Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 46

Θέμα: Κράνος και τελωνείο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    καλυτερα να ψωνισεις απο ευρωπη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο .και αντι να παρεις AGV παρε κανενα αλλο SHOEI .ARAI....
    KLE 400-XT 250.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teoT Προβολή μηνύματος
    Λίγο χαζό μου φαίνεται να παραγγείλεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει ή απλά υποθέτοντας ότι θα σου κάνει ένα κράνος επειδή ένα άλλο της ίδιας εταιρίας έκατσε καλά στο κεφάλι σου...χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον...
    όταν υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις (cm) για το κάθε νούμερο δεν είναι και τόσο

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LogOutGoRide Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω για τα μεγέθη αν έχουν διαφορές και ποιες είναι αυτές. Στο δικό μου arai απο Ιαπωνία, μια χαρά μου έκατσε.
    Στα του τελωνείου, πρόσεξε. Πριν λίγες μέρες αγόρασα απο hong kong. Με USPS η απόδειξη έγραφε 50$. Στο τελωνείο άνοιξαν την κούτα, είδαν τι έχει και εκτίμησαν την πραγματική τιμή. Άξιζε 410e και εκτιμήθηκε στα 350. Εκεί προστέθηκαν οι φόροι κλπ και πλήρωσα 112e περίπου.
    Άλλαξαν τα πράγματα μάλλον, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.
    Thanks for the info...Πάμε να γλιτώσουμε κανένα ψιλό και θα τα πληρώσουμε τελικά στο τελωνείο ρε γαμώτο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gregogti Προβολή μηνύματος
    καλυτερα να ψωνισεις απο ευρωπη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο .και αντι να παρεις AGV παρε κανενα αλλο SHOEI .ARAI....
    Στην αρχή σκεφτόμουν για SHOEI ή ARAI, αλλά σκέφτηκα πως καλύτερα να πάρω ένα AGV μεγαλύτερης αξίας (σε μικρότερη τιμή) αντί ένα από τις άλλες 2 μάρκες. Εννοώντας, πως καλύτερα να πάρω ένα AGV αξίας 700 ευρώ παρά ένα SHOEI ή ARAI αξίας 350-400 ευρώ...δε ξέρω αν ακούγεται λογικό...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    όταν υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις (cm) για το κάθε νούμερο δεν είναι και τόσο
    Έχεις δίκαιο...δε το σκέφτηκα έτσι.Απ'την άλλη, δε μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι λάθος τα νούμερα...

