλησα το αμάξι μου με σκοπό να αγοράσω μηχανή. Δίπλωμα έβγαλα το Φεβρουάριο και έκανα όσα περισσότερα μαθήματα μπορούσα για να αποκτήσω και λίγο την αίσθηση. Ο λόγος που θέλω να πάρω μηχανή είναι γιατί σιχάθηκα το αυτοκίνητο μέσα στην Αθήνα (πήγαινε-έλα στη δουλειά κάθε μέρα), θέλω να κάνω και μια σχετική οικονομία και με εξιτάρει η ιδέα να οδηγάω μηχανή (και ας με φοβίζει).

Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:
    1. Θα κάνω όντως οικονομία με τη μηχανή μέσα στην πόλη?
    2. Είμαι μεγάλος για να αρχίσω να κινούμαι με μηχανή?
    3. Είχε κανένας άλλος εκτός από μένα, φόβο όταν ξεκίνησε να οδηγάει μηχανή? Είναι φυσιολογικό ή είμαι ο μόνος και καλύτερα θα ήταν να το ξεχάσω?

Σημειωτέον ότι στο περιβάλλον μου δεν έχω άλλο άτομο που οδηγεί μηχανή.

Στα μαθήματα που έκανα πιο πολύ αγχωνόμουν πριν ή μετά το μάθημα παρά όταν ήμουν καβάλα.

Σκέφτομαι να πάρω μία Vstrom ή μία Versys 650 με το σκεπτικό να πάω και στο χωριό μου με αυτή κάποια στιγμή (π.χ. καλοκαίρι) όταν θα εξοικειωθώ με τη χρήση της. Μεταχειρισμένη εννοείται. Για τον πρώτο καιρό ευτυχώς έχω πρόσβαση σε εξοχική περιοχή με χαμηλή κυκλοφορία μπας και αποκτήσω ευχέρεια με τη μηχανή πριν τη βγάλω στην πόλη.

Ύψος 1.83 και βάρος 70 kg.

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1) Θα κανεις οικονομια εαν παρεις κατι οικονομικο και μιλαω εκτος βενζινης ( πτωσεις - πλαστικα - ανθεκτικοτητα μοτερ - σερβις ...)

Για τα μηχανακια που αναφερεις ( με δεδομενο την απειρια σου το αμαξι θα σου ερθει οικονομικοτερο....)

2) Οχι δεν εισαι μεγαλος για να αρχισεις τον μοτοσυκλετισμο σε ηλικια....

ΕΙΣΑΙ πολυ γερος ομως για την αφορμη που πηρες για να γινεις μοτοσυκλετιστης ( απο αναγκη και οχι γιατι σου αρεσε...)

3) Οποιανου του τελειωνει ο φοβος οσα χρονια και εαν καβαλαει μηχανη μαλλον θα πρπει να ξεκαβαλησει οριστικα για το καλο του.......!!!

@ μαθηματα..... Σε εμαθαν να στεκεσαι μονο...!!!

Σαν να βαλεις παιδακι που μολις αρχισε να περπαταει και να το στειλεις στο μετρο σε ωρα αιχμης.....

Μαθηματα για την συμπεριφορα σου σε κινηση μονο εσυ ο ιδιος θα δωσεις στον εαυτο σου...!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    ΕΙΣΑΙ πολυ γερος ομως για την αφορμη που πηρες για να γινεις μοτοσυκλετιστης ( απο αναγκη και οχι γιατι σου αρεσε...)
    Αυτό το σχόλιο τι νόημα έχει? Έτσι και αλλιώς ανέφερα ότι με εξιτάρει να οδηγάω μηχανή. Αλλά και να μην είναι έτσι άμα δηλαδή θέλω να αρχίσω από ανάγκη που το πρόβλημα?

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF