Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 46

Θέμα: Κράνος και τελωνείο...

Μέλος

Κράνος και τελωνείο...

Καλημέρα σε όλους.

Βρήκα τελικά το κρανάκι που έψαχνα απο Αμέρικα...Στο FC moto κοστίζει 500 ευρά αλλά μαζί με τα μεταφορικα το βρήκα 350 περίπου από Ebay...

Και ιδού η απορία...Τελωνείο??? Επειδή δεν έχω εμπειρία παραγγελειών από Αμερική, ξέρει κανείς ΑΝ και ΠΟΣΟ θα μου κοστίσει απ'τη στιγμή που μπει Ελλάδα? Θα το κρατήσουν σίγουρα στο τελωνείο? Θα το περάσουν έτσι?

Ο τύπος το στέλνει με:

INTERNATIONAL, all countries except Canada
    USPS Priority Mail International(6-10 days) $50.95
    USPS Express Mail International(3-5 days) $66.45

Τα φώτα σας παρακαλώ

Τουλάχιστον παλιαοτερα, πριν 3-4 χρόνια το πιο ασφαλες ήταν το USPS. Τωρα δεν ξέρω τι γίνεται.

Επίσης απο ebay νομιζω ειναι πιο ασφαλές μιας και μπορεί να φαίνεται ότι στο στέλνει ιδιώτης (αν μπορεί να το κάνει ο τύπος που το πουλάει). Πριν 4 χρόνια που πηρα απο ebay ενα Arai ήρθε στο σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κάτι που είχα πάρει απο Κίνα πλήρωσα κόστος τελωνείου κάτι πολύ μικρό στο ταχυδρομείο, και κάτι ρούχα απο αμερική δεν τα πήρα ποτε απο το τελωνείο μιας και το κόστος διπλασιαζόταν οπότε αποδέχτηκα την χασούρα μου.

Βασικά πες του να το στείλει αν μπορεί σαν ιδιώτης και φυσικά χωρίς κάποια αξία.

Νέο μέλος
    Ποιο κρανος ψαχνεις?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    USPS Express Mail International και πες του να στο στειλει with a total declared price including shipping of 50 $...
    για τοσο μικρη αξια δεν τρως τελωνειο...και αν φας, θα ειναι κατι μικρο...

το θεμα ειναι οτι δεν δεχονται οι αμερικανοι ευκολα να "εξαπατησουν" την εφορια τους (γιατι στα τιμολογια θα περαστει ετσι)...και φυσικα δεν εχουν ιδεα για το δικο μας τελωνειο που "σφαζει" αν δει ενα 500αρι δολλαρια πανω στο δεμα...

καλη τυχη..

Μάνος Το avatar του/της mankam
    κορώνα γράμματα το παίζεις,συνήθως οι γρήγορες αποστολές ελένχονται αλλά δεν είναι και κανονας...
    το ποσό αγοράς ειναι μεγάλο σε περίπτωση που σκαλώσει στο τελωνειο,γιατί δεν κοιτας εγγλέζικο ebay εστω και κάτι παραπάνω αλλά δεν θα έχεις τελωνείο...

Μέλος
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες.
    Το κράνος που ψάχνω είναι το AGV GP-TECH FACES και το βρήκα στα 360 περίπου με μεταφορικά. Θα δοκιμάσω να του πω να το στείλει είτε ως ιδιώτης είτε να δηλώσει μικρή αξία, αλλά όπως λέτε δεν τα πολυ-δέχονται...
    Θα είναι όμως κρίμα να το έχω βρεί τόσο φθηνά και να πληρώσω γ@μησιάτικα στο τελωνείο...

Παλαιό μέλος
    Ασχετο αλλα θα το πω.
    Τα αμερικάνικα κράνη δεν είναι τα ίδια με τα ευρωπαικά και καμια φορά τους λείπουν και οι αντιθαμβωτικές (οπως ελειπε απο το δικό μου gsxr shoei)
    Πάντως και τελωνείο να φας στα 350 € ειναι κανενα 80αρι οπότε πάλι κερδισμένος είσαι .
    Δαγκωτό ομως usps γιατι όλες οι άλλες καρφωνουν στον εκτελωνισμό. H dhl μου ζήτησε 130€ έξοδα εκτελωνισμού για δασμούς 12€ !!!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kapnias Προβολή μηνύματος
    Ασχετο αλλα θα το πω.
    Τα αμερικάνικα κράνη δεν είναι τα ίδια με τα ευρωπαικά και καμια φορά τους λείπουν και οι αντιθαμβωτικές (οπως ελειπε απο το δικό μου gsxr shoei)
    Πάντως και τελωνείο να φας στα 350 € ειναι κανενα 80αρι οπότε πάλι κερδισμένος είσαι .
    Δαγκωτό ομως usps γιατι όλες οι άλλες καρφωνουν στον εκτελωνισμό. H dhl μου ζήτησε 130€ έξοδα εκτελωνισμού για δασμούς 12€ !!!
    Εεεεμμμ...όταν λες διαφορετικά εννοείς όπως λες τα αντιθαμβωτικά ή και τπτ άλλο?τα νούμερα ίδια δεν είναι?
    Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω?

