ΥΓ.Ένα τέτοιο από την Αυστρία μπορώ να έχω;
http://www.moto.gr/forums/showthread...41#post2241141[/QUOTE]
Κρατησε μου ενα,το θελω δικυλινδρο αν γινεται![]()
Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το χώμα η την εκτός δρόμου οδήγηση η πρώτη εταιρία που του έρχεται στο μυαλό είναι η ΚΤΜ.
Η ΚΤΜ είναι μια εταιρία με συγκεκριμένο προσανατολισμό …το ΧΩΜΑ.
Για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ο προσανατολισμός είναι η εκτός δρόμου οδήγηση δηλαδή να σου δώσει τη δυνατότητα να δεις και κάτι άλλο πέρα από τα μέρη που σε οδηγεί η άσφαλτος. Τα ταξίδια εξερεύνησης ή περιπέτειας….
Να πας όπου σε πάει ο χωματόδρομος μερικές φορές και το μονοπάτι. Να φτάσεις κάπου που βλέπεις μπροστά τα πράγματα δύσκολα και να μην γυρίσεις πίσω (στα πλαίσια του λογικού) να προχωρήσεις να ξεπεράσεις τα εμπόδια.
Έχει αποδείξει ότι με αυτό το θηρίο κερδίζεις και DAKAR αλλά δεν νομίζω να αφορά κανέναν μας εδώ μέσα. Και στα κατάλληλα χέρια επαγγελματιών οδηγών ξεπερνάει κάθε εμπόδιο.
Είχε μία μοτοσυκλέτα που ήταν πραγματικά μια κατηγορία μόνη της το 950 & 990 Adv. Ενώ όλοι οι άλλοι είναι ψευδό on-off, στο περίπου, με χυτές ζάντες και όλα τα ζωτικά μέρη εκτεθειμένα. Ίσως το 1200GS με τις ακτίνες και το Caponord να μπορούσαν να συμμετάσχουν στην κατηγορία “KTM”
Από το 2003 που βγήκε στην παραγωγή το 950 ο ειδικός τύπος, ελληνικός και ξένος, το περιλαμβάνει σε όλα τα τεστ και σε όλα τα συγκριτικά με όποια καινούργια μοτοσυκλέτα κυκλοφόρησε στην κατηγορία των on-off. Varadero, Caponord , GS, Multistrada 1000 & 1200, Tiger 800 ,1000,1200, Transalp, F800 GS, Stelvio και δεν θυμάμαι και άλλα. Ποτέ δεν κέρδισε σε κάποια κατηγορία με διαφορά ποτέ δεν κέρδισε κάποιο μεγάλο τεστ.
Στην ερώτηση όμως προς τους συντάκτες « Ποιο από όλα θα αγόραζες» 9 στις 10 απαντήσεις ήταν το ΚΤΜ!!! Γιατί ??? Ήταν όλοι τους Meoni ?
Η απάντηση είναι απλή η μοτοσυκλέτα έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Είναι ξεκάθαρη με το τι προσφέρει. Έφτιαξαν ένα σύνολο να ανταποκρίνεται εξαιρετικά εκτός δρόμου και παράλληλα μια μοτοσυκλέτα με απίστευτη αίσθηση στο δρόμο.
Fun factor στο maximum.
Και όλα αυτά όσο πιο απλά γίνεται με μία αλλαγή από καρμπυρατέρ σε injection και ABS το 2006. Ακόμα μέχρι πριν 3 χρόνια υπήρχε 1 και μοναδικό σετ ελαστικών 1 μόνο εταιρία για χρήση σε δρόμο. Ακόμα και εκεί τα πράγματα ήταν απλά ούτε να σκοτίζεις το μυαλό σου με 2γομα και 3γόμα. Η ουσία ήταν στην οδηγική απόλαυση και όχι στα γύρω – γύρω .
Τώρα?
Εξελίχθηκε….
