Επιβεβαιώνω:
438 χλμ με 22 λίτρα απλή αμόλυβδη. 5λ/100χλμ.
Συνθήκες: 100χλμ στον Κηφισσό πάνω -κάτω. 50-70χλμ κέντρο(Εξάρχεια,Μοναστηράκι κλπ). Τα υπόλοιπα σε Λεωφόρους στα προάστια (αγ. αναργυροι-Μενίδι-Χαλάνδρι-Περιστέρι.
Σε παρόμοιες συνθήκες έκαιγα:
Hornet 600 '01 - 6.3 lt
Hornet 900'03 - 6.6 lt
fazer 600'99 - 6 lt
kle500 , NX650 , KLR 650 , CB 500 , CB 400 - ΟΛΑ 5,5-5,7ΛΤ
Γουστάρω CBF!!!!!!!!!
Και δεύτερη ενημέρωση του ποστ:
Αν πηγαίνεις τάπα, καίει δυσανάλογα πολύ. Βλέπεις τη βελόνα να κατεβαίνει.
Μέτρησα τελική με GPS Garmin. Στο τέρμα του κοντέρ (225)που το φτάνει ακόμα και σε ανηφόρα, έγραψε 216 χαω.
Καλό αυτό; Δεν ξέρω.
Αν σκεφτούμε ότι και τα δυο περιοδικά μέτρησαν 211 και είδαν στο κοντέρ μόνο 220 υπάρχουν δυο ενδεχόμενα:
1) Το μηχανάκι που δοκίμασαν να ήταν ή άστρωτο, ή σκισμένο
2) Το δικό μου να έχει κάποια μετατροπή από τον προκάτοχο. Τα γρανάζια είναι σωστά , τα μέτρησα.Μήπως έχει αφαιρέσει τον καταλύτη; Πώς να το δω εγώ; Είναι στο τελικό, ή πιο μπροστά;
Πάντως δεδομένης της υποτονικής επιτάχυνσης - ρεπρίζ και της πολύ καλής τελικής -που μάλιστα τη φτάνει γρήγορα- κρίνω ότι έχει μακριές τις πρώτες 5 ταχύτητες και κοντή την 6η (σε σύγκριση με το παλιό μου Hornet 600 '01)
Σ'ευχαριστώ, να 'σαι καλά.
Το ψάχνω γιατί:
Στα 22 μηχανάκια που περάσαν απ'τα χέρια μου, ποτέ δεν κατάφερα να δω την τελική που έβλεπαν τα περιοδικά.
Εδώ το μηχανάκι τερματίζει το κοντέρ για πλάκα. Σε ανηφόρα , κόντρα αέρα, με 46 λίτρα μπαγκαζιέρα, με αναβάτη όρθιο κατάρτι , αλλά και με όλα τα παραπάνω σωρευτικά.
Τα περιοδικά ούτε που πλησίασαν. Αν οδηγούσαν με μπαγκαζιέρες , κόντρα αέρα κλπ κλπ ούτε 200 δεν θα έβλεπαν.
Κάτι δε μου κολλάει. Ο νους μου πήγε κατευθείαν σε καγκουριά του προκατόχου.
Αλλά θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Θα χαλαρώσω μέχρι το ΚΤΕΟ.
Αφού δεν το τελικιάζεις, δεν έχει και νοήμα άλλωστε, θα σου πρότεινα να κοντύνεις λίγο την μετάδοση, με ένα δόντι μικρότερο γρανάζι μπροστά. Το ειχα κάνει στο δικό μου CBF (το πρώτο του 04) και το μηχανάκι βελτιώθηκε αισθητά σε επιταχύνσεις και ρεπρίζ, χάνωντας πολύ λίγο από την τελική του (κάπου 200) Το ψεκαστό είναι πολύ βελτιωμένο σε κατανάλωση το δικό μου έπινε πολύ περισσότερο.