Σε μηχανη φιλου ιδια με την δικια μου (cbr600 f4i) ειχαμε ενα πολυ μυστηριο περιστατικο που μας εχει αφησει αφωνους.
Ειμαστε στην Κερκυρα, ξεκουκουλώνει το πρωι την μηχανη του την οποια την παρκαρει σε ενα τυπικο καντουνι και βρησκει
την μανετα του φρενου να εχει πιασει αλατα (ασπρη ματ με πολλες κυλιδες σαν απο σταγονες βροχης) τα οποια ειχαν δημιουργηθει-εισχορησει στον αξονα της με αποτελεσμα η να μην επιστρεφει..
Oλες οι βιδες τιμονοπλακας, καθρεφτων και ζελατινας εχουν υποστει απο λιγη εως παρα πολυ διαβρωση (καποιες σκουριασαν εντονα και καποιες ειναι σαν να τις ριξαμε στην θαλασσα για μερες, μεσα σε μια νυχτα κυριολεκτικα),
Tο κεντρικο παξιμαδι της τιμονοπλακας εχει ελαφρα σκουριασει,
Oι ταπες απο τα καλαμια και αυτες εχουν ανεξιτιλα σημαδια αλατων και πρασινα καταλυπα πανω τους,
Tελος τα χειριστηρια(φωτα, φλας) ειναι σαν πιτσιλιμενα με ασπρες σταγονες οι οποιες οσο και να τριψουμε δεν εξαφανιζονται απο πανω τους με αποκορυφομα τον κοκκινο διακοπτη (kill switch) το οποιο εχει δυο σταγονες οι οποιες το εχουν καψει - αλλοιωσει και εχουν δημιουργησει αισθητο βαθουλομα στο σημειο της σταγονας.
9 στους 10 λεκεδες ειναι ανεξιτιλοι πχ kill switch. Πρεπει να τονισουμε οτι ολα αυτα το προιγουμενο βραδυ ηταν σε πραγματικα αριστη κατασταση!!!
Καποια επιπλεον στοιχεια, εχουμε βροχερο καιρο και επισης και η δικια μου και η μηχανη του παιδιου περαστικαν με σπρει σιλικονης για γιαλυσμα. Η δικια μου μηχανη, παρκαρισμενη δυο στενα πιο κατω, χωρις κουκουλα δεν επαθε τιποτα!
Αφου λοιπον αυτα καπως προχειρα καθαριστικαν (κυριως ειδαμε οτι δεν καθαριζαν ευκολα και μπλεξαμε ασχημα), η μηχανη αλλαξε θεση και ξανασκεπαστηκε για ενα βραδυ, το επομενο πρωι την βρηκαμε στην ιδια κατασταση με το προιγουμενο πρωι, και λιγο χειροτερα! Αφιερωνοντας λιγο χρονο σημερα, βγαλαμε την μανετα του φρενου και με εκπληξη διαπιστωσαμε οτι τα αλατα ειχαν δημιουργηθει ή εισχωρησει σε ολα τα εσωτερικα της σημεια σαν να την ειχαμε βουτιξει στην θαλασσα για καμια εβδομαδα! Η μανετα(σκετο αλουμινιο) με λιγο κρεμα καθαρισε κατα το 90% αλλα ακομα σε μερικα σημεια φαινονται μερικες "σταγονες". ΟΛΗ η υπολοιπη μηχανη ειναι αριστη!
Τι πιστευετε οτι μπορει να εγινε? Πως προτεινετε να καθαριστουν ολα αυτα?