Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 65

Θέμα: Ακραια Διαβρωση μεσα σε ενα βραδυ

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed

Angry Ακραια Διαβρωση μεσα σε ενα βραδυ

Σε μηχανη φιλου ιδια με την δικια μου (cbr600 f4i) ειχαμε ενα πολυ μυστηριο περιστατικο που μας εχει αφησει αφωνους.
    Ειμαστε στην Κερκυρα, ξεκουκουλώνει το πρωι την μηχανη του την οποια την παρκαρει σε ενα τυπικο καντουνι και βρησκει
    την μανετα του φρενου να εχει πιασει αλατα (ασπρη ματ με πολλες κυλιδες σαν απο σταγονες βροχης) τα οποια ειχαν δημιουργηθει-εισχορησει στον αξονα της με αποτελεσμα η να μην επιστρεφει..
    Oλες οι βιδες τιμονοπλακας, καθρεφτων και ζελατινας εχουν υποστει απο λιγη εως παρα πολυ διαβρωση (καποιες σκουριασαν εντονα και καποιες ειναι σαν να τις ριξαμε στην θαλασσα για μερες, μεσα σε μια νυχτα κυριολεκτικα),

Tο κεντρικο παξιμαδι της τιμονοπλακας εχει ελαφρα σκουριασει,

Oι ταπες απο τα καλαμια και αυτες εχουν ανεξιτιλα σημαδια αλατων και πρασινα καταλυπα πανω τους,

Tελος τα χειριστηρια(φωτα, φλας) ειναι σαν πιτσιλιμενα με ασπρες σταγονες οι οποιες οσο και να τριψουμε δεν εξαφανιζονται απο πανω τους με αποκορυφομα τον κοκκινο διακοπτη (kill switch) το οποιο εχει δυο σταγονες οι οποιες το εχουν καψει - αλλοιωσει και εχουν δημιουργησει αισθητο βαθουλομα στο σημειο της σταγονας.

9 στους 10 λεκεδες ειναι ανεξιτιλοι πχ kill switch. Πρεπει να τονισουμε οτι ολα αυτα το προιγουμενο βραδυ ηταν σε πραγματικα αριστη κατασταση!!!
    Καποια επιπλεον στοιχεια, εχουμε βροχερο καιρο και επισης και η δικια μου και η μηχανη του παιδιου περαστικαν με σπρει σιλικονης για γιαλυσμα. Η δικια μου μηχανη, παρκαρισμενη δυο στενα πιο κατω, χωρις κουκουλα δεν επαθε τιποτα!

Αφου λοιπον αυτα καπως προχειρα καθαριστικαν (κυριως ειδαμε οτι δεν καθαριζαν ευκολα και μπλεξαμε ασχημα), η μηχανη αλλαξε θεση και ξανασκεπαστηκε για ενα βραδυ, το επομενο πρωι την βρηκαμε στην ιδια κατασταση με το προιγουμενο πρωι, και λιγο χειροτερα! Αφιερωνοντας λιγο χρονο σημερα, βγαλαμε την μανετα του φρενου και με εκπληξη διαπιστωσαμε οτι τα αλατα ειχαν δημιουργηθει ή εισχωρησει σε ολα τα εσωτερικα της σημεια σαν να την ειχαμε βουτιξει στην θαλασσα για καμια εβδομαδα! Η μανετα(σκετο αλουμινιο) με λιγο κρεμα καθαρισε κατα το 90% αλλα ακομα σε μερικα σημεια φαινονται μερικες "σταγονες". ΟΛΗ η υπολοιπη μηχανη ειναι αριστη!

Τι πιστευετε οτι μπορει να εγινε? Πως προτεινετε να καθαριστουν ολα αυτα?

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Η κουκούλα έμπαινε και τα προηγούμενα βράδια? Η κουκούλα από ποιότητα και παλαιότητα τί λέει?

η κουκουλα μπαινει καθε βραδυ.
    ειναι oxford των 20ε απο το πρακτικερ.
    την εχει 2 χρονια.
    και η μηχανη το πρωι καθε μερα χρησημοποιηται.

Το μονο σιγουρο για μενα ειναι οτι φταιει η κουκουλα.
    Κατα πασα πιθανοτητα ...σε συνδιασμο με τον καιρο και την υγρασια ...πιθανον να σκεπαστηκε με ζεστη μηχανη και να εγινε ενα ωραιο θερμοκηπιακι...Στη συνεχεια ξανακρυωσε σκεπασμενη και εγινε οτι εγινε .

