.....ποτε δεν χωνεψα το:να πληρωσω να αγορασω κατι ζωντανο!!!!
αυτό μετράει και μόνο....² (μπύρες)²
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
Επειδή έχω αγοράσει, χαρίσει, μαζέψει από δρόμο, ξεγεννήσει, εκθρέψει, παπαγάλους, καναρίνια, εξωτικά πουλιά, σκυλιά ράτσας, κοπρίτες, κότες, χελώνες και όχι μόνο από πιτσιρικάς, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν μετράει μόνο αυτό.
Τώρα έχω 1 σκυλί ράτσας, 1 κοπρίτη, 6 κότες και 1 καναρίνι γιατί δεν έχω χρόνο για περισσότερα...
Το να πληρωσεις για κατι ζωντανο οπως το λες δεν ειναι τοσο απλο οσο το σκεφτεσαι. Ενας εκτροφεας μιας συγκεκριμενης ρατσας καταρχην ενδιαφερεται και αγαπαει την ρατσα. Μια γεννα και η συντηρηση τοσο των γονεων οσο και των κουταβιων δεν ειναι ανεξοδη υποθεση. Φαγητα, φαρμακα, κτηνιατροι ειναι πραγματα τα οποια προφανως και κοστιζουν αδρα. Δεν ειναι και τιποτα πλουσιοι οι εκτροφεις, τα εξοδα τους θελουν να αποσβεσουν κυριως τα οποια ειναι μεγαλα. Επειτα ουτε καν αυτο δεν γινεται πολλες φορες, μια γεννα μπορει να κανει 3 κουταβια μπορει να κανει και 9. Δεν πληρωνεις τοσο το "κουταβι", οσο τα εξοδα του εκτροφεα για την γεννα και τους εμβολιασμους, τα pedigree κλπ.
Οσο για την Βουλγαρια, οπως και η Σερβια ειναι απο τις λιγες βαλκανικες χωρες που εινια αρκετα προχωρημενες σε αρκετες ρατσες και εκτροφεις. Και βγαζουν πολυ καλα Dogo οπως και Boxer και Mastiff.
Το δικαιωμα σας να ομιλειτε, δεν περιλαμβανει και υποχρεωση μας να σας παρουμε στα σοβαρα.
Καταγωγη (οπου και μενει η οικογενεια μου) εξω απο Κορινθο Σχεδον στα διοδια Σπαθοβουνιου, Αγιος Βασιλειος.
Εκει ειναι και τα δυο μεγαλα μου. Ο Δαλματιας ουτε για πλακα να μεινει Αθηνα μαζι μου, πηγε να πεθανει ο σκυλος οταν τον ανεβασα.
Ο Corso ετσι κι ετσι αν και πολυ πιο μεγαλοσωμος αλλα δεν ξεκολαγε απο το χωριο οταν κατεβαιναμε.
Εχει πολυ καλος μου φιλος Mastif Argentino και μου ειπε οτι μια χαρα μενει μαζι του Αθηνα αρκει να τον βολταρει. Πραγμα που μπορω να το κανω.
Γυναικα έχουμε?
Την έβγαλες Βολτα ποτε?
Την άφησες να πληρωσει?????
Της πήρες λουλουδια, γλυκα, διαφορα....?????
Σινεμα την πηγες???????????????????????????????????
Επέτειος???????????????????????????????????????????????????
ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ??????????????????????!!!!!!!!???????
Και τωρα τα του άλλου ζωου..
Ναι, πληρωσα για να τα παρω....
Δεν μου κανουν ποτε σκηνες.......
Με λατρεύουν..............................
Κατουριουνται απο τη χαρα τους οταν με βλεπουν....
Δε σπαζονται ουτε γκρινιαζουν οταν χαζευω αλλα του ειδους τους...
Και πολλα αλλα...........................................................................
Ποιος απο τους δυο μας λοιπον πληρωνει για κατι ζωντανο? Εγω ή εσυ? (οχι μονο εσυ προσωπικα, και αλλοι πιο πανω το εθιξαν το θεμα)
Παλιότερα, όταν υπήρχαν παραγματικές ανάγκες, δηλαδή ο γαίδαρος δεν τράβαγε και το άλογο ήταν πολυέξοδο, τα ζευγάρωσαν και βγήκε το μουλάρι που τους έκανε. Επίσης διαταύρωναν επιλεγμένα για τις αποδόσεις τους γελάδια, κατσίκια, βουβάλια, πρόβατα για να βελτιώσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και οι σκύλοι ράτσας για αυτό δημιουργήθηκαν, για να διαπρέπουν σε συγκεκριμένες εργασίες, σε κυνήγια, σε φύλλαξη κτλ -κτλ.
Αυτό δεν ήταν κατ' ανάγκη κακό, καθότι θα μπορούσε να συμβεί και στη φύση. Άλλωστε η φύση αποζητά την γεννετική επιμειξία και την επιβραβεύει, ο Δαρβίνος τα έχει πει καλύτερα από εμένα.