Αλήθεια πόσο εξελιχθήκαμε εμείς σαν οδηγοί για να κουμαντάρουμε 150 άλογα ??? Τι κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια για να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί ? Μάλλον τίποτα! Πόσο κουραστήκαμε πόσο ιδρώσαμε? Πόσο θαρραλέα ανοίξαμε το γκάζι στην έξοδο και το αφήσαμε να γλιστράει??? Για να μην θέλουμε traction control??? Έτσι λοιπόν τα κενά τα συμπληρώνει η τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά.
Για μένα δυστυχώς μπήκε στην κατηγορία των «άλλων». Αυτών με τα 1200 cc και 150 άλογα με τις 32 ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, με το traction control και τους 17 χάρτες για ποιο ομαλή οδήγηση στο βρεμένο! Έγινε ίδια με τους άλλους. Με αυτούς που πάνε για καφέ μέχρι το Σούνιο. Φυσικά όταν δεν βρέχει !!!
Μπορεί οδηγικά το μηχανάκι να είναι απίστευτο μπορεί όλα τα ηλεκτρονικά να απενεργοποιούνται. Μπορεί να κερδίσει όλα τα συγκριτικά του κόσμου.
Εύχομαι να έχει διατηρήσει το fun factor του προκατόχου του και την αξιοπιστία του.
Σκέψεις από έναν ιδιοκτήτη 990 Adv που ακόμα προσπαθεί να εξελιχθεί για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας του…….
υ.γ.1 Προσωπικά η εξέλιξη που ήθελα από το 990 είναι ένα ίδιο ακριβώς μηχανάκι σε επιδόσεις (100 άλογα ούτε καν τα 115 από το μοτέρ του SD) με +100 χιλ αυτονομία και -30 κιλά βάρος. Ίσως να έρθει με την μορφή ενός 690…. Δικύλινδρο εεε!
υ.γ.2 Πιστεύει κανείς ότι ένα μηχανάκι με τόσα ηλεκτρονικά και τόσους σένσορες θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στα παρακάτω ταξίδια χωρίς να ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα τους αναβάτες ?? Πόσο αξιόπιστο θα είναι για αυτό που το πλασάρει η ΚΤΜ… μηχανάκι Adventure ???
http://www.ride-the-world.net/wordpr..._id=14&lang=en
http://bigbiketrip.wordpress.com/equipment/
+990
...και το microsite του!
http://www.ktm.com/travel/1190-adven...l#.UGx4CpjMiQF
Typhoon 125, NX 250, WR200, LC4 400E, M 600, Canyon 500, LC4 640 SM, 640 ADV, Speed 4, Z1000, 404 DS, ADV 950S , SDuke 990, SM 950 , 440 SM, 690 SM, TUONO 660!
Το μηχανάκι όμως πουλάει για τo fun factor ,που είναι απολύτως ανάλογο με τα άλογα και την ροπή.
Dacar κερδίζεις πιό εύκολα με 690.
Τα βουνά και οι έρημοι είναι ευκολότερα προσβάσιμοι με 690.
Μένει ο συμβιβασμός στην άσφαλτο (που δεν είναι έτσι κι αλλιώς στο πνεύμα).
Εφόσον λοιπόν ουσιαστικά αυτό που μετράει είναι το fun factor...
Απο βίντεο και φωτο μέχρι στιγμής δεν μ'αρέσει...
Είναι προφανές οτι η εταιρεία ποντάρει στο δρόμο και μόνο εκεί!!
Κοιτάζει να χτυπήσει το φορτηγό BMW που εχει χαρακτηριστεί ως χιλιομετροφάγος με τάσεις ύπνου στο τιμόνι του.
Το μηχανάκι που ακόμα δεν εχει εξελίξη είναι το μονοκύλινδρο 690...Κρίμα όμως...
Πολύς κόσμος περιμένει το 690 Adventure!
Τώρα το 1190 θα δείξει μέσα στο χρόνο εαν θα λάμψει ή θα σβηστεί!
