Καταρχάς καλησπέρα...
Θα ήθελα τη βοήθεια σας για επιλογή μηχανής καθώς με τόσα που έχω δει και ακούσει και διαβάσει έχω χάσει λίγο την μπάλα ...
Είναι το δεύτερο post που κάνω καθώς πριν από κάποιους μήνες προσανατολιζόμουν σε διαφορετικές επιλογές οι οποίες όμως δε κατέστησαν εφικτές. Άργησε να έρθει και το δίπλωμα χωθήκαμε και πιο βαθιά μέσα στη κρίση και άλλαξαν λίγο τα δεδομένα.
Και επειδή έχω ήδη πολλές γνώμες από φίλους μηχανόβιους είπα να μαζέψω και από εδώ κάποιες για να μπερδευτώ ακόμα περισσότερο !
Λοιπόν έχουμε και λέμε ψάχνω για :
1) μεταχειρισμένο ( budget μέχρι 2500 max μη συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού)
2) καλή κατανάλωση
3) προσιτά service
4) ευέλικτο στην πόλη αλλά να μπορεί να βγάλει και κανένα ταξιδάκι μικρό με αξιοπρέπεια (μέχρι το χωριό τουλάχιστον που είναι 160 χλμ - και δε με νοιάζει να πηγαίνω μαλλιά 100-120 χαω)
5) ΟΧΙ scooter
και προσθέτω έναν σημαντικό παράγοντα ... είμαι 1,95 και 120 κιλά. Και είναι ίσως ο πιο μεγάλος προβληματισμός μου για το ποια μηχανάκια μπορούν να με βολέψουν στη θέση οδήγησης. Οπότε οποιαδήποτε εμπειρία από λιπαρά διακοσμημένους σαν εμένα θα είναι ιδιαίτερα εκτιμητέα !
Το λοιπόν : να καταφύγω σε κάποιο μικρό εντουράκι (klx 250, xr 250)
σε κάποιο μικρό κλασσικό ( cbf 250, ybr 250), σε κάποιο μαζεμένο on-off η motard ( kle 500 - XT 500 , 600 e) ή σε κάποιο street cb 400 πιο παλιό (αυτό το φοβάμαι λόγω 20ετίας αν και ξέρω ότι τα μοτέρ είναι σκυλιά και αν έχει γίνει καλή συντήρηση απο προηγούμενους δε θέλει πολύ μάζεμα)
Μένω στα κυβικά χαμηλά για την κατανάλωση περισσότερο γιατί θα έχω συχνές μετακινήσεις μέσα στη πόλη. Τα ταξιδάκια θα είναι πιο αραιά ....
Άφησα μεγάλη γκάμα ανοιχτή ... αλλά όπως είπα έχω μπερδευτεί ! Οποια γνώμη σχόλιο ευπρόσδεκτο!
Ευχαριστώ