1)Όχι...δεν είναι, αλλά σίγουρα είναι πιο φθηνά από τη βενζίνη σε βάθος χρόνου, αλλά αυτό συνεπάγεται να έχεις δεξαμενή.
2)Ακριβώς
Υπάρχουν και πολλά έτοιμα προϊόντα στο ebay έτοιμα για τοποθέτηση...Όχι πως θα τρέξει το αυτοκίνητο μόνο με υδρογόνο, αλλά τουλάχιστον μειώνουν την κατανάλωση.
δεν ειμαι ο καταλληλότερος για να ξερω την ημερισια καταναλωση σε καυσιμο αφου τα ποδαρακια μου κανουν ολη τη δουλεια(ποδηλατακι) και ουτε εχω μετρησει την καταναλωση ηλεκτρικου απο ηλεκτρόλυση (εφτιαξα fuel cell το καλοκαιρι) αλλά μέχρι εκει...γυρισα Αθηνα και ολα έμειναν στάσιμα.
Ενημερωτικά πάντως, στο ΤΕΙ πειραια, γίνεται-θα γινει(δε ξερω) μια ερευνα για αποθήκευση υδρογονου.Αν δεν αρχισε ακομα μεσα στο 13 σιγουρα παντως.Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε τα αποτελεσματα. Αν μπορεσω να τα βρω και θελεις να ρίξεις μια ματια, να δω τι μπορω να κανω.
ΤεοΤ, άλλο πράγμα η κίνηση ενός οχήματος με υδρογόνο, και άλλο τα συστήματα τύπου water4fuel που -μάλλον- λες εσύ...
Ψάξου, διάβασε λίγο, μάθε λίγη φυσική, σχημάτισε μια αντίληψη για την φύση γύρω σου και πως δουλεύει, και μετά γράφεις οτιδήποτε.
Το υδρογόνο είναι ακριβό να το παράγεις. Υπάρχει 0.1% στην ατμόσφαιρα, και αποτελεί ένα από τα δύο συστατικά του νερού. Μπορείς λοιπόν να το παράγεις για χρήση σε κινητήρα ως καύσιμο, είτε συμπιέζοντας και αποστάζοντας τον αέρα (πανάκριβο και ελάχιστα αποτελεσματικό) είτε παίρνοντας νερό και σπάζοντάς το σε υδρογόνο και οξυγόνο με ηλεκτρόλυση, διαδικασία που θέλει ΕΝΕΡΓΕΙΑ που πρέπει να πάρεις από κάτι άλλο, και φυσικά κοστίζει (και λερώνει). Η τελευταία πρόταση ψιλοακυρώνει και το ''καίω υδρογόνο άρα καθαρός'' διότι στην πραγματικότητα είσαι καθαρός μόνο εκεί. Κάπου αλλού όμως πάλι θα καίει πετρέλαιο ή άνθρακα ή πυρηνική ενέργεια, για να παράγεται το υδρογόνο που ''καις καθαρά' 'εσύ, οπότε συνολικά μόνο οικολογία δεν είναι... Μια ακόμα μέθοδος της πυρόλυσης πετρελαίου και άλλων υδρογονανθράκων, επίσης δεν είναι ούτε φτηνή, ούτε καθαρή.
Το water4fuel που -μάλλον- λες εσύ, είναι ένα σύστημα που όπως δουλεύει ο κινητήρας κανονικά με βενζίνη, μέρος του ρεύματος που παράγει η γεννητριά του, τραβάει μια ηλεκτρόλυση σε ένα δοχείο νερού στο όχημα, και το υδρογόνο που παράγεται, οδηγείται μαζί με την βενζίνη στο μίγμα για να καεί στο μοτέρ, πράγμα το οποίο απλά -υποτίθεται- βοηθάει την καύση της βενζίνης να γίνει πιο καθαρή και πιο αποδοτική. Αλλά εδώ ουσιαστικά το υδρογόνο κάνει μια δουλειά βοηθητική στην καύση της βενζίνης, δεν είναι κατουσίαν το καύσιμο.