το πρόβλημα δεν είναι στους κατασκευαστές. Το πρόβλημα είναι στους αγοραστές και στους χρήστες. Εάν τα έβλεπαν όπως εσύ τα πράγματα οι υπόλοιποι χρήστες τότε θα βλέπαμε καλύτερα μηχανάκια στο δρόμο απο όλες τις εταιρείες. Επειδή όμως ειναι Α.Ε. εταιρείες κερδοσκοπικού σκοπού το προβλημα τους είναι να κάνουν λεφτά, οχι να δημιουργήσουν fan factor μηχανακια.
εγω βάζω στοίχημα οτι έχω και δεν έχω οτι στο Mattighofen για να βγει αυτο το μηχανάκι στην αγορά έπεσαν τρελές συγκρούσεις.
Όσοι γνωρίζουν απο εταιρικό περιβάλλον και έχουν δει πως βγαίνουν τα προϊόντα στην αγορά και τις συγκρούσεις που παίζουν μεταξυ του τι θελουν οι developers και το τι θέλει το marketing, με τους ΜΒΑ γραβατάκιδες που κοιτάνε το EBITDA της εταιρείας εναντίον το EBITDA (http://www.wikinvest.com/metric/EBITDA) του ανταγωνιστή καταλαβαίνουν κα ιγια ποιο λόγο βγαίνει αυτό το πράγμα στην αγορά.
γιατί πάνω απο το marketing department υπόσχεται περισσότερο cash στο ΔΣ.
προφανώς και το ΔΣ δεν θέλει να καταστρέψει τελείως τη παρουσία του ονόματος και θα λάβει υπόψη του τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αποτυχίας αλλά στο τέλος η υπόσχεση για μεγαλύτερο μερίδιο στη πίτα θα κερδίσει.
όπως ειμαι σίγουρος οτι πολλοί συνταξιούχοι σχεδιαστές και άλλοι νυν developers δεν συμφωνούν με το καινούργιο προιόν. Αλλά δεν έχει σημασία
το πρόβλημα είναι οτι πολλοί (κατα τ' αλλα πολυ εξυπνοι φίλοι) εδω μέσα πιστεύουν οτι αυτό είναι προϊόν μεγαλειωσύνης της ΚΤΜ.
φράσεις του στυλ:
"η ΚΤΜ είναι τεράστια εταιρεία και ξέρει καλύτερα απο εμάς"
"δεν είναι τυχαίοι στη KTM και ο λόγος που πλασάρουν τέτοιο είδος μηχανής είναι μέρος ενός απώτερου σχεδίου κυριαρχίας της αγοράς"
"αυτοί ξέρουν εμείς είμαστε ονειροπόλοι γκρινιάρηδες και άσχετοι"
έχουν κυριεύσει τα threads και εδώ και στο advrider
δε βαριέσαι. εγώ ένα μεταχειρό 990 μπορώ να έχω για καμια 10αρια χρόνια ακόμα. μετά λόγω ηλικίας θα πάω και εγώ να πάρω ένα GS για να μη πονάει ο κώλος μου![]()
Πολυ καλές πληροφορίες !!!
The C-ABS offroad mode allows the rider to block the rear wheel as and when required - a prerequisite for committed offroad riding and deliberately executed slides. The ABS function remains active on the front wheel, even in offroad mode.
Ειναι κάτι που το συζητάμε με εναν φίλο μου εδω και 2 χρόνια οτι θα ηταν καλό να υπάρχει....Μήπως μας άκουσε η ΚΤΜ???
Επίσης
Four different MTC modes:
» Offroad: Up to 100 per cent slippage - i.e. double wheel speed - for ambitious offroad use. Have a go at controlled offroad drifts, with engine power reduced to a maximum of 100 hp
» Off: Those who know better than the MTC can enjoy maximum propulsion at all times, completely to their individual tastes, without electronic assistance.
Μακάρι να ξαναγίνει KTMANIA οπως πέρσι και να το φέρουν να το οδηγησουμε σε πραγματικές συνθήκες.
να πουμε και κάτι άλλο?
