Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: Μπιέλα, Ρεκτιφιέ?? χρειαζομαι βοηθεια διαγνωσης πρωτα :)

Νέο μέλος

Μπιέλα, Ρεκτιφιέ?? χρειαζομαι βοηθεια διαγνωσης πρωτα :)

Καλημέρα σε όλους! Είμαι καινούργιο μέλος και δεν ξέρω καν αν βρίσκομαι στη σωστή ενότητα για α αναφερθώ. Κάνω έκκληση λοιπόν αν κάποιος admin βρεθει εδω και κρίνει οτι το post δεν είναι κατάλληλο για εδω ας το μεταφέρει στη σωστή ενότητα.

Ας μπω στο θέμα λοιπον.

Κατέχω ένα Sym Joyride 200 του /08. Λόγω "βλακείας" το άφησα χωρίς λάδια για ένα διάστημα και το μηχανάκι σαλταρέ!(λογικό).. παρόλ' αυτά, λειτουργεί ακόμα το ίδιο αποδοτικά, με έναν θόρυβο σαν συνεχές τρίξιμο μέσα στη μηχανή(μεταλλικός ήχος)...ίσως βάρεσε μπιέλα?? δεν έχω τεχνικές γνώσεις και δεν ξέρω τι μπορεί να είναι... ως αποτέλεσμα της βλακείας τώρα το μηχανάκι καίει λάδια...ένας στη θεσσαλονίκη είπε ότι θέλει 500 euro για να το κάνει ενώ ένας μάστορας στην ξάνθη που κανει μετατροπεσ,βελτιωσεις,service κλπ κλπ μου είπε οτι θα πάρει καμια 180 euro αυτό χωρίς να το έχει checkarei όμως... τι κάνουμε λοιπόν??

Επίσης να σας αναφέρω οτι οι ανίκανοι κατα την αποψή μου τεχνικοί της SYM(τοπικά) έκαναν μισές δουλείες και αναξιόπιστες κινήσεις. Το συμπερασμα και των ιδίων λοιπόν είναι οτι στο μηχανάκι έπρεπε να γίνει μια λίπανση στον κινητήρα(κόστους 10 eyro) και απο 'κει και πέρα πρέπει να ανοιχτεί η μηχανή για να βρει τι πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορεί να μου δώσει πιθανό κόστος.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με κάποια τεχνικά πράγματα μιας και έχω την απορία αν μπορώ να βρώ ανταλακτικά για το συγκεκριμένο πρόβλημα(αν μπορει να καταλαβει κανεισ ποιο ειναι) και να κάνω την επισκευή μόνος μου.
    Θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο? Γίνεται με κλειδια, κατσαβιδια, αλεν και ιστορίες ή θέλει κανα μηχανημά που το έχουν μόνο οι "μαστόροι"??

Το ρεκτιφίε δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει απλα ένα φιλαράκι που ασχολείται με τετοια μου είπε οτι μάλλον πάω για ρεκτιφιέ...

Τα φώτα σας παιδιά!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Τελευταία τροποποίηση από vagelis-; 20/09/2012 στις 12:40.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Τα 500 παίζει να είναι και μια χαρά ποσό.
    Τα υπόλοιπα της λίπανσης των 10€ δεν ξέρω τι είναι, αλλά υποθέτω οτι αναφέρονταν στο κόστος του λαδιού που έπρεπε να έχει μέσα στο μοτέρ αλλά λόγω "βλακείας" δεν υπήρχε.

Την επισκευή δεν μπορείς να την κάνεις μόνος σου με κατσαβίδια και κλειδιά. Το συνεχές τρίξιμο μάλλον είναι οι αποχαιρετιστήριοι ήχοι της μπιέλλας σου, ενώ το κάψιμο λαδιού από τον κύλινδρο-πιστόνι. Κοινώς, του έσκισες τα βάρδουλα...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Νέο μέλος
    μη μου μαμάς έτσι την ψυχολογία ρε φίλε !! ότι έγινε έγινε, και τώρα πρέπει να το στρώσω... τα 500 λες καλα? τι θα κανει ακριβως δλδ αυτός?? και ο άλλος γιατί λέει 180??

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Το "ρεκτιφιέ" έχει να κάνει με την λείανση του κυλίνδρου ("φαγωμα" εσωτερικά) ώστε να φύγουν οι ανωμαλίες που δημιουργηθήκαν λόγω κακής λίπανσης..
    Συνεπάγεται αυξηση της εσωτερικής διαμέτρου του κυλίνδρου, οπότε θέλεις και μεγαλύτερο σε διάμετρο (oversize) πιστόνι..

Στα δίχρονα, το παραπάνω πρόβλημα συνοδεύεται και με αλλαγή μπιέλας γιατί την "πληρώνουν την νύφη" και τα ρουλεμάν της (πάνω και κάτω)..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vagelis- Προβολή μηνύματος
    μη μου μαμάς έτσι την ψυχολογία ρε φίλε !! ότι έγινε έγινε, και τώρα πρέπει να το στρώσω... τα 500 λες καλα? τι θα κανει ακριβως δλδ αυτός?? και ο άλλος γιατί λέει 180??
    file mou den iparxi ftini lisi gia sena pezi anigma moter ke eki 8a se skisoune
    as poume espase elatirio sto mpistoni ke exi kani grames ston kilidro
    afti ine i pio ftini ekdoxi
    8es rektifie mpistoni ke anikse klise moter

diladi se exo perikiklosi ena pentakosariko ke den to apofevgis an den exi tipota xamila ston strofalo eki 8elis eliniki tenia me drama klama ke lipa...