Ένα όχημα απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Όταν λέμε 100 ίππους αυτοκίνητο, αυτό σημαίνει 150 κιλοβάτ ισχύ. Σε μια ώρα δλδ καίει 150 κιλοβατώρες ενέργεια. Για να παράγεις 150 κιλοβατώρες ενέργειας σε μορφή υδρογόνου, ακόμα και αν η απόδοση των ηλιακών σου-ηλεκτρόλυσης είναι ΤΕΛΕΙΑ, θέλεις ένα στρέμμα φωτοβολταικών, και αυτό γιατί η ενέργεια του ήλιου που φτάνει στο έδαφος είναι πολύ αραιή. Ένα σπίτι καίει π.χ. 2 κιλοβάτ ισχύ, 2 τα βγάζεις με φωτοβολταικά, τα 150 κιλοβάτ για ένα αμάξι, δεν τα φτάνεις ούτε για ζήτω...
Από την άλλη, η βενζίνη που καίγεται, βγάζει εύκολα τους 100 ίππους με μερικά κιλά βενζίνης, τρέχεις ώρες... Η χημική ενέργεια δλδ της βενζίνης είναι χιλιάδες φορές πιο πυκνή και εκατομύρια πιο φτηνή και εύκολη.
Υπάρχει κάποιος λόγος που αυτές οι τεχνολογίες δεν διαδίδονται στην πράξη, και αυτός ΔΕΝ είναι ''οι κακές εταιρίες'' που ''ειναι σατανικές και θέλουν το κακό μας'', είναι ότι πέραν της μόδας περί ψευτο-οικολογίας, στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΑ ούτε οικολογικές είναι, ούτε δουλεύουν.
Σχετικά με την επικινδυνότητα του υδρογόνου ως καύσιμο, εδώ ίσως είναι το μόνο καλό νέο. Αν υπάρχει διαρροή υδρογόνου, αυτό διαχέεται στον αέρα γρήγορα, και παίρνει ύψος, όταν δεν πάρει ανάφλεξη η έκρηξη που δημιουργεί είναι σχετικά ''απλωμένης'' ισχύος, χαμηλών θερμοκρασιών, που δεν προκαλεί μεγάλες ζημιές. Αντίθετα η βενζίνη χύνεται στο έδαφος, και καίγεται επί τόπου με πολύ μεγάλη θερμοκρασία προκαλώντας καύση και σε ότι άλλο είναι κοντά, οπότε τελικά το υδρογόνο είναι πολύ πιο ακίνδυνο.
Επί του θέματος τώρα, ποιός είναι ακριβώς ο νόμος που απαγορεύει την παραγωγή; Δεν είδα να λέει κάτι συγκεκριμένο το άρθρο, φλου το αφήνει.
9 στα 10 είναι ράδιο αρβύλα του δημοσιογράφου, και ο πραγματικός λόγος είναι κάτι του στυλ, δεν συμφέρει στην πραγματικότητα η παραγωγή, δεν αναλαμβάνει το κράτος την χασούρα της παραγωγής (και πολύ καλά κάνει, γιατί σε ΕΜΑΣ θα τα χρεώσει σαν φόρους μετά), ή δεν φτάνουν τα λεφτά του πανεπιστημίου για παραγωγή των κοματιών που απαιτεί ο νόμος ως ελάχιστη παραγωγή προκειμένου να λάβει άδεια παραγωγής και κυκλοφορίας ένα όχημα.
Μην πιστεύετε τόσο αμάσητα ότι λέει η μία πλευρά του νομίσματος, ψάχνετε λίγο και την άλλη.
Δεν με ενδιαφέρουν οι τυπικοί τίτλοι.
Γράφε εσύ πράγματα που έχουν μια κάποια σχέση με πραγματικότητα και τα σχόλια θα λείψουν...χτες.
