το καθε τοσο απο που προκυπτει? εχω φτιαξει εναν παρομοιο για το cbr μου και δεν εχω κανεναν θεμα..
το καθε τοσο απο που προκυπτει? εχω φτιαξει εναν παρομοιο για το cbr μου και δεν εχω κανεναν θεμα..
ανθρωπε μου η καδενα κινησης των εκκεντροφορων δεν χαλαρωνει καθε τοσο (οπως η αλυσιδα κινησης των τροχων ας πουμε) αλλιως τα μοτερια θα τα διαλυαμε καθε τοσο που η καδενα θα εφτανε στο ορι ζωης της.. απλα αναφερω οτι η μηχανη μου εχει 56000χλμ κι η καδενα δεν εχει αλλαχτει ποτε παρα μονο αλλαχτηκεο τεντωτηρας με χειροποιητο μιας κι η χοντα σε αυτον τον τομεα φροντισε να βγαλει σκαρτο ανταλακτικο. στο μανουαλ της μηχανης μου εψαξα και δεν βρηκα καπου οριιο χλμ για να αλλαχτει η καδενα. ο μηχανικος μου λεει οτι στις 40000 πρεπει να αλλαχτει προληπτικα.. οποτε αν υποθεσουμεοτι εχει δικιο και καπου εκει εχει ξεχειλωσει τοσο που να θελει αλλαγη κανε αναγωγη ποσα χλμ κανεις τον χρονο και καθε ποτε θα θελει ρυθμιση ο τεντωτηρας.. προσωπικα στην μηχανη μου εκανα 6000χλμ φετος μιας κι εχω κι αλλες μηχναες και κυριως σκουτερ για μες την πολη και ακομα δεν χρειαστηκε ρυθμιση. το μονο δυστυχες στην συγκεκριμη περιπτωση ειναι οτι δεν εχεις μετρο του ποσο πρεπει να σφιξεις τον τεντωτηρα παρα μονο εμπειρικα κι ακουστικα.. ευτυχως υποθετω οτι εχω καλο αυτι...
Ανθρωπε μου συμφωνώ με όσα λες μαζί σου είμαι, αλλά τότε γιατί υπάρχουν οι αυτορυθμιζόμενοι τεντωτήρες ? νομίζω για να παίρνουν τους τυχόν τζόγους, και τι είπα ? ανάλογα με το χέρι του κάθε ενός ξεχειλώνει σιγά σιγά η καδένα, όχι κάθε μέρα αλλά μια στο τόσο, (ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ μπορεί και παραπάνω).
στα συγκεκριμενα παλια καβασακι η καδενα αντεχε παραπανω απο 100.000 χλμ, εγω την αλλαξα στα 120.000,προφανως επειδη συνεχεια κανει κολυμπι στο λαδι αντεχει παραπανω απο την αλυσιδα κινησης. Ενα καλο τρυκ σε αυτα τα μοτερ να σκληρυνει λιγο το ελατηριο ειναι να τοποθετησουμε ροδελιτσες κανα δυο μεσα στο καβουκι του τεντωτηρα(σε αυτο που βιδωνουμε απο εξω)που κανει Γ. Επισης βασικο.....πρωτα βαζουμε το καπακι Η, και μετα βιδωνουμε τον τεντωτηρα να τεντωσει η καδενα,διοτι αν το κανεις αντιστροφα ο τεντωτηρας θα παρει τα μποσικα της καδενας , και βαζοντας το καπακι επειδη εχει και αυτο μια γλυστρα θα την σφιξει πολυ (αν ειναι καινουργια η καδενα ακομα χειροτερα). Παντως επειδη παρακολουθω κυριως αμερικανικα σαιτ για τα GPZ προτιμουν αυτους τους τεντωτηρες με την βιδα απο μια μαρκα που την λενε ΑΡΕ.
