Σωστα!
Απορια (που σκεφτομαι να μπω στο ΤΔΜ φορουμ και να τη γραψω - πριν φαω το μπαν): Οσοι παιρνουν ΤΔΜ υποχρεωτικα καταθετουν κρανος/γαντια/μπουφαν κλπ με την αγορα? Τα παιρνουν πισω όταν το πουλησουν?![]()
Σωστα!
Απορια (που σκεφτομαι να μπω στο ΤΔΜ φορουμ και να τη γραψω - πριν φαω το μπαν): Οσοι παιρνουν ΤΔΜ υποχρεωτικα καταθετουν κρανος/γαντια/μπουφαν κλπ με την αγορα? Τα παιρνουν πισω όταν το πουλησουν?![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
οσο αφορα τις καταναλωσεις μου φαινεται και εμενα λιγο υπεραισιοδοξο το 4λ/100χλμ...
ακομα και ετσι να ειναι ομως, υπαρχει ενα BMW 800 που ειναι σαφως οικονομικοτερο και πολυ πιο "στημενο" απο το TDM...
το θεμα της αξιοπιστιας πλεον παιζει παντου...
τωρα για την ζεστη, δεν νομιζω οτι παραπονιουνται πολλοι γι'αυτο απο την στιγμη που το μηχανακι τους αποζημιωνει σε δεκαδες αλλους τομεις...
το TDM μπορει να ειναι καλο για να σε παει απο το Α σημειο στο Β αλλα...
δεν θα σε παει αν παρεμβαλλεται χωμα...
δεν θα σε παει πλαγιολισθαινοντας και ντριφταροντας σε καθε εξοδο...
δεν θα σε παει με νευρο..
κλπ..κλπ..
δηλαδή αυτό:δεν το θεωρείς υπερβολή; από το 990 χάνει λίγο σε στήσιμο φρένα νεύρο; ΛΙΓΟ; μάλλον πρέπει να κυκλοφοράνε 2 ειδών TDM...απλό και .... RR!με το 990 χανει...στησιμο....φρενα.....νευρο....για λιγο,αλλα χανει...μπορει να μην παιρνει αριστα,αλλα παιρνει πολυ καλο βαθμο....γι αυτο το λογο το θεωρω ολοκληρωμενο μηχανακι.....ειναι μια μηχανη που κανει τα παντα,μπορει τιποτα να μην τα κανει τελεια,αλλα σε πολυ καλο βαθμο!γι αυτο το θεωρω συνετη επιλογη....ειναι μηχανη....ειναι εργαλειο δουλειας....το καβαλας με μαγιο,με σορτς,με κοστουμι.....κυκλοφορει σε πολη ανετα...κτλ κτλ...τα κανει ολα!
και οι πωλησεις δεν λενε οτι ενα προιον ειναι το καλυτερο απ ολα σε ολους τους τομεις.....αλλα σιγουρα δηλωνουν ενα προιον που μπορει και ικανοποιει επαξια ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αγοραστικου κοινου,και δεν μπορω να διαβαζω σχολια που στερουν του σεβασμου που του αξιζει...
πάντως αν δε κοπεί το "λίγο" θα σκοτώσω όλα τα παιδάκια στο λεωφορείο...
υγ όσο για κατανάλωση,με 100-110 κμ Αθήνα Πύργο με το χόρνετ μόνος χωρίς ζελατίνες κλπ πήγα με 1 γέμισμα...![]()
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
διαβασε ενα παλιοτερο ποστ μου σε φιλικο φορουμ..."http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=24471.msg276370#msg276370"....εχε κατα νου οτι στο ποστ αναφερω ταχυτητες στην εθνικη με 150-160....και για 35 χιλ 180χμ/ωρα....και μετρησα καταναλωση 5.5/100 συμφωνα με τα λιτρα που ελεγε το μηχανημα στο βενζιναδικο και τα διανυθεντα χιλιομετρα....
οποτε με 110-120 αν πας σε εθνικη σταθερα....μην αποκλειεις το 4λτ/100....το οποιο το εχω μετρησει αλλη φορα που τεσταρα παλι καταναλωσεις....
υ.γ.:γνωριζω οτι τα κοντερ κλεβουν στην καταναλωση...το ιδιο κανει το αυτοκινητο μου...
δεν ειπα ειναι το πιο καλο....ειπα οτι ειναι ισως η πιο συνετη επιλογη....value for money.....
