Μανο ο συγχρονισμος των καρμπ,δεν εχει να κανει με τα μειγματα.
Μπορει να επιτυχεις τον συγχρονισμο,αλλα εαν δουλευουν με διαφορετικες αναλογιες μειματος/αερα,τοτε εχεις λυσει το μισο προβλημα.
Εμενα στο Βαραντερο πχ,μου λεει να κανω πρωτα συγχρονισμο και αφουτελειωσω τοτε θα φτιαξω και το μειγμα.Η ρυθμιση γινετε με την μεθοδο του αυτιού (μαξ στροφες μειον μιση στροφη του αερα).
Εαν δεν κανω λαθος εχεις το μανιουαλ της μοτο.Ριξε μια ματια.
Και κατι για το τελος.
Εχουν τοσο παλια καρμπ σωληνακια υποπιεσης για να κανεις συγχρονισμο?Το KR1 που ειχα δεν ειχε θυμαμε.
ναι εχουν. Τα υποπιεσομετρα εγω τα αγορασα απο καταστημα με οργανα στον πειραια 10ευρω το ενα,γερμανικα, για του σωληνα που ανεφερες δεν τα εχω δουλεψει αλλα αλλοι εχουν μεινει ευχαριστημενοι. Εαν δεν εγινε συγχρονισμος στα καρμπ κατα εμενα αυτο ειναι η αιτια,και ειναι απαραιτητο να γινει. καυσαναλυση νομιζω οτι δεν χρειαζεται διοτι δεν εχει να ρυθμισεις κατι εκτος απο τα βιδακια pilot screw που πρεπει να ειναι 2,5 εως 3,5 στροφες ανοιχτα απο τελειως σφιγμενα. Και αυτο εχει επιδραση στα καυσαερια του ρελαντι μονον. Επιτρεπεται εδω να βαλω διευθ απο ενα ξενο σαιτ για πληρη ενημερωση απο ανθρωπους που τα λατρυουν αυτα? Μεγαλο σχολειο λεμε...
Ναι μανο,ο συγχρονισμός αφορά την απόκριση στο γκάζι και ομαλότερη λειτουργία μια και το μόνο που κάνουμε είναι να ρυθμίσουμε την θέση στις πεταλούδες ,αυτά κυρίως στο ρελαντί μια και μετά ανοίγουν οι πεταλούδες και η οποία διάφορα δεν γίνεται αισθητήΜανο ο συγχρονισμος των καρμπ,δεν εχει να κανει με τα μειγματα.
Μπορει να επιτυχεις τον συγχρονισμο,αλλα εαν δουλευουν με διαφορετικες αναλογιες μειματος/αερα,τοτε εχεις λυσει το μισο προβλημα.
Εμενα στο Βαραντερο πχ,μου λεει να κανω πρωτα συγχρονισμο και αφουτελειωσω τοτε θα φτιαξω και το μειγμα.Η ρυθμιση γινετε με την μεθοδο του αυτιού (μαξ στροφες μειον μιση στροφη του αερα).
Εαν δεν κανω λαθος εχεις το μανιουαλ της μοτο.Ριξε μια ματια.
Και κατι για το τελος.
Εχουν τοσο παλια καρμπ σωληνακια υποπιεσης για να κανεις συγχρονισμο?Το KR1 που ειχα δεν ειχε θυμαμε.
έχει σωληνάκια υποπίεσης,μάλιστα το ρουμπινέτο του ρεζερβουάρ ανοίγει μόλις διαβάσει υποπίεση απο τα καρμπιρατέρ.
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 28/10/2012 στις 17:42.
Βαλε το λινκ του φορουμ που λες,δεν νομιζω να τρεχει κατι ..............
Η δυναμομετρηση μου εδειξε στο Βαραντερο οτι εχω μειγμα 12/1 ενω επρεπε να εχω 13/1.Αυτο θα πει οτι εχεω ελαφρως πιο πλουσιο μειγμα.Ποιος σου ειπε οτι η ρυθμιση 2,5 με 3.5 επηρρεαζει μονο το ρελαντι?
