Καλημέρα σε όλους! Είμαι καινούργιο μέλος και δεν ξέρω καν αν βρίσκομαι στη σωστή ενότητα για α αναφερθώ. Κάνω έκκληση λοιπόν αν κάποιος admin βρεθει εδω και κρίνει οτι το post δεν είναι κατάλληλο για εδω ας το μεταφέρει στη σωστή ενότητα.
Ας μπω στο θέμα λοιπον.
Κατέχω ένα Sym Joyride 200 του /08. Λόγω "βλακείας" το άφησα χωρίς λάδια για ένα διάστημα και το μηχανάκι σαλταρέ!(λογικό).. παρόλ' αυτά, λειτουργεί ακόμα το ίδιο αποδοτικά, με έναν θόρυβο σαν συνεχές τρίξιμο μέσα στη μηχανή(μεταλλικός ήχος)...ίσως βάρεσε μπιέλα?? δεν έχω τεχνικές γνώσεις και δεν ξέρω τι μπορεί να είναι... ως αποτέλεσμα της βλακείας τώρα το μηχανάκι καίει λάδια...ένας στη θεσσαλονίκη είπε ότι θέλει 500 euro για να το κάνει ενώ ένας μάστορας στην ξάνθη που κανει μετατροπεσ,βελτιωσεις,service κλπ κλπ μου είπε οτι θα πάρει καμια 180 euro αυτό χωρίς να το έχει checkarei όμως... τι κάνουμε λοιπόν??
Επίσης να σας αναφέρω οτι οι ανίκανοι κατα την αποψή μου τεχνικοί της SYM(τοπικά) έκαναν μισές δουλείες και αναξιόπιστες κινήσεις. Το συμπερασμα και των ιδίων λοιπόν είναι οτι στο μηχανάκι έπρεπε να γίνει μια λίπανση στον κινητήρα(κόστους 10 eyro) και απο 'κει και πέρα πρέπει να ανοιχτεί η μηχανή για να βρει τι πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορεί να μου δώσει πιθανό κόστος.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με κάποια τεχνικά πράγματα μιας και έχω την απορία αν μπορώ να βρώ ανταλακτικά για το συγκεκριμένο πρόβλημα(αν μπορει να καταλαβει κανεισ ποιο ειναι) και να κάνω την επισκευή μόνος μου.
Θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο? Γίνεται με κλειδια, κατσαβιδια, αλεν και ιστορίες ή θέλει κανα μηχανημά που το έχουν μόνο οι "μαστόροι"??
Το ρεκτιφίε δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει απλα ένα φιλαράκι που ασχολείται με τετοια μου είπε οτι μάλλον πάω για ρεκτιφιέ...
Τα φώτα σας παιδιά!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.