http://europa.eu.int/scadplus/leg/en/lvb/l21025.htm
Σύμφωνα με την παραπάνω Ε.Ε. οδηγία , οι πινακίδες έχουν ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ διαστάσεις στα :
* mopeds: 90 mm wide and 165 mm high;
* motorcycles and tricycles: 205 mm wide and 165 mm high.
Τώρα αν θυμάμαι καλά οι Ελληνικές είναι στα 280mm Χ 170mm ή κάνω λάθος;...
=============================
Στο συγκεκριμένο editorial φαίνεται οτι δεν υπάρχει ενημέρωση καθώς αναφέρει παλαιότερη κοινοτική οδηγία του 93-94 που όντως υπάρχει αλλά δεν αφορά τις νέες πινακίδες με το λογότυπο - αστεροέσσα της Ε.Ε.
Μάλιστα σε Φ.Ε.Κ της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέρει ακόμα και τις διαστάσεις των γραμμάτων αλλά και των περιγραμμάτων αυτών στην πινακίδα , που σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει αρθροιστικά το μέγεθος της πινακίδας που αναφέρει η Ε.Ε. στην οδηγία του 99.
Συμπερασματικά λοιπόν απλά έχει γίνει είτε κάποια συμφέρουσα συμφωνία με παροχέα (που σημειωτέων εκδίδει δύο διαστάσεων πινακίδες για 4τροχα και 1 μόνο για 2τροχα), είτε απλά έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα με την αναφορά διαστάσεων , που πραγματικά δεν μπορώ να δώ πως μπορεί να γίνει αυτό.
Επίσημη απάντηση δεν έχω ακόμα , για αυτό θα πάω ενα βήμα ακόμα πιο πέρα , συντάσσοντας κάτι ακόμα πιο επίσημο με τα στοιχεία που έχω , κοινοποιώντας το , τόσο στο γραφείο της Ε.Ε, όσο και στο γραφείο τύπου της Κυβέρνησης και ενα δύο ακόμα email...
Μόλις έχω νεώτερα θα ενημέρωσω...
ύμφωνα με την οδηγία Ε.Ε. για την έγκριση τύπου κυκλοφορίας
http://europa.eu.int/scadplus/leg/en/lvb/l21024.htm
υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για την εμφανή θέση λειτουργίας των ενδεικτικών φωτών αλλαγής πορείας, που παραβιάζεται με τα σημερινά δεδομένα καθώς η νέα πινακίδα , τα καλύπτει.
Πέρα λοιπόν απο επικίνδυνες , παράνομες όσον αφορά διαστάσεις, είναι και παράνομες όσον αφορά και την έγκριση τύπου για τα 2τροχα εντός Ε.Ε.
Αλλά είπαμε.... Ελληνικό κράτος είναι που δίνει και κράνη χωρίς CE , ικανά μόνο για λουλουδοφόρα βάζα...
οι διαστάσεις που αναφέρει η οδηγία αναφέρει τον χώρο τοποθέτησης της πινακίδας, που όμως πάντα με τις οδηγίες που έχουν προαναφερθεί , υπάρχει σαφή υπέρβαση των ορίων απόστασης των ορίων πινακίδας (μας) απο τα όρια του χώρου τοποθέτησης....
Έτσι ισχύει και το οτι δεν υπάρχει απόλυτη εναρμόνιση των μεγεθών πινακίδας, αλλά μόνο των ορίων των χώρων τοποθέτησης αυτών.
Gandalf