Οι 2.5 με 3/5 στροφες ανοιγμα τον αερα του καρμπ αλλαζει κατα πολλυ την αναλογια αερα/καυσιμου.
Η καυσαναλυση στο Βαραντερο πχ δειχνει ακριβως τις αναλογιες αερα/καυσιμο,επειδη ο καθε κυλινδρος εχι και δικη του εξατμιση,ενω στο 4 κυλινδρο με εξατμιση 4 σε 1 μπερδευει το πραγμα.
το ιδιο το μανουαλ λεει οτι το κυκλωμα pilot επηρεαζει απο το ξεκινημα μεχρι το 1/7 του γκαζιου μονον, και δεν εχει καμια επιδραση σε αλλο φασμα στροφων. τα σαιτ ειναι λοιπον.... http://www.nwsca.com/scripts/gpz_for...asp?FORUM_ID=2 και http://kzrider.com/forum/ στο πρωτο κατεβαζεις και το μανουαλ. http://home.comcast.net/~loudgpz/GPZweb/index.html#home ενα αλλο με πολυυ χρησιμες πληροφοριες.
Ποιος κύλινδρος είναι αυτός που παίρνεις μέτρηση ? για να ρυθμίσεις τους άλλους ?
Τον 3 που βλέπω είναι υπερπλήρες από καύσιμο και το ίδιο και ο 4 είναι σίγουρα τα τζετ ίδιο νούμερο η τα έχουν ξεχειλώσει με τρυπανάκι ? παλιά το έκαναν αυτό για να γλυτώσουν τα λεφτά από τον Καμένο μέτρησε τα να δεις και να έχεις το κεφάλι σου από εκεί σίγουρο
ξεκινας απο τον 3 αριθμιζοντας με 1 απο αριστερα οπως καθεσαι πανω στην μοτο,και ξεκινας απο εκει διοτι απο κει ειναι η βιδα η κεντρικη που πειραζεις το ρελαντι. συγχρονιζεις 3 με 4 μετα 4 με 2 και 2 με 1. ετσι το κανω εγω,υπαρχουν και αλλοι τροποι. ολες οι ενδειξεις να ναι ιδιες,το ποσο δεν μας νοιαζει θεωρητικα το να ειναι ολοι το ιδιο μας νοιαζει. α μην ξεχασω..τα κλιπς για το υψος στα βελονια στις φουσκες υποπιεσης ειναι ολα στην ιδια θεση? δες μανουαλ ποια θεση πρεπει να ναι ,αν δεν το εχεις κανει. αυτα !!
Τελευταία τροποποίηση από koma72; 28/10/2012 στις 20:56.
αύριο θα κάνω συγχρονισμό και θα έχω νέα,η αλήθεια είναι οτι είδα κάποια βίντεο με αυτά τα μοτέρ να κάνουν και χειρότερο θόρυβο στο you tube
εγώ κανω συγρονισμό με αλλη σειρα τουλαχιστον στο zzr1100.ξεκινας απο τον 3 αριθμιζοντας με 1 απο αριστερα οπως καθεσαι πανω στην μοτο,και ξεκινας απο εκει διοτι απο κει ειναι η βιδα η κεντρικη που πειραζεις το ρελαντι. συγχρονιζεις 3 με 4 μετα 4 με 2 και 2 με 1. ετσι το κανω εγω,υπαρχουν και αλλοι τροποι. ολες οι ενδειξεις να ναι ιδιες,το ποσο δεν μας νοιαζει θεωρητικα το να ειναι ολοι το ιδιο μας νοιαζει
συνολικά υπάρχουν 3 βίδες ρύθμισης για τις πεταλούδες
ο πρώτος κύλινδρος (όπως καθόμαστε αριστερά) εχει σταθερή την πεταλούδα οποτε η βίδα ανάμεσα στον 1 και 2 μετακινεί την πεταλούδα του 2 για να τους συγχρονίσει,το ίδιο ισχύει με τον 3 και 4 και την βίδα που έχουν μεταξύ τους.