Παλαιό μέλος
    Δεν ξέρω για τα agv αλλα τα arai και shoei εχουν μια διαφορά στο μέγεθος με τα ευρωπαικά έχω την εντύπωση οτι είναι λίγο μεγαλύτερα τα αμερικάνικα.
    Αν θέλεις ψάξ'το λίγο.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teoT Προβολή μηνύματος
    Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω?

να προσεξεις ποσες αγγελιες στα forum Και στο car.gr γραφουν "λογω λαθους μεγεθους" ...

το οτι θα σου απαντησουμε εδω μεσα καποιοι , δε σημαινει οτι εγγυομαστε κατι, ουτε το παιρνουμε πανω μας .

Στο δικο σου κεφαλι θα παει το κρανος, κι απο το δικο σου πορτοφολι θα βγουνε τα λεφτα...
    Accipere quam facere praestat injuriam

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kapnias Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω για τα agv αλλα τα arai και shoei εχουν μια διαφορά στο μέγεθος με τα ευρωπαικά έχω την εντύπωση οτι είναι λίγο μεγαλύτερα τα αμερικάνικα.
    Αν θέλεις ψάξ'το λίγο.
    Ευχαριστώ για το pointer...μήπως ξέρεις αν τα arai και shoei έχουν και διαφορετικούς πίνακες μεγεθών? Από ότι βλέπω, ο τύπος στο ebay έχει τον ίδιο πίνακα με τη σελίδα της AGV...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SVX Προβολή μηνύματος
    να προσεξεις ποσες αγγελιες στα forum Και στο car.gr γραφουν "λογω λαθους μεγεθους" ...

το οτι θα σου απαντησουμε εδω μεσα καποιοι , δε σημαινει οτι εγγυομαστε κατι, ουτε το παιρνουμε πανω μας .

Στο δικο σου κεφαλι θα παει το κρανος, κι απο το δικο σου πορτοφολι θα βγουνε τα λεφτα...
    Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, απλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται τα λάθη μεγεθών...λόγω της διαφοράς μεγεθών USA-EU?..ή επειδή δε δοκιμάζονται πριν γίνει η αγορά...? Προσωπικά δοκίμασα ένα GP-TECH εδώ Αθήνα και ξέρω πως η περίμετρος του κεφαλιού μου ταιριάζει με το νούμερο που δίνουν οι πίνακες...Το μόνο που με φοβίζει είναι αυτό που είπε ο kapnias...

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teoT Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, απλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται τα λάθη μεγεθών...
    γιατί κάποιοι παραγγέλνουν μέσω internet χωρίς να έχουν δοκιμάσει
    γιατί κάποιοι βασίζουν το νούμερο του νέου κράνους με αυτό του παλαιού τους
    γιατί υπέθεσαν πως το νέο shoei XR1100 έχει την ίδια φόρμα με το XR1000

να γράψω κι άλλα;;

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    γιατί κάποιοι παραγγέλνουν μέσω internet χωρίς να έχουν δοκιμάσει
    γιατί κάποιοι βασίζουν το νούμερο του νέου κράνους με αυτό του παλαιού τους
    γιατί υπέθεσαν πως το νέο shoei XR1100 έχει την ίδια φόρμα με το XR1000

να γράψω κι άλλα;;
    Λίγο χαζό μου φαίνεται να παραγγείλεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει ή απλά υποθέτοντας ότι θα σου κάνει ένα κράνος επειδή ένα άλλο της ίδιας εταιρίας έκατσε καλά στο κεφάλι σου...χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον...

Όπως και να έχει, έστειλα e-mail στην AGV για τον αν υπάρχουν διαφορές στα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά κράνη...Πιστεύω είναι ο μόνος τρόπος να είμαι σίγουρος...Στην αναμονή λοιπόν...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    κατοπιν εορτης...χρονια πολλα.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

.................... Το avatar του/της LogOutGoRide
    Δεν ξέρω για τα μεγέθη αν έχουν διαφορές και ποιες είναι αυτές. Στο δικό μου arai απο Ιαπωνία, μια χαρά μου έκατσε.
    Στα του τελωνείου, πρόσεξε. Πριν λίγες μέρες αγόρασα απο hong kong. Με USPS η απόδειξη έγραφε 50$. Στο τελωνείο άνοιξαν την κούτα, είδαν τι έχει και εκτίμησαν την πραγματική τιμή. Άξιζε 410e και εκτιμήθηκε στα 350. Εκεί προστέθηκαν οι φόροι κλπ και πλήρωσα 112e περίπου.
    Άλλαξαν τα πράγματα μάλλον, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.
    Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
    Ministry Of Lost Souls

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