εκτος απο τον πληρως εκνευριστικο ηχο της καδενας (που νομιζω οτι εχει αρπαξει μαστιγιο και δερνει!!) η κυρια παιζει μουσικη!!
Υ.Γ. και τωρα που τελειωνεις μανο για πες μας την ψυχολογια σου??
Μπα δεν θέλω να τελειώσω γιαυτό μου κάνει σκέρτσα η γριούλα...
ο ήχος μου φαίνεται υπερβολικός για καδένα μόνο... έχω την εντύπωση ενώ έχει ευστροφία και απόκριση στο γκάζι το μοτέρ ότι κάποιος κύλινδρος δεν δουλεύει καλά
εχθές έκανα το κόλπο με την ροδέλα στον τεντωτήρα με αποτέλεσμα να σκληρύνει το ελατήριο,έβαλα μπροστά δεν άκουσα διάφορα στον ήχο,ίσως λίγο ποιο ήσυχα αλλά δεν είμαι σίγουρος ...
Άνοιξα και το καπάκι των βαλβίδων και τσεκάρισα τα σημάδια των εκκεντροφόρων στο Τ 1-4 ήταν οκ
έβγαλα τα μπουζί για να πάρω μια ιδέα τι καύση γίνεται και υπάρχει θέμα στον τρίτο κύλινδρο,υπόψιν το μοτέρ έχει δουλέψει 1 ώρα μόνο με αυτά τα μπουζί
Υ.γ. σπινθήρας υπάρχει σε όλους τους κυλίνδρους
εδώ φαίνεται καλύτερα νομίζω
![]()
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 28/10/2012 στις 13:30.
Δεν υπαρχει προβλημα αυτα τα μοτερ ειναι ιδιαιτερα θορυβωδη αλλωστε. συγχρονισμο στα καρμπς εκανες? αν εχεις δυο υποπιεσομετρα γλυκερινης βαλε στην εισαγωγη του υποπτου κυλινδρου το ενα και το αλλο στον διπλανο του,προφανως ο προβληματικος κυλινδρος θα εχει τεραστια διαφορα στο κενο. Αν ο υποπτος κυλινδρος εχει περισοτερη ενδειξη (κενο) απο τον διπλανο του, τοτε βιδωσε την βιδα του (με λιγα λογια ανοιξε την πεταλουδα του) και το αντιστροφο εαν δεις οτι εχει λιγοτερη (που μαλλον αυτο νομιζω). δεν ξερω εαν εχουν ηδη γινει αυτα,παντως εαν δεν ειναι καλιμπραρισμενα τα καρμπς τοτε καποιοι κυλινδροι δεν αναβουν. Σε εμενα με το που ρυθμιζω τις βιδες και τα δυο μανομετρα δειξουν ιδια τιμη αμεσως το μοτερ γλυκαινει και ησυχαζει. Α τα μανομετρα να ειναι ιδιας μαρκας αλλιως το ενα θα μετρα π.χ -1 και το αλλο -2,5. Φιλικα παντα και χωρις ιχνος υποδειξης ..
Εχεις πολλυ πλουσιο μιγμα στον 3 Μανο.
Εαν εχεις κανει συγχρονισμο στα καρμπ,τοτε θελεις μια καυσαναλυση για την ρυθμιση της αναλογιας αερα/καυσιμου.
Βεβαια η οποια αρρυθμια των καρμπ,δεν συνεπαγεται και θορυβο.Φοβαμε για μπιελα και μακαρι να βγω λάθος.Βεβαια με μια απλη περιγραφη του θορυβου,το ενδεχομενο να κανουμε λαθος διαγνωση,ειναι μεγαλο.
αυτα τα μοτερ οταν ενας κυλινδρος ξερυθμιστει ακουγονται σαν μπιελα, με το που ρυθμιζεται αμεσως σταματα, στο παρελθον ειχα ξεγελαστει πολλες φορες. Ενα απλο τεστ ειναι το εξης, εαν τραβηξουμε την πιπα απο ενα μπουζι αμεσως ακουγεται ο ηχος της μπιελλας. σε αυτα τουλαχιστον.