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Το μέγεθος βρίσκετε με βάση την περίμετρο του κεφαλιού σε εκατοστά...αυτή είναι η βάση και από εκεί ξεκινάμε.
    Παρόλα αυτά σε καθε εταιρία, αλλά και σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας εταιριάς, το εσωτερικό δεν είναι πάντα το ίδιο...αν συνυπολογίσεις το γεγονός ότι άνθρωποι με ίδια περίμετρο κεφαλής έχουν εντελώς διαφορετικό σχήμα σε κεφάλι, (πρόσωπο, μύτη,ζυγωματικά, σαγόνι, πηγούνι...),είναι ευκολο να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε φορέσει το ίδιο ακριβώς κράνος πριν το αγοράσουμε. Ανάλογα την χρήση του κράνους, (αγώνιστικό, τουριστάδικο, off-road κτλ)το εσωτερικό μπορεί να είναι ελαφρά παραλλαγμένο. Για shoei, arai, μάλιστα έχω ακούσει ότι έχουν προβλέψει διαφορετικό εσωτερικό σχήμα κράνους ανάλογα με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά σε κάθε Ηπειρο...(Ασία, Ευρώπη πχ).
    Χρήσιμο επίσης είναι να γνωρίζουμε ότι ότι ενώ τα μεγέθή ενός κράνους μπορεί να είναι 6 πχ (ΧΧS,XS, S, M, L, XXL),τα κελύφοι μπορεί να είναι τρια μόνο διαφορετικά...πράγμα που σημαίνει ότι μπρορούμε να παίξουμε αρκετά με διαφορετικά σε μέγεθος εσωτερικά και να φέρουμε το κράνος εκεί που ακριβώς θέλουμε και μας κάνει στο μέγεθος και το σχήμα του κεφαλιού...Φυσικά ολα αυτά ισχύουν, λιγότερο ή περισσότερο, για επώνυμα κράνοι (για τα arai είμαι σίγουρος...)
    Ουσιαστικά βέβαια, για να μην χάνουμε και την ουσία, αν έχουμε μετρήσει σωστά την περίμετρο κεφαλής οι πιθανότητες να μην μας κάνει το κράνος είναι ελάχιστες...
    Το γεγονός ότι πάρα πολλοί πουλάνε τα κράνοι που μόλις αγόρασαν από το διαδίκτιο λόγω λάθους μεγέθους έχει νομίζω περισσότερο να κάνει με την άγνοια και την καταναλωτική ανευθυνότητα...ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ δεν γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες για την αγορά κράνους και αγοράζουν με βάση την μάρκα, τα γραφικά, την τιμή...Το μέγεθος απλά το υποθέτουν από το προηγούμενο κράνος-δώρο με την αγορά την μοτοσυκλέτας που συχνά ήταν απλά "καλαθάκι" περασμένο στον αγκώνα...
    Τέλος σχετικά με το τελωνείο αυτό που ξερω και έχω ζήσει είναι ότι παρόλο που ο πωλητής μου το έστειλε σαν ιδιώτης με τιμή κάτω από 50€ στο τελωνείο μου ζήτησαν καμιά 80άρα ακόμα (για αραι RX7) αλλά και πάλι η τιμή ήταν ασυναγώνιστη...Πάντως ήμουν άτυχος μιας και ούτε μου έχει ξανατύχει αλλά και από φίλους ξερω ότι τέτοια περίπτωση είναι η εξέρεση...τουλάχιστον έτσι ήταν πριν 3-4 χρόνια που το αγόρασα...
    Καλοφόρετο και αχρειάστο
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος
    Το μέγεθος βρίσκετε με βάση την περίμετρο του κεφαλιού σε εκατοστά...αυτή είναι η βάση και από εκεί ξεκινάμε.
    Παρόλα αυτά σε καθε εταιρία, αλλά και σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας εταιριάς, το εσωτερικό δεν είναι πάντα το ίδιο...αν συνυπολογίσεις το γεγονός ότι άνθρωποι με ίδια περίμετρο κεφαλής έχουν εντελώς διαφορετικό σχήμα σε κεφάλι, (πρόσωπο, μύτη,ζυγωματικά, σαγόνι, πηγούνι...),είναι ευκολο να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε φορέσει το ίδιο ακριβώς κράνος πριν το αγοράσουμε. Ανάλογα την χρήση του κράνους, (αγώνιστικό, τουριστάδικο, off-road κτλ)το εσωτερικό μπορεί να είναι ελαφρά παραλλαγμένο. Για shoei, arai, μάλιστα έχω ακούσει ότι έχουν προβλέψει διαφορετικό εσωτερικό σχήμα κράνους ανάλογα με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά σε κάθε Ηπειρο...(Ασία, Ευρώπη πχ).
    Χρήσιμο επίσης είναι να γνωρίζουμε ότι ότι ενώ τα μεγέθή ενός κράνους μπορεί να είναι 6 πχ (ΧΧS,XS, S, M, L, XXL),τα κελύφοι μπορεί να είναι τρια μόνο διαφορετικά...πράγμα που σημαίνει ότι μπρορούμε να παίξουμε αρκετά με διαφορετικά σε μέγεθος εσωτερικά και να φέρουμε το κράνος εκεί που ακριβώς θέλουμε και μας κάνει στο μέγεθος και το σχήμα του κεφαλιού...Φυσικά ολα αυτά ισχύουν, λιγότερο ή περισσότερο, για επώνυμα κράνοι (για τα arai είμαι σίγουρος...)
    Ουσιαστικά βέβαια, για να μην χάνουμε και την ουσία, αν έχουμε μετρήσει σωστά την περίμετρο κεφαλής οι πιθανότητες να μην μας κάνει το κράνος είναι ελάχιστες...
    Το γεγονός ότι πάρα πολλοί πουλάνε τα κράνοι που μόλις αγόρασαν από το διαδίκτιο λόγω λάθους μεγέθους έχει νομίζω περισσότερο να κάνει με την άγνοια και την καταναλωτική ανευθυνότητα...ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ δεν γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες για την αγορά κράνους και αγοράζουν με βάση την μάρκα, τα γραφικά, την τιμή...Το μέγεθος απλά το υποθέτουν από το προηγούμενο κράνος-δώρο με την αγορά την μοτοσυκλέτας που συχνά ήταν απλά "καλαθάκι" περασμένο στον αγκώνα...
    Τέλος σχετικά με το τελωνείο αυτό που ξερω και έχω ζήσει είναι ότι παρόλο που ο πωλητής μου το έστειλε σαν ιδιώτης με τιμή κάτω από 50€ στο τελωνείο μου ζήτησαν καμιά 80άρα ακόμα (για αραι RX7) αλλά και πάλι η τιμή ήταν ασυναγώνιστη...Πάντως ήμουν άτυχος μιας και ούτε μου έχει ξανατύχει αλλά και από φίλους ξερω ότι τέτοια περίπτωση είναι η εξέρεση...τουλάχιστον έτσι ήταν πριν 3-4 χρόνια που το αγόρασα...
    Καλοφόρετο και αχρειάστο

Κατατοπιστικότατος! Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου
    Όπως είπα πιο πάνω, έχω δοκιμάσει το κράνος αυτό (όχι ακριβώς το ίδιο αλλά με ίδια εσωτερικά χαρακτηριστικά) και αυτό που περιμένω είναι μέιλ από τη μαμά εταιρία για το αν τα αμερικάνικα έχουν διαφορετικό εσωτερικό. Ελπίζω να έχουν, μπας και σταματήσω να βλέπω ιπτάμενα κράνη στον ύπνο μου...