opote min psaxnese

pos leme i gi girizi xoris na kitazi tin diki sou anisixia.....

kanto lampater mexi na vris kana alo moter
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Στα δίχρονα, το παραπάνω πρόβλημα συνοδεύεται και με αλλαγή μπιέλας γιατί την "πληρώνουν την νύφη" και τα ρουλεμάν της (πάνω και κάτω)..
    Μιλάμε για 4Τ μοτέρ, οπότε...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Νέο μέλος
    esy o idios μας εσκισες κανονικά...δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...εδώ βλέπω να πωλείται r6 του /04 1300 euro και θα δώσω 500 για να φτιάξω το sym?? και ποσο θα την παλέψει αν συμπληρώνω λάδια και δεν το κάνω service ρε παίδες???

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    Μιλάμε για 4Τ μοτέρ, οπότε...
    ισχύει!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    esy o idios μας εσκισες κανονικά...δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...εδώ βλέπω να πωλείται r6 του /04 1300 euro και θα δώσω 500 για να φτιάξω το sym?? και ποσο θα την παλέψει αν συμπληρώνω λάδια και δεν το κάνω service ρε παίδες???
    Δωσε καλύτερα 500 να φτιάξεις το SYM γιατί το R6 του 2004 με τα 1300 Eυρώ θέλει σίγουρα άλλα 1500. Στο υπογράφω αυτό.
    Κι αυτός που σου είπε 180 Ευρω εννοούσε να του δώσεις τα λεφτά να το κρατησει λιγο στο μαγαζι του να το κοιταζει. .
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Moderator
    Το μηχανάκι σου έχει "κεραμική" επίστρωση κυλίνδρου, οπότε ΞΕΧΝΑ το ρεκτιφιέ..

Επειδή είναι 4Τ, μάλλον το πρόβλημα περιορίζεται στην μπιέλα και στο ελατήριο απόξεσης λαδιού του πιστονιού (εφόσον λες οτι καις λάδια..)
    (χωρίς να αποκλείουμε "αρπαγμα" ρουλεμαν στροφάλου ή /και κομβίων ή/και πείρου πιστονιού - για βαλβίδες ας μην το σκεφτούμε ακόμη..)

Το πιο λογικό είναι να μην έχει πάθει κάτι ο κύλινδρος (είναι δύσκολο να τον "χαράξει" το ελατήριο του λαδιού)..

Αλλά, με κλειστό μοτέρ, μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε..

και ποσο θα την παλέψει αν συμπληρώνω λάδια και δεν το κάνω service ρε παίδες???
    Καμμιά, δυό βδομάδες....αλλά φρόντισε να μην είσαι πάνω όταν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Δεν ξερω κατα ποσο παιρνει ρεκτιφιε ο κυλινδρος του sym. Νομιζω εχει αυτες τις επιστρωσεις nicasil κτλ πως διαλο τις λενε.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Moderator
    και ποσο θα την παλέψει αν συμπληρώνω λάδια και δεν το κάνω service ρε παίδες???
    Αν αγνοήσουμε τα πιθανά πρόστιμα (λόγω ρύπανσης) και δεν σε καρφώσουμε που μαμάς τον αέρα που αναπνέουμε όλοι μας (καθώς και τα ραπανάκια που τρώμε), υπολόγισε το κόστος του λαδιού μαζί με 1-2 μπουζί τον μήνα και κάνε τα κουμάντα σου...

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Με απλά Ελληνικά,με την έλλειψη λαδιού δυστυχώς καταστρέφονται ΠΟΛΛΑ πράγματα μαζί και χρειάζονται όλα επιδιόρθωση... (ρεκτιφιέ) και αλλαγή (πιστόνια-μπιέλες-ρουλεμάν-φλάντζες κλπ κλπ Άρα έχεις να πληρώνεις ΚΑΙ πολλά σε ανταλλακτικά αλλά και σε εργασία...
    Την επόμενη φορά να τσεκάρεις λάδια και λοιπά ζουμιά και να μην περιμένεις από κανέναν να το κάνει για σένα...Η καλή λειτουργία του οχήματος είναι ευθύνη του οδηγού...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Νέο μέλος

Unhappy

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Δωσε καλύτερα 500 να φτιάξεις το SYM γιατί το R6 του 2004 με τα 1300 Eυρώ θέλει σίγουρα άλλα 1500. Στο υπογράφω αυτό.
    Κι αυτός που σου είπε 180 Ευρω εννοούσε να του δώσεις τα λεφτά να το κρατησει λιγο στο μαγαζι του να το κοιταζει. .
    Τελικά ήταν λάθος μου και είναι 1800. Σου δίνω link αλλα μη μου την πάρεις πρώτος :P http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2732978/ Είναι λαυράκι ρε...αμα είναι καλα μηχανικά όλα τα άλλα στρώνουν....

Ρε παιδιά τώρα στο θέμα μας....Το ξέρω οτι ήταν καθαρά και μόνο δικό μου λάθος αλλα έγινε... φιλε baron το πρόβλημα το έχει απο το καλοκαίρι κι ακόμα είναι comple(λέμε τώρα)
    Άμα τα έξοδα βγαίνουν τόσα πολά με λάδια,μπουζιά κλπ τι φαση? Πέταμα??? Να το αφήσω έτσι μέχρι να πεθάνει? να μην ξαναπαάρει ποτέ??

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF