Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 53

Θέμα: λοιπον το πηρα αποφαση θα τρεξω αγωνα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της spyroszx

λοιπον το πηρα αποφαση θα τρεξω αγωνα

μετα απο αρκετα χρονια και μετα απο αρκετα προβληματα,πηρα αποφαση να τρεξω στο πανεληνιο και στο επαθλο.Σκοπος ειναι η εμπειρια και μονο,με αποτερο στοχο τον τερματισμο.
    εχω ομως απορειες να θεσω.Πρωτα απο ολα καποια δεδομενα.λογω πολλων ανατομικων προβληματων,η φυσικη κατασταση μου,δυσκολα θα βελτιωθει,το μηχανακι ειναι GSXR 750 K7 μαμισιο στα παντα εκτος απο φιλτρο τελικο και σωληνακια μπρος πισω.
    Μεχρι στιγμης γυρναω 1,05 σταθερα για 10 γυρους,εχω την αισθηση οτι με λιγη παραπανω εξοικιωση με την μηχανη μπορω να κατεβω και αλλο, και μετα πρεπει να πεσω στο 1,06-1,07,για λογους ασφαλειας,λογω κουρασης και αντοχης.
    Το μηχανακι θα παραμεινει μαμα,εκτος αν προλαβω να βαλω Shifter και αμορτισερ πισω.
    Αυτα ειναι τα δεδομενα, και τωρα οι ερωτησεις.
    -Υπαρχει "κατι"το οποιο σαν νεος αγωνιζομενος θα πρεπει να προσεξω
    -Αν καποιος απο εδω μεσα εχει προσφατη εμπειρια νεου,πολυ θα με διευκοληνε αν μου ελεγε καποιοες λεπτομεριες που θα μου εκαναν πιο ευκολη την "ζωη"

Ελπιζω το "τωρα στα γεραματα μαθε γερο γραμματα"να μην αποκτησει αλλη διασταση με την συμετοχη μου, αν και δεν με πολυ νοιαζει καθε συμβουλη δεκτη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Πολύ καλά θα κάνεις να τρέξεις αφού το σηκώνει η τσέπη σου.Είναι πολύ ωραία εμπειρία και θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς σαν οδηγός.Όταν έτρεχα και εγώ πραγματικά το καταχαιρόμουν και ας ήταν σπόνσορας η τσέπη μου.
    -Να εξασκηθείς στις εκκινήσεις μιας και οι περισσότεροι δεν το κάνουμε.
    -Να χαλαρώσεις πριν την εκκίνηση και να μην φοβηθείς.Ξεκίνα όσο γρήγορα νιώθεις εσύ άνετα.
    -Να εξοικειωθείς με την μπροστινή ρόδα που θα βλέπεις συχνά δίπλα σου και να μην μασάς.
    -Διασκέδασέ το και μην αφήσεις τίποτα να σε χαλάσει πχ χρόνοι,θέση κλπ.
    -Μην πειράζεις ή κάνεις αλλαγές λίγο πριν τον αγώνα,συνήθως δεν βγαίνουν.
    -Η μηχανή πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση με καινούρια αναλώσιμα πχ λάδια,τακάκια,λάστιχα κ.α.
    Αυτά για αρχή.
    Τελευταία τροποποίηση από DrIoannis; 28/10/2012 στις 16:53.
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Το πρωτάθλημα για φέτος τελείωσε. Οπότε μέχρι τον επόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο υπάρχει χρόνος για προετοιμασία.

Πες μου αν θέλεις για ποιο λόγο θες να τρέξεις. Απλά για διασκέδαση; Ή θέλεις να αγωνιστείς με αξιώσεις για καλή θέση;
    Έπειτα, σκέψου και υπολόγισε το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για τη χρονιά. Ή μήπως θέλεις να κάνεις μόνο έναν-δύο αγώνες έτσι για την εμπειρία;

Δε σε ρωτάω από αδιακρισία. Από τις (ειλικρινείς) σου απαντήσεις θα εξαρτηθούν και οι δικές μου.
    Think faster than you ride

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Το πρωτάθλημα για φέτος τελείωσε. Οπότε μέχρι τον επόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο υπάρχει χρόνος για προετοιμασία.

Πες μου αν θέλεις για ποιο λόγο θες να τρέξεις. Απλά για διασκέδαση; Ή θέλεις να αγωνιστείς με αξιώσεις για καλή θέση;
    Έπειτα, σκέψου και υπολόγισε το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για τη χρονιά. Ή μήπως θέλεις να κάνεις μόνο έναν-δύο αγώνες έτσι για την εμπειρία;

Δε σε ρωτάω από αδιακρισία. Από τις (ειλικρινείς) σου απαντήσεις θα εξαρτηθούν και οι δικές μου.
    καμια αδιακρησια.θελω να τρεξω 2-4 αγωνες Μεγαρ ΚΑΙ Σερρες,για την εμπειρια,χωρις να μπορω να προβλεψω τι θα κανω στην περιπτωση που "γλυκαθω"προυπολογισμο οικονομικο δεν εχω κνανει ακομα

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyroszx Προβολή μηνύματος
    καμια αδιακρησια.θελω να τρεξω 2-4 αγωνες Μεγαρ ΚΑΙ Σερρες,για την εμπειρια,χωρις να μπορω να προβλεψω τι θα κανω στην περιπτωση που "γλυκαθω"προυπολογισμο οικονομικο δεν εχω κνανει ακομα
    Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τον προυπολογισμό...

Ως γνωστόν, no money-no honey..
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Φέτος έγιναν πέντε αγώνες. Όπως καταλαβαίνεις οι δύο με τους τέσσερις έχουν μεγάλη διαφορά. Οικονομική κυρίως. Σε πρώτη φάση σκέψου και υπολόγισε πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις. Είναι αρκετά σημαντικό να το γνωρίζεις αυτό, έστω και στο περίπου. Αν μπορείς π.χ να διαθέσεις "μόνο" δυο χιλιάδες, αυτά αρκούν για έναν αγώνα Σέρρες και ελάχιστες προπονήσεις. Τη στιγμή φυσικά που δεν έχεις εξωτερική βοήθεια. Άλλο θα είναι το πλάνο προετοιμασίας για έναν αγώνα, άλλο για δύο και άλλο για πέντε.

Έγραψες για εμπόδια στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Μπορούν να ξεπεραστούν; Με άθληση π.χ;

Το μηχανάκι σε πρώτη φάση δε χρειάζεται πολλά πράγματα. Αν πάντως είναι να διαλέξεις μεταξύ shifter και ανάρτησης, προτίμησε τη δεύτερη.

καταγαματα σε λεκανη μηρο και αριστερο πελμα προ δεκαετιας.λιγη αθληση μπορω να κανω.,2 αγωνες με περνουν ετσι οπως τα λες

Είναι κρίμα να μη μπορείς να κρατήσεις σταθερό ρυθμό. Το 1.05 με το 1.07 έχουν χαώδη διαφορά.
    Οπότε ίσως είναι καλό να επισκεφτείς αρχικά έναν ορθοπεδικό - αθλητίατρο, ώστε να σε κατευθύνει στο τι είδους γυμναστική θα μπορούσες να κάνεις. Αυτό που χρειάζεσαι στον αγώνα είναι γερά πόδια, μέση και ελάχιστα γυμνασμένα χέρια. Για αντοχή, ίσως θα μπορούσες να κάνεις ποδήλατο, διάδρομο, τρέξιμο, κλπ. Μόνο ο ειδικός θα σε κατευθύνει σωστά.

Από 'κει και πέρα, ίσως θα μπορούσες να τρέξεις μόνο Μέγαρα για να συμπιέσεις το κόστος. Γλιτώνεις αρκετά χρήματα από τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής, αλλά και ελαστικών. Με δυο πισινά κι ένα μπροστινό βγάζεις άνετα ένα αγωνιστικό Σ/Κ στα Μέγαρα. (Στην ανάγκη, ακόμα και με ένα ζευγάρι). Την προπόνηση της Παρασκευής μπορείς να τη βγάλεις με τα λάστιχα γόμες που φοράς ήδη.

Αν θέλεις να κατεβάσεις χρόνο, θα πρέπει να επενδύσεις σε "έξυπνη προπόνηση". Δηλαδή όχι να πηγαίνεις σε track-day μόνο για το χαβαλέ και το ...ξεκάπνισμα, αλλά έχοντας σε κάθε session συγκεκριμένο πλάνο. Είτε αλλαγή γραμμών θα λέγεται αυτό, είτε διαφορετικά σημάδια, είτε αλλαγές στις αναρτήσεις, είτε, είτε...
    Όταν δοκιμάζεις κάτι καινούργιο, πέντε καλοί γύροι είναι υπεραρκετοί. Τους κάνεις, βγαίνεις στο pit-lane, πίνεις μια γουλιά νερό και βλέπεις το χρονόμετρο. Η αλλαγή λειτούργησε θετικά ή αρνητικά; Ξανά μέσα για άλλους λίγους γύρους. Μη γυρίζεις είκοσι λεπτά συνεχόμενα. Δεν έχει νόημα. Θα επαναλαμβάνεις απλώς τα ίδια λάθη.