Νέο μέλος
    Εγω εχω 11 GP-Tech ολα XS!Το κανονικο μου νουμερο ειναι Small αλλα στα AGV ειμαι ενα κατω
    Ενα μονο εχω παρει απο Αμερικη και ηταν ενταξει το νουμερο!Δεν πιστευω να εχεις προβλημα!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Indianos 46 Προβολή μηνύματος
    Εγω εχω 11 GP-Tech ολα XS!Το κανονικο μου νουμερο ειναι Small αλλα στα AGV ειμαι ενα κατω
    Ενα μονο εχω παρει απο Αμερικη και ηταν ενταξει το νουμερο!Δεν πιστευω να εχεις προβλημα!
    Το εσωτερικό (εκτος του μεγέθους) πρόσεξες να έχει καμιά άλλη διαφορά?

Νέο μέλος
    καμια απολυτως!

Μέλος
    καμια απολυτως!
    Σε ευχαριστώ πολύ...

Μόλις ήρθε και η απάντηση από Ιταλία....

Hi Theodoros,
    All GP-Tech helmete are made in Italy. I am not aware of a different fit between countries.
    Thanks
    D-Store Orange County
    www.dainese.com

1645 Superior Ave
    Costa Mesa, CA 92627
    Tel: 949-650-2300
    Fax: 949-645-9501

Λέω να την κάνω την παραγγελία...και αν κάτι πάει στραβά, θα είμαι και εγώ ένας από αυτούς που θα έχουν πει..."λόγω λάθος μεγέθους..." ελπίζω πως όχι φυσικα...

Νέο μέλος
    http://www.motocard.com/en/helmets/h...d_edition.aspx
    Μπορεις να ψωνισεις απο εδω αν θελεις!Ερχεται στην πορτα σου σε μια εβδομαδα!
    Εχω παρει 3 κρανη απο αυτους!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kapnias Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω για τα agv αλλα τα arai και shoei εχουν μια διαφορά στο μέγεθος με τα ευρωπαικά έχω την εντύπωση οτι είναι λίγο μεγαλύτερα τα αμερικάνικα.
    Αν θέλεις ψάξ'το λίγο.
    δεν ισχυει αυτο δυο κρανη εχω παρει απο αμερικη αραι και τα δυο ειναι ιδιο μεγεθος xs με ενα ευρωπαικο κρανος αραι που εχω συνολο 3 κρανη.
    σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.

Μέλος
    http://www.motocard.com/en/helmets/h...d_edition.aspx
    Μπορεις να ψωνισεις απο εδω αν θελεις!Ερχεται στην πορτα σου σε μια εβδομαδα!
    Εχω παρει 3 κρανη απο αυτους!
    Βγαίνει 100 ευρά πάνω...αν ήμουν σίγουρος πως θα πλήρωνα τελωνείο, θα ήταν μια καλή εναλλακτική!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από power hornet Προβολή μηνύματος
    δεν ισχυει αυτο δυο κρανη εχω παρει απο αμερικη αραι και τα δυο ειναι ιδιο μεγεθος xs με ενα ευρωπαικο κρανος αραι που εχω συνολο 3 κρανη.
    Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος, αλλά το εσωτερικό...εάν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά...αν και από ότι είπε η ίδια η εταιρία δεν υπάρχει πρόβλημα...

Στο τηλέφωνο που μίλησα με τον εδώ αντιπρόσωπο όμως , μου είπε πως υπάρχουν διαφορές στο εσωτερικό shape... πάλι κοροϊδεύουν για να βγάλουν φράγκα ρε γμτ...

Εχω και Αμερικανικα και Ελληνικα Shoei Arai καμια διαφορα εκτος απο το βαρως λογο Snell/DOT
    ORGIA!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    αμα παρεις απ'εξω τελικα, ΜΗΝ παρεις με εξπρες η κατι τετοιο... παρε το αργο...
    Τα εξπρες εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να τα ελεγξουν.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teoT Προβολή μηνύματος

Στο τηλέφωνο που μίλησα με τον εδώ αντιπρόσωπο όμως , μου είπε πως υπάρχουν διαφορές στο εσωτερικό shape... πάλι κοροϊδεύουν για να βγάλουν φράγκα ρε γμτ...

ΒΡΗΚΕΣ τον αντιπροσωπο της AGV !!!?? εδω ο αλλος τον ψαχνει 3 μερες...
    Accipere quam facere praestat injuriam

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