... Εκει παει το μυαλο μου.

ισως.....αλλα γιατι μονο σε αυτα τα σημεια?

λογο υλικου μαλλον.

Τσεκαρατε το μηχανακι παντου; Το υποπλαισιο απο κατω κτλ ;

παντου...εχει προσβαλει αλουμινιο,ατσαλι,πλαστικο ταπανταολα μονο στην περιοχη περιμετρικα του τιμονιου.
    ολη η η υπολοιπη μηχανη ειναι κομπλε.
    εχουμε μεινει και ξυνουμε τις κεφαλες μας....

κατσε να μπουν οι ειδικοι γιατι και εγω ξυνω το κεφαλι μου

Εαν μιλαγαμε μονο για μεταλλα θα ψαχναμε για οξειδωση. Επειδη λες οτι ειναι σαν πιτσιλιες και παρουσιαστηκε και στα πλαστικα, εμενα μου κανει για διαβρωση απο καποιο οξινο-βασικο διαλυμα που καποιος πιτσιλισε στη μηχανη.δεν υπαρχει αλλος τροπος να γινει τετοια ζημια σε πλαστικο κομματι σε λιγες ωρες..

Μου κανει δολιοφθορα..

μύκητας πάνω σε αλουμίνιο

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	27457-2.jpg 
Προβολές:	762 
Μέγεθος:	26,4 KB 
ID:	272736

Όνομα:	27457-1.jpg 
Προβολές:	762 
Μέγεθος:	17,9 KB 
ID:	272737

μύκητας πάνω σε πλαστικό

Όνομα:	318075-300-228-scale,crop.jpg 
Προβολές:	761 
Μέγεθος:	8,9 KB 
ID:	272738

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thanos_s Προβολή μηνύματος
    Εαν μιλαγαμε μονο για μεταλλα θα ψαχναμε για οξειδωση. Επειδη λες οτι ειναι σαν πιτσιλιες και παρουσιαστηκε και στα πλαστικα, εμενα μου κανει για διαβρωση απο καποιο οξινο-βασικο διαλυμα που καποιος πιτσιλισε στη μηχανη.δεν υπαρχει αλλος τροπος να γινει τετοια ζημια σε πλαστικο κομματι σε λιγες ωρες..

Μου κανει δολιοφθορα..
    αυτό το μέσα σε λίγες ώρες και μένα μου κάνει περίεργο...ακόμα και οι μύκητες δηλαδή πολύ σπάνια να πολλαπλασιαστούν με τέτοιο ρυθμό πάνω σε σχετικά αεριζόμενη επιφάνεια εν μία νυκτί.

προσπάθησε να δεις αν το σενάριο πιτσίλισμα από ανθρώπινο χέρι στέκει......μια καλή παρατήρηση είναι αν δεις οτι τα σημάδια ακολουθούν μια πορεία από πάνω προς τα κάτω σαν να άνοιξε κάποιος ένα σπρέυ πάνω από τη μηχανή. π.χ. στα πιο κρυφά σημεία δε θα έχει κάτι και πιο πολύ θα βρεις σε επίπεδες μεγαλύτερες επιφάνειες.

τέλος μια φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ.

Ο μυκητας ουλες ουτε σε ανθρωπινο δερμα δεν προλαβαινει καλα καλα να κανει σε λιγες ωρες... Η ουλη στο πλαστικο μου κανει για διαβρωση απο χημικο, καθως και το οτι μιλαμε για μια συγκεκριμενη περιοχη της μοτο, και την πρωτη που θα εβαζε στοχο καποιος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    αν η κουκουλα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ εχει σημαδια καποιος εριξε κατι
    πανω απο το μηχανακι τι υπηρχε;(τοιχος, μπαλκονι, σκεπαστρο), πιθανον η βροχη ξεπλυνε κατι διαβρωτικο απο πανω (π.χ σοβα)και το απλωσε στη μηχανη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    αν η κουκουλα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ εχει σημαδια καποιος εριξε κατι
    πανω απο το μηχανακι τι υπηρχε;(τοιχος, μπαλκονι, σκεπαστρο), πιθανον η βροχη ξεπλυνε κατι διαβρωτικο απο πανω (π.χ σοβα)και το απλωσε στη μηχανη
    +1000.....

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Μην βαζετε κουκούλα που δεν αναπνέει. Εν ανάγκη καντε τις μερικές τρύπες.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ένα πέος μέσα σε βέρα!!!
    από alximistis στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2009, 20:54