Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 72 από 72

Θέμα: 5 λεπτά αρκούν για να γκρεμίσουν τους ψεύτικους φόβους μας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alres Προβολή μηνύματος
    Αναπαράγεται αυτό το αρκετά συμπαθητικό κείμενο και αντί να ακολουθήσουν κάποια σχόλια για το που τελικά έχει φτάσει η άρρωστη λογική που κατάπιαμε αμάσητα από τα μήντια, γράφονται σχόλια που είναι στο ίδιο πνεύμα..
    Τα μήντια και οι πολιτικοί αναπαράγουν πετυχημένα αυτά που σιγοψιθυρίζει η Ελληνική κοινωνία.
    Μπορεί να σου φαίνεται άρρωστη ,και είναι, αλλά τελικά μάλλον δεν είμαστε τίποτα από αυτά που ευαγγελιζόμαστε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Είσαι εντελώς μπερδεμένος... Και μ' αδικείς επειδή ακριβώς είσαι μπερδμένος..

(Εχμμμμ όταν κατέλαβε την Τριπολιτσά - την σημερινή Τρίπολη - έκαιγαν, έσφαζαν, λεηλατούσαν κλπ επί τρεις μέρες.. σφαγή δεν το λες αλλά κάπως πρέπει να το πεις.. Κι εγώ πιθανόν να έκανα τα ίδια και χειρότερα ακόμα δεδομένων τψν συνθηκων και της εποχής αλλά δεν με λες και βουδιστή μοναχό..)
    Αχμμμ
    Η Τριπολιτσά δεν ήταν μια πράξη υποκινούμενη από το Ρατσιστικό μίσος.
    Ήταν μια πολιτική – στρατιωτική πράξη με διπλό στόχο.
    Πρώτον να αποδείξει σε όλους ότι τους συνέφερε να τα έχουν καλά μαζί του γιατί αυτός είναι χειρότερος από τους Τούρκους.
    Δεύτερο και πιο σημαντικό, γνωρίζοντας ο Στρατηγός πόσο πούστης είναι ο Έλληνες φρόντισε να μοιραστεί τη συνενοχή. Από τη στιγμή λοιπόν που έσφαξαν δεν είχε ωχ σχόραμε Πασά μ έσφαλα. Είχε ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ. Άρα ή πολέμαγαν μέχρι τέλους ή καζίκι !
    Πήραν δηλαδή μαζί ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
    (κάτι Βούλγαροι που μετάνιωσαν σφάχτηκαν από τους Τούρκους όλοι, κάπου 6000 στο Μπατάκ)
    Ο Κολοκοτρώνης φυσικά δεν έγινε στρατηγός για πλάκα.
    Πολέμαρχος ήταν.
    Για την ιστορία

Για όλα τα άλλα έχω να πω ότι οι ξένοι δεν ήρθαν, τους έφεραν οι Ελληνικές κυβερνήσεις κάνοντας την αρχή στη Χούντα (ω ναι!!!)
    Δεν ρώτησαν κανέναν μας και για τον αν θα κάτσουν ή όχι πάλι δεν θα μας ρωτήσουν.
    Από τότε που ήρθαν οι ξένοι εδώ έπαψαν να είναι δεδομένα τα μεροκάματα, η κοινωνική ασφάλεια, και άλλα πολλά. (τα έχει πει κι ο Μαρξ αυτά)
    Κάποιοι έγιναν πάρα πολύ πλούσιοι από τους ξένους (Ολυμπιακά έργα, παραεμπόριο, ναρκωτικά κλπ)
    Προσωπικά πιστεύω ότι οι άνθρωποι στα βασικά τους συναισθήματα είναι ίδιοι και διαφέρουν μόνο στους κώδικες συμπεριφοράς
    Χωρίζονται όμως σε καλούς και σε κακούς.
    Καλοί να ναι λοιπόν κι ας είν κι απ την Ουγκάντα.

Υγ
    Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο να λέτε κάνε Παναΐτσαμ να μη συναντήσω κακούς ανθρώπους.
    Η κακία που υπάρχει είναι συχνά απερίγραπτη και μερικούς ανθρώπους καλό είναι να μην τους συναντήσεις ΠΟΤΕ

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Τα μήντια και οι πολιτικοί αναπαράγουν πετυχημένα αυτά που σιγοψιθυρίζει η Ελληνική κοινωνία.
    Μπορεί να σου φαίνεται άρρωστη ,και είναι, αλλά τελικά μάλλον δεν είμαστε τίποτα από αυτά που ευαγγελιζόμαστε.
    Είμαι ο τελευταίος που θα αθώωνα την ελληνική κοινωνία. Και όντως η άποψη μου ήταν λειψή.

