Καλησπέρα και πάλι ...
Μετά απο αρκετό ψάξιμο και αρκετό προβληματισμό καταλήγω και πάλι εδώ για να με προβληματίσετε ακόμα περισσότερο αλλά νομίζω ότι είμαστε αρκετά κοντά στο να καταλήξουμε κάπου.
Κουρτίνα No 1 : Transalp 600cc μοντ. 99-01
Κουρτίνα Νο 2 : BMW F 650 Gs μοντ. 01-02
Κουρτίνα Νο 3 : Kawasaki KLE μοντ. 05-07
Και στις τρείς κουρτίνες είναι μηχανάκια με την ίδια ακριβώς τιμή και πάνω κάτω με τα ίδια (extra) επάνω. Βαλίτσα, καγκελάκια μπρος πίσω, χούφτες, προστασία κινητήρα κάτω. Τα χιλιόμετρα πείπου στα ίδια (αν μπορείς να κρίνεις χιλιομετρικά, αλλά ας πιστέψουμε ότι λένε και αλήθεια αν και δεν είναι αυτό το θέμα σε μεταχειρισμένο όσο η καλή συντήρηση)
Οι γνώμες διίστανται για το που κρύβεται το ΖΟΝΚ . Κάποιοι είναι ορκισμένοι εχθροί του KLE (χωρίς ιδιαίτερο επιχείρημα, γιατί έτσι όπως όταν έχουν περίοδο οι γυναίκες) , άλλοι ότι το Honda αυτής της χρονολογίας λόγω κατασκευής στην Ιταλία και όχι στον φίλο μας τον Κινέζο δεν ήταν τόσο αξιόπιστο ( που αρνούμαι να το πιστέψω για Honda, αλλά δεν ξέρω οπότε δε το παίζω και έξυπνος), και άλλοι λένε πώς το BMW παντρεύεσαι το συνεργείο γιατί ή θα σου βγεί σκυλί ή πατάτα ( αναρωτιέμαι μήπως αυτό ισχύει και για όλα τα μηχανάκια γιατί είναι θέμα παρτίδας). Ο καθένας βέβαια, όντας υποστηρικτής του ενός κράζει αντίχτοιχα το άλλο και εγώ ο έρμος που είμαι άσχετος έχω μπλέξει τα μπούτια μου ( που είναι και μεγάλα - 1,93 ύψος και 120 κιλά) κατέληξα σε αυτές τις επιλογές για ένα μηχανακι του κάθε μέρα που να με βγάλει και άνετα ένα ταξιδάκι χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις απο ταχύτητα, να είναι εύκολο στο service του, και να καίει "σχετικά" λίγο. Budget δυστυχώς μέχρι 2000 και αυτό με το ζόρι εδώ που φτάσαμε.
Το μόνο που ξεχωρίζει απο τη λίστα είναι ότι το KLE είναι πολύ πιο πρόσφατο μοντέλο το οποίο γεννάει το ερώτημα χάνει απλά σε μεταπωλητική αξία ή μήπως παίζει κάτι άλλο ?
Κάθε γνώμη και κάθε άποψη δεκτή (ειδικά απο ιδιοκτήτες)
Ευχαριστώ πολύ.