συγχρονισμό στα καρμπιρατέρ είχα στο πρόγραμμα να κάνω,βέβαια το υποπιεσομετρο που έχω ειναι αυτοσχέδιο με διαφανές λάστιχα και υγρό μέσα άλλα στο zzr1100 που έχω κάνει 2 φορές έκανε δουλειά μια χαρά.Δεν υπαρχει προβλημα αυτα τα μοτερ ειναι ιδιαιτερα θορυβωδη αλλωστε. συγχρονισμο στα καρμπς εκανες? αν εχεις δυο υποπιεσομετρα γλυκερινης βαλε στην εισαγωγη του υποπτου κυλινδρου το ενα και το αλλο στον διπλανο του,προφανως ο προβληματικος κυλινδρος θα εχει τεραστια διαφορα στο κενο. Αν ο υποπτος κυλινδρος εχει περισοτερη ενδειξη (κενο) απο τον διπλανο του, τοτε βιδωσε την βιδα του (με λιγα λογια ανοιξε την πεταλουδα του) και το αντιστροφο εαν δεις οτι εχει λιγοτερη (που μαλλον αυτο νομιζω). δεν ξερω εαν εχουν ηδη γινει αυτα,παντως εαν δεν ειναι καλιμπραρισμενα τα καρμπς τοτε καποιοι κυλινδροι δεν αναβουν. Σε εμενα με το που ρυθμιζω τις βιδες και τα δυο μανομετρα δειξουν ιδια τιμη αμεσως το μοτερ γλυκαινει και ησυχαζει. Α τα μανομετρα να ειναι ιδιας μαρκας αλλιως το ενα θα μετρα π.χ -1 και το αλλο -2,5. Φιλικα παντα και χωρις ιχνος υποδειξης ..
Εχω την διαίσθηση όμως οτι δέν είναι εκει το πρόβλημα,μακαρι να κανω λαθος .
και έμενα πήγε το μυαλό μου για μπιέλα άλλα όπως λες και εσύ αυτά είναι εικασίεςΕχεις πολλυ πλουσιο μιγμα στον 3 Μανο.
Εαν εχεις κανει συγχρονισμο στα καρμπ,τοτε θελεις μια καυσαναλυση για την ρυθμιση της αναλογιας αερα/καυσιμου.
Βεβαια η οποια αρρυθμια των καρμπ,δεν συνεπαγεται και θορυβο.Φοβαμε για μπιελα και μακαρι να βγω λάθος.Βεβαια με μια απλη περιγραφη του θορυβου,το ενδεχομενο να κανουμε λαθος διαγνωση,ειναι μεγαλο.
θα το δοκιμάσω λοιπόν αύριο και εύχομαι να έχεις δίκιο,σε βλέπω αρκετα σίγουρο και με γνώσεις στα μοτέρ αυτά,που παρεμπιπτόντως έχω διαβάσει ότι πολύ δύσκολα παθαίνουν ζημιά.αυτα τα μοτερ οταν ενας κυλινδρος ξερυθμιστει ακουγονται σαν μπιελα, με το που ρυθμιζεται αμεσως σταματα, στο παρελθον ειχα ξεγελαστει πολλες φορες. Ενα απλο τεστ ειναι το εξης, εαν τραβηξουμε την πιπα απο ενα μπουζι αμεσως ακουγεται ο ηχος της μπιελλας. σε αυτα τουλαχιστον.
Στο βίντεο που βάζω παρακάτω ο ήχος ακούγεται αρκετά καλά ,αυτό που ακούγεται σαν τενεκές είναι το ένα τελικό της εξάτμισης εσωτερικά.
http://www.youtube.com/watch?v=-14dc...ature=youtu.be
Η αλήθεια είναι πως ακούγεται σαν να βαράει μπιελα..
Σου 'κανα και Like στο video!