καταναλωτισμός:
έχεις μηχανάκι 1000cc το οποίο σε καλύπτει απόλυτα σε όλα, αλλά μόλις βγει το 1001cc κοιτάς να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να το πάρεις (απλά και όμορφα, αυτός είναι ο ορισμός)
αν εξαιρέσουμε τους συνειδητοποιημένους ΚΤΜάκηδες, ΤζιΕςάκηδες κλπ που αγόρασαν τα συγκεκριμένα για τον σκοπό που φτιάχτηκαν (πόσοι είναι αυτοί επί του συνόλου άραγες?) και όχι γιατι είναι πουλμούρ το μηχανάκι, όλοι οι υπόλοιποι θα την ψάξουν να το πάρουν (ας μην περιοριστούμε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ας δούμε παραπέρα)....
και τολμώ να πω (χωρίς να σας ξέρω προσωπικά) οτι οι πιο πολλοί "ρομαντικοί" (ας μου επιτραπεί η έκφραση) από εσάς οι οποίοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την ουσία του πράγματος, αν είχαν την οικονομική δυνατότητα ίσως και να το αγόραζαν..... (μην πυροβολείτε βρε.....)
επιπλέον....
η χρήση των ηλεκτρονικών (και όχι μόνο), είναι κάτι το οποίο πάντα στην αρχή αντιμετωπίζεται με δυσπιστία.... κάπως έτσι έγινε και με το ΑΒΣ όταν πρωτοτοποθετήθηκε στα μηχανάκια αλλά να που τώρα όλοι μας συνιστουμε (κυρίως σε νέους).... να δειτε που αν θα εφαρμοστεί σε όλα τα ΣΣ στην αρχή θα γκρινιάζουν και μετά θα χαίρονται.....
δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία σήμερα να θέλει να παραμείνει βιώσιμη απέχοντας από τις εξελίξεις..... θέλει δεν θέλει, και επειδή η πλειονότητα είναι απλοί χρήστες και όχι χρήστες "ουσίας" θα μπει στον χορό.... αλλιώς θα δώσει μαρκετινίστικα όπλα στα χέρια των ανταγωνιστών της....
φιλικά. (ένας καταναλωτής σαν και εσάς.....)
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το καινούργιο μου θυμίζει v-strom![]()
FAMOUS LAST WORDS:
"Helmet? I don need no steenking helmet!"
Αυτός είναι ο 1 αντικαταστάτης του 990. Πιο βαρύ, πιο δυνατό, πιο πολυτελές. Το άλλο μισό ας ελπίσουμε ότι θα είναι το 800. Με λιγότερη δύναμη αλλά πιο ελαφρύ και περισσότερες δυνατότητες για "παιχνίδια".
Απ' την μια το μάρκετιν θέλει να πιάσει τον ανήσυχο ταξιδιάρη που δεν θέλει να στερηθεί τις ανέσεις του και τα ηλεκτρονικά του. Όπως και τον γιατρό, τον πουλμουρ, τον οδηγώ μόνο τα καλύτερα και δυνατότερα κτλ.
Απ' την άλλη ας ελπίσουμε ότι θα το ρίξει στο "ready to race" και σε κανα χρόνο να διαφημίζει το ελαφρύτερο, δυνατότερο μηχανάκι στα 800 γι' αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα να στερηθούν της υψηλές μουαγιέν προκειμένου να ξεσαλώσουν όταν φτάσουν στο προορισμό τους ή να απολαύσουν (να πάρουν μια γεύση καλύτερα) εμπειρίες που μόνο οι εντουράδες γεύονται.
Όσοι έχουν το 990 μπορούν να καθίσουν στα αυγά τους και στις δύο περιπτώσεις. Έχουν και τα δύο σε ένα. Ρε!!!! Ακόμα και η κτμ χρειάζεται δύο μηχανάκια για να αντικαταστήσει αυτό που έχετε και ψάχνεστε να το αλλάξετε?![]()
Sent from me using a computer.