Τα προβλήματα άρχισαν όταν οι άνθρωποι (οι αστοί) άρχισαν να αποκτούν σκυλιά όχι γιατί τους εξυπηρετούσαν σε κάτι, αλλά επειδή ήταν "όμορφα", τα έβελεπαν σαν αποκτήματα. Κάπως έτσι, υπερνεργητικά κυνηγόσκυλα στριμώχτηκαν σε διαμερίσματα, χάσκυς και μάλαμουτ ζήσανε και ζούνε στη νότια Κρήτη και ρωμαλέοι σκύλοι μαραζώνουν σε 5λεπτες βόλτες στο πεζοδρόμιο. Μαζί με αυτή την τάση, εδραιώθηκαν και αλλάξαν οι "κανονισμοι" που διέπουν όλες αυτούς τους παντελώς ανοήτους και βλακώδεις φορείς που δίνουν γεννετικές "πιστοποιήσεις". Τα σκυλιά πλέον αντιμετωπίζονται αποκλειστικά και μόνο με αισθητικά κριτήρια, μεζόυρες και παχύμετρα! Τα Basset πρέπει να σέρνονται στο έδαφος, τα γερμανικά ποιμενικά να έχουν ράχη με κλίση και τον κώλο χαμηλα, τα μπουλντόγκ να μην μπορούν να αναπνεύσουν κ.ο.κ. Ο κάθε παπάρας εκτροφέας επεμβαίνει πλέον με αφύσικο τρόπο στις διασταυρώσεις και στα ζευαρώματα, προκειμένου να διαιωνίσει ακραία και αφύσικα χαρακτηριστικό που "οφείλουν να έχουν" τα σκυλιά ράτσας για να πιστοποιηθούν! Η φύση όμως δεν τα γουστάρει αυτά και λογικό και επόμενο ήταν να αρχίσει ο εκφυλισμός των "καθαροαίμων" βάση pedigree σκύλων, οι οποίοι παρουσιάζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας, δισπλασίες, μυοσκελετικά και αναπνευστικά προβλήματα και αποβλάκωση... ναι αποβλάκωση.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι κοπρίτες ζούνε πολύ περισσότερο, είναι απείρως εξυπνότεροι, ανθεκτικότεροι και πολύ πιο αγαπησιάριδες σε σχέση με τα καθαρόαιμα. Αποτελούν πολύ πιο εξελιγμένα είδη σκύλων, γεννετικά βελτιωμένων μέσα από την αργή αλλά α΄κρως αποτελεσματική διαδικασία της φύσης, που αυτή όσο να ΄ναι, κάτι παραπάνω ξέρει από εμάς!
Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για το αν ένας εκτροφέας είναι καλός, έχει 10 στρέμματα χώρο και φέρετε καλά στα σκυλιά... από τη στιγμή που επεμβαίνει με αφύσικα παρεμβατικό τρόπο στην διαδικασία αναπαραγωγής και φυσικής εξέλιξης είναι μ@λ@κ@ς!
Αυτά τα περί χαρακτήρα και συμπεριφοράς που αποζητούνται και αποτελλούν την υπερασπιστική γραμμή όσων "ψωνίζουν" ράτσες, είναι για γέλια και αποδυκνείουν τεράστια ασχετοσύνη...ο σκύλος μαθαίνει και διαμορφώνει τον χαρακτήρα που εσύ θες να του δώσεις, οπότε ένα λαμπραντόρ που υποτιθεται ότι είναι καλό με τα παιδιά μπορείς να το κάνεις να βλέπει παιδάκι και να του την πέφτει χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως επίσης μπορείς να κάνεις το αιμοβόρο (και καλά) Πιτ μπουλ τον πιο χαδιάρη και ακίνδυνο σκύλο...
Οπότε τι μένει; Τα ειδικά χαρακτηριστικά... όποιος θέλει λοιπόν να σέρνει έλκηθρο στο Παγκράτι ή να βγαίνει για αγριογούρουνα στο Μαρούσι, ας μας το πει να το ξέρουμε.
Δείτε και αυτό το βιντεάκι να διαπιστώσετε πόσο κάφροι είμαστε και σε αυτό το τομέα!
http://www.youtube.com/watch?v=Hex00WjSobE
Θα σου προτεινα να επαιρνες μια φωτογραφια της Παολα αλλα μαλλον ψαχνεις καθαροαιμο.
Ξανασκεψουτο ομως, κοστος αγορας 3-4€? Κοστος συντηρησης 0. Ουτε να θελει εκπαιδευση ουτε φαγητο ουτε βολτα ουτε κτηνιατρο.
χιος ακουει;;;εχω την εκταση,βαλε τα φραγκα και τον χρονο 50-50!
αρμαγεδων..
εχεις πληρωσει ποτε γυναικα για να την αποκτησεις;τα μετα πληρωνεις,οπως θα πληρωσεις και στον σκυλο τα εμβολια του,το σπιτακι του,το λουρι,τα μπολακια κλπ.....
Τελευταία τροποποίηση από akis_trevor; 14/09/2012 στις 14:01.
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....