Απλά συμβαίνουν και τα δυο μαζί, με τρόπο που αδυνατώ να περιγράψω: από τη μια η κοινωνία είναι έτσι που είναι, από την άλλη τα μήντια, εξυπηρετώντας την ηθική που βολεύει τους κυρίαρχους, αναπαράγουν αυτές τις αντιλήψεις, αυτές τις πρακτικές, προκειμένου η κοινωνία να πάει ακόμα πιο βαθιά στον πάτο.

Δεν είναι τυχαίο, που ενώ σήμερα εργαζόμενοι (με ότι καλό και κακό κουβαλάνε) φάγανε ξύλο επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, τα μήντια προώθησαν εκείνες τις απόψεις που βόλευαν: οι αλήτες που τα σπάνε, που ασκούν βία, που δεν σεβάστηκαν το υπουργείο.... Ε υπάρχουν κομμάτια κοινωνίας που αναπαράγουν αυτές τις απόψεις... Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω

Είμαι ο τελευταίος που θα αθώωνα την ελληνική κοινωνία. Και όντως η άποψη μου ήταν λειψή.

Απλά συμβαίνουν και τα δυο μαζί, με τρόπο που αδυνατώ να περιγράψω: από τη μια η κοινωνία είναι έτσι που είναι, από την άλλη τα μήντια, εξυπηρετώντας την ηθική που βολεύει τους κυρίαρχους, αναπαράγουν αυτές τις αντιλήψεις, αυτές τις πρακτικές, προκειμένου η κοινωνία να πάει ακόμα πιο βαθιά στον πάτο.

Δεν είναι τυχαίο, που ενώ σήμερα εργαζόμενοι (με ότι καλό και κακό κουβαλάνε) φάγανε ξύλο επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, τα μήντια προώθησαν εκείνες τις απόψεις που βόλευαν: οι αλήτες που τα σπάνε, που ασκούν βία, που δεν σεβάστηκαν το υπουργείο.... Ε υπάρχουν κομμάτια κοινωνίας που αναπαράγουν αυτές τις απόψεις... Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω
    Φίλε δεν ξέρω αν έχεις δει τη ταινία άρωμα γυναίκας..
    Λέει λοιπόν ο Ρόμπερτ ντε Νιρο
    -Κάθε φορά που στάθηκα μπροστά σ ΄ ένα σταυροδρόμι στη ζωή μου ήξερα πάντα ποιος ήταν ο σωστός δρόμος
    Το πρόβλημα ήταν στο ότι ήταν γαμημένα δύσκολος.
    Κι αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Φίλε δεν ξέρω αν έχεις δει τη ταινία άρωμα γυναίκας..
    Λέει λοιπόν ο Ρόμπερτ ντε Νιρο
    -Κάθε φορά που στάθηκα μπροστά σ ΄ ένα σταυροδρόμι στη ζωή μου ήξερα πάντα ποιος ήταν ο σωστός δρόμος
    Το πρόβλημα ήταν στο ότι ήταν γαμημένα δύσκολος.
    Κι αυτό νομίζω τα λέει όλα.
    Αλ Πατσίνο.

(μλκ Νικόλα, θα σταματήσω να γράφω και απλά θα βάζω ένα +1 στα λεγόμενά σου από δω και πέρα)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Αχμμμ
    Η Τριπολιτσά δεν ήταν μια πράξη υποκινούμενη από το Ρατσιστικό μίσος.
    Ήταν μια πολιτική – στρατιωτική πράξη με διπλό στόχο.
    Πρώτον να αποδείξει σε όλους ότι τους συνέφερε να τα έχουν καλά μαζί του γιατί αυτός είναι χειρότερος από τους Τούρκους.
    Δεύτερο και πιο σημαντικό, γνωρίζοντας ο Στρατηγός πόσο πούστης είναι ο Έλληνες φρόντισε να μοιραστεί τη συνενοχή. Από τη στιγμή λοιπόν που έσφαξαν δεν είχε ωχ σχόραμε Πασά μ έσφαλα. Είχε ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ. Άρα ή πολέμαγαν μέχρι τέλους ή καζίκι !
    Πήραν δηλαδή μαζί ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
    (κάτι Βούλγαροι που μετάνιωσαν σφάχτηκαν από τους Τούρκους όλοι, κάπου 6000 στο Μπατάκ)
    Ο Κολοκοτρώνης φυσικά δεν έγινε στρατηγός για πλάκα.
    Πολέμαρχος ήταν.
    Για την ιστορία
    ....
    Φίλε, σε παρακαλώ...πριν τα λες αυτά έτσι απότομα, διάβασε περί Κολοκοτρώνη, να χαρείς.