Όταν στα γραφόμενά σου επιδεικνεύεις τόση έλλειψη αντίληψης μεγεθών ενέργειας ας πούμε, που αυτά που γράφεις είναι μη-ρεαλιστικά, και ακόμα και χειρότερα είσαι και μηχανολόγος, ε, δεν σου φταίνε τα σχόλια των άλλων.
Από μόνος μου είπα(πιο πανω) πως δεν έχω υπολογίσει την ημερήσια κατανάλωση σε καύσιμα, διότι απλά δε χρησιμοποιώ!
Καμιά στιγμή δεν ανέφερα κάποιο μέγεθος, πράγμα που μου καταλογίζεις...
Επίσης είπα πως το water4fuel (δεν ήξερα την ονομασία του) δεν κινεί το αυτοκίνητο, απλά μειώνει την κατανάλωση βενζίνης!
(αν και αυτό την τελευταία φορά που το σκέφτηκα δε μου κολλούσε και πολύ).
Τέλος, δε το έπαιξα ειδικός όσον αφορά το υδρογόνο, αφού όπως είπα απλά έφτιαξα ένα fuel cell αλλά τίποτα περισσότερο.
Όμως δε βρίσκω το λόγο που μου κάνεις επίθεση...
Δε θα συνεχίσω άλλο. Καλό σου βράδυ![]()
Νομίζω ότι το υδρογόνο υποβοηθά την καύση φτωχών μιγμάτων σε κινητήρες που είναι κατασκευασμένοι να δουλεύουν έτσι.
Σε κοινούς κινητήρες δεν βλέπω πώς θα προκύψει οικονομία εάν δεν τροποποιηθούν τουλάχιστον τα προγράμματα των ψεκασμών.
Μώρε μια χαρά θα μπορούσε να πέσει δραματικά το κόστος της παρασκευής υδρογόνου και των ενεργειακών κυψελών και όλων αυτών...
Φαντάσου να χρειαζόταν να τρυπήσουμε τη Γη ακόμα και υποθαλάσσια, να εξάγουμε το προίον σε ακατέργαστη μορφή, να το μεταφέρουμε με πελώρια καράβια στην άλλη άκρη του κόσμου, να το δυϊλήσουμε σε τεράστιες εγκαταστάσεις που καταναλώνιυν τον κώλο τους σε ενέργεια και στη συνέχεια να το διανήμουμε μέχρι την κοινότητα κάτω ραχούλας που θα έπρεπε να έχει ειδικό εξοπλισμό για την παροχέτευση του... και όλα αυτά για κάτι που τα κατάλοιπα της καύσης του αποτελλούν ένα από τα πιο κρίσημα θέματα της ανθρωπότητας...
Μιλάμε τρέλα έτσι;
Ωραιος ο πολυμηχανος!
Εγω παντως ενα τετοιο θα ηθελα και ειμαι οκ και με οικολογικη συνειδηση και με ταλιμπαν οδηγηση..
http://www.mitsubishi-motors.com/en/...etail1321.html
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
Ναι αλλά είναι το μόνο που υπάρχει διαθέσιμο σε αρκετή ποσότητα για να υποστηρίξει τον τρόπο ζωής μας.
Φαντάσου μιά ταράτσα ηλιακά πάνελ παράγει το μέγιστο 10kw δηλαδή περίπου 13 άλογα.
Με λίγα λόγια αρκετή ισχύ για να υποκαταστήσει μιά πετρελαιοκίνητη φρέζα, και αυτό σε μέρες και ώρες μέγιστης ηλιοφάνειας και μόνο σε χώρες ηλιόλουστες σαν την Ελλάδα.
Η παραγωγή δε των κρυστάλλων πυριτίου που απαιτούνται για την κατασκευή τους είναι τραγικά ενεργοβόρα και κατά συνέπεια κάθε άλλο παρά φιλική πρός το περιβάλλον.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην έρευνα, αλλά από εκεί έως το "δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί στην Ελλάδα" έχει τραγική απόσταση.