συμφωνω! γι αυτο εχω το 990 φιλε μου
https://www.youtube.com/watch?v=oVGry7-gZkg
Δεν κλεβουν τα κοντερ στην καταναλωση, κλεβουν στα χιλιομετρα, αρα πας με λιγοτερα απ' οσα νομιζεις. Επισης κλεβουν οι αντλιες των βενζιναδων
Εχε υποψη σου οτι εαν πραγματικα θες να βρεις τιμες καταναλωσεων δε φτανει η μια φορα μετρηση σε τυχαιες συνθηκες σε τυχαιο βενζιναδικο. Θελει πολλες μετρησεις και φουλαρισμα σε διαφορα βενζιναδικα ωστε να μειώσεις το σφαλμα. Αυτο που εβγαλες εσυ ειναι μια τιμη, την "αισιοδοξισες"και λιγο (το 'χω κανει κι εγω το λαθος), αλλα στατιστικα δε λεει τιποτα.
Για να υπολογισω τελικα ποσο καιει το tiger, μετρησα πολλες φορες τις καταναλωσεις στη διαδρομη Αθηνα-Πρεβεζα, με διαφορες συνθηκες (κρυο, ζεστη, αερα) και χρησιμοποιώντας τυχαια βενζιναδικα.
Μονον οταν αρχισαν να συμφωνουν (+/- ενα μικρο σφαλμα) οι υπολογισμοι vs ενδειξεις vs λιτρα βενζιναδικου, εφτασα σε αποδεκτο νουμερο, μεικτης διαδρομης και όχι ιδανικών συνθηκων εθνικης.
Ναι, ειμαι. Και περισυ στην ΠΣΚ που γυρισα με διαλυμενο πισω λαστιχο και με μαξ 100 χαω στο δρομο, ειδα καποια στιγμη στο τριπ κομπιουτερ αυτονομια... 400χλμ
Δεν το εχω ξαναδει απο τοτε
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
εδω παντως το 954 fireblade λεει 18 λιτρα τεποζιτο και 3.5 λιτρα ρεζερβα.... οποτε μηπως εκαψες 18 λτρα για 348;;; 5.1 λτ/100 δηλαδη....
http://www.motomag.gr/moto/index.php...ponent&print=1
δεν εχεις αδικο...εχω κανει πολλες μετρησεις και ιδιως τωρα με το 990 που τσουζει σε μεγαλες ταχυτητες....στα ταξιδια το παω παντα 120-140....και μετραω συνεχεια καταναλωσεις...
το tiger ποσο καιει αληθεια; δωσε μια εικονα σε πολη χαλαρα και πιεσμενα....και σε ταξιδια αντιστοιχα....
ειναι σιγουρα πολυ πολυ καλη επιλογη για all around μηχανη......συγκριτικα με το tdm δε νομιζω η καταναλωση να διαφερει και πολυ,λογω V....και σε επιδοσεις εχουν διαφορα... η ανεση σε μεγαλες ταχυτητες,αεροδυναμικα μου λενε οτι κουναει ολοκληρο μετα τα 160....ομως εχει χαμηλοτερα τελη και πιο οικονομικη τιμη.......
χαχαχα
Τελευταία τροποποίηση από trelf; 07/09/2012 στις 12:52.
Για πόλη δεν ξερω, αλλα μιλωντας για τη συγκεριμενη διαδρομη που σου ανεφερα και ξεκινωντας απο Παγκρατι για Πρεβεζα, με πολυ χαλαρη οδηγηση η μεση καταναλωση ειναι 6.2/100 και με πιο νορμαλ (αλλα παλι χαλαρη) ειναι 6.6. Αυτο μετρημενο πολλες φορες και παντα τριβαλιτσος, εχω καταληξει σε αυτο το ευρος καταναλωσης.
Ειναι καλη διαδρομη για μετρηση γιατι περιλαμβανει πολη, εθνικη, εθνικη της συμφορας, επαρχιακο με ανηφορες, εθνικη, επαρχιακο, επαρχιακο στενο. Οποτε σου δινει πληρη εικόνα.
Πολυ χαλαρη εννοω 120-130 μαξ στην εθνικη και στο επαρχιακο, προσπερασεις χωρις τρελα κατεβασματα
Χαλαρη εννοω 130-140 (αντε και λιγο 150) και λιγο πιο "ζωηρα" προσπερασματα.
Φυσικά εχουν υπαρξει και εξαιρεσεις όπως μια φορα που πηγα πραγματικα πολυ χαλαρα και απο Αθηνα εβαλα βενζινη στην Αμφιλοχια (340 χλμ περιπου) και παλι μονο 15 λιτρα (συμφωνα με το βενζιναδικο), επισης μια φορα που γυρνουσα και ειχε πολυ ισχυρο δυτικο ανεμο (αρα ουριος) και πηγαινα με 160 κι εβλεπα στο τριπ να δειχνει πολυ χαμηλες τιμες.
Και μια φορα που το γ@μησα τελειως και δε θες να ξερεις ποσο εκαψε
edit: 310 ειναι η Αμφιλοχια.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais