πωπω.. τοσο απλο και δεν μου ειχε ερθει η ιδεα.. μπραβο! μ'αρεσει! αν και οι φωτο δεν φαινονται..
πωπω.. τοσο απλο και δεν μου ειχε ερθει η ιδεα.. μπραβο! μ'αρεσει! αν και οι φωτο δεν φαινονται..
Οι μετρησεις στα πιστονια παιρνονται σε συγκεκριμενο υψος..στα manual το αναγραφει συνηθως. Ενα πιστονι δεν εχει ιδια διαμετρο στη φουστα και ιδια στην κορονα. Εσυ νομιζω το μετρας πανω απο τα ελατηρια. Ετσι γραφει στο manual σου?
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Πολυ σωστά το αναφέρεις!
απλα χάρη φωτορομάντσου μια και με το ένα χερι κρατουσα την φωτογραφικη και το αλλο παχυμετρο και πιστονι με βολεψε έτσι
προφητικός στην αρχή του πόστ θα έλεγα οτι ήσουν όταν ανέφερες:οτι παίζει κιτάκι της wiseco άν χρειαστώ επεμβάσεις στον κινητήρα!Aν τα πιστόνια είναι στανταρ, θα πας στο πρώτο oversize που θα είναι 0,25.
Δεν ειναι απλό να μετρήσεις τους κυλίνδρους, το οβαλ κυρίως. Θα πρέπει να εμπιστευτείς ενα μηχανουργείο που θα σου κάνει και το ρεκτιφιέ.
τα πιστόνια ειναι μαμά,σήμερα πήγα σε 2 μηχανουργεία να πάρω γνωμες,ο ένας είδε το κενό που είχαν τα αυλάκια των ελατηρίων στα πιστόνια και δέν χρειάστηκε μέτρηση ανέφερε: ότι πρέπει να βρώ καινούργια πιστόνια και μετα μιλάμε για ρεκτιφιέ-λείανση κυλίνδρων (120 ευρω)
ο άλλος θεώρησε τα κενά φθορά στα ελατηρία αλλα βρήκε φθορά στη διάμετρο των πιστονιών.
Για να μου φύγει η απορία μέτρησα με φίλερ το διάκενο στις αυλακώσεις σε πρώτο και δεύτερο ελατήριο:
φθορά μετρήθηκε μόνο στην πρώτη σειρά ελατηρίων και σε αυλακώσεις και σε ελατήρια .ειδικά στον πρώτο κύλιδρο ήταν μεγαλύτερη.
Η δεύτερη σειρά ελατηρίων-αυλακώσεων ήταν μέσα στα στάνταρ.
Όπως και να έχει χρειάζεται μια σειρά πιστόνια oversize κομπλέ με ελατήρια και πύρους,ασφάλειες.
το κόστος σε kawasaki oversize πλησιαζει το κίτ της wiseco 810cc δοκιμασμένο απο όσο είδα με επιτυχία,μιλάμε για τσουχτερό κοστολόγιο,
οπότε θέλει φιλοσόφιση.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Τα ευχάριστα ήρθαν απο το κεφαλάρι και τις βαλβίδες,παρ'ολες τις επικαθίσεις άνθρακα στον θάλαμο κάυσης όπως φάινονται και στίς φώτο που έβαλα,πρίν λύσω τις βαλβίδες έβαλα βενζίνη στους αυλούς εισαγωγής-εξαγωγής για δοκιμή στεγανώτητας,δέν δάκρυσε σε καμία βαλβίδα
λύσιμο βαλβίδες λοιπόν
καθάρισμα μια μια και μέτρημα στο στέλεχος
![]()
Χαρτί το καπάκι μαστοράκο μου αν φτιάξεις σε φρέζα την "καμπάνα" των βαλβίδων τότε δεν θα ξαναρυθμίσεις βαλβίδες σχεδόν ποτέ αλλά πρέπει να είναι πολύ γάτος ο μηχανουργός.
Τι μου θυμησες!.
Θα σου προτεινα να μην κανεις oversize αλλα να τα αφησεις μαμα!! Το ιδιο λαθος εκανα και εγω!!!
Αυτα τα μηχανακια δεν ειναι για γκαζια (τουλαχιστον τωρα) αλλα ενα κοματι της μοτοσυκλετιστικης ιστοριας .
Αυτο φυσικα εξαρταται απο εσενα εγω απλα την γνωμη μου λεω!!
Καλη συνεχεια!!!![]()
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
το ζητούμενο Αρη είναι η λειτουργικότητα,αναρωτιέμαι όμως σε τί κατάσταση βρίσκονται οι στρόφαλος-μπιέλες με τόσο ¨σκάλισμα" που συνάντησα στο μοτέρ...
Σωτήρη κάντο ποιό λιανά,πάντως απο γάτους έχει πολλούς....για να στα παίρνουν.Χαρτί το καπάκι μαστοράκο μου αν φτιάξεις σε φρέζα την "καμπάνα" των βαλβίδων τότε δεν θα ξαναρυθμίσεις βαλβίδες σχεδόν ποτέ αλλά πρέπει να είναι πολύ γάτος ο μηχανουργός.
Χρήστο το oversize δέν το αποφεύγω μια και έχουν φθορά τα κύλινδρα,συμφωνώ ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι κειμήλια και το τελευταίο πράγμα που περνάει απο το μυαλό είναι η βελτίωση αν καί είμαι φάν του "πειράγματος"Τι μου θυμησες!.
Θα σου προτεινα να μην κανεις oversize αλλα να τα αφησεις μαμα!! Το ιδιο λαθος εκανα και εγω!!!
Αυτα τα μηχανακια δεν ειναι για γκαζια (τουλαχιστον τωρα) αλλα ενα κοματι της μοτοσυκλετιστικης ιστοριας .
Αυτο φυσικα εξαρταται απο εσενα εγω απλα την γνωμη μου λεω!!![]()
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
Όπως βλέπεις και στην κάτω εικόνα η βαλβίδες στη πάνω μεριά τους "καμπάνα" είναι λίγο τετραγωνισμένες αυτό έχει ως αποτέλεσμα να "πιάνει" καρβουνήλα ποιο εύκολα εδώ έρχεται ο μάγκας μηχανουργός και ¨γλυκαίνει τη βαλβίδα μαζί και την έδρα ούτως ώστε μόνο με το κλείσιμο να "χτυπάει" την έδρα και να μην πιάνει τίποτα και με αποτέλεσμα (σε συνάρτηση με τη τιμή του διάκενου)να μην χρειάζεται να ρυθμίζεις βαλβίδες όπως έχουν τα FZR 1000 89-96 και τα YZF 1000 Thunderace 96-97
![]()
Σε μια παλαιότερη επικοινωνία που είχα με τη wiseco για να κάνω τη γριά FZR 1000 oversize για τον χρόνο ζωής των πιστονιών μου, μου απάντησαν πω έχω χρόνο για τα δοκιμαστικά της Παρασκευής του Σαββάτου και για τον αγώνα μου μετά θα πρέπει να τα πετάξω και να βάλω καινούργια, Έτσι και έβαλα σφυρήλατα "μαμά" με χιτώνια standard οπότε δεν συνιστώ το oversizing σε καμία μοτοσυκλέτα ειδικά τόσων χρονών και ειδικά με της ίδιες μπιέλες.