Ξεκίνα από το γιατρό, άρχισε σιγά-σιγά να προετοιμάζεις το σώμα σου, και στο επόμενο track-day που θα πας στείλε μου ένα p.m, μήπως καταφέρω να έρθω και να τα πούμε από κοντά. Στο μεταξύ, αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο, εδώ είμαστε.

Καλή αρχή!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Είναι κρίμα να μη μπορείς να κρατήσεις σταθερό ρυθμό. Το 1.05 με το 1.07 έχουν χαώδη διαφορά.
    Οπότε ίσως είναι καλό να επισκεφτείς αρχικά έναν ορθοπεδικό - αθλητίατρο, ώστε να σε κατευθύνει στο τι είδους γυμναστική θα μπορούσες να κάνεις.............

Καλή αρχή!
    αν μου επιτρεπεις δημητρη...οχι ορθοπεδικο-αθλητιατρο.γυμναστη χρειαζεται γι' αυτη τη δουλεια.

συγγνωμη για την παρεμβαση.συνεχιστε.

edit:ακυρο!!!τωρα ειδα τα καταγματα που αναφερει.πρωτα σε ορθοπεδικο για να παρει συμβουλες του τι να αποφυγει και μετα σε γυμναστη για να βγαλει προγραμμα.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    αν μου επιτρεπεις δημητρη...οχι ορθοπεδικο-αθλητιατρο.γυμναστη χρειαζεται γι' αυτη τη δουλεια.
    Δε χρειαζόταν η εισαγωγή Γιώργο. Πρώτον διότι δικά σου χωράφια είναι αυτά, και δεύτερον διότι έτσι κι αλλιώς τα αυτιά μου είναι ανοικτά στα πάντα.

Δε χρειαζόταν η εισαγωγή Γιώργο. Πρώτον διότι δικά σου χωράφια είναι αυτά, και δεύτερον διότι έτσι κι αλλιώς τα αυτιά μου είναι ανοικτά στα πάντα.
    εκανα εντιτ στο παραπανω ποστακι μου.ειχες δικιο.δεν ειχα δει τα καταγματα που αναφερει το παλικαρι.

ευχαριστω .η συμβουλη του γιατρου ειναι "μην πεσεις θα σκορπισεις"ειναι πολυ φιλος.θα παω στις 10 και στις 14 να κανω τρακ ντεη,θα δοκιμασω αυτο που μου περιεγραψες με τις αλλαγες σε γραμμεςη αναρτησεις και τους 5 γυρους,αλλ θελω να κανω και μια εξομιωση να δω πως μπορω να διαχειριστω την αντοχη μου με σκοπο να κανω σβελτα 20λεπτα,αρα οσο περιπου ειναι και ο αγωνας,βλεποντας και κανοντας.ευχαριστω

Παλαιό μέλος
    η συμβουλη του γιατρου ειναι "μην πεσεις θα σκορπισεις"ειναι πολυ φιλος.
    Φίλε σόρυ αλλά η δικιά σου απάντηση σ' αυτή τη σύσταση του γιατρού και φίλου σου, ποια είναι;

ευχαριστω .η συμβουλη του γιατρου ειναι "μην πεσεις θα σκορπισεις"ειναι πολυ φιλος....
    εγω αναφερομουν στο τι μπορεις να κανεις σαν ασκηση προκειμενου να βγαλει ενας γυμναστης ενα προγραμμα για ενδυναμωση σε συγκεκριμενες μυικες ομαδες και ενα προγραμμα αντοχης.για να το πετυχεις αυτο πας πρωτα στον γιατρο (που ειναι και φιλος σου) και εκεινος ερχεται σε αμεση επικοινωνια με τον γυμναστη που θα σου βγαλει το προγραμμα προκειμενου να του επιστησει την προσοχη στο τι να αποφυγει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jorgevaldano Προβολή μηνύματος
    Φίλε σόρυ αλλά η δικιά σου απάντηση σ' αυτή τη σύσταση του γιατρού και φίλου σου, ποια είναι;
    κανενα προβλημα,αλλα τι εννοεις?

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και ΝΑΙ λοιπον,το πηρα!!!
    από camen στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 69
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2009, 14:18
  2. ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ..ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΟ forum
    από dirtbird στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2007, 19:15
  3. Το Πηρα!!!