όταν τελειώσουμε με αυτές τις βίδες πιάνουμε αυτήν που είναι ανάμεσα στον 2 και 3 για να συγχρονίσουμε τα ζευγάρια 1-2 και 3-4,νομίζω είναι ποιο ορθό έτσι.
αν δεν δω διαφορά αύριο με τον συχρονισμο θα κάνω φίλο και φτερό τα καρμπυρατέρ,πριν αρχίσω να στραβοκοιτάω τον κινητήρα για λύσιμομέτρησε τα να δεις και να έχεις το κεφάλι σου από εκεί σίγουρο
ωραια ακουγεται η μοτο. και πολυ ωραια η επιλογη των χρωματων
![]()
Η ζωή είναι μεγάλη......μην την κάνεις καρναβάλι!!!
Έκανα συγχρονισμό όπως ήταν αναμενόμενο ήταν τελείως ξερύθμιστο και παραλίγο να τραβήξει το λάδι απο το μανόμετρο, στο τέλος απλά βελτίωσε την απόκριση του μοτέρ ίσως και ποιο ομαλή λειτουργιάενώ συνεχίζεται το "κροτάλισμα"
Δυστυχώς είναι και ο ενοχλητικός θόρυβος από το αριστερό τελικό της εξάτμισης το οποίο έχει κόψει διάφραγμα εσωτερικά μάλλον και κουδουνίζεισυνεπώς δεν αφήνει να ακουστεί καθαρά ο θόρυβος του μοτέρ
εδώ ένα βίντεο που ανέβασα:
http://www.youtube.com/watch?v=qJLsg...ature=youtu.be
κατέβασα τα καρμπιρατέρ για έλενχο σε main jet και στις βελόνες εαν η ροδέλα ειναι στην ιδια θεση και στις 4 ολα ήταν οκ
επίσης τα κολάρα στις εισαγωγές απο τη μεριά του μοτέρ δεν έχουν σκισίματα
Έβγαλα τα μπουζί μετά τον συγχρονισμό (τα είχα αλλάξει σειρά) ο τρίτος κύλινδρος εξακολουθεί και έχει διαφορά στην καύση απο τους υπολοίπους,αυτό σε συνδυασμό με τη αίσθηση οτι δουλεύει τρικύλινδρα στις χαμηλές στροφές,(ψηλά φαίνεται να δουλεύει καλύτερα) με κάνει να σκέφτομαι καμένη -χτυπημένη βαλβίδα στον τρίτο,δυστυχώς δεν εχω συμπιεσομετρο για να πάρω μετρήσεις
Και πάλι αυτά είναι εικασίες,απλα προσπαθώ να αποκλείσω κάποιες πιθανότητες πριν αρχίζω να λύνω κεφαλάρι και ποιος ξέρει που θα φτάσω.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 29/10/2012 στις 18:50.
Να σε ρωτήσω (χαζή ερώτησή αλλά πρέπει να γίνει) με τι μέτρησες τα τζετ ? γιατί μπορεί να είναι του 3ου το τζετ του ρελαντί κλασμένο ξέρω πως είσαι καλλιτέχνης αλλά καμιά φορά μια μικρή λεπτομέρεια μας κάνει να χτυπάμε το κεφάλι μας τσάμπα![]()
με την βιδουλα του 3 κυλινδρου pilot jet την βιδωσες -ξεβιδωσες να δεις αν αναβει ο κυλινδρος? βαλε ενα πανι σαν κουρελι στην εξατμιση οταν δουλευει και θα σου κοψει πολυ θορυβο για να μπορεσεις να το ακουσεις. και στο βιντεο δεν φαινεται να χει ρυθμιστει σωστα,δεν βλεπω ιδια σταθμη υγρου.. Ενας αλλος παπατζιδικος τροπος ειναι καθως δουλευει να βγαζεις μια μια τις πιπες να ακουσεις αν κοβει το μοτερ,εαν δεν μεταβαλεται στον 3 κυλινδρο τοτε οντως δεν αναβει. προσοχη μην εχουν χυθει βενζινες εκει κοντα...
Τελευταία τροποποίηση από koma72; 29/10/2012 στις 19:08.