Φιλικά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

Ναι αλλά γιατί οι κυρίαρχοι στην κοινωνία μας να θέλουν να την στείλουν στον πάτο?
    Είναι εντελώς παράλογο και χωρίς καμιά λογική.
    Ποιος βοσκός θέλει το κοπάδι του αποστεωμένο και αδύναμο?Από που θα βγουν τα κέρδη του?
    Οι εργαζόμενοι τώρα που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
    Ποιος τους ξεγέλασε και τους εκμεταλλεύτηκε?
    Οι διαπλεκόμενοι οι μεγαλοεργολάβοι τα μίντια?
    Μπα Δημόσια επιχείρηση είναι άρα τους "εκμεταλεύτηκε" ο "κυρίαρχος λαός" στον οποίο ανήκει το ναυπηγείο.
    Αλλά γιατί πήγαν και πλακώθηκαν στο υπουργείο άμυνας?
    Μπάς και είναι παραμύθι αυτοί οι κυρίαρχοι?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Operater Προβολή μηνύματος
    Φίλε, σε παρακαλώ...πριν τα λες αυτά έτσι απότομα, διάβασε περί Κολοκοτρώνη, να χαρείς.

Φιλικά
    Πάντα φιλικά μιλάμε και κουβεντιάζουμε

Δες εδώ γιατί έπρεπε να κοπεί κάθε ιδέα επιστροφής στα παλιά

http://en.wikipedia.org/wiki/Batak_massacre

Στα απομνημονεύματα του επίσης οι λέξεις προδοσία, με πρόδωσαν κλπ είναι ψωμοτύρι.
    Μη κρίνεις ρομαντικά.
    Οι επαναστάσεις και οι πόλεμοι δεν έχουν τέτοια, αυτά τα λένε μετά !
    Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 05/10/2012 στις 09:21.

όπου γης Το avatar του/της iosif
    απλα δημειολογικα να σημειωσω οτι ενω ο μακρυγιαννης χαιρει πολυ μεγαλης εκτιμησης και η βιογραφια του μοιραστηκε απο εφημεριδα και συχνα πυκνα γινονται αναφορες στις ρησεις του (αγνοωντας οι περισσοτεροι το ρολο του σαν πολιτικου )
    ακριβως το αναποδο συμβαινει με τον αντιπαλο πολο -τον κολοκοτρωνη
    δεν ειναι καθολου τυχαιο
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    το θρεντ βγαινει οφ τοπικ.μη το τραβηξουμε αλλο...αφηστε το να πεθανει εν ειρηνη.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokos08
    Mαλλον οι περισσοτεροι μενετε Κηφισια και πηγαινετε με ελικοπτερο στις δουλειες σας. Κριμα μωρε τους κακομηριδες, ας τους φερουμε ολους εδω, γιατι μονο 2 εκατομμυρια? Δεν λεω οτι φταινε οι ιδιοι οι μεταναστες, οι πολιτικοι ειναι το Νο1 φταιχτες. Αλλα τοση χαλαροτητα απο τους Ελληνες, σας αρεσει αυτη η εικονα της χωρας μας ε? Αληθεια δεν ειδε κανεις τον Δενδια εχθες στο ρεπορταζ στην αμυγδαλεζα? Απο την τοση υποκρισια μου ηρθε να σπασω την τηλεοραση αλλα λογω κρισης αλλαξα καναλι καλυτερα. Εχουμε βρει και την κλασικη πιπιλα "εισαι ρατσιστης".... Στην Ελλαδα δεν ειμαστε ρατσιστες, ρατσισμο θα ζησεις στην Γερμανια και στην Γαλλια που αν δεν πεις καλημερα στην γλωσσα τους δεν σου μιλανε καν και δεν μιλαμε για λαθραιους μεταναστες, μιλαμε για τουριστες που πηγαινουν για λιγες μερες να αφησουν λεφτα και να θαυμασουν την χωρα τους. Πραγματικα δεν νιωθετε οτι η κατασταση εχει ξεφυγει υπερβολικα και οτι ειναι χαζο εντελως να μαλωνει ο ενας Ελληνας τον αλλο και να τον λεει ρατσιστη? Αν ο διπλανος βιώσει μια κακη εμπειρια με την κορη του που την βιασε ενας Πακιστανος πρεπει να τον βοηθησω και οχι να πω "ελα μωρε, δεν θα συμβει σε μενα", ρε Ελληνες, πρωτα εμεις και μετα ολοι οι αλλοι!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ενταξει...αυτο ητανε.

το θεμα ειχε να κανει με την διαφορετικοτητα και το μονο που διαβασαμε ηταν για ρατσισμο,επανασταση του '21,και τον δενδια.

locked.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2011, 11:17
  2. Για να μην φάμε τα μούτρα μας!
    από menos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2011, 22:18
  3. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 13/07/2009, 16:03
  4. Για να τους κράξουμε λιγάκι....
    από asmar στο forum Off topic